Jul 6th 2009 at 07:26:13 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

Deilig og varmt --pluss 14, 7 grader. Det er vindstille på morgenen,--det er først på ettermiddag og kveld at det virkelig blåser opp. Så en solgangsbris er det ikke her , jeg ville nærmest si at det er stiv kuling. Det var en del skyer på morgenen, men det ser ut til at sola tar skikkelig tak og feier skyene bort.
Her i Hallingdal krysser vi fingre for Aslag Haugen ,, Vokalisten i Hellbillis. Han brakk begge håndleddene da han falt ned fra siden på scenen. Der var det bare et svart forheng og ikke noe rekkverk,--Han er i dag sendt til Ullevold for ny operasjon på den ene hånda.
Det har regnet noe helt uhorvelig denne helga, så i stedet for å slukkebrann, måtte de pumpe vann ut av kjellere. Dette ustyrtelige regnet har vi ikke merket overhodet.
Ha en trivelilg dag videre.-- Om presidenter og statsministre:-- En president er nesten det samme som en statsminister, bare at presidenter er litt høyere. En ting er helt sikkert. Man kan ikke holde seg både med Konge, statsminister og president. Det er litt for råflott. Hvert land må velge en av delen og undertrykke de andre.--

   
Jul 5th 2009 at 07:56:52 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

HEi, hei -- Lett overskyet i dag. Ustevann ligger som et speil og gradestokken viser 15, 2 varme. Bare det at det ikke er et vindpust, gjør at en føler at sommeren virkelig er her. Nå går Geilo 24 så det suser . 36 lag på startstreken , både 4 mannslag og singel. Det er ganske tøfft å sykle alene. De har et skikkelig opplegg,--med hviletid, pauser , mat og sykling. For 4 mannslagene er det litt bedre. De får sovet ganske bra i løpet av døgnet.Men jammen var det varmt på ettermiddgaen i går, da gikk et mye krefer .Ikke før var sola nede , så gikk rundetidene også ganske kraftig ned. Hestene har inntatt Ustaoset. Det er bare så herlig å se hester igjen her, men det blir bare for en stakket stund -på gjenomreise til Geilo,--
-- Bua er åpen til 18.00 på lørdager, og i går var det helt fullt fram til stengetid. Også på søndager er det åpent. Såvidt jeg husker , er det fra 11.00 til 17.00. Det er mange som kommer oppover på søndager, så det er veldig kjekt at det også da er åpent. Ettersom jeg sitter og skriver , titter sola mer og mer frem. Nå reiser jeg til trening og videre til Geilo 24 for å heie den siste runden frem til kl 12.00
HA en stårlende dag videre.
-- Kunst er figurer som stikker ut i alle retninger.--

   
Jul 2nd 2009 at 06:45:24 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

Deilig og varmt i fjellet. Overalt snakker man om hvor varmt det er --da bare sier jeg : Kom til fjells,--her er det ikke den trykkende varmen. Jeg går gjerne i shorts hele dagen, og ikke minst --å kunne sitte ute til langt på kveld. Reiser nedover til Drammen i kveld -- det blir nok en annen varme enn den fjellet har..
Til dere som skal oppover mot Hallingdal nå fremover.-- Pass på fartsgrensen,det er mye kontroll på veien. Både tidlig og sent.Nå er veiene i Ustaoset godt saltet, det så her tidligere ut som en storbrann hver gang en bil kjørte oppover. Ser her på brosjyren -- Hallingskarvet Fjellbad. Der er det en mengde aktiviteter. Jeg har brosjyrer liggende, dersom du ønsker å se nærmere hva de har å by på.
Hører på NRK at Nes og Flå strides om hvem som har det varmeste været. Blir rene landskampen dem i mellom.
Ha en strålende dag videre.
-- Om kunst: Kunst er bilder, som er laget av kjente malere. Berømte er de. De er så berømte at de slipper å jobbe.-- Kunst kan være pen eller stygg. Det kan være noen sånne potetretter av ansikter.--
Ha en strålende dag videre.

   
Jul 1st 2009 at 07:36:34 AM
Navn  

inger-brit

.  

Det er begått over 150 hytteinnbrudd i Øvre Hallingdal dette året. Viktig at alle sjekker hyttene sine, sier politiet. Se linker øverst og videre på nyheter og Hallingdølen. Politiet har tatt to tyver, men man regner med at dette er en del av et større nettverk.

   
Jul 1st 2009 at 07:31:44 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

Strålende vær i fjellet. Pluss 10 grder,--helt vindstille og solskinn, nærmest ikke en sky på himmelen. Det har regnet ganske godt i natt.
Lordemarsjen er nå neste store arrangement her i fjellheimen. 8. august er den store dagen. Se annonsen under. Da er det også en annen stor begivenhet --nemlig bryllup på Ustaoset. Og ikke å forglemme Ustaosets egen golfturnering. Dette er på fredag 7. august. Ser ut til at arrangementskomiteen har tenkt at denne gangen er den på Granheim. Der åpnes de siste 9 hullene til denne helgen. Store skader på banen dette året. Isbrann er ikke lett å hele, men nå er det i alle fall godt voksevær. Neste helg er det Seniorturnering i Valdres, Hemsedal og Granheim. SE nede på siden her, nå kan man kjøpe seg billige golfkort i dalen , samt Valdres. Dette er et meget godt tilbud.
Ellers er Badeland i Sudndalen åpent. Der er det også mange andre flotte aktiviteter.
Ha en briljant dag videre.
-- Om kunst:-- Kunstnere jobber ikke på kontor. De holder til i kjellere og på loft, hvor de maler små maquareller.-- Kongen har i alle fall ingen rett til å bestemme hva som er kunst.--

   
Jun 30th 2009 at 06:09:35 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

Da er både NM i Folkemusikk og Blues på Finse over. NM blir det nok ikke igjen, men blues på Finse kan du få med deg også neste år. Siste helg i juni. Dette året var det utrolgi vellykket. All overnatting på Finse var opptatt. Menge kjente musikere fra inn-og utland. Så pass på til neste år. Det vi ser fram mot nå ,--er Geilo 24. For dere som ikke ønsker å sykle i 24 timer, er det nå mulig å ta Rallarvegen.
Det er et skikkelig kor av gjøk om morgenen. De flyr over huset her og galer i vilden sky.I dag er det en liten tur til Gol som står på programmet. Sigbjørn er i farta med maling av hytter, det ligger litt avsluttende beising igjen og så er det bare å sette i gang med klipping av gress. Det gror skikkelig om dagen. Send en mail dersom du ønsker klipping. Best å drive på nå mens det er opphold. Ikke godt å vite hvor lenge dette varer.
Vi har 4 hytter ledig for utleie hele sommeren og frem til og med jul.
Ha en strålende dag videre.
-- Eventyr gjør barn redde, men de voksne bare forteller og forteller.-- Eventyr er nesten det samme som spøkelseshistorier, bare at de ikke handler om spøkelser. Men de handler om blod.

   
Jun 29th 2009 at 07:03:41 AM
Navn  

Ingr- Brit

.  

Da har vi dratt i land et historisk NM i Folkemusikk.
Så nå er det bare å lure på om dette er første og siste gang ,--eller om man tar denne arrangementtypen videre.
I dag er det for første gang på en hel uke overskyet ,--til gjelgjeld viser gradestokken pluss 13,8 grader. Helt vindstille --Ustavann ligger som et speil. Nå er vel sauene etterhvert kommet oppover, selv om jeg ikke har sett de store bilene selv. Jeg må si at denne uka har det vært NM stort sett hele tiden.
Hallingdals egne utøver gjorde det skikkelig bra. Ulf Arne Johannessen vant Laus ( halling -- Ulf - Arne er også medlem i dansegruppa Frikar)) -- Ulf- Arne og Ingunn Stræte Lie vant også Kongepokalen i Pardans Hardingfele, når så Haugerud, Fingarsen og Evje vant Gruppespel( danseorkester) --så var det stemning i dalen denne søndagen.
Nå går det slag i slag utover. Kommende helg er det GEilo 24. Så ta med dg sykkelen og sykle så langt du makter i løpet av 24 timer. Start ved Geilohallen og så runde på runde Ustadansfjorden rundt.
Ha en strålende dag videre.
-- Et eventyr jeg vet om , er så rått at faren min blir redd av det.-- I Lady og Landstrykeren spiser de spaghetti snute mot snute og ser på maånen som skyller over himmelen. Det er et veldig koselig eventyr som jeg ikke er redd for.--

   
Jun 27th 2009 at 11:00:38 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

Like varmt og fint. Det er noen utrolige sommerdager på Geilo. Det meldes om en like fin kommende uke.
NB --nå blir det hoggorm i fjellet. Den kommer like sikkert som varmen .. Flått er det ennå ikke registrert på våre trakter. --
Vannet er nesten fullt. deadline på det er 1. juli. Rallarvegen er åpen for sommeren.
Ha en strålende dag videre--

   
Jun 26th 2009 at 03:11:38 PM
Navn  

inger- brit

.  

For en dag --for en reklame for Geilo.
Dette er tidenes Folkemusikkhelg. Det er kommet folk fra hele Norden for å delta i denne store festen.På Ustaoset var det i dag pluss 8 grader kl 06.00. Usta lå som et strålende blått speil. Men for oss som jobber NM blir det ikke mye uteliv. Hjemme bor også flere som arbeider NM - men de er det ikke mye å se av. Men etter søndag kveld.
Ha en strålende dag videre --her på Geilo fården store festen videre --I dag til og med er det konsert med Lillebjørn Nilsen, Øystein Sunde og Steinar Ofsdal.
-- og til neste helg kan man sykle 24 timer i strekk.
Ha en strålende dag videre.
-- deserre ikke noe fra de små akkurat nå ,--jeg sitter på NM kontoret og skriver

   
Jun 25th 2009 at 06:30:11 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

Rallarvegen kan sykles denne denne uka. --Nå er det smeltet godt ned.

