Oct 13th 2009 at 06:40:08 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

En strålende morgen. En liten måneskalk og en hel hær av stjerner. Ikke en sky er å se. Så her blir det nok en dag med kraftige solbriller. I går var solskinnet utrolig sterkt. Minus 5, 2 grader og omtrent vindstille.Arbeidet på garasjen går unna --den store krana er litt av et syn etter mørkets frembrudd --da jobbes det fremdeles - med krana som en stor spotlight.
Je ghar fått et par telefoner ad turgåing i terrenget. Det er en liten utfordring. Akkurat nå ligger akkurat så mye snø at det er tungt å gå --og jeg vil også anta at det kan være noe glatt. Fint å gå på veiene, men selvfølgelig også her glatt. På Geilo er det kjørte løyper opp mot Prestholt og ellers noe rundt Geilohallen. Ser på yr.no at det skal bli mye mildere inn mot helga. Så det er grunn til å anta at snøen kan bli borte dersom det blir såpass varmt.
Ha en strålende dag videre.-- om prinser:- I gamle dager gikk prinser i nikkers, men nå går de i vanlige , slappe klær. Før hadde de sverd, nå har de pistol. Når prinser blir voksne, omdanner de seg til Konger. Men de er ikke så ekte som før. De er blitt mer folkekirkelige.

   
Oct 12th 2009 at 07:04:11 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

Det er bare så vidt en minusgrad.Litt mer snø er kommet i løpet av natta, men ikke så mye at det skaper problemer med å kjøre på hytteveiene. Overskyet og helt vindstille. Det er meldt noen kalde grader et par dager nå , men så kommer mildværet tilbake. I dag starter vi med å stenge hytter for sesongen. Det er de med 6.300 som har full stenging ( tappe ned vann). De andre går vi over ,men gjør ikke noe med vannanlegg. For begge kategorier ligger det en gjenomgang av hytta på 8 - 10 ganger i løpet av året. Jeg sitter her og er skikkelig støl i skuldrene etter helgens magedanskurs i Dagali. Helt tydelig at jeg har funnet noen muskler jeg ikke pleier å bruke så ofte. Instruktøren gjorde oss også minst 2 cm lenger. Så jeg bare anbefaler - ta et slikt kurs -- det gjør godt for hele kroppen.
Den første kaffekoppen var skikkelig god -- jeg tror jeg må lage en til. Ha en strålende dag videre.
Mer om prinser:- De er også smidige. Dessuten kan de bli bortskjemte. De slapper for mye av og jobber veldig lite. Men de slipper nok å legge seg så tidlig, for de bestemmer det meste selv.

   
Oct 11th 2009 at 08:22:40 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

Det snør heftig på Ustaoset nå på morgenen. Snøtunge skyer henger helt ned på hustakene. Minus 2,3 grader og helt vindstille. Dette er siste dag av Høstferien i Bergen. Mange har tatt turen til fjells disse dagene ,-- så nå krysser jeg bare fingre for at alle kommer seg velberget ned fra hyttene til Riksveien. Det er utrolig glatt på småveien og med denne nysnøen blir det slett ikke bedre. Det var en meget vellykket Dugnadsfest på Samfunnshuset i går. Over 150 glade frivillige hadde tatt turen. Her var småmat med lefeskling. Et herremåltid. Og da Dalakopa dro opp til dans , var det ikke en ledig kvadratmeter på dansegulvet. Bare synd av vår emninete Norgesmeste i Pardans ikke kunne komme. Hun hadde fått seg en skikkelig smell i ryggen. To unge gutter viste hva Lausdans kan være også hos den aller yngste garde. Så her har Geilo kommende mestere i denne dansen. Ha en fortreffelig søndag videre. Hørte akkurat i går at noen hadde kjøpt Årets første julemarsipan -- det er alt for tidlig.-- Om prinser:- Prinser er ofte ganske tarvelige. De er høflige og pene og går ofte kledt i lyseblått, men de har veldig sterke muskelspenninger. De er liksom penere enn vanlige typiske gutter er. Også er de smidige.--

   
Oct 10th 2009 at 09:21:08 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

I dag er det kaldt ,-minus 10, 5 grader. Dette er den kaldeste morgen dette året. Ellers ser vi både en flott måne og utallige stjerner. Det er i alle fall fint. HElt vindstille , så kulda merkes omtrent ikke i det hele tatt. Den store Dugnadsfesten til NM i folkemusikk avholdes i dag. Dette store arrangementet fikk inn omtrent 750.000,00 Så her ble det bra med penger både til Ål og Geilo. Det gjør godt i slunkne klubbkasser. Vil anta at man satser for fullt på Laus --Hva gutta i Frikar og Alexander Rybak har gjort her, er bare helt topp. I går var det full vedutkjøring her. Så dersom du vil ha noe ved tilkjørt -- er tiden virkelig inne for det nå. Det er fint å kjøre på alle hytteveier, ialle fall med Pick-Up. men jeg kommer meg også fram med min lille Audi. Vi har erfaring med at stort sett er det meste av november en nesten uframmkommelig måned. Men kanskje at vi dette året får noe helt annet. Me fær sjå.
Ha en strålende dag videre.--

   
Oct 9th 2009 at 06:22:37 PM
Navn  

Inger- Brit

.  

--og jeg som trodde at mange ser på Linda på lørdagskvelden. Det er NRK 1 kl 19.55. Hun finner de utroligste severdigheter i vårt langstrakte land. --og nå er vår egen "renne" en del av disse.--

   
Oct 9th 2009 at 07:07:54 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

I morgen --lørdag --er den populære komikeren Linda Eide -på farten i Hol. Nærmere bestemt er det Hol Gamle Kirke som skal beskrives.

   
Oct 9th 2009 at 07:05:42 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

Vår største idrettsmann noen sinne ?-- Magnus Carlsen. Han er bare helt topp. En kan også nevne Henrik Bjørnstad --neste år er det spill med Tiger Woods. og idrettene er __ Sjakk og golf-- begge verdensidretter. En eneste PGA tour er større enn OL på Lillehammer --

   
Oct 9th 2009 at 06:22:41 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

En fabelaktig morgen. Ikke en sky -- en himmel overstrødd av stjerner og en flott halv måne. Minus 3, 5 grader--og en liten vind rundt hjørnene. På dagtid føler en som om det er påske --på kvelden merker en at den mørke årstid kommer nærmere og nærmere. Og da er det lys i alle staker som gjelder. Det er et stort oppslag i NKR Buskerud i dag om strømsparing. Det er mulig --med enkle midler -- å spare en god del strøm ,--også for oss vanlige forbrukere. Så selv om det blir billig strøm ,- kan det jo være OK å klare å komme seg nedover i forbruk. Jeg skal i alle fall få tømt fryseren skikkelig og få ut det som er av is. Apropos is.--på hytteveiene er det nesten OK å kjøre, men en må være skikkelig oppmerksom. Jeg klarte å komme meg oppover med min lille Audi i går. Den har ikke firehjulstrekk , men gode vinterdekk ( piggfri)
Ha en fin fredag -- i morgen har jeg meldt meg på magedanskurs, så jeg lurer på om jeg klarer å holde meg oppreist på mandag. Videre om prinsesser:- Om de da ikke er så uheldige at de må styre landet. Det kan skje hvis faren er på ferie, eller hvis de blir født før foreldrene rekker å få en gutt. Det er ikke det at guttere er finere og flinkere enn jenter. Det er bare det at de er sterkere og alltid får viljen sin.--

   
Oct 8th 2009 at 06:48:55 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

DA kan vi gratulere Ane med stipend. Ane er skiskytter. Skal tro om hun lar rypene i fred -- eller sikter hun mot større ting , elg for eksempel?

   
Oct 8th 2009 at 06:45:44 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

Kulda har slått til. Minus 5,5 grader. Til gjengjeld er det et meget tynt skydekke så det er en fint og mildt måneskinn. Og --det er ingen vind. Bare det synes jeg er deilig. Da kan det til og med gå an å rydde en bil. Ellers starter vi nå med å stenge hytter for vinteren - og sjekke de hyttene som ikke har avstenging. Dersom det er noen som vil at vi skal gjøre noe ut over dette, er det viktig at vi får en rask beskjed.Så sjekk hvilken avtale du har. Nøkkelavtale har ingen sjekk.
Det er et par hytter som er til utleie denne vinteren. Ta kontakt -- Jeg har ikke vært ute på hytteveiene i går , men jeg vil anta at det er ganske glatt. Nå er snøen helt hardpakket og da blir det is. Minner om at det ikke er jakt her på Ustaoset. En kan ringe Haugastøl turistsenter --320 87564 og høre om de der har kort.Skarverennet er fullt ,--men det er en mulighet.Følg med og se om det kommer opp restplasser.-- Ha en strålende dag videre.-- Om prinsesser:- De får alt de peker på, enten de peker på eller ikke. Og så bor de i rosa slott med blå kanter. De er heldige og lykkelige, men kan i verste fall bli spist av en ulv.--

   
Oct 7th 2009 at 07:03:39 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

Det er skikkelig glatt rundt omkring i dag. Meldinger om glatte veier strømmer inn til NRK Buskerud. Jeg vil anta at på hytteveiene er det ikke lett å kjøre bil i dag. Så våre kjøretøy får stå i fred. Minus 1 grad på Ustaoset. Det blåser ganske kraftig fra vest --og ikke minst--en stor måne overstråler alt. Men Hallingskarvet er ikke å se - der ligger tåka. Vi var et par stykker som snakket om ønskeværet framover.-- Det er ca 10 cm snø --vindstille og et par minusgrader. Det vi ikke ønsker, er frem og tilbakevær.-- Så får tiden vise om det blir som vi ønsker. Til alle dere som har ringt ad hyttetomt -- nå er den solgt. Jeg skriver på siden her når det eventuelt kommer noe nytt for salg. Ellers pleier det å annonseres i Dagens Næringsliv. Ha en fortreffelig dag videre.-- Om Prinsesser-- Prinsesser er små søte skapninger, som bruker rosa sko og som har diagram på hodet. De har gult hår og vinger. De er snille, snillere enn snillest faktisk, og tynne som små baconbiter. Men prinsesser kan også ha sinte øyne, og de neier bare hvis de må.--

   
Oct 6th 2009 at 07:46:16 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

En tidlig tirsdag morgen. Månen kommer såvidt gjennom et tynt skydekke,--men den lyser i alle fall litt opp. Minus 3, 5 grader og rimelig vindstille.I går var det nesten påskestemning -- med strålende sol og nysnø. Ganske varmt i solveggen, men det er høst og ikke vår. For alle som lurer ,--det er mulig å kjøre på hytteveiene,--med vinterdekk. RV 7 er helt snøfri - en så lenge. Jeg minner hele tiden meg selv på at det var fint 1. oktober = fint vær hele oktober. Så kanskje denne måneden i alle fall gir oss litt sol , selv om det ikke blir så varmt. I dag så jeg en kjempestor rev -- flott pels. Kanskje den har mesket seg på alle rypene denne sommeren?
HA en strålende dag videre.-- Tjenere er veldig greie mennesker. De rydder og sjauer opp og nikker og smiler. De gjør alle de kjedelige tingene. Sanker støv og sånn. Også går de i skogen når de har fri. Men de har nesten aldri fri, derfor går de ikke så ofte i skogen.--