   
Jun 25th 2009 at 06:28:34 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

Det strålende været fortsetter. Varmt og fint.
Mange har funnet veien til Geilo og NM i Folkemusikk denne uka. Pluss 8, 3 grader nå på morgenkvisten.
Ha en briljant dag videre.
--om eventyr-- Askepott består av en veldig slem stemor som hater henne og en prins som elsker henne.. Fordi hun mister den ene skjeletthælen sin , så klarer han å måle seg frem til henne så han finner henne igjen.--

   
Jun 24th 2009 at 06:15:11 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

Bare en ting å si -- helt strålende vær. Ikke en sky -- ikke et vindpust. Pluss 6,9 grader.Alt som kan vokse , skyter i været -- Så i går at jentene fra Geilo gjør det utrolig godt på Extremsport Veka på Voss. De jentene er ikke redde for å bli våte. Nå drar jeg først til Voss som reseleder ,--deretter bærer det rett til NM i Folkemusikk. Dette blir en utrolig flott dag på Geilo. I går var den høytidelige åpninge av NM. Begge ordførerne var tilstede - Lederen for Landslaget for Spelemenn. Bergseth og ikke minst ,--han som var selve åpningstaleren ,--Odd Nordstoga. Jeg har aldri opplevd en så flott St. Hans kveld som i går her i Hallingdal.
Hører akkurat på radioen at det har vært noe hytteinnbrudd på Kikut og i hytter mot Uvdal.
Ha en strålende dag videre.-- Snøhvit fikk tak i syv dverger. Jeg tror kanskje det var barna hennes. De stod oppå hveraandre når hun danset med dem og en av dem nøs så han ble sjenert.

   
Jun 23rd 2009 at 06:20:30 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

Fugleorkesteret er kommet langt i sin sommersymfoni,--
Gode, varme grader her på morgenkvisten. Pluss 4,9 og helt vindstille. Usta ligger som et speil.
I dag går startsskuddet for NM i Folkemusikk,- Stor Folkefest på Ål denne kvelden. Her kommer Odd Nordstoga for å åpne denne festuka her oppe i Øvre Hallingdal. se ellers annonsen under med blues festival på Finse. Noe for enhver smak.
Videre utover på sommeren går det slag i slag.-- Alexander Rybak er den store stjernen på Hallingmarken senere. Minner om at dersom man skal ha slått gras rundt hytta -- er det fint å få tatt dette nå etterhvert. Denne uka har ikke Sigbjørn tid, men fra neste uke av, --er alle muligheter tilstede.
-- Ha en strålende dag videre.
-- Det er meste om prinsesser i eventyrene.Noen bor i Bergen den blå og noen bor i andre byer. Men de bor alltid på slott. Og de er alltid rosa. -- Snøhvit fikk tak i syv dverger. Jeg tror kanskje det var barna hennes. De sto oppå hverandre når hun danset med dem og en av dem nøs så han ble sjenert.

   
Jun 22nd 2009 at 09:37:53 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

I dag viser Ustaoset seg akkurat som på bildet over. Det er også blitt noen grader varmere -- pluss 9, 2 akkurat nå. Gjøken galer i alle retninger. I dag våknet jeg til "sangen". Jeg fikk en mail om at man på Haugastøl hadde hørt 5 stykker på en gang -- Det ble litt av et kor. Det er en høy sommerhimmel , med noen få duvende skyer høyt der oppe. Nå braker det løs med NM i Folkemusikk. Det strømmer på med alle som har lyst til å være delaktig i denne store folkefesten . Været er meldt å bli en skikkelig sommer i fjellet. Varmt og stille. Deilig å kunne vandre rundt på Stevneområdet - til Highland og den store Campen. Det blir lite søvn på mange denne uka-- det er i alle fall helt sikkert. Det blir jo neste ikke natt.
Ha en strålende dag videre.
-- Eventyr er på en måte små historier som er skrevet ned i barnebøker. Det er veldig koselig med eventyr, men man blir litt redd av å høre på dem, for de er fra gamle dager og da var allting liksom litt mer skummelt.Noen ganger blir jeg så redd aat øynene mine liksom står på stilker. Øyelokkene blir for korte når jeg skal sove, fordi jeg blir så redd.

   
Jun 18th 2009 at 06:08:53 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

En flott bilde på hjemmesiden. Det er så bra at vi har noen dyktige fotografer i Hol.
Det er et helt annen vær som ligger over Ustaoset i dag.Tungt skydekke, regn og ikke en snipp å se av Hallingskarvet. Men det er plussgrader --4,9 -- og ser en godt etter, er det sprekker i skydekket--så kanskje det blir rimelig bra etterhvert. Fint at regn og det kalde været kommer denne uka, --fra neste tirsdag har vi bestilt godvær. Da starter NM i Folkemusikk med en feiende fest i Folkeparken på ÅL, og siden går det slag i slag. I kveld reiser jeg til Østlandsområdet for å spille golf. Til bruket kommer Stein Thøger og Carl Magnus. sistenevnte kom seg vel ned mot Beitostølen og har hatt nesten 20 dager i fjellheimen på veien fra Trondheim og sydover.
Så nå blir han hjemme i sommer og skal jobbe på Ustekveikja, men først er det ExtremsportViku.
Ha en strålende dag videre.
-- I gamledager fortalte de mange eventyrtil hverandre, fordi TV ikke var oppdaget, så de kjedet seg aldeles forskrekkelig. Men de hadde veldig dårlig tid, for de måtte jobbe hele tiden. Så det var jo fint også da, at TV ikke var oppdaget ennå. Det ble ikke oppdaget før etter krigen.

   
Jun 17th 2009 at 06:14:12 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

I natt har det vært ennå kaldere,-- Gradestokken viser nå minus 2,1 grad. Bil og gras er helt nedrimet. Så det er helt greit at jeg ikke har kjøpt inn noen blomster til utekrukkene. Av dem hadde det ikke vært mye igjen. Så nå håper jeg bare at det blir godt og varmt under NM i Folkemusikk. Det nærmer seg. stor konsert ved Lillebjørn Nilsen, Øystein Sunde og Steinar Ofsdal. Det skjer på fredag 26. juni-- Geilohallen kl 20.00.
Så her blir det stemning når disse tre entrer scenen.--
Det løper flere harer rundt på området. De har det utrolig travelt om dagen. Den fine lille ugla er også i farten. Akkurat nå svever den rundt huset her. Jeg får både telefoner og melding om andre som har sett den. Har fått beskjed om at det kan være en jordugle. Er det andre forslag.
-- Jeg skal hilse så mye fra Merethe og Ole. De ha det veldig bra på Vestlandet.-- Nå er også Therese og Avital vel innstallert på familiegården.--
Alle ønsker om en fin dag videre -- Videre om eventur:-- Et eventyr handler om Hans og Grete som bor i et rekkehus av kakedeig, med glaserte takstein. Det er en heks der, som vil spise dem opp. Men hun vil ikke ha dem rå , så hun griller dem først. Det er morsomt.--

   
Jun 16th 2009 at 04:47:09 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

Nå setter jeg meg i bilen og reiser på styremøte.
HEr er minus 1,5 grader -- jeg må skrape is på bilen og graset er helt nedrimet. Men solen skinner på alle topper og det er helt vindstille. ha en strålende dag videre

   
Jun 15th 2009 at 03:17:28 PM
Navn  

Inger- Brit

.  

Ikke før er gutta på Bua på plass, så gir jeg en av dem feil navn -- ikke så langt unna,-jeg tok bare farens navn i stedet. Men altså --det er Tor Ivar som er på Bua ( ikke Bjørn Tore) Med det samme jeg er inne på fedre og sønner. Bernt ble pappa til en fin liten gutt for to uker siden . Så nå har han enn så lenge jobb som bleieskiftarbeider. Ha en fin dag

   
Jun 15th 2009 at 05:14:31 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

Da har Therese og Avital pakket og har også kjørt det første flyttelasset vestover,--og deres siste arbeidsdag er også vel i havn. Tusen takk til dere begge to for en flott innsats på Ustaoset gjenom snart 10 år.-- Samtidig ønsker vi velkommen til Olav og Bjørn Tore. De starter nå sitt virke i Ustaoset. Bjørn Tore kommer fra Skurdalen , så han er vel kjent med de store sesongsvingingene vi har her oppe. Olav er nærmest vokst opp på på hotell, og kan det meste om gjester. Velkommen til Ustaoset til dere begge.-- I natt har det vært kuldegrader, bilen min er helt nedrimet. Nå er det steget til 1,5 grader og det er en strålende blå himmel , -med et par skystriper til pynt.
I morgen tidlig er det ikke sikkert at jeg rekker å skrive noe på siden her. Stein og jeg reiser til Oslo kl 05.00 -- Så det blir en tidlig morgen.
-- Tomt til salgs. Byggeklar tomt ligger fint til i Skarveheia. Flere opplysninger hos Herland Eiendom på Geilo --telefon 32 09 07 00 , eller Jannicke 97 51 51 51.--- Ha en trivelig dag videre.
Om eventyr:-- I virkeligheten må man jobbe og jobbe og gå på skolen og handler hele tiden. Mens i eventyrene kan man danse og seile med båter og sole seg. Bortsett fra eventyr fra gamledager da, for der hadde de veldig harde tak de måtte dra i.--

   
Jun 13th 2009 at 06:30:21 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

En helt strålende blå himmel --ikke en sky å se. Litt kaldt blir det jo da, selvfølgelig, pluss 2,5 grader. Det har nok vært ned mot 0,Vinden glimrer også med sitt fravær.Så nå vil jeg også tro at gutta som går fra Trondheim har en fin dag. De var på vei ned mot Lesja i går. Det er Carl Magnus og en kamerat som vil gå så langt de kan i løpet av en 14 dagers tid. De melder om mye snø i fjellet, så det har til tider vært ganske tungt å gå. De har med seg telt eller overnatter under stenhellere. Carl Magnus melder om en fin tur. -- Ellers er det NM i Folkemusikk som virkelig står på agendaen. Det er utrolig stor påmelding -- så hele Ål og Geilo vil syde av liv og røre denne uka. På selveste St Hansaften starter det hele. Da er det stor fest i Ål Folkepark. Så blir det stor konsert med Lillebjørn Nilsen, Øystein Sunde og Steinar Ofsdahl på fredag 26. juni kl 20.00. Jeg kommer tilbake med hvordan billettene blir lagt ut.
Den lille ugla jeg har skrevet om tidligere, svever rundt her på ettermiddagene. I går så jeg den lenge. Lurer på om den lever av mus. En vakker fugl ,--litt beige -brun i fargene.
Ha en trivelig dag videre ,--og nyt sommerdagen--
--Om eventyr: På datamaskinen er det en type eventyr som du kan se på med begge øynene. Det kalles dataspill og går ut på å få en hoppende figur fra level til level. Bestemor sier at det er et eventyr å leve.--

   
Jun 12th 2009 at 07:51:47 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

Nå får jeg skrive så lenge det er batteri i tastaturet.
dersom det var noen som ringte meg i går , var det heller dårlig med svar,- da spilte jeg golf i Hakadal. det var en fin runde på en fin bane. Vi har i dag overskyet, men ikke noe nedbør. Sigbjørn fikk slått en del i går, men jammen ble det også noe nedbør og da går det heller trått. Men nå har det ikke regnet i hele natt, så da er det store muligheter nå utover.
Ha en trivelig dag videre.
-- Det er et eventyr om Rødhette som handler om en ulv som har veldig store ører og som smaker på bestemoren til en liten jente bare fordi hun går i skogen og plukker blomster. Jeg blir veldig redd av å høre om det.-- Museviser er et eventyr-