   
Oct 5th 2009 at 07:02:05 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

For en stund siden var månen som en stor lampe på himmelen. Nå er den spist opp av en stor skybanke fra vest. Minus 3,4 grader og selvfølgelig blåser det fra nordvest. Så den lille snøen som ligger igjen, tja,--vi får se om sola kommer såpass fram i løpet av dagen at den kan bli borte.Denne uka er det Bergen som har høstferie. Alle farger er totalt blåst bort - så fjellet fremstår ganske bart. Derimot er det flotte løvtrær med det samme en kommer litt nedover i dalen.
I dag er det Verdens Lærerdag -- så noen har jo fri i og med Høstferie,-- og i andre land tar man seg fri.
--Minner om at det er en hytte til salgs nede i sentrum av Ustaoset. En av de få som har vært lagt ut denne sommeren. Som mange sikkert har sett den siste uken , går bygging av garasjeanlegg jevnt og trutt framover.
Ha en strålende dag videre. -- Om tjenere:- Tjenere gjør Kongen store bjørnetjenester hver dag.-- Tjenere får neste ikke mat. De må jobbe om natten også og bære ting opp og ned og frem og tilbake. De tar seg selv veldig høytidelig.--

   
Oct 4th 2009 at 05:43:42 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

Kjære Såbaldtroll.Tusen, tusen takk for en utrolig hyggelig hilsen i Hallingdølen i går. Det var stort. Så da må jeg bare skuffe deg med å si at i dag reiser jeg til Kjekstad og videre til Oustøen i morgen. Så da blir det ingen ting fra Ustaoset på NRK i morgen -- i alle fall ikke fra min PC. Ustaoset byr i dag på minus 1 grader --det blåser noe , men månen lyser gjennom skydekket og jammen når et par stjerner gjennom også.
Det var mange ute i snøen i går -- Unger laget snømann og akte på veien--vi voksne hadde nok med å holde oss på bene . Det var ganske glatt på alle veier.
Da er det på tide å reise nedover Jeg har vinterdekkene på-- Ha en trivelig søndag videre. Om Monarki:-- Når Kongen bestemmer over menneskene , heter det monogami. Når Gud bestemmer heter det paradis.--Monarki er noe herk. Det er mye bedre sånn som vi har det her i Norge. At alle bestemmer litt hver, men at faren bestemmer mest.--

   
Oct 3rd 2009 at 09:10:34 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

Nå blir det spennende å se hvor langt ned snøen ligger. Ustaoset har minus 3, 5 grader, ca 5 cm snø og helt vindstille. Men i følge værmeldingen skulle det ligge snø nesten til Oslo . Mange tok rådet i går og reiste hjem -- det var de som hadde som*****kk på. Vi har fått på skrapen på traktoren , så dersom det skal brøytes på de kommunale veien, er vi klar til å ta den saken. Men det er dersom det komme mer enn 10- 15 cm snø. Til info -- en veldig fin tomt med hytte er til salgs på Ustaoset. Den ligger langs Skarverennsløypa --enkelt sagt - en meget flott beliggenhet, med utsikt både til Ustaoset og Hallingskarvet. Jeg ble avbrutt en stund med telefon fra HAugastøl -- vi damene må ha vår daglige morgenprat. Og snøen laver ned..
Ha en strålende dag videre. --Jeg tror monarki betyr at noen vil bestemme over noen andre. I Afrika , for eksempel, der er det mange som vil ha monarki, mens andre bare vil være i fred. Da blilr det krig.--Monarki betyr atman kan gjøre hva man vil. Leke i søla , for eksempel..

   
Oct 2nd 2009 at 07:09:54 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

Storkontroll i hele Hallingdal i går. Vil anta at det også skjer i dag -- muligens også på Hardangervidda. På vei til Hemsedal i går kjørte jeg gjennom to kontroller.--Ellers er en del snø på RV 7 over Vidda.

   
Oct 2nd 2009 at 06:55:42 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

Stjerner så langt en kan se over hele himmelen. Ikke en sky. Men det lurer mye bak de store blåner -- det skal bli skikkelig snø i morgen. Så jeg oppfordrer alle til å ta på vinterdekk og å kjøre bilen ned i kveld. Selv setter jeg vinterdekk på i alle fall en bil i dag. Vi tar ikke ut skuteren for dette snøfallet --. Vi kan kanskje kjøre med 4-hjulingen--den tar seg utrolig godt fram i snøen. Gradestokken viser minus 5,4 grader og akkurat nå er det helt vindstille. Så dette er et vær en kan ønske seg. Hører akkurat på radioen at fritidsmarkedet er på god vei opp igjen. Det lover bra for de nyeste leilighetene som etterhvert kommer opp.
- Skarverennet var vel fullt i løpet av kvelden i går. NRK Buskerud sa at det var igjen 150 billetter og at de kom til å gå i løpet av kvelden.( kl 16.00 )-- men jeg vi anta at det kan være mulig fra Haugastøl. -- så sjekk på det også. - Nå går det unna med Garasjeanlegget på Ustaoset. Jeg har fått mange henveldelser om parkering her -- men jeg viser alle til dette telefonnummeret --951 41 333. Så ring her for å høre om det fremdeles er noe ledig. -- Sigbjørn er i full fart med å kjøre ut ved. -- Så om du skal ha noe til denne helga, ville det vært fint om vi fikk dette inn så fort som mulig. Da får vi kjørt veden ut før snøen setter inn -- og helga tar til.
Ha en trivelig dag videre -- jeg lager meg en ny kaffelade og skal skrive regninger.-- Om monarki:-- det er en slags gammel båt.-- Monarki er noe som er kongelig. Men kongelig kan også bety at noen fjell er fine å se på. På Hallingskarvvet for eksempel, der morer man seg kongelig når man ser på de fine fjellene.( --dette er vel en fin vri på et flott fjell. IB)

   
Oct 1st 2009 at 11:53:28 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

Påmeldingene til Skarverennet 2010 -- går så det suser.
Nå har påmeldingen vært åpen i 2 timer--
strålende vær på Ustaoset -- men det blåser kaldet rundt hushjørnet--

   
Oct 1st 2009 at 08:14:34 AM
Navn  

Inger-Brit

.  

Ustaoset har strålende vær. Minus 3, 2 grader --helt vindstille. Det ligger et lite snødryss over hele landskapet.

   
Sep 30th 2009 at 08:06:35 PM
Navn  

inger-brit

.  

-- det snør -- dette borger godt for Skarverennet. Nå sitter det mange klar ved PC en i morgen tidlig. NB , ikke forsov deg.

   
Sep 30th 2009 at 01:31:55 PM
Navn  

inger-brit

.  

--nb --husk at i morgen kl 10.00 starter påmeldingen til skarverennet 2010. Se www. skarverennet.no

   
Sep 30th 2009 at 06:18:30 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

Selv om det ikke er så mange kalde grader på gradestokken i dag, virker det mye mildere. Det er 1, 2 grader ,--men det blåser ikke. Det er utrolig deilig. Nå har vi nesten blåst bort en hel uke. Da blir det mange effektive minusgrader.Det som er dumt er at løvtrærne nesten ikke har blader igjen. Det ble liksom en veldig kort periode med fine høstfarger. Så nå må en reise nedover i Numedalen -- der er det bestandig et fargefyrverkeri. Her en morgen hørte jeg noen rara dyrelyder ute -- jeg tror det må ha vært en rev som "gjødde" -- Hva heter egentlig revens lyder-- Er det noen som vet ,--så send en mail. Det har vært fint lite ryper oppe i området rundt Ustaoset denne høsten. Mer enn merkelig -- etter all den fuglen vi så her i vinter.--Hvor er de blitt av? Jeg hørte at det var veldig mye rovfugl -- da går det fort unna med rypene. Så nå må vi kanskje ha et lemenår etterhvert --da regner jeg med at rypene har en sjangs. I morgen er det dugnad på Klubbhuset til Hallingdal GK. Det må stenges for vinteren. Det arrangeres en Texas Csramble turneringen på lørdag -- har du lyst til å være med -- send en mail til Inger- Brit med navn og hcp. Start er kl 10.00. Banen er fin ,--bare synd at nå skal det snart stenge. HA en strålende dag videre.-- Om monarki:-- Monarki betyr nok først og fremst at vi klarte å komme oss unna tyskerne.-- Det en slags gammel båt.--

   
Sep 29th 2009 at 06:21:21 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

Kald - kaldere --kaldest. Huttetu -- Det har vært minusgrader i hele natt. Akkurat nå viser gradestokken minus 1, 2 grader. Men det hadde vært OK dersom det ikke hadde blåst så inmari. Så her er det mange effektive kalde grader. Hører akkurat nå at det er stor rift om hytter i fjellet. Folk har lyst til å handle og eiendomsmeklerne har mer enn nok å gjøre. Det er en hytte tilsalgs nesten i sentrum på Ustaoset. Ellers ligger det et par tomter i Skarveheia. Noen få hytter er også for småutleie. Dersom du ønsker hytte i julen , kan det være lurt å bestille nå etterhvert.
--og ikke minst--påmeldingen til Skarverennet nærmer seg. Torsdag 1. oktober starter påmeldingen. Så her er det best å stå klar i startgropa. I dag er det nærmest tur - retur kjøring Gol hele dagen. Jeg skal være der første gang kl 08.30 -- neste gang kl 17.00-- men det jo slik enkelte dager er. Vi kjører til Gol på ca timen. Ha en trivelig dag videre.--Norge er et Konglerike. Det betyr at vi har mye skog og at vi har en Konge.--

   
Sep 28th 2009 at 08:38:56 PM
Navn  

Inger- Brit

.  

I natt ser det ut til å bli kaldt. En halv måne regjere himmelen. Helt vindstille. Det er deilig etter en dag med skikkelige tak rundt alle hushjørner. Gradestokken viser minus 1, 5 grader. Så får vi se hva været i morgen bringer -- Ha en God Kveld.
God

   
Sep 28th 2009 at 07:30:49 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

En litt sen mandag morgen.Men i gå kveld måtte jeg bare se Michelsen og Tiger Woods. Men så sovnet jeg før Tiger var på 18. hull , men jeg regner med at Phil Michelsen klart å vinne i går. Må bare fortelle at hver PGA konkurranse i USA er større enn vinter Olympiaden. Og det er ganske mange PGA konkurranser i løpet av året-- Og det er store pengepremier. Men tilbake til hjemlige forhold. Ustaoset byr i dag på pluss 1, 5 grader. Det blåser friskt og det ligger nysnø i Hallingskarvet så langt ned jeg ser.Overskyet, men det har ikke regnet i natt --tror jeg. Da er det Oslo som har høstferie denne uka. Golfbanene på Geilo - Nes og begge i Hemsedal er åpne. Og nå på høsten er de alle grodd til -med stort sett fine greener. Så de er synd at sesongen nå er sterkt på hell. På Granheim kjørte de løyper på fairwayene i fjor vinter -- det var ingen suksess. Det bygges i en faderlig fart ned på garasjetomta. Hører at det nå er kommet en egen Fjell-akkevitt -- det er Numedal som har kommet med det tiltaket. Det må være en ettersmak av einer i den, vil jeg anta. Ha en strålende dag videre.-- Kongen bestemmer mer enn Dronningen. Det er fordi at han på en måte ligger over henne i menneskelige verdier. Men Dronninen får lov til å klippe over hyssinger på utstillinger og sånn. Også får hun lov til å kjøre i samme bilen som Kongen. Hvis hun sitter stille da!

   
Sep 26th 2009 at 06:54:28 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

Vinden gir seg ikke. Ser ut til at den vil ta alle de flotte høstfargene i et eneste javs, det tar skikkelig rundt hjørnene i dag. Pluss 7, 1 grader og overskyet. Virker ikke som om det har regnet i natt. Trappa er helt tørr. I dag har Stein Thøger tenkt seg på Skarvet,--da kommer det til å lufte godt rundt ørene hans.
Minner om at det er fint å få kjørt ut vinterved i løpet av høsten. Så bare send meg en mail --så effektueres det kjappt. I løpet av denne uka startet snøproduksjonen på Geilo. På begge sider av dalen gikk snøkanonene for fullt. De passer på med en gang det er et lite drag av kulde i lufta. Husker godt en gang for leeenge siden --da var løypene ferdig 30. oktober og Stein Thøger i full fart i bakkene,--og ikke minste - med et flott stort bilde i Aftenposten. Den gutten var glad i skiene sine. Så vi får se hvordan det blir dette året. Ha en strålende dag videre.-- Konger og dronninger står og vinker på 17. mai for at folk skal gå. Men folk bare står der og står der og glor på dem.-- De vinker ikke vanlig. De vinker sidelengs.

   
Sep 25th 2009 at 07:08:17 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

Gradestokken hopper opp og ned. I dag viser den pluss 7, 3. Det blåser en del, selvfølgelig regner det,--altså helt overskyet. Nå er jeg så lei regn at det er nummeret før jeg bare bestiller tur til sydligere egne, helt likegyldig hvor,--
Hallingskarvet er borte i tåka , så vårt flott fjell kan en heller ikke se. Nå bare kryssre jeg fingre for at de to kommende ukene med høstferie ikke bare blir tunge regndager. Stein Thøger tok en tur i heimen her i går -- han blir over helgen . Det er koselig. Neste uke kommer også Anne Lise og Ole- Johan. Carl Magnus har det travelet etterhvert med "Uka" i Trondheim. Dette arrangementet varer såvidt jeg vet i ca 3 uker --og de har et fantastisk program. Jeg lurer på om jeg ikke skal ta en tur oppover for å være med på litt av moroa. Da Ole-Johan var der, hadde vi en super helg.
Det spåes at Hallingdal blir en kommune innen 15 år. Det blir en sterk Turistkommune = 20.000 innbyggere.
Ha en strålende dag videre -- ta nok en kopp kaffe -- Nå etterhver skal jeg vaske hus.
Det er nok de man leser om i ukebladene som er adelige. De har ofte noen veldig små hunder som de er veldig glad i . Også har de vinkarafler på bordet.

   
Sep 24th 2009 at 06:03:58 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

Så ligger den første snøen. Dekker bakken - biler - verandabord. Pluss 1, 2 grader akkurat nå,det blåser ganske bra. De blomstene som nærmest druknet ute i blomsterpottene i sommer , har jeg tatt inn, "tørket" opp, gitt bra med gjødning = de står nå i fullt flor og er hjertens glade for å få skikkelig varme og vann i passe mengder.
I dag skal jeg på Kommunestyret fra 08.30 til ca 21.00.( er kanskje slutt litt tidligere) Det er ikke mulig å få svar, Sigbjørn er på to dagers tur til Drammen. Til helga er det Matglede på Geilo. Det er en stor begivenhet -- så vi krysser fingre for rimelig fint vær.
Ha en strålende dag videre.
-- Man må nok tjene veldig mange penger for å være adelig.Kanskje oppimot en million. Konger og dronningen står på balkongen og vinker hånlig til folk på 17. mai. De er adelige.--

   
Sep 23rd 2009 at 10:29:42 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

Snø -- hele Skarvet. Minus 5. 5 effektive kalde grader i natt. På grunn av den sterke vinden--

   
Sep 23rd 2009 at 07:37:36 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

God Morgen.
Det er ikke varmt akkurat. Pluss 2, 6 grader. Vinden kommer i klæddær ( godt Østfolduttrykk) Det regnet for en liten halvtime siden, nå er det mye lettere. Hallingskarvet er ikke å se, der ligger tåka godt på plass. Men fargene gløder når det er litt overskyet --da kommer de godt fram. Derfor er det skikkelig tråkig at det blåser såpass, da forsvinner løvet alt for fort. HAr du tenkt å flytte noen gang? -- Kom til Hol -- Der får nyetablerer nå tildelt 150.000 til sin første bolig. Men du må være under 35 år. det er en god start- Tomt nede i Hol til ca 10.000 --da har man videre 140.000 til å putte i huset. Denne helgen er jeg på bruket fredag. På lørdag tror jeg at jeg reiser nedover ved 09.00 tiden og er tilbake søndag kveld.Mulig at jeg ikke drar før ved 16.00 tiden , men det har jeg ikke helt oversikt over ennå. Det blir liksom alt for fort høst og kaldt og det er godt å få med seg litt varmere vær nok en stund framover. Det jobbes godt ned i garasjen -- For alle som lurer , det går helt greit å støpe helt til det er ca minus 10 grader. Og det skal vil ikke ha på leeenge ennå.
Ha en strålende dag videre.-- Adolf hitler var nok adelig. men har var ikke noe snill, så du kan si at det hjelp ikke.-- Man må nol tjene veldig mange penger for å være adelig. Kanskje oppimot en million.--

   
Sep 22nd 2009 at 09:54:32 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

RETTELSE -- DA har jeg fått beskjed om at jeg tok en uke feil av høstferiene. Oslo har uke 40 og Bergen 41. Nå går Usta med store , skumhvite bølger. Sol og regn skifter med ca 15 minutters mellomrom. All klesvask ligger flat på verandaen.--

   
Sep 22nd 2009 at 06:58:52 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

En varm , deilig morgen. Pluss 8 grader, overskyet og selvfølgelig regn. Det blåser litt fra nordvest. Skulle ikke tro at det så stor forskjell på 5 og 9 grader. - nå er jeg temmelig lei av alt vannet fra oven. Tror ikke det betyr billigere strøm , heller. Og så mørkt som det er. Denne dagen for 37 år siden var det stor fest på Ustaoset -- Så en kan trygt si at årene har gått, og mye er skjedd. På kommunestyret torsdag skal Gatebruksplanen på Geilo vedtaes. Da er det i alle fall en plan som det kan arbeides etter. Men hvor mye som etterhvert kommer på plass, gjenstår å se. Dette koster mye penger og vil --etter mine begreper -- ta mye tid. Så som det sies i Hallingdal : Me fær sjå--
Da har jeg brakt på det rene at høstferien i Oslo er uke 39 og i Bergen visstnok uke 40. Minner om at det er fint å brakt ut ved nå før snøen kommer,--så dersom det er noen som ønsker ved tilkjørt,-- send en mail eller ta en telefon. Ha en strålende dag videre.-- Jeg vet ikke om noe i min familie som er aldelige, men jeg tror kanskje bestemoren min er det, siden hun har en sånn veldig fin pelsveske som hun fikk da bestefaren min hadde vært i Amerika.

   
Sep 21st 2009 at 07:25:04 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

Det måtte bare regne litt i går også. Det varte ikke lengs, så kom forsyne meg sola fra bak skydekket. Så på ettermiddagen var det sol , men da slo selvfølgelig vinden til. I dag er det pluss 4 grader, lett overskyet og litt vind. Akkurat dette været er bare så fint når alle fargene er på topp. Da skinner alle lier omkapp. Da starter Sigbjørn med å klippe tak etterhvert. Så dersom det er flere som ønsker å få taket skikkelig klippet før vinteren, ville det være fint å få dette inn nå. Men -- nå må jeg virkelig ta høyde for at det er vær som gjør det mulig å klippe. Jeg er helt sliten med tanke på alt regnet fra starten på juli og fram til nå. Jeg er veldig glad for at vi har hatt noe innearbeid i denne tiden. Det var mange som hadde tatt turen til fjells i helgen. Og jeg vil anta at fargene holder seg godt denne uka. Jeg er ikke sikker på når de forskjellige høstferiene er. Ofte er Hordaland sist -- som regel har de første uke i oktober. Etter denne tiden går vi over de hyttene som har tilsyn med vannanlegg ( 6.300)og stenger de ned.
Ha en strålende dag videre. -- Adelige folk er finere enn andre. Også er de mer verdt. Jeg vet ikke akkurat hvor mye, men noe rundt hundre tusen kroner tenker jeg.-- Når man er adelig, da er man veldig rik. Penger betyr liksom ingenting for dem. de sier at man ikke blir noe lykkelige av penger.--

   
Sep 20th 2009 at 07:06:53 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

Sjekk Gjesteboken -- Der ligge hilsen fra Therese og Avital. -- Sender mange hilsner til dere -- OG misunner dere varmen. Fint om dere sender rapporter opp til oss i høye nord.

   
Sep 20th 2009 at 07:04:15 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

Takk til alle dere som legger igjen tomflasker til Røde Kors. Jeg fikk en telefon for for en stund siden og skulle overbringe takk til alle. Ustaoset er det stedet i hele Hol Kommune som bringer mest inn til denne fantastiske foreningen. Det er en hel gjeng som kjører rundt i kommunen og samler inn. De gjør en meget god dugnadsjobb. I går var det ikke en sky å se på himmelen , i dag er det helt grått. Ikke noe regn ennå , men det kan nok komme fortere enn vi nesten aner. Godt at det ikke er noe vind og ganske mange varme grader --pluss 7,1. Det er jo ikke verst. Det var mange på tur i det fine været i går. Selv tok jeg det helt piano - ingen gåing. Etter nesten 6 timer på Miklagard fredag, tenkte jeg at det fikk være nok på et par dager.-- Det blir minst 1,5 mil også i dag. Jeg hadde bestemt meg for at den første dagen det var fint vær , så skulle jeg rydde godt i bilen -- Må bare innrømme at det har tatt sin tid , men i går var det mulig. Sender mange gratulasjoner til Stein ( i Thailand) og Owe ( i Lüneburg) Riktignok en dag for sent, men begge hadde bursdag i går. Og det kan hende at Owe også ble Opa i går. Det blir spennende å høre om så skjedde. Elles går garasjeanlegget sin gang -- jeg var sikker på at alle visste hva som skal bygges -- men det viser bare at ikke alle følger med på siden.-- Selv om den leses av minst 400 hver dag.
Ha en strålende dag videre -- Videre om adelige:- I Norge er det bare noen få adelige. Det er Statsministeren og Presidenten og Kongen. Og til slutt tror jeg det er Fiskeriministeren.--

   
Sep 19th 2009 at 08:47:59 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

Fikk inn en melding som sier at det bugner av blåbær på Ustaoset, --og også krekling. Så her er det bare å ta bærplukkeren fatt.--

   
Sep 19th 2009 at 08:07:17 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

Sjekk den kjempekrana på parkeringsplassen -- Skal bli utrolig spennende å se den i arbeid. Det har vært minusgrader i natt .. med nedrimede biler og gras. Nå viser gradestokken pluss 1, 4. Ikke en sky, helt vindstille og sprakende farger. Jeg tør ikke se på yr.no om det skal fortsette, men jeg bare krysser fingre for at så er tilfelle. Det er kommet flere forespørseler om hyttetomter,--og helt riktig, vi har et par som er byggeklare. Ser ut til at markedet både for tomter og hytter er i ferd med å ta seg opp igjen. Alle tomter vi har , er ferdige med vei , vann og avløp fram til tomtegrensa. -- Jeg kommer til å snu litt på kameraet av og til for å få med de flotte fargene i den lille åsen vestover,-- Ha en strålende dag videre.
-- Hva er Adelig:-- Det betyr at man er finere enn vanlige folk. Man er så fin at man bor i et kråkeslott.-- Jeg tror at adelig har noe med måten man går på å gjøre. Man går litt sidelengs liksom. Kanskje fordi man har så tung drakt på seg.--