   
Jun 10th 2009 at 06:24:06 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

I min gamle værbok står det mye om regn og kaldt vær denne perioden, så dette er vel slik det har vært også i tidligere tider. Gradestokken viser 3,7 grader , helt vindstille og overskyet. Hallingskarvet er ikke å se. Det er i alle fall godt grovær for gras.
Den lille ugla er det flere som har sett. Ellers ser jeg rev hver gang jeg er på veien litt sent på kvelden. Har ikke sett rev her oppe i vår. Så send en melding til debattforumet om du har sett en.
Usta Eiendom har fine hytter til leie denne sommeren. Det er mulig at vi endrer noen til åremålshytter. . Så ta kontakt dersom du ønsker med info.
Rundt Hotellet har det vært ryddet heftig de siste par dagene-- det er blitt veldig fint. Har du ønske om noe arbeid på hytta , send meg en mail. Det har ikke vært mulig å beise enn så lenge, men for trimming av tak , er været helt greit. Sigbjørn er klar med gressklippere.
Det ønskes en fin dag videre --
Videre om eventyr:-- Donald er bare eventyr. Bortsett fra i Andeby , da. For der er han virkelig. Men nebbet hans er uekte. -- Hvis man vinner i Lotto. Da er det et eventyr.--

   
Jun 8th 2009 at 09:50:02 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

-- Det er sunket til 2,5 grader og det snør/ sludder på Ustaoset. Blir ikke liggende på bakken, heldigvis,--

   
Jun 8th 2009 at 07:37:41 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

Se epostavisen under linker oppe til høyre og videre på nyheter. Bergensbanen ble feiret i hele Hallingdal sist lørdag. Da dampet et skikkelig lokomotiv oppover dalen.
Ustaoset byr på pluss 3, 4 grader. Det ligger ganske mye nysnø i Skarvet, men noe særlig vind å snakke om er det ikke ( i alle fall ennå) Det går mot slutten for Therese og Avitals drift av Bua på Ustaoset. Nå overtar straks Olav og hans mannskap. Jeg tror dere kjenner dem alle.Vi vil få takke Therese og Avital for sterk og stor innsats for Ustaoset gjennom mange år. De har virkelig stått på. Jeg regner med at de sender en liten oppdatering til oss på hva de vil fortsette med. Vi har jo Gjesteboken som er glimrende til det bruk.
Det var godt å ha litt smak av sommer denne helgen - Det er meldt ennå kaldere utover dagen i dag. Men vi har hatt snø i juni før, så det er vel slik det skal være. Den lille ugla jeg har skrevet om, er det flere som har sett--jeg fikk en mail her i helgen. Så dersom det er flere,--bare send over.
Følg med på www.folkemusikknm.no
Ha en strålende dag videre.
-- Om eventyr: Jeg synes eventyr er fint, for da sitter mamma stille noen øyeblikk.--Noen ganger blir jeg helt svingstang når morfar skal fortelle eventyr. Han blir liksom aldri ferdig.--

   
Jun 5th 2009 at 05:51:48 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

Den ugla som jeg nevnte her tidligere, ser jeg hver dag. Se debattsiden -- Er det andre som har sett den?

   
Jun 5th 2009 at 05:49:44 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

God Morgen. I dag ikke bare fyker snøen rundt, den har også lagt seg til ro. Et fint snødryss ovr Ustaoset er det som møter en i dag. Akkurat pluss 1 grad ute nå. Så her er det lue og votter som teller. Jeg har i alle fall ikke kjøpt en eneste uteblomst ennå. Det har stått blomsterbiler i en hel uke på Geilo,men jeg har ikke vært hos dem en eneste gang,--da blir fristelsen for stor.
En Nyhet på NM i Folkemusikk. På fredag 26.juni blir det konsert med Øystein Sunde, Lillebjørn Nilsen og Steinar Ofsdahl.( Nesten hele det gamle "Christiania Fusel og Blaagræs) Kl 20.00 i Geilohallen. dette blir årets konsert. Vi legger ut billetter så man kan kjøpe på forhand. Interessen for NM er enorm -- Her blir det gladmusikk i alle hjørner.
-- En trivelig dag og helg ønskes.
-- Virkligheten er mye kjedeligere enn uvirkeligheten. Den er så kjedelig at man må bale seg inn i eventyr for å gidde å holde på å leve. -- Det er ikke noen forskjell på eventyr og virkelighet. Ikke i eventyrene i alle fall, bare i virkeligheten.--

   
Jun 4th 2009 at 05:42:18 PM
Navn  

Inger- Brit

.  

Da fyker det snøkorn rundt på Ustaoset. --og en skikkelig kald vind..

   
Jun 4th 2009 at 06:05:27 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

Sola skinner fra en skyfri himmel, gradestokken viser 0,3 grader og det er en meget kald trekk i lufta. Svalene har det travelt med jobbing på sine reder og haren løper over tunet i tidlige morgentimer. Hører akkurat at det skal bli enda kjøligere i dag, snø nord i området. Det går bare ikke an, nå ønsker vi oss noe varme. Men det er lett å glemme at det bare er helt først i juni. Håper mange så på NRK 1 i går kveld. der var det en stor reportasje fra Haugastøl med Bjørn Kaupang som skulle lære bort det med å kite. Da forstår en virkelig at det må være utrolig moro. Kanskje det vil blir det hotteste aktiviteten også på Ustaoset. Har sett at det er noen kitere her oppe. --
Vi har på planen litt beising og kitting av hytter, men det er alt for kaldt å drive med den type aktivitet ennå. Så nå skal vi konse om litt veireparasjon enn så lenge.Og ikke minst, nå skal vi starte med å slå gras. Det er helt utrolig.-- Så er det flere som ønsker å holde gresset nede, så send meg en mail om det. --Ikke å forglemme hyttetaket.
Ha en strålende dag videre.
-- Om eventyr og virklighet:-- Eventyr er noe som er funnet opp av voksne for å lure barn til å sovne.-- Eventyr er bare juks. Det handler om ting som aldri kommer til å hende i virkeligheten. På TV kan vi se ordentlige ting, som vi kan tro på.-

   
Jun 3rd 2009 at 06:43:51 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

En fin , men kald dag i fjellet. I natt ha det vært tilnærmet kuldegrader. Kl 04.30 var det akkurat 0 ,--og det er temmlig kjølig. Noen få små skybanker og en temmelig kald trekk. I går blåste vi nesten bort her oppe. Eldbjørg måtte låne en boblejakke da vi kom tilbake fra møte i Lordemarsjnemda. 8. August er det duket for nok en Lordemarsj. Jeg legger ut en annonse slik at alle kan melde seg direkte på. Det settes opp buss fra Haugastøl slik at alle i ro og mak kan nyte turen gjenom vår vakre kommune. I fjor var det 96 deltagere og vi satser på nok en rekord dette året. Alle får pins og det trekkes ut premier på startnummer.
-- Må bare rope hurra for Strømsgodset som slo Brann i fotball i går.--
Ha en strålende dag videre.--
Jeg tror Harald Hårfager var en Gud. For i gamledager hadde de mange guder. Det var før selveste Gud kom og tok over.--

   
Jun 2nd 2009 at 05:58:40 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

I dag er det høy blå himmel. Noen få skybanker duver avsted. Pluss 6, 5 grader og vindstille. --- Bjørka er kommet for fullt denne Pinsen. I går så jeg en liten ugle fly forbi huset et par ganger. Er det noen som kan antyde noen om hva slags ugle det er.
Nå settes fullt fokus på NM i Folkemusikk. Så har du tenkt deg til fjells i løpet av juni, anbefaler jeg siste uke. Frode Aga har stått på med å lage kjøttkaker i hele vår. Kjøttkaka på gaffel er en flott spise utover kvelden.-- I dag er det arbeid med Kommunedelplan Geilo. Det er en stor jobb. Alle politiske partier er representert , samt alle hovedutvalgsledere.
Ha en trivelig dag videre.
-- Harald Hårfagre var en gammel Konge. Han bestemte at vi skulle ha lyn og torden. Også ble han spist av løvene nede i Roma. Det er sånn det bare går av og til. -- Vi har lært om Harald Hårfagre. Men jeg fulgte ikke med.--

   
Jun 1st 2009 at 09:18:25 PM
Navn  

Inger- Brit

.  

Er nettopp ankommet Ustaoset fra de noe mer varme strøk. Bare så det er sagt, i går kveld ved disse tider satt vi fremdeles ute i T- skjorte. Det er nesten 1000 høydemetre i forskjell.-- Men det var blitt grønt løv her oppe også i løpet av pinsen.-

   
May 30th 2009 at 06:17:11 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

Fikk inn en melding fra Rolf Mykkeltvedt om at det er oppservert mer hoggorm enn vanlig denne våren. De er ganskes agressive -- så pass etter små barn og hold hund i kort bånd.

   
May 30th 2009 at 06:07:23 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

Kulde grader i natt. Bilene er nedrimet, men nå er sola på plass. Ikke en sky på himmelen.Denne helgen blir det nok mange solbrente armer og ben. Jeg vil anta at det vil gå en helt strøm av biler til Vidda etterhvert.
Her i huset bor Astri denne helgen. Inger- Brit når du på telefon 32 09 31 11. Ikke mellom 09.00 og 15.00.
Med ønske om en God Pinsehelg.
-- Harald Hårfagere var nok en mann som levde for sin tid. Han levde i steinalderen.-- Jeg tror nok han døde av slag.--

   
May 29th 2009 at 06:58:19 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

Det er ikke kalde grader i dag ,--pluss 4. Isen er borte på Ustevann,--så nå kan vi bare vente på bjørkeløvet --det skal bli flott endelig å få noe annet enn den brune våren. Masse blå himmel å se. Det er helt greit å kjøre på alle hytteveier. Ligger et par fonner inn til et par hytter. Inger- Brit reiser til Rakkestad i morgen og er tilbake på mandag kveld. Sigbjørn er rundt på Ustaoset denne helgen. Han er hundepasser.
Carmen elsker å ligge under skrivebordet -- der har hun fast plass. Mine ben blir det heller dårlig plass til.
Det arbeides hardt med NM i Folkemusikk. Imponerende å se Halgrim Hansegards dans under Festspillkonserten. Da fikk man virkelig se hva Laus står for.
Ha en strålende dag videre.
Videre om Harald Hårfagre:-- Det er et fly som heter Harald Hårfagre. Det er oppkalt etter Kong Harald. Jeg tror det er en jumbojet. -- Det er han som henger på veggen i klasserommet.--