   
Sep 17th 2009 at 07:29:55 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

Så er vi tilbake til basis. Det er helt overskyet, men ikke noe regn, det er i alle fall godt. Litt vind, men den er ikke helt steinkald. Det meldes om snø over 1200 meter,-- minner om at Ustaoset ligger på 1000,--så det er et stykke igjen opp til snøen. Hører akkurat at en lastebil med 16 tonn ørret veltet ved Ørgenvika. Men den hjelper ikke akkurat ørretbestanden i Krøderen. Nå er arbeidet med "gulvet" startet i byggegropa. Så nå rykker en annen type maskiner inn. Det settes fullt trøkk på-- lange dager og mange arbeidsfolk -- for å få garasjen på plass før den store vinteren setter inn.
Vi skulle så gjerne hatt noen varme og tørre dager for å få alt på plass til snø og vinter setter inn. Vi kan i alle fall glede oss over at det er kommet mye farger de siste par dagene. Så kommende helg ser ut til å bli fargesprakende. Snakket her om dagen med en ung mann på Ustaoset -- han fortalte at han hadde plukket mye blåbær denne høsten, samt at det bugnet av tyttebær. Jeg vet ikke om dette er på Ustaoset , eller lenger ned i dalen. Selv har jeg ikke plukket noe som helst -- er det kanskje andre som kan si litt om bærhøsten i fjellet? I morgen er Inger- Brit ikke hjemme, men er tilbake ganske sent på kvelden. Sigbjørn vil ha telefon nr 906 31 100,-- ringer du det vanlige nummeret 32 09 31 11,-- går den til Sigbjørn-- og ellers er Inger- Brit på 926 99 111. Inger- Brit er på plass på lørdag og søndag. En flott høstdag venter oss i dag -- Jeg vet ikke hva en republikaner er, men jeg vet hva en mohikaner er. Det er en vill mann som bodde ute i ørkenen i gamle dager.-- Jeg tror en republikk ligner på Sverige.--

   
Sep 16th 2009 at 06:18:15 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

Ustaoset hadde en fantastisk dag i går. Det var mulig å klippe gras, mulig å beise og ikke minst, en kunne sitte ute med kaffekoppen. Det var en opplevelse. Ser ut til at det blir like fint i dag. Pluss 5 grader , litt vind og nesten helt skyfritt. Et par små skybanker må en tåle etter bare tungt vær det meste av sommeren. Det snakkes både om regn og snø fra radioen, men her er det vitterlig varmt og fint. Jeg har ikke hørt noe om hvordan småviltjakta er dette året, men det er tidligere meldt at det er lite rype i fjellet. Minner om at påmelding til Skarverennet 2010 nærmer seg med raske skritt. 1. oktober åpnes det for påmelding.
Ha en strålende dag videre. Republikanere hater Konger. De bor på Blitzhuset og har svære hoftekammer på hodet. Grønne hoftekammer. De marsjerer rundt i gatene og skyter bomber og kanoner rundt seg. Så har de piggtråd rundt armene.

   
Sep 15th 2009 at 07:20:38 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

Nå kan vi vende tilbake til en vanlig hverdag. Valg, valgsendinger, leserbrev er over. Det er bare å nyte en herlig høstdag i fjellet. Ikke en sky å se, vindstille og minus 1, 4 grader. Dette blir det farger av. Så kommende helg regner jeg med at det blir fullt i mange hytter. Da bør, etter alle solemerker, fargene være på topp. Så selv om bilene i dag er helt nedrimet, gresset er hvitt --så er det bare å glede seg over kulde. -- og vinteren kan en nå se over nærmeste kolle. De store maskinene er nå borte fra garasjebyggingen. Nå rykker neste divisjon inn og raskt ser vi at bygget reiser seg. er en spennende prosess å følge. Ha en trivelig dag videre.-- Noen liker Kongen og noe liker republikanere. De vil gjerne feie Kongen under teppet.

   
Sep 14th 2009 at 06:44:45 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

Carmen er for lengst kommet på plass, hun har vært på besøk rundt i hyttene. Det er "dama" slett ikke lei, det vanker stort sett en liten gobit og da er hun solgt.
Ustaoset har i dag et fantastisk vær. Ikke en sky å se, helt vindstille og minus 1 grad. Dette er den fineste morgenen jeg har sett på lenge. Så i dag kan ingen si at de ikke gikk på stemmelokalet på grunn av været.
Fint var det også på Nes i helgen. Der bodde jeg på et meget spesielt sted som heter Ullershov Gård. Det må bare oppleves. Det er et helt fantastisk sted. Så for dere som bor i Oslo området, kan jeg bare si en ting -- ta en tur til Ullershov gård. Det er fullt av klenodier, en fabelaktig utstilling -- hele denne flotte, eldgamle gården innbyr til eventyr og historier. Jeg kommer til å bo der så sant jeg skal på de trakter. Ullershov gård er virkelig et besøk verdt.
I dag skal jeg sitte på på Valglokalet -- vi har åpent fra kl 10.00 til 21.00. Hos oss er det servering av kaffe , vafler til alle som skal stemme. Så det er nærmest et lite "selskap" på Ustaoset når det stemmes.
HA en strålende dag videre.-- Rebublikanere bor i republikker. Også har de elefanter! -- republikanere er sånne som sitter og ser på fotballkamper. De har kampånd.--

   
Sep 10th 2009 at 07:05:14 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

Sender varme hilsner til Tove i Danmark. Vi gikk sammmen på realskolen i Rakkestad i sin tid, og plutselig stod dama på Ustaoset ,--og så var jeg ikke hjemme -- Men hun kommer igjen, de norske fjell trekker. I alla fall når været er slik som i dag. Pluss 1, 3 grader - totalt vindstille og en nesten blå himmel. Det er bare så godt å se masse blå himmel. Jeg har på følelsen at den himmelske vannkrana hadda hoppet over en gjenge og var helt fastlåst.Det har vært minusgrader i natt. Tretrappa er veldig glatt.-- Det er ikke noe særlig farger ennå , det regner jeg med at kommer til neste uke. Enn så lenge er det grønnfargene som råder. Nå er det bare å hente kalenderen for neste år. Lordemarsjen er 7. august. Vi kan ikke garantere samme vær som i 2009, men med gode klær går det meste bra. Dette året var det 137 personer med. HA en strålende dag videre.-- En republikaner er en som stemmer når det er valg. Da får alle barn fri fra gymtimen, fordi de bruker gymnastikksalen. Du kan si at republikanerne tar gymsalen fra barna.-- En republikaner er nok en utlending som har kommet hit på familiegjenforening.--

   
Sep 9th 2009 at 06:51:24 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

Det har blåst som besatt i hele natt , og fremdeles lufter det godt ute. I natt da jeg kom hjem, var det pluss 13 grader ,--nå er det sunket til 7. Men det føles varmt. Men regnet har vi ikke sluppet unna i natt, heller. Alle klær som henger ute, er skikkelig våte. Hallingskarvet er ikke å se , men mot syd er det ganske lyst.
I dag er det møte i Lordemarsjkomiteen. Dette er et arrangement som bare vokser og vokser. Men for å si det slik , vi har ikke satt noe tak ennå,-- . Det var en flott dag for fjelltur 8. august dette året.. I dag skal jeg på møte i Teknisk hovedutvalg. Den store saken er Gatebruksplanen på Geilo. Så dersom alt på denne blir gjennomført, blir det et spennende sentrum-- dette koster penger --
Men det går fremover.
HA en strålende dag videre.
-- Om republikanere:-- En republikaner en en sånn som spiller i cowboyfilm.-- De er mot Kongen fordi han er så jålete. De vil heller at landet skal styres av en som ikke er Konge, men som kanskje kan se folk i øynene på en normal måte.--

   
Sep 8th 2009 at 06:04:35 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

I dag er det Mariamesse. Slik været er nå, blir det i 4 uker framover. Så kryss fingre for at det ikke regner. Akkurat nå er det et tynt skydekke -- jeg skimter en blek måne gjennom det. Helt vindstille og pluss 4, 8 grader. Selvfølgelig regnet det godt også i går --og alt vårt utearbeid står på vent. Steinknuseren nede på tomta går så det suser --klar det bråker noe , men jammen er det utrolig flott å se dette store monsteret ete stein. Også fint for avløpsselskapet,--de trenger masse til å fylle rundt rørene. Så her blir det kortkjørt masse. --Og det er helt OK at det regner mens knuseverket går --da blir det lite støving.--Minner om melding dersom nøkler skal henges ut. Ha en trivelig og positiv dag videre.
-- Dronning Sonja må kutte over tau og traåder for å åpne opp nye hus og hytter. Også kaster hun vin på båter for at de skal få et lykkelig liv.-- Dronninger pynter seg under kjolene med underskjørter og stive mustasjer for at kjolene skal bli digre. Det har jeg sett på TV fra gamledager.--

   
Sep 7th 2009 at 06:38:42 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

Se på det flotte bildet over -- Tatt på tomta til Maria og Per Olav i Øyer ( svigerforeldre til Ole- Johan) De har for øvrig full oversikt over nesten hele Gudbrandsdalen. Da er ekteparet Vindegg kommet seg vel hjem etter en flott bryllupsreise. Ustaoset byr i dag på pluss 4, 7 grader. Ganske lettskyet vær, så jeg har et lønnlig håp om at klær kan utetørkes. En nesten full måne står som en liten lampe på himmelen.
I dag starter knuseverket ved garasjeanlegget. Skal bli skikkelig interessant å se denne maskinen ete stein. Til helga er jeg ikke hjemme. Da er det avslutning på sommerens turneringer. Der ligger jeg på en 6. eller 5. plass totalt i klasse 2. Så da må jeg prøve å spille meg til denne plassen. --Dersom det er noen nøkler som skal henges ut , må jeg få en telefon eller mail om ad det kommer noen. Jeg reiser fra Ustaoset torsdag 10. september kl 17.00. Ellers er Sigbjørn på Ustaoset denne helga,-- Han kommer til å ha telefon 906 31 100. Men jeg bør ha en melding på forhånd --uansett. Vi har kjørt ut en mengde ved , men tilbudet gjelder fram til 10. september--
Ha en strålende dag videre. Dronningen vår har veldig høyt hår. Hun ser seg i speilet og spør om hvem som er penest i landet her. Jeg tror ikke at speilet gidder å svare.-- Kongen og dronningen er statsansatte. Vi har dem gående ute på Skaugum for syns skyld.--
-- gratulere til Susann Pettersen -- Hun vant en stor Golfseier i helga--

   
Sep 6th 2009 at 05:58:46 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

Månen smyger seg gjennom et tynst skydekke. Den klarer det akkurat. Mot Skarvet , derimot, er det noe tykkere skydekke. Men det er meldt fint i dag. Ser at det er vått på utetrappa, så her har vært regn i løpet av natta.-- Skulle egentlilg bare mangle. Temperaturen er sunket til pluss 2,6 grader og det er helt vindstille. Nå begynner man å se hvor mye rognebær det er. Her på Ustaoset er det lite rognebær å se, --ennå -- Så det hadde vært fint å få tilbakeldinger på hva rognen varsler på ditt hjemsted. Det er ganske mange mennesker oppover denne helgen. Jeg har fått spørsmål om farger, men det er litt tidlig ennå. Som regel er det helgen 20. september som er den flotteste. Det er jo meldt en fin høst, så her er det bare å krysse fingre og håpe at det slår til. Vedtilbudet gjelder fram til 10. september . Da må det være bestilt og kjørt ut.
-- Med ønske om en ny , positiv dag.-- Dronninger får barn med hverandre, ikke med fremmede folk sånn som vanlige mennesker får. -- Jeg tror det er leit for Dronninger og prinser og prinsesser at folk liksom stirrer på dem med øynene som bare slentrer av gårde.--