   
May 28th 2009 at 06:17:22 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

Dette er en kald morgen. Nysnøen lyser opp Hallingskarvet. Men det som jeg ikke synes er fullt så lyst, er at det også ligger snø på bilen . Det har vært noen snøkaver i natt. Minus 1 grad akkurat nå. Men sola er i ferd med å bryte gjennom, så snøen her nede forsvinner så snart sola får tak.--så hører jeg akkurat på radioen at det skal komme mer snø videre i dag. Det kan være vanskelig kjøreforhold over Vidda. Ingen vits å sette blomster i krukker på i alle fall 14 dager ennå.
Sigurd Dahle, jordbrukssjef i Hol, har lært seg Lukas evangeliet utenat og skal fremføre dette i Ål Kulturhus nå i Pinsen. Det er ikke første gang han har tatt for seg deler av Bibelen.
I går hadde jeg et meget interessant møte. Det er to unge mennesker som har startet et lite firma med import av møbler, kjøkken-, bade- interiører fra Tsjekkia. Jiri er møblelsnekker og setter opp. Han lager også skap, møbler på stedet. Jeg kommer tilbake med bilder når jeg får dem sendt over. Prisen er bare helt super. --og dette er skikkelig håndverk.
Ha en strålende dag videre. -- Harald Hårfagre var faren til Kong Harald. Han ledet Norge under krigen og vant over tyskerne og ble tilslutt til en stor statue. -- Harald Hårfagre var han som fant opp hårfargen.--

   
May 27th 2009 at 07:03:00 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

God Morgen. Det er kaldt i fjellet i dag. Pluss 1,5 grader, nysnø i Hallingskarvet og sterk vind. RV 7 er stengt på grunn av uvær. Så den våren alle snakker om , er ikke helt på plass ennå. Det er også meldt kaldere utover dagen. Men haren løper over tunet og ser ut som om all verdens glede ligger i en spinkel kropp. I går var det et flott møte på Geilo -- man ønsket flere arrangement i sentrum ,-- at det ble ryddet godt opp rundt omkring -- og at det ble bygd i det stor hullet. Noe kan man også selv gjøre , nemlig å rydde.
Det nærmer seg siste dagen for Therese og Avital. De ønsker seg videre frem i varmere strøk.
Ha en strålende dag videre.
-- om Harald Hårfagre: HAn var en veldig gammel konge, som døde før krigen. Bilen hans het "Ormen Lange". -- Det var han som bodde i første etasje hos mormor.--

   
May 26th 2009 at 05:59:27 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

Da er alle veier brøytet opp. Et par steder er det fremdeles noe bløtt, men uansett er jo dette temmelig tidlig. Så for alle som ønsker seg en tur oppover i pinsen , er det nå fritt fram. Det er et ganske tynt skydekke,- det er lov å håpe på sol etterhvert. Pluss 4,1 grader. Fremdeles inget løv på trærne, men nå er isen i ferd med å bli helt borte,--da kommer løvet som et skudd. I dag starter Sigbjørn på den årlige vårsjekken av alle de hyttene som har tilsyn. Vi har ikke fått noen melding om at det er museinvasjon dette året. Ellers er det fint om vi får innbestillinger på raking av hyttetak nå før det nye graset blir av noen størrelse.Jeg har noen på listen, men vi klarer fler. Jeg henter inn mer mannskap om nødvendig. Vi har også mulighet til å vaske noen flere hytter.
NM i Folkemusikk er straks over oss. -- Fele er mote og lausen er in. Det blir et storveis arrangement.Siste uke i juni.
Ha en strålende dag videre -- Kongen må alltid bo på slottet. Og statsministeren bor på Stortinget. Det er enda større enn slottet. I andre land bor Konger og Dronninger i synagoger og i vertshus. De har flotte gullvegger det og kjempestore hager med små runde busketusser. Plenen er så glatt som en silkeplate.

   
May 25th 2009 at 06:31:45 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

I dag brøytes det gjenom på alle hytteveier. Jeg vil tro at det ikke er mye snø igjen.Det må inn en del nytt bærelag og derfor ligger det et par store lass pukk oppe i veien. Får man ikke bærelaget på plass først, så kjøres veien i stykker. Så her må vi bare ha tolmodighet. Uansett, det er utrolig tidlig å kunne kjøre rundt på Ustaoset 26. mai.Men isen er ikke gått helt, så grønt løv har vi ikke fått.Plussgrader også denne natta,--4 varme nå. Det blåser noe fra vest og det er en kald vind . Det ligger fremdeles mye snø på Vidda. Vi hadde besøk at to skigåere i går som hadde gått inn til Hein.
Ha en strålende dag videre.
-- Om kongelige boliger: I sengene har de mange madrasser oppå hverandre, for at de skal sove bedere enn normale mennesker. Også har de kjempestore vinduer med lange, veldig lange gardiner i.-- Også har de kjempelange puter.--

   
May 24th 2009 at 07:58:07 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

Så er man tilbake til å kunne vente på våren igjen. For her er det ikke et grønt blad, men det er noe grønt gras foran huset. Pluss 5, 4 grader og sol fra en nærmest skyfri himmel.
Det har vært tre fine dager på flott golfbaner. På vår lille interne konkurranse, ble jeg slått helt ned i støvlene av bakeren fra Mjøndalen.Jeg skjønner ikke at han kan slå så godt og alikevel ha tid til å bake verdens beste brød. -- Så bare ta en tur til "Det gamle Bakeri" i Mjøndalen for en test. Så her må jeg riktig legge meg i trening.
På tirsdag arrangerer Hol Høyre et stort Folkemøte med tema Geilo. Her kan alle komme med sine synspunkt og meninger. Ellers er det med betaling til Stier og Løyper det store temaet på Geilo for tiden. --Hvem skal betale for alle de fine løypene Hol Kommune har. Jeg mottar gjerne innspill på dette på Debattforumet, eller send meg en mail. Se under Linker - Hallingdølen . Der står det en del om dette. -- Det er flere røster som hevder at det skal inn en Eiendomsskatt som skal betale for Stier og Løyper. Kommunestyremøet er på torsdag ,--i morgen skal vi ha møte i Høyre gruppa.
Ha en strålende dag videre. -- Om kongelige boliger: De har ikke vanlige stoler med bein av tre, men av gull. -- Og så er stolene så store , at når man setter seg i dem så synker man sammen.--

   
May 20th 2009 at 03:19:19 PM
Navn  

Inger- Brit

.  

HAlloen.
Da reiser jeg til Drammen og Casa Grande.-- og videre flyr damene -- Tilbake på lørdag kveld. Carmen er på ferie og Cornela skal være med meg.

   
May 20th 2009 at 06:31:48 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

God Morgen -- Litt grått og litt blått. Hallingskarvet har fått en tåkehatt på seg. Pluss 4,2 grader og ikke noe vind. En fin mai morgen. Det er fugler og vårlyder.Men isen er ikke bort på Ustevann, så vi må nok vente litt på det grønne løvet. Jeg var oppover hytteveiene i går. Det er kjørbart langt oppover, og jeg vil tro at i løpet av dagen blir mye mer borte. Det er så rart med det, når det blir varmegrader på natta-- da går det unna. Minner om raking av hytte tak. Dersom du ønsker en oppreskning av taket, er det fint om det kommer inn bestillinger på dette. Vi har et flott tak her nede i sentrum som viser hvor fine takene blir når de blir raket på våren.
Så bra at lille Ida er funnet -- hun er 48 millioner år.
Ha en strålende dag videre.
-- Kongelige boliger:- De har fine hus,store papiljotter og tårn. Også har de sofaer av silkeskinn og stoler med kuler på beina. Hele familien henger på veggen i runde rammer.-- De bor aldri i telt.

   
May 19th 2009 at 05:40:55 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

Det smelter i alle fall i fjellet akkurat nå. Kanskje ikke så mye, men det er alle fall pluss 4, 1 grad. Skarvet ligger helt i tåkeheimen, mens mot syd er det strålende himmel. Så vi får se hvem som vinner.
Husk at det ikke er noen hjemme fra onsdag kveld. Jeg skal ta en tur oppover i løpet av formiddagen og skrive inn hvordan det ser ut med snø på veien. Det blir brøytet kommende mandag. Så til pinse skal det være kjørbart rundt omkring,--i alle fall på hovedveiene. Nå er Therese og Avital inne i sin siste arbeidemåned på Ustaoset. Se den flotte videoen de ha laget. Jeg har tatt i mot en del "vaktmesteroppdrag" for sommeren. Jeg ser at vi har kapasitet til noe mer -- har også hentet inn en mann til, derfor er det mulighter. Vi kan også tilby nedvask av hytter denne sommeren. Det kan vi starte så snart det er fartbart rundt omkring.For min del blir det ikke noe ferieopplegg. Det er både NM i Folkemusikk, bryllup og Usta Eiendom som har fokus. Så 8. august blir det stor festivitas på Ustaoset. Bryllup 3 hele dager til ende.
Ha en briljant dag videre.
-- hvordan bor de kongelige:-- De bor på slott og vingårder. Kongen har en hytte som heter Blåbærstugu.-- Prinser og prinsesser slipper å flytte hjemmefra når de blir store.--

   
May 18th 2009 at 05:38:05 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

Vi våkner i dag opp til skikkelig snø og tungt vær. I går var det helt greit med nysnø i Hallingskarvet, men det blir litt for heftig med denne snøen her nede i dag.Skydekket henger ned på hustakene. Pluss 1,2 grader.
Ustaoset og Geilo hadde en flott 17. mai. Også her var det fint vær. Kanskje ikke så varmt. På Gol var det mye varmere --der satt vi ute og spiste middag da klokka var 19.00. Minner om at til helgen vil det ikke være noen hjemme,--så ring eller mail for å gi melding om du trenger hjelp på noen måte.
Stort med Alexander og Frikar. Alexander kommer til Hallingmarken senere i sommer og folk fra Frikar er påmeldt i NM i Folkemusikk. Det er på Geilo og Ål siste helgen i juni. Ha en strålende dag videre.
--Når Kongen og Dronningen skal på galla, da må han ha på seg galleriuniformen sin. Den er sort med gullstriper. Dronningen har en veldig blank kjole på seg.-- Gallamiddag betyr at de spiser voldsomme ting, sånn for eksempel ørnekjøtt.--

   
May 17th 2009 at 01:05:12 PM
Navn  

Webmaster

.  

Avital og Therese har laget en ny video fra sitt opphold på Ustaoset. Klikk på video på hoved menyen og velg forever Ustaoset på menyen til venstre på video siden.

   
May 17th 2009 at 07:04:40 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

Gratulere med dagen -- Vi sitter med Alexander, Frikar og 17. mai på en gang. Det blir heftig. Det var en forrykende start på 17. mai. La oss beholde denne berusende stemningen langt forbi 17. mai.
Ustaoset har hatt kalde grader i natt, det ligger hvit og fin nysnø i Hallingskarvet,--en vakker 17. mai.
Det er noen år siden at hele Geilo Musiklag var på 17. mai frokost på Ustaoset Hotell. Da var det flaggheising, musikk og sang. Alle var nede på plassen da Geilo Musikklag ankom i buss.
I dag er det stor feiring på Geilo --først Folketog, så samling på Geilojordet, før vi alle toger ned til Geilohallen med leker, kaker, og mye moro. Alle som kan krype og gå er på plass i dag.
Det er kommet noen oppover som vil feire 17. mai på Hardangerjøkulen. Men 17. mai er jo ikke noen ekstra fridag dette året, så det er nok mange som blir hjemme av den grunn.
Ha en strålende 17. mai. La Alexanders store glede smitte godt over på alle oss andre. -- Hører akkurat på radioen at det er i Bergen den største feiringen i Norge finner sted.

   
May 16th 2009 at 08:28:30 PM
Navn  

Inger- Brit

.  

Minner om at "Norge i rødt, hvitt og blått" ble skrevet av Finn Bøe- da han bodde på Ustaoset. Blir spennede med Frikar på scenen i dag. De gutta er også med på NM i Folkemusikk på Geilo og Ål sist i juni.

   
May 16th 2009 at 11:50:40 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

Arbeidet med Lordemarsjen 2009 er i gang. SE mer info oppe på linker -- Lordemarsj.-

   
May 16th 2009 at 06:54:56 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

Ingen kalde grader i natt. Pluss 3, 7 viser gradestokken. En liten skybrem ligger over Usteberget, ellers er det stort sett blå himmel. Ikke den store varmen for 17. mai akkurat, men det er i alle fall ikke snø --og vi kan glede oss over og se frem til at grønt blir det her også etterhvert. Se Hallingdølen og videre på Leserbrev. Der ligger en sak om Løypekjøring.-- Jeg har mottatt beskjed fra Ustaosetvegan at man starter brøyting mandag 25. mai,-- dersom været holder seg fremover. Da skal det brøytes snø , repareres og renskes opp i alle grøfter. Mulig også noe krattknuseing. Dette for at hovedveiene skal være farbare til Pinse. Det står noen og venter for å starte bygging, renovering av hytter,--men da går altså startsskuddet for sommertrafikken.
Neste helg er det ingen hjemme på Osestølen fra onsdag ettermiddag til søndag kveld. Så om det er noen nøkler som skal ut -- andre beskjeder ,--så ta kontakt i god tid på forhånd. Ha en strålende dag videre.
-- Jeg har sett bilde av en veldig tynn Dronning. Hun var så tynn som et eggeskall.-- De kongelige har veldig tykt hår.

   
May 15th 2009 at 05:37:26 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

Les om Golfkortet -- det ligger til venstre --og ikke minst Sjekk hva som står om Nikken.--

   
May 15th 2009 at 05:33:55 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

Dette bringer ikke noe særlig grønt gress. Minus 0,5 grader , nedrimede biler. Alt står stille, Ustevann ligger fullt islagt. Nå ser vi virkelig hvor mye vannet er tappet ned. Her er blitt en helt nytt landskap,--ligner veldig på det vi ser fra tegnefilmer fra månen. Det er vindstille på morgenen, men vinden kommer sikkert som banken utpå formiddagen.
I dag er det St. Hallvardsmesse. Om det er kaldt i dag og hele denne uken, blir det en varm og god sommer. Jeg kan underskrive på at denne uka har vært skikkelig kald.
I går kveld kom jeg fra Geilo ved 22,-tiden. Da stod en elg 1 meter fra veikanten,-- rett før Ustaoset Motell. Den stod helt stille som en statue. Jeg snudde bilen og kjørte tilbake,--den fantes ikke redd, heller veldig nysgjerrig på bilen. Den var ikke voksen.
I går hadde vi Evalueringsmøte for Skarverennet 2009. Det har strømmet over med positive tilbakemeldinger.-- Så har du forslag til forbedringer ,tar vi i mot det med stor takk. Ellers var en fin gjeng på Granheim i går -- her ble det raket i vilden sky. I dag åpner Golfbanen.-- Ha en strålende dag videre.
-- Om kongelige: De klipper hundene sile sånn at de får topper på pelsen.-- I gamledager var nok Kongen og Dronningen tykkere. Det var fordi de var litt eldre enn de som er i dag.--

   
May 14th 2009 at 01:05:27 PM
Navn  

Inger- Brit

.  

HAlloen.-- her snør det , heldigvis blir snøen ikke liggende. Nå koker jeg meg en ny kopp kaffe.--

   
May 14th 2009 at 06:13:53 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

Nå må det sikres -- byggearbeider stoppes fordi handverkerne ikke er sikret når de arbeider på hyttetak.
Så det er viktig at alle som skal ha feiet pipene, får feiestigene på plass. Det er store sprekker i skydekket i dag --varmegrader og vindstille på morgenkvisten. I natt har det ikke vært under 0,--pluss 5 viser gradestokken nå. I kveld skal vi på en stordugnad på Hallingdal Golfbane. Det er planlagt åpning i morgen -men kanskje bare på de 9 gamle hullene. Det er en del brunt på de nye greenene, så kanskje de skal få hvile litt til. Så på 17. mai kan en velge --enten golf på Granheim eller ski på Hardangerjøkulen.For min del er det 17. mai tog, Geilohallen. Utrolig trivelig å treffe "hele" Geilo på 17. mai. Folk er mye å farten for tiden, tror Restplass.no er heftig i bruk. Men damene på Haugastøl Turistsenter har kommet seg hjem etter en velfortjent uke i varmen.
Ha en strålende dag videre.
-- Farmor har drops som er laget av Kongen av Danmerk.-- De bruker stråhatter når de skal i kirken på galla. Også har de kanskje to små hunder som holder seg helt inntil anklene deres.--

   
May 13th 2009 at 06:30:26 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

God Morgen. Her er det vakkert vært. Helt vindstille og ikke en sky på himmelen. En liten pris å betale er det jo. Og det er med minusgrader. Nå viser gradestokken minus 3,1 grad.Bilene er helt nediset. Da tar det lang tid før Ustevann smelter og løvet spretter. Derfor er det deilig å komme seg nedover til lavlandet og få med grønne bakker og trær , for ikke snakke om blomster.
Nå begynner den store oppkjøringen til NM i Folkemusikk. Men før den tid --er det Folkemusikkveka på Ål. Det skjer det ting en hel uke til ende. Masse flotte konserter og arrangement.
Tilbake til NM -- Dette er et landsomfattende arrangement. Starter 23. juni. Her blir det konkurranser, spill, bunader 5 hele dager til ende. Arrangementet foregår både på Ål og Geilo. Dronning Sonja kommer til arrangementet og skal dele ut Kongepokalen. Så legg ferietiden til disse dagene --det er en storhending.
Ha en strålende dag videre.
-- Videre om Galla:-- De sitter på galleriet og er til pynt sånn at vanlige folk kan se på dem.-- Når de har fest , kommer Kongen av Sverige og Kongen av Danmark i buss for å være med. Det har jeg sett på TV, men da regnet det.--

   
May 12th 2009 at 06:04:54 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

En strålende dag. Et par små skyer seiler over himmelen. Helt nedrimede biler og minus 1 grad. Dette er en noe sen snøsmelting. Isen på Ustevann smelter ikke,--og da blir det heller ikke grønt. Dersom det er ønske om beising av hytte, kitting av vinduer ,vasking, annet forefallent arbeid på hytta -- ta kontakt så fort som mulig dersom du ønsker hjelp. Sommeren er kort og tiden går fort. Det blir ikke noen sommerferie på meg dette året, men noe farting rundt på golfbaner i vårt langstarkte land. Carl Mangus er hjemme denne sommeren og skal arbeide på Ustekveikja.
Han og kompiser har tenkt å gå fra Trondheim og hjem før han starter å arbeide der.
I dag er det siste dagen Therese og Avital er Daglig Ledere på Bua. Fra i morgen er de ansatt og midt i juni har de sin siste arbeidsdag og vi ønsker Olav og hans mannskap velkommen til Bua og Ustaoset.
Ha en strålende dag videre.
-- På månene har de ingen Konge eller Dronning. Der har de bare stein.-- Når de kongelige skal på galla, så opptrer de liksom som gallionsfigurer. Fordi de er så veldig fine. Damene har strutsefjær på hodet.--

   
May 11th 2009 at 11:27:20 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

Minner om at det er viktig å gi svar på om de tingene som kommer på Debattforumet. Meld fra om f. eks leiligheten som ligger der nå, er leid ut.--

   
May 11th 2009 at 07:42:10 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

-- Se Debattforumet --der ligger leilighet for Skarverennet 2010 til leie. --

   
May 11th 2009 at 07:39:54 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

God Morgen.
Etter lange dager på Høyres Landsmøte og vårlige tilstander, er man tilbake til noe mer vinter. Minus 1,2 grader, nysnø i Hallingskarvet,--MEN i dag er det bare noen få skybanker på himmelen, strålende sol, et Hallingskarv som står som en skinnende , noe stor, fontene. Jeg tror det ligger nærmere 150 mailer på min maskin, så her starter jeg på bunnen og svarer, stryker og tar ut i tur og orden. Så det kan hende at det tar en dag eller så før du får svar. Det er jo også mer enn bevarelser på mailer som opptar arbeids dagen.
Vi har lagt et løp på¨purringer av tidligere utsendte fakturaer,- de første går ut denne uken. Etter purring nr 2 , legges det på gebyr på brev 3. og den går videre til andre instanser. -- Jeg lurer på om det muligens blir en skitur utpå dagen. Kan tenke meg at det skulle være mulig å gå på fonnene oppover. Så jeg får ta skiene på nakken og bære et stykke. Snakket med noen i går,--de hadde vært en fin tur til Hein. Men det er mer sammen hengende snø der, enn på Ustaoset.
Nå nærmer 17. mai seg - for dere som ønsker nok en skitur, er det store muligheter for å gå i tog på Hardangerjøkulen den dagen. Det er en gammel tradisjon.
Ha en strålende dag videre. -- Om Galla: Jeg tror galla her noe med galleblære å gjøre.-- De kongelige blir veldig såre hvis noen skriver i en avis at de har brukt for mye penger på galla.--

   
May 8th 2009 at 07:36:55 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

SEr på Debattforumet at det spørres etter hytteveiene. Jeg har snakket med Veistyret. Det blir ikke brøytet på en god stund ennå. Det er mye snø og mye vann som skal ut før veiene er klare.