   
Sep 5th 2009 at 07:11:20 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

Definitivt lettere vær i dag, men det har også i natt regnet. Nå er det vått nok. Pluss 5 grader -- vindstille og overskyet. Minner nok en gang på at man ikke skal legge igjen beskjed på mobiler. Send en mail -- dersom du ikke får svar på denne, må du ta telefonen fatt. Det er av og til at man ikke er på tråden , men i 99 % av dagen er Inger- Brit tilgjengelig. Og da snakker vi om at dagen start kl 06.00. Ser ut til at vi en gang hvert år skal ha et tilfelle hvor man ikke får tak i Inger- Brit. Da kan en si at alle uheldige omstendigheter slår inn. Og husk -- gi beskjed minst dagen før du kommer, om at nøkkel skal henges ut.
Skarverennet arbeider for tiden med å forberede alt til den store påmeldingen --starter 1. oktober. Så jeg bare understreker, ha lister klare til denne dagen. Vi har allerede fått forespørseler om overnatting til Skarverennet -- Jeg har da bare forslått at man kan bruke Debattforumet. Kan hende Webmaster har andre ting å komme med for å informere om dette.
Som dere også ser, er nå det første bildet av Bilstallen lagt ut. Jeg skal forsøke så godt som mulig å ta nye bilder -- så alle kan følge med på utviklingen. Akkurat nå ligger en kjempe steinhaug her, knuseverket starter oppp på mandag.
HA en strålende dag videre.-- Dronninger har kjoler av blader som står rett ut. Så fester de noen perlegreier i panna. Da er de nydelige. Jeg skrev forresten en liten bok en gang. Den het "Damen med de store puppene"

   
Sep 4th 2009 at 05:03:11 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

Det regner --- Helt overskyet --Pluss 6. 7 grader.
Nå setter jeg meg i bilen og kjører til Oslo. Kan nåes på telefonen.-- Ha en super, positiv dag

   
Sep 3rd 2009 at 06:52:35 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

Vi i Hallingdal er sjokkert og frustrert. Nå vil Statens Veivesen dirrigere biltrafikken over fjellet vestover -- når det er dårlig vær. Man vil skille tungtrafikk og persontrafikk. SE under Linker og videre på Nyheter og Hallingdølen. Dette er en stor sak både i aviser og på NRK radio. -- En kan da virkelig lure på --hva er det neste? Akkurat nå ser jeg sola gyller på skyene og på Daletoppen -- men jeg tror ikke at det varer lenge, desverre. Pluss 2,6 grader og helt vindstille. I morgen kommer det ingen melding fra UStaoset. Jeg regner med at jeg reiser herfra ved 05.30 tiden, men er tilbake utpå ettermiddagen. Du kan bare ringe det vanlige nummeret -- men ikke mellom 09.00 og 15.00. Etter den tiden er jeg nok på plass i bilen igjen.
Det går unna med ved -- tilbudet varer ennå i noen dager. Er du rask , kan vi få det levert til helgen. Ha en positiv dag videre. -- Dronning Sonja er så nydelig når hun småtripper i pene kjoler. Hun er nok veldig snill og veldig ren og pen. Hun har hatter på hodet, som hun har kjøpt hos skomakeren.--

   
Sep 2nd 2009 at 11:26:02 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

Det ble ikke lenge en fikk se blå himmel -- det regner ...

   
Sep 2nd 2009 at 06:05:48 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

Vått, vått , vått. Det har regnet i hele natt, men jammen er det slutt nå og jeg mye blå himmel. Det er lov å håpe at det blir opplett i dag. Jeg snakket med en skolekollega av meg i går. Han har skrevet alle værdata hver dag de siste 20 årene -- og fra 7. juli i 2009 har det bare vært lavtrykk. Han mener at det i høst blir en lang barfrostperiode -- så vi får se hva som skjer. Ellers er det pluss 4, 5 grader , ganske vindstille. Framdriften på garasjeanlegget går veldig bra. Jeg fikk akkurat et dokument som sa at før jul skulle topp parkeringen og tilkomst til denne være klar. Jeg vet ikke om innredning går parallelt. Det strømmer på med vedbestillinger, så Sigbjørn får skikkelig trening med vedbæring. Vi bare vrir hodene på at det ikke er mulig å drive med noe utearbeid -- ikke er det mulig å klippe gras, ikke er det mulig å beise. Vi har fått noen innspill på innendørsbeising. Så det kan hende at det blir arbeidet nå utover høsten. Jeg kan ikke fatte at august er forbi --og må bare innrømme at jeg forstår alle som bestiller tur til Middelhavsområdet. Det kan trengs.-- Den første Kongen og Dronningen het Adam og Eva. Jesus bygget dem av skinn og bein. Siden har de uniformert seg og blitt veldig mange.--

   
Sep 1st 2009 at 06:35:12 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

Den lille blå flekken jeg skrev om i går , ble fort tettet igjen,--og regnet strømmet på nytt ned. Det regnet i hele går. I dag er det ikke noe vann i lufta -- akkurat nå-- Pluss 11 grader og bitte litt driv i skyene. Er det å håpe at været kan bli noe bedre? Det er bare å sjekke Dagboken, da finner en ut hvor mye vann vi har fått denne sommeren. Det strømmer på med vedbestillinger -- tilbudet varer til 10. september.--
Dersom det er opplett i dag, starter vi utkjøringen. HA en strålende dag videre .-- Dronninger er veldig pene. De bruker marinerte kjoler med glitter og diamanter i håret og perleblomster på. De har perlebånd i håret også, eller et armebånd som de har ødelagt. Også har de paraplyer. Men egentlig er Dronninger blitt veldig moderne mennesker. De går i rutete skjørt og fuskepels og sånn. Vanlige kåper har de også. De bryr seg ikke lenger om olabukser.

   
Aug 31st 2009 at 01:01:41 PM
Navn  

Inger- Brit

.  

Regnet høljer ned -- Da tåka lettet for et par timer siden, så jeg den første nysnøen på Hallingskarvet --

   
Aug 31st 2009 at 06:54:43 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

Det har ikke regnet noe den siste timen- i alle fall. Men det går regnskurer syd for Ustevann og Hallingskarvet er borte i tåkeheimen. Men det har regnet i natt ,--det ser jeg på bilene. Pluss 4, 9 grader. Kan skimte en liten blå flekk rett over huset her,-- får bare håpe at denne vokser og får overtaket over skydekket. Nå vil vi ha litt sol -- Jeg får heller ikke malt ferdig vindskiene på huset her -- det er ikke opplett lenge nok til at de får tørket skikkelig. Dette har vært en trist august. Den eneste helgen det var fint vær , var den rundt 8. august, da Anne Lise og Ole- Johan giftet seg. Nå nærmer småviltjakta seg med raske skritt. Bare minner om at rundt Ustaoset er det ikke mulighet til å kjøpe jaktkort. Kontakt Geilo Jeger og Fisk for mer info om Jaktkort. Nå kommer straks et knuseverk nede på plassen her. Da kommer det til å gå unna med steinmassene. Vi får et skikkelig bærelag på alle parkeringsplasser.
Det er tilbud på ved hele denne uka. Det er kommet inn en del bestillinger som vi effektuerer straks etter 10. september,-- da er tilbudet slutt. Send meg en mail og forespør om pris. Minner om at alle våre priser inneholder 25 % MVA.
Ha en strålende dag videre -- Dronninger er fruen til Kongen. Dronninger må være pene. Hvis noen er stygge, kan de ikke bli Dronninger. Men da kan de kanskje bli lærere?--

   
Aug 30th 2009 at 06:23:51 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

Jeg skulle akkurat til å skrive at det ikke hadde regnet noe i dag, men da startet det jammen. Så da må jeg bare si at også i natt har regnet. Hallingskarvet er borte i tåka og det er pluss 4,5 grader. Altså ingen kalde på denne 3. Jernnatta. Sauene syntes sikkert også det er kaldt,-- de ligger helt inntil huset. Men nå er det straks hjemreise på alle og fårikål på en god del av dem. I går var jeg innom en hytte der de hadde malt alt opp, inn med nytt kjøkken. Det var en helt ny hytte. nå var det ikke noe igjen av panelet. Veldig flott. Da får en virkelig lyst til å ta malerkosten fram.
-- Ha en positiv trivelig dag videre. -- Dronninger er nok veldig glade og lykkelige, for de har alt de kan ønske seg. Et slott, en normal mann, søte barn og blanke sko. De slipper å vri lommeboka si, for de har penger nok.--

   
Aug 29th 2009 at 06:39:09 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

Det er bare å innrømme med en gang ,-- det regner. I går ettermiddag stod regnet som en vegg. HAllingskarvet er ikke å se og det er 3, 6 grader. Heldigvis er det plussgrader i alle fall og det blåser ikke. Men nå har jeg snart ikke mer å finne på inne av fornuftige ting ,--da må jeg i så fall begynne å vaske hus,-- Så nå forstår jeg alle dere som bestiller turer sydover til høstferien. Minner om tilbud på ved -- det varer hele neste uke. Noe bestillinger er kommet. Send meg en mail og få rede på prisen. Kommende natt er den siste Jernnatten ,-- da får vi se om det kommer noe frost. Frost må i alle fall ha dersom det skal blir fine farger i fjellet i høst. Vi har ikke hatt skinnende høst farger på noen år, men til det trengs det en skikkelig kald natt. Bedre med nattekulde og sol på dagen, enn bare tåke og regn. HA en strålende dag videre.-- Dronninger har ofte et litt sånt sengeteppeaktig utseende. Det er fordi de alltid går i lange kjoler.-- Det er noen vakter som passer på at Dronningen ikke skal stikke av. Hun får aldri gå helt alene noe sted.

   
Aug 28th 2009 at 07:36:24 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

-- og regner gjør det fremdeles. Men jeg kan muligens se en lysning over Usteberget. Ganske varmt , pluss 10,4 grader, vindstille. Kvelden i går var veldig fin,- nesten klart og varmt. Vi er ikke storforlangende i disse tider. Vi starter i dag et Høsttilbud på ved. Bestilling og utkjøring fra og med i dag og neste uke= Til og med fredag 4. september. Tilbudet gjelder altså ved bestilling og utkjøring i denne tiden, minimum 10 sekker. Send meg en mail, eller ta en telefon,- så får du opplysninger om prisen. inger-brit@vindegg.no
Da snakket jeg med brudeparet i går. De befinner seg i Orlando og reiser straks videre til Jamaica. Så om en drøy uke er de vel tilbake. Da starter den store jakten på hus -- så om du vet om hus i rimelig nærhet til Oslo , er det to som er veldig interessert.-- For ikke å snakke om til hvilken pris.
Ha en strålende dag videre -- og husk : Begeistring og opptimisme er de to tingene som får verden til å gå videre.-- Dronninger deltar i veldig mange såpeoperaer. De pynter seg og drikker vin om morgenen. Også kjører de i flotte panserkjøretøyer med ekte glass så ingen skal skyte dem gjennom vinduet. Også har de veldig god appetitt--

   
Aug 27th 2009 at 06:44:30 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

-- og det regner . Slik det har gjort i hele natt. Søkk vått. Hallingskarvet er borte i tåka. Det betyr også at gradestokken viser 7, 3 grader, ingen vind. Men tili neste uke er det visstnok håp om at det blir litt varme og sol --om en skal tro på det som værvarselet sier.
Jeg vet ikke hvordan det er gått med reinsjakta og hvor mange dyr som er felt. Småviltjakta starter 10. september. Det er ikke noe terreng å leie her oppe på Ustaoset. Da må en kontakte Geilo Jeger -og fisk , eller Haugastøl Turistsenter. Det er også muligheter for kort inne ved Halne. Da kan en kontakte Halne Turisthytte. Det er fritt fiske i Ustevann.
Det går godt framover med garasjen her nede. Facinerende å se de store maskinene jobbe.
Ha en strålende dag videre.-- Det er ikke alltid så lett å være rik, for man kan være veldig lei seg under skinnet, uten at noen ser det på overflaten.--

   
Aug 26th 2009 at 06:42:55 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

Vi vasker oss på hendene og blir mindre syke ,-- det er i alle fall noe fint med svineinfluensaen. Ustaoset er også i dag søkk vått. Det startet heftig regn i går kveld og det har fortsatt i hele natt. Dette er virkelig vær til å bli trøtt av. I dag er det ganske tynt skydekke og en god del blå himmel,-- så kanskje ser vi sola i dag? Ille å føle at hele sommeren er gått til regn og overskyet himmel. Den lille sommeren vi hadde her i månedskiftet juni/juli føles langt unna. Gradestokken viser 7,5 pluss, ikke noe vind å snakke om.--
Da har jeg fått melding om en overkjørt katt et stykke ned mot Geilo ,--men hva i all verden hadde den gamle, kastrerte Kjuseren der nede å gjøre? Men hjem er han i alle fall ikke kommet , så han er nok borte.
Ha en strålende dag videre. I England har de kvinnelig Konge. Hun har litt lysere stemme enn vanlige folk.--Dronninger er vant til veldig fine sko. Men høy hæl og tåspiss på. Og ballerinasko når de er veldig oppskjørtet og har pyntet seg.--

   
Aug 25th 2009 at 07:16:16 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

Regner med at siden ble savnet i går-- Det var et eller annet med en server som ikke ville seg helt, men nå er siden på plass igjen. I går var det temmelig vått på morgenen -- og IKKE noe regn i hele går. I dag , derimot er det helt overskyet og det er meldt om noe vann også i dag. Pluss 9, 2 grader - vindstille, Hallingskarvet er borte i tåka. I går hadde jeg besøk av en syklist. Hun hadde startet på Ås og skulle ende borte ved Sognefjorden et sted. Sykkelen er viktig for en jente som studerer på Ås. Ellers er det litt trist i huset om dagen. Den fine svarte katten min , - Kjuseren, er blitt borte. Han har jeg ikke sett på nesten en uke. Kjuseren har aldri vært borte mer enn et døgn før. Nå er han ca 15 år, - så dette er merkelig.
I helgen snakket jeg med han som eier de fleste sauene her i Ustaoset. Nå ville han starte med å kjøre dem til bygds. De har hatt en travel tid i sommer fordi de har måttet jage sauer flere ganger i uka. Er ikke sikkert at det er den måten en vil tilbringe ferien på. Det er mange som tar turen til fjells i helgene. Da er det Rallarveg, det er golf både på Geilo og Hallinggolf. Det er vel verdt et besøk også på Nesbyen golfbane ,-- jeg tror den heter Natten. Den skal være veldig fin. Veldig bra om jeg får melding om ankomst dersom du skal ha nøkkel. I går ringte man fra fergen kl 23.00 og skulle vite litt om nøkkel.-- Det er egentlig litt sent. Det går veldig bra med garasjeanlegget nedenfor huset her. Gutta jobber lange dager -- det skal være under tak i god tid før vintersesongen setter inn. Fantastisk å se de store maskinene jobbe.
HA en strålende dag videre.-- Som regel har Dronninger klær på seg. De kongelige går bare uten klær når de er i utlandet.--

   
Aug 23rd 2009 at 08:50:05 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

Sola skinner i alle fall, litt skydekket her og der. Det lufter i en vimpel nedenfor. Pluss 6,8 grader.
Mange mennesker på Geilo i helgene. I går ble det feiret over en lav sko. Både 60 - års lag og bryllup. For å si det slik, bryllupsgjestene er ikke kommet hjem ennå.-- I natt da jeg kjørte hjem, løp det et rådyr over veien , så jeg satt på ank og bare ventet at elgen skulle krysse over også. En venninne av meg er veldig redd for elg , -- Når hun går tur, har hun med seg en dropseske ( med drops i ) som hun rister på. Da regner hun med at elgen blir redd og går sin vei før hun kommer. Er det andre som har gode råd for å skremme elg?
går gikk strømmen plutselig vest i Ustaoset. Hallingdal Kraftnett var raske til å samle folk for å komme seg oppover og finne feilen. I og med at jeg reiste kl 18.00 -- vet jeg ikke hvor lang tid det tok,-- Men jeg håper at alle fikk strømmen tilbake så middagen ble reddet.
Ha en strålende søndag videre.-- Dronninger kaster vi på båter og kutter tau. Dronningen av Norgen har hatter på hodet, de har hun kjøpt hos skomakakeren.

   
Aug 22nd 2009 at 07:05:19 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

For et fint vær. Litt tåke over Hallingskarvet enn så lenge,men den forsvinner når sola får litt mer tak. Lite skyer, litt kjøligere. Pluss 5, 4 grader og til nærmet vindstille. Men det regnet heftig i natt - alt er kliss vått. Jeg skrev en setning om haukugla her forleden ,- den er oppservert en av de siste dagene, men her nede har jeg ikke sett den.
I dag starter valget for fullt for oss her oppe. Stor stand på Geilo med bløtkake , andre kaker , ballonger, lys og blomster. Det må til nå Høyre skal feire 125 - års dag. Det kan bli litt kaldt, så det er nok best med både stillongs og tykk genser. Ellers kommer den norske ambassadøren til Syd Korea hit i dag -- vi skal ha et lite møte med ham og snakke om Skarven Race neste år. De vil virkelig sette fokus på dette i Korea. Der arbeider de med å få et OL. For Skarverennet 2010 åpner påmeldingen 1. oktober. Så være klar med påmeldinger ,--da går det fort unna.
Hurra for sølvmedalje til Terje og Norge i VM. Sterkt å vinne Kappgang. Så nå krysser vi finger for vår sterke mann i spydkast. I kveld er det stor 60- års feiring på Tuftelia. Da er det Børre som skal grundig feires.
Ha en strålende dag videre.
Den første Dronningen som kom til jorden , var laget av Jesus. Han bygget henne av skinn og bein. Siden har de uniformert seg ov blitt veldig mange.--

   
Aug 21st 2009 at 07:48:46 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

En strålende sommer dag i går ,--på en strålende bane- Kongssvinger. Dette er storebroren til Hallingdal Golfklubb. De nye hullene til Hallingdal, har mye til felles med Kongsvinger. I dag er det mye varmere i fjellet. Pluss 10,2 grader ute nå. Sol og en liten luftning i vimplene.
Bare godværes skyer på himmelen. Så nå krysser jeg fingre for at det er mulig å få til mye av det som trenger godvær for å bli ferdigstilt. Det ligger også en del gressklipp på vent. Det er veldig tungt å klippe med mye vann i bakken. I natt har det regnet heftig.
- Alle snakker om den regnfulle sommeren i fjellet. Vi kan bare se på sauene -- de kom ned veldig tidlig dette året. Det er helt uvanlig.
Men august er ikke over ,--så nå krysser vi fingre for fint vær -- Hundedagene er vel over også etterhvert. Ha en strålende dag videre . Dronninger deltar i veldig mange såpeoperaer. De er oppskjørtet og pynter seg rett som det er. De har ofte et litt sengeteppeaktig utseende.

   
Aug 19th 2009 at 04:13:27 PM
Navn  

Inger- Brit

.  

Så lenge ut til at det skulle bli bare finværet , men så kom skyene, litt vind og kaldt igjen. Men i morgen er det visst meldt fint. Jeg setter meg straks i bilen og kjører til Kongsvinger. Der er det en runde golf i moren -- værmeldingen sier at det er pluss 24 grader . Det kommer altså ingen melding på morgenen. Ha en fin dag videre --

   
Aug 19th 2009 at 08:27:18 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

Så er det tilnærmet hverdag igjen. I dag er det helt skyfri himmel , Usta ligger som et speil. I natt var det temmelig kaldt, bakke og biler var helt nedrimet. Nå viser gradestokken i alle fall pluss 4. Med en gang vinden er borte, er det mye varmere. Jeg har fått et par spørsmål om jeg kan få tatt noen bilder fra byggingen. Det skal jeg gjøre og sende webmaster --så håper jeg de blir gode nok til å brukes. Jeg kom fra Hallingdal golfbane i går kveld ,--da sitter en nesten på ank for å møte elg eller rådyr. Vi har hatt to elgpåkjørseler her i løpet av sommeren.-- det er et stort dyr å få på panseret!!
Ellers jobbes ded med klubbhuset på Hallingdal GB. I går var vi 9 stykker som lempet materiell fra det gamle og opp. 9 pers og 3 biler ,-da går det unna. Etterpå hadde gutta en skikkelig match. Men for å si det slik , noen må trene også.Banen er blitt bedre og bedre utover sensommeren. Så for dere som vil ta en tur til fjells ,-ta med golfkøllene. Kirkebygget på Geilo reiser seg også for hver uke ,-- spennende å se utviklingen.
For dere som ønsker en høstferie uke i fjellet -- vi har noen få enheter dette året for småutleie. Fra 1. jan har Statoil overtatt alle enheter vi har. Det er også et par spørsmål etter hyttetomt. Vi har en som kan selges, så ta kontakt dersom du ønsker mer info.
Minner om at det kun er private fiskevann i områdene mellom Ustaoset og Haugastøl,-- Der er det også kun private jaktterreng. --Sigbjørn har det travelt i jobben som Ustaosets Vaktmester.Nå er det såpass fint vær ,--at endelig kan det bli en hel dags beising. Det er utrolig enerverende at ikke regnskurer kan holde seg unna. Ha en strålende dag videre. Prinsesser kan ikke leve som normale mennesker.-- Jeg tror de slipper å høre på snikk- snakk.

   
Aug 18th 2009 at 07:39:06 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

God Morgen. Da er RV 7 kjørt opp som en hovedsak for Høyre i Hallingdal. RV griper inn i alt og alle , både private og bedrifter. Sola en kommet tilbake i full tyngde. Ikke en sky å se -- litt vind og selvfølgelig en del kaldere ,--pluss 3,5 grader ute akkurat nå. Men så lenge det er sol, tåler vi en noe kjølig morgen.Det blafrer fint i en vimpel ute på Buodden. Nå håper jeg det blir slik noen dager fremover. Det ligger en del ting igjen som bare kan gjøres i oppholdsvær. Jeg skal ha malt en god del på huset og da MÅ det være tørt. Jeg har ikke sett vår lille ugle på en stund -- lurer på om den / de er flyttet. Har noen sett den lille krabaten i det siste?
Hester er også kommet til Ustaoset for noen dager. Lollo tok opp sine hester for at de skulle få litt høyfjellsluft. Det er skikkelig koselig å se dem beitende ved siden av låven.
Ha en strålende dag videre.-- Kongen må ikke gå på vanlig jobb og høre på syting. Prinsesser smører ikke på så mye at de juger.--

   
Aug 17th 2009 at 06:08:50 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

God Morgen.-- Først litt om Singsaker Studenterhjem. Jeg fikk en fin mail fra Sven Pran i går om litt av historikken rundt dette flotte bygget. Tomten ble gitt faktisk så tidlig som i 1917 --et vordende studenterhjem i Trondhjem. Men noe bygging ble det ikke før krigen i 1940 kom. Men da ble det bygget et "Offiziers- Casino Drontheim" Arkitekten Gunnar Stabell, tok bevisst sikte på at dette skulle være studenthjem når krigen var slutt. Og slik ble det. Bygningen er 1380 kvadratmeter stor og det sies at det er den trebygningen( 1380) er større enn Stiftsgården.
Så Carl Magnus bor på historisk grunn.
Tilbake til Ustaoset og været. Her er det helt vindstille og da virker det mye mildere enn det gradetallet viser - 6,8. Omtrent blå himmel , noen få skybanker duver over himmelen. Askjell hadde en stor jobb med å få sau til fjells i går ettermiddag,-- i dag klang det muntert i mange sauebjeller,. Sauene vil ikke være oppe, men ligge på den varme asfalten i sentrum ( eller under alle utstikk og verandaer)I dag skal det sprenges mye mer i tomta her nede. Hundene lurer på hva dette er. De merker nok mye mer enn vi på to ben.
I dag er det første skole dag - så det er viktig at alle tenker på barna ute på veien. Jeg sier tusen takk for innspill på RV 7. Høyreforeningene i Hallingdal skal ha et fellesmøte i kveld ,--så dess mer jeg har med meg --dess bedre er det.
HA en briljant dag videre.-- Dronninger går ikke på Rimi og handler. Da kan de bli fanget av noen kidnappere som vil ha lønn for å levere dem tilbake.-- Prinsesser blir ikke mobbet på skolen.--

   
Aug 16th 2009 at 02:54:49 PM
Navn  

Inger- Brit

.  