   
May 8th 2009 at 07:33:28 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

Det endrer seg raskt i fjellet. I går bestemte Stin Thøger og jeg at vi reiste tilbake til Ustaoset , og ned igjen i ettermiddag. Så her sitter jeg da,--i snøen og med pluss 1,2 grader og minnes den flotte Slottsparken med grønt og blomster. Hallingskarvet er borte i skydekket, men det er noen sprekker mot syd ,--så kanskje sola kommer... Alt står på stedet hvil når det blir så kaldt. Men som sagt ,-- det er nesten bestndig slik når deler av april har så mye varme i seg.
HA en strålende dag videre.... Om Galla:-- Når Kongen har på seg gallen sin, da føler han seg veldig stolt og ren og voldsom på en måte. Han er det øverste hodet i Norge.-- Kongen er nok veldig stolt av Dronningen når hun pynter seg og se helt skjør ut.--

   
May 7th 2009 at 04:42:07 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

Varmt er det i alle fall ikke. Minus 1,9 grader. En liten cm nysnø og vindstille. Skydekket henger ganske tungt og da er selvfølgelig Hallingskarvet ikke å se.
Så dette er vår 2. vinter. Men jeg har ikke tatt av vinterdekkene ennå. Det skjer over helgen først. Det hadde vært ganske vanskelig å kjøre til Haugastøl i går. Terje måtte liste seg fram.
I dag reiser jeg på Landsmøtet i Høyre. Men er det noe , er det bare å ringe 32 09 31 11 --der svarer det alltid noen. ( så sant den ikke er opptatt.)
Jeg har allerede mottatt mange bestillingre på hytte til neste års Skarverenn. Men nå har Usta Eiendom ikke noen hytter igjen for småutleie. Da må man ringe Ustaoset Resort for å gjøre noen avtaler 32-09-31-11.
Da krysser jeg fingre for at det skal være noe mindre snø og litt mer grønt i løpet av de par dagene jeg er underveis.
Ha en strålende dag videre. -- Mer om Galla:--Astrix og Obelix var gallere. Nå er de blitt tegneserie, men i gamledager levde de i virkeligheten.-- Nå de doller seg opp, heter det galte.--

   
May 6th 2009 at 05:58:22 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

Da er det kommet en ny melding fra Tråkkemaskinen. Den er komme ttil Ustaoset og det var altså en intercooler som var sprukket og den kraftige maskinen ble stadig svakere. Ser en ut av vinduet nå, kan en tenke seg at det snart blir bruk for den. Det snør, minus 2,4 grader. Vindstille. Det er ikke mye som minner om mai her, nei.SÅ her står gresset stille. Det var så fint på søndag, da var det kommet et fint grønt teppe rundt Bittestugu på Osetunet.
I morgen tidlig drar jeg på Høyres Landsmøte. Jeg er hjemme for noen møter på fredag, men drar da opp og ned med toget. Terje Svarteberg tar seg en fjelltur disse dagene og bor her i huset.Så heimen er ikke latt alene.
I dag går de første fakturaene for påske og Skarverenn i posten. I dag kommer også Stein tilbake fra Thailand --han kommer vel til å få kuldesjokk når har er på Ustaoset. Ha en strålende dag videre. Om Galla: Dronninger må pynte seg veldig. De har sikkert fem fine silkekjoler som de bruker når de skal pynte seg i noe stivt.-- De smasker også. Og kankje de har et stativ under kjolen som liksom står rett ut fra kroppen sånn at skjørtet ser ut som en kjole.--

   
May 5th 2009 at 06:54:17 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

Jan ringte akkurat for å høre hvor han skulle kjøre løyper i dag -- men vi ble enige om at det måtte komme en del mer snø først -- Desuten står tråkkemaskinen på Moelven , hos Owren. det skal bli interessant å finne ut hva som "feilte" maskinen, i og med at den helt mistet kraften.

   
May 5th 2009 at 06:48:04 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

-- så ligger det et par tre cm snø i dag. Sola er i ferd med å bryte gjennom, så alt er veldig lyst og pent. Akkurat rundt 0 - det ligger ikke snø på veien her nede , men over Vidda er det snø og telehiv.
Hallingskarvet er borte i skyene ennå og der ligger det nok en del mer snø enn her hos oss. Vi må forvente at det blir mange kalde grader i mai. Slik blir det bestandig når april har vært mild -- så vi får se hvordan det slår til.
I løpet av uka blir Ustaoset Resort stengt for våren ,--se www.ustaoset.no Der ligger alle opplysninger.
Forberedelsene til bryllup er i full gang. Ole- Johan og Anne Lise gifter seg 8. august. Og bryllupet skal holdes på Ustaoset Resort. Dersom det er noen som tenker seg til fjells i helgen , må en pakke lett. Nå er skuterne på låven.-- Den siste kjøres opp i dag.
Ha en strålende dag videre.
- om Galla:- Galla betyr at Dronningenen har lange kjoler og Kongene har trenge dresser på seg. Også snakker de pent sammen, smisker liksom. Dronningene må pynte seg veldig. De har sikkert fem fine silkekjoler på seg som de bruker når de skal pynte seg i noe stivt.--

   
May 4th 2009 at 07:41:22 PM
Navn  

Inger- Brit

.  

Hvor ble det av --kom mai, du skjønne, milde-- Her snør det og jammen tror jeg at det ligger mer nysnø i Hallingskarvet.-- Ned mot 0 grader.

   
May 4th 2009 at 08:10:49 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

I dag oppdaget jeg plutselig en haug med ubesvarte mailer -- så dersom det er noen som savner svar , kan det hende at de ligger i den haugen. Send en ny --dersom det er viktig.--

   
May 4th 2009 at 04:15:03 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

En noe tidlig morgen, men er en våken , så er en våken.Det er fremdeles mørkt ute, men himmelen er helt klar, så dette borger for en fin dag. Det er fremdeles så pass med snø at det er mulig å lirke seg fram på Skarverennsløypa.Så fra dugnad på Golfbanen i går, er det videre på ski i dag. Det blir en fin blanding.
Helt vindstille så tidlig,- men utpå dagen kommer den kalde vinden fra Vidda. Den har vi så lenge det er mye snø. Minusgrader akkurat nå --1,2.
I dag setter jeg med ned med regninger fra påsken og Skarverennet Jeg ser at det fremdeles er mange ubetalte regninger fra tidligere i vinter, så ta en titt og se om det ligger noe fra Usta Eiendom.
På torsdag drar jeg til Høyres Landsmøte. Jeg kommer til å være her hele fredag, men det er for å ha møter hele dagen. Terje Svarteberg vil være her de dagene jeg er fraværende.
Ha en trivelig dag videre. Hva betyr Galla:-- Det betyr at de galler seg opp på en måte. Eller baller seg opp, kanskje.-- Galla betyr at de har hoffmusikere som spiller fin musikk. Den er så fin at man nesten ikke hører den. Det er bare rock man hører.--

   
May 3rd 2009 at 07:13:00 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

God Morgen.
Litt kaldere i dag ,- minus 0,2 grader. Bilene er helt nediset.Det er ikke noe tåke og en ganske lettskyet himmel. I dag reiser jeg på dugnad kl 10.00 og er tilbake ved 16.00 tiden. Det er Klubbhuset på Granheim Golfbane som er i ferd med å reise seg. Så det blir spennede å se hvor lenge det tar før vi er på verandaen med en kopp kaffe. Men dette er et stort arbeid.
Det er bare å ringe 32 09 31 11 -- den telefonen er satt over. Sigbjørn er på Skjeløy og jobber der. Det er jo litt av hvert som skal klargjøres etter vinteren.
Se under prospekt over Skjeløy. Vi ønsker å leie det ut denne sommeren -- sa har du lyst til "Evert Thaube " land , så har du en liten flik av det her.
Ha en strålende dag videre.
-Kongen er veldig ofte ute i skogen og ser på skirenn. Han må det. Stortinget har bestemt at han må stirre på skiløperne.-- Både Dronningen og Kongen må være med på kransekakenedleggelser ved statuer og sånn. Spesielt i utlandet, for vi har ikke så mange statuer i Norge, bortsett fra ved banken. Der er det en statue av en klovn.

   
May 2nd 2009 at 05:50:54 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

For en uke siden var det Skarverenn, i dag er det ikke mye igjen av stadion -- like mange tonn snø som ble kjørt inn, er nå tilbake som vann.
I natt har det bare vært varme grader. Pluss 4, 3 ute . Vindstille og overskyet. Hallingskarvet er helt borte i tåka.
I går tok jeg både riva og kosten fatt, nå går det an å ha litt vårarbeid også her. Et par skuterturer fikk jeg også til, det venter nok et par på søndag. Det er kommet opp et spørsmål om å brøyte veiene oppover, men det vil gå ennå en liten måned før det settes i verk.
Det står tre tema på blokken min i dag ,--det er Hallingdal Golfklubb, Skarverenn og NM i Folkemusikk. Disse tre skal få min fulle oppmerksomhet denne helgen.
Ja --du kan lure på Skarverennet , men her er det evaluering som skal gjenomføres. -- Så har du noen kommentarer til rennet, nål ikke med å sende det over. Jeg tar i mot både ros og ris -og nye ideer.
Ha en strålende dag videre.
- Om Kongens fortjenestemedalje:- Hvis man redder for eksempel broren sin fra å drukne i en dam, da får man den medaljen som trøst.-- Det er visst vanskelig å få den medaljen. Jeg vet om en som har prøvd hele livet uten å få det til. Han bor på gamlehjemmet nå.--

   
May 1st 2009 at 07:21:32 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

Fram til ca 14.30 var det helt "mørkt" på Ustaoset. Tåka var som en tykk grøt. Men så slo det til og alt ble lyst og lett. I natt har det vært kuldegrader, nå viser gradestokken minus 2,3. Et tynt skyslør og helt vindstille. I går var det problem å komme avsted med skuteren , i dag er det godt mulig å kjøre både på Skarverennsløypa og på fonner. I alle fall frem på dagen en stund.
Det er mange som har tatt turen til fjells, --denne gangen med noe lettere bagasje og sekk.Jeg gjetter at Hallingskarvet vil bli godt besøkt. For en uke siden var Eima ikke lett å hanskes med. Da kjørte en av de store tråkke maskinene seg grundig i. Så jeg vet ikke om elva er gått skikkelig opp, - men isbroer er direkte farlige. Det har noen og hver her oppe fått erfare.
I dag blir det ryddedag, -- en liten skitur og noe golftrening. På Hallingdal Golfbane har det vært store dugnader de siste ukene. Så nå er klubbhuset på bena der nede. Da kommer alt med innredning, møbler og drift. Det blir Hytta på Eventyrbanen.-- så alle golfere ,gled dere til å bruke banen i Hallingdal ,-- den fremstår utrolig bra nå.
Ha en strålende dag videre.
- Om fortjenestemedaljer:- De som har overlevd tornadoer, får Kongens fortjenestemedalje.-- Jeg tror man kan få medaljen, hvis man har svømt ned på dypet og redet noen. Eller hvis man har hentet noen ut fra ild og vann.--