Her er Anne Lise og Ole - Johan på sin store dag. Med sine respektive bestemødre på hver side. Bestemor Helga 87 ( til venstre) og Bestemor Astrid 83. De to holdt også ut hele natta til ende.--

   
Aug 16th 2009 at 07:14:57 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

I går startet dagen med ganske fint vær -- Men det ble litt av en regndag. Vannet stod som en vegg utover ettermiddagen. Da var det kjekt at VM i friidrett var startet -- litt av hvert å se på. Trøtt blir en også i slikt vær. I dag er det mye lettere, noe fart i skyene og fliker av blå himmel. Jeg klarer ikke helt å få med meg at det allerede er 16. august,--jeg har slik lyst til å holde hardt på augustdagene og ønsker meg ikke videre ut til september og høst. Noe varmere også ,--pluss 7,6 grader. Det går framover med det store hullet rett nedenfor huset. Gutta stod på i hele går ,--det er ganske mye som skal bort før man begynner med støpingen. Nå er Carl Magnus på nytt vel innstallert i Trondheim- dette året var han så heldig å få et rom på Studenthjemmet. Det er maten på bordet , så de behøver ikke å tenke på innkjøp og matlaging. Lurer på om det heter Singsaket Studenthjem, det brukes som hotell om sommeren. Ettersom jeg skriver her, blir det mer og mer blå himmel , så kanskje kommer solen ---
Ha en strålende dag videre. Det kan nok tenke seg at Kongen kan tenke seg å gjøre ting han ikke har lyst til. Men siden han ikke er helt normal, så kan han bare ikke gjøre det. Så da må han ta seg i skinnet.--

   
Aug 15th 2009 at 08:14:37 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

Så er det på nytt overskyet -- men Hallingskarvet er tåkefritt. Takk til dere som var innom på en kopp kaffe i går. det var veldig koselig. Nett slik det skal være en fredag på Ustaoset. Det er veldig stille i huset --nå er alle tilbake i jobb og skole. Det er også en ganske kjølig morgen,- 4,5 grader ute nå, vindstille.
Det er bare politikk og svineinfluensa i radioen. Jeg lurer virkelig på hva den sykdommen egentlig er. Men i alle fall -- VM i friidrett går sin gang, mens alle som handler på Coop får anmodning om å bruke plasthansker.--
Hver dag får jeg spørsmål om det nye parkeringshuset. Jeg har ikke oversikt over hva som er ledig, men her er i alle fall nummeret på henne som har oversikten. Det er Jannike Herleiksplass hos Herland Eiendom -97 97 51 51. I dag er Sigbjørn Kjellarmeister i Eidfjord. Der er det også et stort bryllup, så det blir en travel helg. Ha en trivelig dag videre. -- Prinsesser blir aldri forkjølet, også må de aldri på sykehuset.--Kongen slipper å hogge ved.--

   
Aug 14th 2009 at 06:50:16 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

En vakker autustdag i fjellet. Men nå begynner gradestokken å krype nedover. I dag viser den --pluss 3, 5 grader. Til gjengjeld er det nesten knallblå himmel,- det driver noen skybanker over himmelen. Jeg ser ikke om det er snø på Skarvet --der flyter det litt tåke rundt omkring. I går var det et møte med alle politiske parti og reiselivet på Geilo. Den store saken der var RV 7. Denne veien må det bare arbeides med.
Vi må ta et skikkelig løft med RV 7. Partiet Høyre er helt klar på at RV 7 skal settes øverst på listen dersom de borgelige vinner valget. Jeg tar mer enn gjerne i mot mailer og synspunkter på saken. Vi skal ha et møte i Hallingdal Høyre i løpet av førstkommende uke --fint om jeg kan ta med meg noe til da. Vi hadde jo en fin kampanje her i våres ad Bergensbanen.
Nå fylles snart hullet på Geilo igjen. Det skal bygges butikker og leiligheter. Da får Geilo et flott butikksenter. Jeg ser at stærflokken er blitt veldig store --håper de ikke har tenkt å reise riktig ennå.
Ha en strålende dag videre.-- Konger slipper i alle fall å mate griser. -- søsteren min slipper å legge ser før ni. Hun flirer til meg i dørsprekken.--

   
Aug 13th 2009 at 04:51:50 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

En mild natt på Ustaoset. Pluss 7,5 grader akkurat nå --helt overskyet, men skydekket er såpass tynt at en liten halvmåne klarer å komme seg gjennom.-- Det har vært noen litt heftige dager denne uka. Buskerud Høyres Fylkessekretær gjenom mange år,--Odd Martin Dagslett-- ble drept i en bilulykke sist uke og det er begravelse i dag,--derfor denne tidlige dagsrapporten. Så jeg er på farten til Røyken.-I morgen er det nok en begravelse. Det er Synnøve Ekra som begraves ved Veikåker Kapell. denne lille vakre kirken ved Krøderen. Det er såvidt jeg jeg vet kl 12.00. Men sjekk det opp --du kan kanskje ringe til Ustaoset Kiosk og Bensin 32 09 31 71 for å være helt sikker. Jeg har desverre ikke Hallingdølen i huset. Det er meldt om en fin , mild høst,--så kanskje vi får en august og september uten stillongs. HA en strålende dag videre.-- Om kongelige: Prinsesser får nok lov til slippe å være høflige.-- Nei, de slipper ikke det. De må neie og hilse på alle mennesker hele tiden og ta i mot blomsster også. Selv om de er allergiske.--

   
Aug 10th 2009 at 10:29:06 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

Stein Thøger og Carl Magnus feiret bryllup på en totalt egen måte. Da kl ble 04.00 natt til søndag , tok gutta på seg fjellstøvler og la avsted. Så i bunad og fjellstøvler stod de på toppen av Hallingskarvet da klokka var mellomg 06.00 0g 07.00 på morgenen 9. august og ropte gratulasjoner ut over dalen. En fin avslutning på en lang dag.--

   
Aug 10th 2009 at 08:09:15 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

Så er en begivenhetsrik weekend på Ustaoset over. Bryllup tre hele dager til ende. Vi var utrolig heldig med været. Varmt og godt, noe sol og ikke minst et par regnskurer. Men det var bare fint.
Tusen takk for alle hilsner og gaver til Brudeparet.
Ellers var det en fantask Lordemarsj-- total deltagerrekord i et vakkert vær, sist , men ikke minst Ustaosets eget Golfmesterskap gikk av stabelen på fradag 7. Her vant Evy og Petter Namtvedt. Bilder følger. Sol og glede vandrer sammen ,men også triste ting følger i samme fotspor. Vi ble alle veldig lei oss da vi hørte at Synnøve Ekra var død. Hun falt om på veien fra butikken til sitt hjem. Heldigvis kom hjelp meget raskt tilstede, men livet stod desverre ikke til å redde. Så nå var det bryllup den ene uken og begravelse den neste.
Ustaoset byr i dag på tilnærmet blå himmel og sol som er kommet fram gjenom skydekket. Helt vindstille -- Hallingskarvet er ennå helt i tåkeheimen. Men om litt er det helt sikkert sol. Varmt og fint er det også --pluss 12 grader viser gradestokken.
Ha en strålende dag videre.--

   
Aug 8th 2009 at 11:15:35 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

Huurraaa-- Vi er tilbake på nett.
Gutta koblet i går kveld til sent --så endelig er jeg tilbake. Det har ikke enkelt når arbeidsverktøyet svikter.
Det er en strålende dag. Solen skinner -- pluss 15, grader og Bryllup. Bruden er på Geilo og gjør seg klar på Dr Holms hotell og Brudgommen har tatt den siste natta som ungkar hjemme på Gutterommet.
Gjester har tilbrakt natta enten på Ustaoset Resort eller på hytter rundt omkring.
HA en strålende dag videre.
-- Nå går ferden straks til Hol Gamle Kirke og Ustaoset Resort.--

   
Aug 8th 2009 at 10:37:20 AM
Navn  

Webmaster

.  

Internet og telefonlinjene har vært nede siden mandag på Ustaoset. Derfor har ikke Inger-Brit lagt ut noe i dagboken. Hun forteller at det i dag er flott vær og 14 grader. Bryllupet som skal være i dag går sin gang.

   
Aug 3rd 2009 at 05:34:22 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

Etter to flotte dager i shorts og T-skjorte , er jeg nå tilbake til fjellet -- Her er det regn og tåke. Helt vindstille og pluss 7,5 grader. Vi gjør vårt beste nå det gjelder beising og gressklipping. Så det hadde jo vært fint med litt innearbeid. Sigbjørn har malt tak på StatoilTunet. Det ble bra, --så kanskje det er løsnet - juli måned er tiden for innearbeid.--
Sender en hilsen til Casa Grade i Drammen. Ikke bare ble det her stilt opp med seng, frokost og middag-- Jeg hadde glemt hele kofferten min hjemme og måtte låne stort sett det meste for to golfdager. -- Så nok en gang , tusen takk. Takk også til Norsjø Golfbane som hadde arrangert et meget bra NM for lag - Senior. Vi på Kjekstad kvitterte med å få en 4. plass dette året.
I dag går det videre med den store utgravingen på parkeringsplassene. Nå er det nok litt sprenging som skal til. Det ligger mye fint fjell under. Heldigvis ikke så mye. Det er hver dag forespørsel om parkeringsplass og jeg sender dere over til Herland Eiendom 32 09 07 00.
Ha en strålende dag videre.
-- Hvis ikke lillesøsteren klarer å begynne å gråt, så bare slår jeg henne litt.--Jeg tror Kongen slipper å mase på barna sine. De er nemlig ganske redd han, for han er enehersker.--

   
Jul 31st 2009 at 08:59:57 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

NB -- NB Jeg har klart å skrive Carl Magnus sitt nummer feil. Det er 906 31 100. Utrolig hva den trykkleifen kan utrette en tidlig morgenstund. Takk til Anne Lise som gjorde meg oppmerksom på det.--

   
Jul 31st 2009 at 06:36:08 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

Det har regnet de siste 12 timene. I går stod vannet som en vegg ute. Vi skulle arbeide med å få på plass en del ting på Tunet,--det ble det bare ikke noe av slik det fosset ned. I dag henger tåka helt ned på Ustevann --se bildet -- Dette blir det ikke mye beising av. Egentlig skulle man bare ta dyna over hodet og en spennende bok med lommelykt.-- Men det skal da vitterlig bli bedre i morgen.
Minner alle om Lordemarsjen neste lørdag --8. august og ikke minst - Ustaoset golfmesterskap. Så ta kontakt for påmelding. I går kom hele røysa med sau ned i sentrum De breiet seg på alle veier. Nå vil de ikke være oppe i fjellet lenger.
I morgen og søndag er det NM på Nordsjø. Carl Magnus er i heimen dersom det er noen spørsmål. Han har telefon 905 31 100. Ha en strålende dag videre.
-- Prinser og prinsesser slipper å få småsøsken. De får bare vanlige småkonger. Det vet jeg, for faren min jobber på Stortinget. -- Konger gråter ikke.-- Prinser slår ikke lillebroren sin, bare hvis han absolutt må.--