   
Apr 30th 2009 at 05:45:26 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

Tåka hang tykk i går , og jeg må nesten innrømme at det er like ille, om ikke verre, i dag. jeg ser ikke ned på hotellet. Regn i lufta, skikkelig vått.
Pluss 4,3 grader og ikke en vindpust.Våren i fjellet kan være meget ugjestmild, men utrolig effektiv for å få snøen unna. Ennå mer glad er en for den flotte dagen da Skarverennet gikk.
I dag er det ikke noen her fra kl 13.30 til ca 15.15. jeg vet at det var bestillinger på den tiden , men Inger- Brit er på kommunalt møte og Sigbjørn på vei til Østfold. Videre ut over ettermiddagen , kvelden er vi på plass. Terje først og så Inger- Brit.
Jeg tror det er nesten umulig å kjøre noe oppover. Oppe bak låven er det ikke snø igjen. Vi kan komme oppover Skarverennsløypa og til Nystølen. Det er helt greit å gå veien ganske langt. Det har vært noen dager med skikkelig førefall-- og vi ønsker jo egentlig våren velkommen.
Ha en strålende dag videre.
-- Om kongens fortjenestemedalje:-- Man kan få den hvis man for eksempel har vært gift med den samme kjedelige mannen i 50 år.- Kongen bruker den selv , når han skal pynte seg.--

   
Apr 29th 2009 at 06:32:11 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

Nå henger tåka helt ned på hustakene. Det har vært mange varmegrader i natt - så nå går snøen unna i full fart. Det renner overalt. Jeg lurer faktisk på om det blir mulig å kjøre skuter etterhvert. Jeg tar en tur oppover i løpet av ettermiddagen og sjekker forholdene. Ikke et vindpust.
Jeg er på et kommunalt møte fra 08.45 til 13.00, men Sigbjørn er å få tak i. Nå ser det ut til å blir veldig stille på Osestølen noen uker fremover.På Ustaoset Resort er det stengt frem til ca 15. juni. Jeg tror man kan ringe 3209-31 61 og blir da satt over til en mobil. Se ellers deres hjemmeside www.ustaoset.no
--Jeg hadde min første golfrunde i går , det gikk ikke bra --så her er det mye å ta tak i. Det er jo bra at en ha forbedringspotensiale.
Ha en strålende dag videre.
-Om Kongens fortjenestemedalje: Den får du bare ikke tak i.-- De som får den , må løpe fort. Minst 100 meter i timen.--

   
Apr 27th 2009 at 02:58:52 PM
Navn  

Inger- Brit

.  

Overskyet og tungt vær -- men i morgen skal det klarne opp og resten av uka skal være helt fabelaktig. Vi tar en dag om gangen når det gjelder kjøring. Men dersom det klarner opp, blir det også nattekaldt = kjøremuligheter.
Nå setter jeg meg i bilen for å reise til Casa Grande i Drammen -- tilbake i morgen kveld. Da skal jeg svare på alle mailer som ligger inne. ha en super dag videre

   
Apr 27th 2009 at 07:13:12 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

-- Ikke før er alle Skarverennsdeltagerne bort, så overtar rypene for fullt. Det kakles i alle lier.--

   
Apr 27th 2009 at 06:58:50 AM
Navn  

IInger- Brit

.  

Tråkkemaskinen er satt i ro til neste vinter, Jan er reist til Stavern for å roe ned etter en lang sesong. Men ser jeg ut av vinduet i dag, er det bare så vidt jeg tror at det var mange plussgrader i går. Omtrent 0 grader, 2 cm nysnø og et skydekke som henger helt ned på hotelltaket. Det har vært en fantastisk helg. Alle som tok seg tid til en skitur i går, fikk med seg en fin brunfarge. Skarverennnet ble bare helt topp, og alle spør seg om det noensinne kan bli bedre. Men alt er som kjent relativt,--
I dag er det omtrent tomt på parkeringsplassene. Bare et par enslige biler står igjen,-- så får vi se om det er noen som vil til fjells kommende helg. 1. mai er ofte en utfartshelg.
Vi starter med storopprydding etter vinteren. To skutere skal settes inn for sommeren, men en har vi i beredskap utover. Så er det den store utesendelsen av regninger fra påsken og Skarverennet ,-- så det er litt av hvert å drive med også i mai.
Hører på radioen at det selges utrolig masse is i Norge - hver nordmann spiser 11 liter is pr år. I tillegg til kaffe -- jeg har fått inn en utrolig god kaffe,- den heter Nordquist Classic. Det er en av samarbeidspartnerne til Skarverennet-- Nordmenn drikker store mengder kaffe til alle døgnets tider.
Ha en briljant dag videre--
--Jeg tror ikke Konger og Dronninger kan kalle barna sine hva de vil. Jeg tror ikke de kan kalle dem Kalle eller noe sånt. Jeg tror ikke de bare kan kalle dem Kalle eller noen sånt. Jeg tror ikke at hundene deres kan hete vanlige navn heller. Ikke Pjusken eller sånt. De heter nok St Hund kanskje ,--eller Stjernedoggen , for eksempel.--

   
Apr 26th 2009 at 07:27:16 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

Ustaoset kan for alvor slippe våren løs. Nå er Skarverennet 2009 vel i havn, de fleste tråkkemaskiner er kommet seg til Geilo. Rintignok var det store problemer for en. Den kjørte gjenom elva Eima og stod i vann og issørpe til over beltene. To andre maskiner og mye handkraft måtte til for å trekke/ spa den løs. Så den siste store maskinen står her oppe og skal forsøke å liste seg gjenom og ned til Havsdalen.
To gange 60 år ble også feiret med brask og bram. Hytta ligger rett ved løype og det var omtrent 120000 gjester innom. De fleste føk riktig nok rett forbi, men de var der.
Det har vært minusgrader i natt og fremdeles viser gradestokken minus 0,5. Alle biler er helt nedrimet. Bøsøk fikk jeg også her kl 06.00. Da kom to stykker fra Hakadal. De skulle videre med hund til Finse, så da ble det tid til en kaffe og en liten prat før de dro avsted.
Videre utover dagen blir hele målområdet avrigget. Det kommer en hel bataljon fra med langrennsgruppa i spissen for å får utstyret på plass. Det er en stor ryddejobb etter så mange tusen mennesker.Her legges bredsiden til for at det skal bli bra.
Været i dag -- Strålende -- sol over alle vidder. ikke et vindpust.--
Ha en trivelig dag.

--I utlandet har de også Konger og Dronninger, men der er de litt anderledes. De er litt mer påpønta.-- Pyntet på nøtta, heter det på norsk.--

   
Apr 25th 2009 at 10:04:03 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

Bare en ting å si -- Tidenes Skarverenn -- det er bare helt topp. Løypa kommer til å bli noe bløt utover dagen , -- men hvilken rolle spiller det -- sola skinner.
Ha en strålende dag

   
Apr 24th 2009 at 05:31:11 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

Så er det nesten Skarverenn. Vindstille, overskyet og minusgader. Det er ikke så mange av dem, men nok til at bilene er helt nedrimet.Alle monner drar og vi er glade for at det ikke er vamegrader. Det er meldt et supert vær i morgen. Mange kom oppover i går kveld. Sigbjørn hadde siste turen ca kl 23.00. I dag starter jeg med møter fra kl 06.30 --på Geilo.Siden går det slag i slag. -- Det har vært gjort en utrolig jobb med traseen. 4 store tråkkemaskiner har vært i full gang. Det blir omtrent som et stuegulv å gå på fra Finse til Ustaoset. Utrolig spennende å se de store kanonene --både jenter og gutter -- dette året. Dersom det blir skikkelig kuldegrader kommende natt, blir det stor fart i Skarverennet. Jeg tror at rekorden ligger rundt 1 time og 23 minutter. Så her kommer det til å gå unna.
Det er laget en ny Skarverennssang -- Den regner jeg med kommer til å gå av full hals i hele morgen. Den er skikkelig fengende og helt i tråd med det å gjøre noe sammen , nemlig synge.
Ha en strålende dag videre. Velkommen til dere som skal til fjells. Skarverennet kommer på Dagsrevyen i morgen og Sportsrevyen på søndag. Ellers sender Radio Hallingdal fra kl 05.00 i morgen og NRK Buskerud flere ganger i dag. Ta en titt på siden utover dagen. Jeg legger ut dersom det dukker opp noe nteressant

   
Apr 23rd 2009 at 07:59:22 PM
Navn  

Inger- Brit

.  

Sjekk det været på Skarverennsdagen -- nå er det bare faktor 20 som teller. Trykk på bildet

   
Apr 23rd 2009 at 06:35:24 PM
Navn  

Inger- Brit

.  

Savnet meg i dag -- Jeg har hentet Mr Im på Gardermoen og var ikke hjemme før ca 13.00. Im har ikke vært i Norge før, derfor var vi heldige som fikk en slik fin tur oppover Hallingdaln. Nå gleder jeg med skikkelig til Skarverennet.. her er det full fart. Mange glade deltagere er kommet i dag og fler er underveis. Været er aldeles praktfullt. Nå er det viktig å ha skikkelig solkrem. Jeg føler som om det er mange år siden det var så varmt vær. I morgen tidlig er det møte kl 08.30. Det kan hende jeg må være på Geilo kl 06.30 , men det får stå sin våge.
På stadion arbeides det heftig --mange små detaljer skal være på plass før det hele går av som en flertrinnsrakett.
ha en strålende ettermiddag

   
Apr 22nd 2009 at 06:07:05 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

Skarverennet nærmer seg. Tre store tråkkemaskiner står på tunet. To av dem har arbeidet seg nedover fra Finse i går. Det har vært mye snø å flytte på. Ustaoset har akkurat nå overskyet vær - helt vindstille og pluss 1, 2 grader. Jeg reise i dag for å hente den vinneren av Skarven Race Korea. HAn er 24 år og har deltatt i noen renn utenfor Korea, så han er aldeles ikke ukjent med store arrangement. Og koreanerne er utrolig flinke med alt som har med arrangement å gjøre -- de er meget kreative og oppfinnsomme. Jeg skal få satt opp parkering i løpet av formiddagen --så for dere som lurer , jeg er av den formening at jeg skal få plass til alle ,--men det krever et lite puslespill.
Ha en strålende dag videre.
-- En liten prinsesse kan godt hete Sippora for eksempel. For det heter hunden til onskelen min og den er veldig søt. --Snøggfeltet er oppkalt etter Kongen.--

   
Apr 21st 2009 at 02:04:31 PM
Navn  

Inger- Brit

.  

Følg med på Debattforumet -- der kommer Skarverennsbilletter tilsalgs --

   
Apr 21st 2009 at 10:54:08 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

En fantastisk tur oppe under Skarvet. Carmen og jeg var neste ikke innom løypene, brukte bare skareføret. Gled dere, alle Skarverennsdeltagere.--

   
Apr 21st 2009 at 06:09:27 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

Det holder seg på under 0 grader , men bare såvidt. Var helt overskyet for et lite kvarter siden, men nå er skydekket i ferd med å sprekke opp og sola gyller på skyene. Hallingskarvet er fremdeles borte i skyene. Ikke et vindpust. Alle følger spent med på Skarverennsværet. Se yr.no --der ligger det en egen reportasje med Skarverennet. Til tross for aktiviteten, -- Rypene kakler i vilden sky og haren løper på utrolig lette føtter over skaren. Har jeg nevnt at linerla allerde har vært her i en uke, sommerfugler er også sett.-- Det arbeides for fullt med arena og løype. På Finse starter tråkkemaskinen i dag med å få på plass det store startområdet. Der brukes tråkkemaskinen fra Finsehytta.
Det er ledig overnattingsplass på Ustaoset. Se under Debattsiden ,--i tillegg har Ustaoset Motell ledig kapasitet.Telefonnummer 32 09 31 23.
For dere som har parkering innerst på den nederste plassen , må dere få en ny plass av meg. Jeg kommer tilbake til det i morgen. Da har vi bestemt hvor stor helikopterplassen skal være.
Ha en strålende dag videre.
-- En konge jeg vet om heter Lille lord Fauntleroy.-- I Japan heter Kongen Jing Yang. Dronningen heter Pling Plong.--

   
Apr 20th 2009 at 05:44:10 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

Et par grader kaldere i dag. Minus 4.1 - helt vindstille og en høy , skyfri himmel. I går morges lurte vi skikkelig her. Da kom det to syklister nedover Skarverennsløypa. Det viste seg at de hadde syklet fra Geilo over Prestholt. Så kanskje dette er det nye i Skarverennet -- Nattsykling fra Finse til Ustaoset.
I natt arbeides det med løypa innover, samt å få opp en brakke til 2. drikkesatasjon. Jeg regner med at det skal gå fint, i og med denne nattekulden. Slik skal været være til over Skarverennet -- så nå er det bare å komme seg til fjells og nyte disse dagene.
Velkommen til alle som har Skarverennet som det store målet ,--og spesielt til damene fra Trondhjem som har Osestølen som base neste helg.
Ha en briljant dag videre.
--Jeg tror på en måte at Konger liker å skjule seg bak navnet sitt. Derfor må det være et ganske stort navn.-- I utlandet heter prinser og prinsesser vanvittige ting. De har så rare navn at de ikke klarer å si dem selv.--

   
Apr 19th 2009 at 06:04:43 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

De kalde gradene holder stand. Minus 2,4 grader, helt vindstille og en skyfri himmel. Regner med at det er mange brune fjes rundt på hyttene. Etter den fantastiske dagen i går, kommer en ny like fin i dag. Så nå er det mange som krysser fingre for Skarverennet.
Det jobbet to tråkkemaskiner med løypa opp mot Nyestølen i hele går. Når det såpass nattekaldt, holder skareføret til langt ut på dagen. -- Det er kommet en god del overvann på Ustevann, så Pete hadde skikkelig fart på skuteren da han kjørte over i går. Flere myrer er også gått opp. Men det innfluerer ikke på Skarverennet , fra Nyestølen og oppover er det et helt annet "klima" Ha en god dag videre.
Prinsesser kan hete Gullhår eller Bertha Louise. Eller Carmencita. Det er fine prinsessetitler.-- Nei, de heter Majestet til etternavn. Og til fornavn heter de Hans.--

   
Apr 18th 2009 at 06:11:02 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

En ny natt med kalde grader. Minus 2,4 er det ute akkurat nå. Bilene er helt nedrimet. Et tynt skyslør ligger mot vest, ellers er det helt klart. Månesigden synes såvidt øst for Usteberget. Ustaoset har fått sitt eget dansegulv ,- fra sentrum og påå mot Hallingskarvet. Snart strekker det seg helt til Finse. Det er ledige overnatting på Ustaoset Motell ,-- så mangler du overnatting i Skarverennshelga , ta en kontakt med 32-09-31-23,-- se ellers Debattsiden. Nå går billettene til Skarverennet unna. Blir været som i dag, er det et Drømme Skarverenn,--og det er jo lov å håpe. Mange har tatt turen til fjells denne helgen, kanskje for å trene, kanskje fordi man ikke fikk plass på Skarverennet. Sigbjørn har tatt turen til Finse denne helgen. Det er hens søster og svoger som har Finsehytta og der var det meldt om smekkfullt hus, så her må alle krefter inn for å hjelpe til. Røde Kors takk for alle panteflasker de henter ikke på Ustaoset. Vi er den største bidragsyderen i Hol Kommune.
Ha en strålende dag videre.
-- Prinser heter Hermann og Harald den hadbalne og sånn. De heter bare navn på H. -- De heter Sir, eller Major eller kanskje President.--

   
Apr 17th 2009 at 06:45:47 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

En strålende aprilmorgen. Minus 3,4 grader, noen tynne skyslør og helt vindstille. Det er hardt i skiløypene på morgenen, men ut på morgenføret og hjem når det er blitt litt bløtere, I dag kan en legge opp til fine turer.
To tråkkemaskiner har arbeidet i to dager nå. Det er mye som skal gjøres før Skarverennsarenaen kan erklæres klar. Det sjekkes på alle mulige værstasjoner for å holde seg ajour på været til neste helg. Et nytt Skarverenn med godt føre -- ja, det er drømmen for oss alle. Vi ønsker også vinneren av Skarven Race i Korea hjertelig velkommen. Det er MR Im Yeuigyu -- så på onsdag henter vi ham på Gardermoen.
Sender mange hilsner til alle dere som er lesere av siden her. Jeg har fått tilbakemelding om at den leses World Wide -- det er jo ganske artig å høre.
Ha en strålende dag videre.
--Kongen av Oslo har jeg selvfølgelig sett -- En prins kan ikke het hva som helst. HAn kan ikke hete Petter Dass eller Hamza Khan. Ikke kan han hete Mikke Mus heller.--

   
Apr 16th 2009 at 06:35:37 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

God Morgen.
Overskyet , Hallingskarvet er ikke å se, helt vindstille. Men det er noe fart i skyene, kanskje det betyr at sola kan ta seg en tur fram i dag.--I natt var det ikke minusgrader, pluss 1,4 akkurat nå. All snøen vi med stor møye brøytet bort fra parkeringsplassene, er nå på full fart tilbake igjen. denne gangen bruker de showel , så dette er effektivt arbeid. Den siste påskegjest reiste i går. Men det er kommet ganske mange oppover også i denne uken. Ustaoset Resort var fornøyd med påsken 09,--det var mange innom for å hygge seg i de nye fine lokalene.
Rypene kakler og haren springer over tunet. Jeg synes nesten ikke det har vært så mange noen gang som dette året.
HA en strålende dag videre.
Jeg har sett en skikonge. HAn heter Bjørn Dehli. Jeg så han borte ved løype i Oslo.-- Jeg tror faren min kjente moren til Dronningen. De møtte hverandre visst på et gamlehjem da de var unge.--

   
Apr 15th 2009 at 06:35:17 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

-- For de skarpe øyne i går,-- kunne se at jeg hadde skrevet Gjesteboken ,i stedet for Debattforum.
I dag byr Ustaoset på en halv varmegrad. Det har vært minusgrader i natt, bilen er helt nediset. Ikke en bevegelse på vimpelen til Seterhytta. Ganske så overskyet for øyeblikket, men Hallingskarvet har ikke noen tåkehatt på. Fremdeles står noen få biler igjen på parkeringsplassene. Ikke alle av disse er fra påsken, dette er nye hyttegjester som nyter fjellet mellom Påsken og Skarverennet. Ganske mange kommer oppover tidlig i neste uke. Regner med at de fleste av dere har oppdaget at det er husrom ledig i Skarverennet her på Ustaoset. Arbeidet med løypa er godt i gang. Nå er den stukket til Finse og en stor tråkkemaskin kommer oppover i dag.Det blir litt arbeid fra Ustaoset til Djuptjønn. Vi har etterhvert fått en fantastisk løype og har ikke tenkt at den skal bli dårligere dette året.
Se på venstre side, der står datoer for Skarverennet de tre kommende år.
Ha en strålende dag videre.
-- Jeg har sett Kongen og Dronningen på TV. Jeg tror programmet varte i et kvarter.-- jeg kan en sang som heter "Kanskje kommer Kongen til perrongen"

   
Apr 14th 2009 at 01:13:03 PM
Navn  

Inger- Brit

.  

Fint om dere som skriver i Gjesteboken kunne ta med en mailadresse --eventuelt telefonnummer. Dette gjelder spesielt for dere som ønsker å kjøpe/ selge Skarverennsbilletter.

   
Apr 14th 2009 at 06:54:56 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

God Morgen,-- da er Påsken 2009 definitivt slutt. Noen få biler står fremdeles på parkeringsplassene. Det ble mye kjøring på ettermiddagen i går ,--mange dro med seg den fine dagen som plutselig dukket opp fra ingensteds. Det er ikke helt lett å melde været. Så fi gikk på ski, solte oss og spiste det siste påsegodtet til langt på kveld. Vi hadde besøk av tre trivelige golinger i går ettermiddag. De fikk virkelig med seg denne fine dagen.
I dag er det overskyet --vindstille og pluss 1,3 grader.
Skarverennet dukker opp over horisonten. Så nå er det bare det som står i hodet på oss ( hos meg er det også utsendelse av regninger) Det blir noen travle dager fremover.
Trist at alle de unge menneskene som har hatt tilhold her i hele påsken, nå etterhvert er reist,--men det er fremdeles minst 3 igjen. Så jeg skal holde på dem så lenge som mulig. Huset ble døpt --Ustaoset Ungdomsherberge--
Ha en strålende dag videre .
-- Jeg har sett prinsesse Diana på TV . Men da var hun desverre allerede død, så jeg så bare blomstene.-- Jeg har sett Mikke Mus på Hollyday on Ice.--

   
Apr 13th 2009 at 07:58:39 PM
Navn  

Inger- Brit

.  

Det brygger opp til Storkamp -- Jan og Finn sitter klare med hver sitt flagg -- en Vålerenga og en Lillestrøm --og bare en kan vinne ----