   
Jul 30th 2009 at 06:39:46 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

Bare vær -- så langt øyet rekker . Det er ikke langt i dag. Skydekket henger helt ned på hustakene. En liten luftning i vimplene gjøre at en kan tenke seg at det kanskje kan lette noe. Så dette blir en total innedag. Det er to kjempedigre maskiner i gang nede på parkeringsplassene. Imponerende å se hva de får til. Jeg vet ikke om det fremdeles er noe ledig i parkeringshuset -- Men ring 32 09 07 00 dersom du har noen spørsmål om det. Påmeldingene til Lordemarsjen strømmer inn. Se annonsen under. Ser ut til at mange tar dette som årets Fjelltur. Det er veldig enkelt i og med at vi stiller med buss, så man slipper å tenke på bil frem og tilbake. Denne sommeren har sauene slått seg ned i sentrum. Ikke før er de jagd opp, så snur de og kommer tilbake igjen. De burde være lengst mulig oppe i fjellet, her nede venter fårikålen.
Interessant å høre at pengene fra Norge til EU går til restaurering av kulturserverdigheter i Øst- og Sør Europa. -- Og jeg som trodde at en ikke kunne skjeldne den ene euroen fra den andre.--
Du må ha en fin dag videre --
Om kongelige--Prinser går ikke i traktorsko.-- Prinsesser og Konger og Dronninger krangler ikke med hverandre om vesentlige ting.--

   
Jul 29th 2009 at 06:56:59 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

Litt kjøligere enn en kanskje kan håpe for en dag i juli måned, pluss 5,9. En fin , stille morgen, lett skydekke som sola bryter gjennom. Hallinskarvet har en liten tåkehatt, men den ser ut til å være i oppløsning.
Da er de store maskinene startet på parkeringsplassen. Den største har virkelig gjort vei i vellinga. Et kjempestort trau er i ferd med å ta form. Ikke var det så mye fjell heller at det gjorde noe. Fjellet ligger i det øverste hjørnet av garasjen. Imponerende å se disse store maskinene i arbeid. Nå i siste uka i juli er det mange værdager --de varsler stort sett alle om en dårlig høst og regn. Disse 14 dagene har nok være mege varierende sett i værhistoriens lys. Men bare det blir fint 8. august --
Da er det bryllup, Lordemarsj,møte i Ustaoset Vel og Golfturnering.Vår lille ugle er på farten etter dagens frokost. Jeg har på følelsen at den for hver dag kommer nærmere og nærmere huset. I går spilte jg på Bogstad. det gikk ikke så bra -- greenene tok meg helt. Men det er jo bare å forsøke nok en gang eller to. Kommende natt er den først jernnatta,--da kan det komme frost.
Med ønske om en trivelig Olsok.-- Om kongelige: Dronninger vasker ikke gulv. Bare hvis det er så møkkete at hun ikke orker å se på det.-- Konger smører ikke matpakker. Bare hvis kokka på slottet har glemt å bestille varer. Bare i en nødssituasjon så å si.--

   
Jul 27th 2009 at 06:16:41 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

Helt overskyet, men det er et ganske tynt skydekke, så kanskje dukker sola opp etterhvert.Det ser ut til å sprekke opp mot syd. Pluss 7,9 grader. I dag reiser jeg til IKEA,--men du når meg på telefon 926 99 111 ,--eller bare ring 32 09 31 11. Den er satt over til en mobil. Carl Magnus er hjemme. I dag starter Sigbjørn på nok en hytte med beising, så nå "holder vi tummarne " for at det skal være oppholdsvær i kommende uke.
Jeg er heller ikke hjemme i morgen , så da blir det ingen rapport fra Ustaoset. Jeg er så heldig at jeg skal spille Bogstad -etter ombygging. Så det skal bli en spennede bane å prøve seg på. Minner om at på kommende lørdag er Holsdag. -- HA en strålende dag videre.-- Hva kan kongelige ikke gjøre: De kan nok ikke rulle seg i søla mens de spiser pølser.-- Prinsesser tisser ikke i buksa.-- Droninger måker ikke snø. Og de denger ingen.--

   
Jul 25th 2009 at 06:56:57 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

I dag har skyene på nytt inntatt Ustaoset,-men det er ikke regn i dem , ennå , i alle fall.Stille , fint vær - pluss 8,8 grader. Det er akkurat passe for Geilodagene. I dag blir det trivelig å gå rundt på Geilo.Det er kommet opp mange fine utsalg. Det var utrolig bra utvalg. Flotte håndarbeid, virkelig skikkelige ting. Det serveres Hallingmat i dag,- regner med at det går unna med rømmegrøten.Min tidligere lærer er en av dem som har boder -- jeg er imponert hvor mye hun har. Da er bøtte balletten også ferdig med tre hytter på Statoiltunet-- de har gjort en fantastisk jobb, --så tusen takk til dere. Sigbjørn har tatt seg en tur på fisking i helga. Er du fra Eidfjord , så er denne aktiviteten noe du kan.-- I morgen , søndag, er det ingen hjemme her på dagen. Jeg reiser til Voss ca 06.30 og er tilbake utpå ettermiddagen. Ha en strålende dag videre. -- Det er kommunen som må betale saksomkostningene når en prinsesse skal gifte seg. Det blir veldig dyrt, for de har veldig fine biler, lastebiler og sånn.

   
Jul 24th 2009 at 06:22:37 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

Noe mer sol i dag--ganske vindstille og pluss 7,9 grader. Ikke en tåkedott på Hallingskarvet. --Kanskje vi får mer sol i dag. Trist å høre om alle drukningsulykkene denne sommereren. Veldig viktig å bruke redningsvest og ellers være fornuftig når det gjelder kreftene i vannet.
På Rallarvegen er det full fart på tross av at det kanskje ikke har vært det helt store været enn så langt i juli. Vi går nå inn i en uke med mange værtegn. Siste uke i juli melder om været i lang tid framover. I dag er det grisens oppførsel som sier noe. Velter purka seg i søla , eller er lenge ute om kvelden , --blir det enten regn eller skikkelig tørke. Så kanskje Miss Piggy kunne vært en værprofet akkurat i dag.
Nå står det flere store maskiner nede på parkeringen, klare til å starte med den store gropa. Det har vært et rush med forespørseler ad innomhusparkering. I dag starter en hel uke med flotte aktiviteter på Geilo -- det hele avsluttes med Holsdagen 1. august.
Ha en trivelig dag. -- Om giftermål:-- MAn kan gifte seg borgerlig. Det betyr at man går til kemnerkontoret. Eller man kan gifte seg kirkelig. Det betyr at man går på kirkegulvet.-- I kongelige brylluper har de store selskaper med hatter. Også har de ball der de danser med lange kjoler. Mennene er kledt i gallauniform.--

   
Jul 23rd 2009 at 08:47:39 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

Det var litt oppdatering som måtte til i dag morges, derfor ble det ikke skrevet i betimelig tid. Nå durer de store maskinene rett nedenfor huset , en av Norges største gravemaskiner er i sving. Da er det flott å se en av Geilos tidliger meget gode alpinister sittende bak spakene. Den gutten tok slalomsvingene utrolig bra.- Hallingdal Kraftnett legger opp til at det skal bli jordstrekk for høyspenten. NB natt til tirsdag 21. skal den store omkoblingen foregå --Da blir strømmen borte i ca 6 timer på natta -- men da sover vel de flest av oss.
Garasjeanlegget har høstet stor åtgaum -- her er få plasser ledig -- så dersom du er interessert, tror jeg det er lurt å forspørre seg fortest mulig.
Ustaoset byr også i dag på regn og tåke. Hallingskarvet er helt vekk. Et par grader mildere , 8,3 akkurat nå. - og helt vindstille.
Jeg fikk en telefon fra Nystølen i går -- vår lille ugle er en haukeugle. Den jakter om dagen. Takk til Jon som hadde sittet klar med fuglebok, kikkert og tolmodighet. Det går mot Geilodagene -- her blir det et stort marked med start på fredag. Neste uke ,-1. august - er det Holsdag. Da må Carl Magnus hoppe inn i mammas rolle som reiseleder. I bunad over Vidda - Voss og Flåm ( mamma skal spille NM for lag)Den dagen ønsker vi på nytt Statoil velkommen til Hyttetunet.
Ha en strålende dag videre.
-- De kongelige gifter seg i mye større kirker enn vanlige folk. de har større kaker og større biler og større prester også.--

   
Jul 22nd 2009 at 06:41:28 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

Ustaosts Golfturnering er blitt en tradisjon -- så vi håper at det blir mange som melder seg på. Det kan hende at turneringen blir på Geilo , vi får se i hvilken stand banen på Hemsedal er. Så dersom det er noen som skal spille der i nærmeste fremtid, er det fint om du kunne gi en tilbakemlding om ditt synspunkt.
Så er endelig de store maskinene på plass på det som skal bli Ustaosets første underjordiske garasje. Man starter for fullt opp i dag ,--eller i morgen. Det er knapt med tid nå fram til snøen kommer, men man har lovet meg at våre parkeringsplasser er intakte til jul. For dere med faste plasser, vil jeg gjøre en midlertidig ordning dersom det skulle komme opp et eller annet. Blir utrolig flott å få dette i orden. Dersom det er flere som ønsker innendørs plass, må dere ta kontakt med Herland Eiendom -- 9797 51 51. Det er parkering og en ganske stor bod.
Vår lille maskot --jorduglen,--er veldig aktiv om dagen. Jeg regner med at det minst er 2 av dem. Er det noen som kan litt om denne fugler ,--hvor mange unger,--når er de flyvedyktige ,-- er det standfugler,--så ville det være interessant å få høre om det.
I dag er det Godværbønnedagen. Regner det i dag, blir det regn i mange uker.--
HA en strålende dag videre. Om bryllup: -- Jeg skal ikke ha blomst i knapphullet. Jeg vil heller ha en liten kvist, tror jeg.-- Når Kongen gifter seg, danser de protese. Da går de i rekke på rekke i rader etter hverandre, mens de spankulerer til musikk.--

   
Jul 21st 2009 at 04:39:27 PM
Navn  

Inger- Brit

.  

-- Det er Gjestebod til fjells --kommende helg på Geilo Masse aktiviteter -tilbud og hyggelige mennesker.--

   
Jul 21st 2009 at 05:19:35 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

I natt blåste det så ille at jeg helt våknet ,--og da var veien kort til å hoppe ut av senga. Så nå hører jeg Spill Våken på radioen og skal deretter skrive regninger. Det må gjøres ,--også i en ferie tid. Pluss 6,8 grader - ganske heftig vind og overskyet ,--ikke noen regn akkurat nå. Full fart på Ustaoset om dagen. Bra at så mange har funnet veien til fjells. På Bua, i Kiosken og på Hotellet er det mange biler. Men jammen har det vært kaldt nå i noen dager,--og ikke minst, det kommer hele tiden noen regnskurer som gjør at utearbeid blir veldig oppstykket. Vi må stadig ha en back -up på innearbeid.
Det er også startet en del vedleveranser. Vår lille jordugle svever hele kvelden over Ustaoset,--den er jammen blitt ordentlig berømt. I går var den bare ti meter fra huset her. Ha en strålende dag videre.-- Om giftemål:-- Når jeg skal gifte meg , skal jeg ikke ha sånn strutsebukett, men en sånn mindre litt mer sammenpresset rund bukett. Kanskje bare med en rose ytterst og en vannlilje i midten og en sellerirot eller noe ved siden av.

   
Jul 20th 2009 at 06:48:21 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

Det regner over Ustaoset i dag. Men jammen ville jeg si at det er ganske lyst mot syd ,--så det er jo lov å håpe at det vi ser blå himmel utover dagen. Dette er Mari Vassause. Kommer det så mye regne at Mari får noe i øsa si, vl det øse ned senere. Dette er ikke bra for avlinger og nyslått eng. Mari kan la det regne i 7 uker, og da er det bare å legge bort ljåen for en god stund. Sauene liker heller ikke at det er regn, de holder seg nede i Ustaoset,--de jages opp og er tilbake dagen etter,--dette er et ganske fåfengt arbeid.
Vi har ikke sett kongeørnen flere ganger, men dersom det er noen som observerer den , er det fint om det blir sendt inn --enten på debattforumet eller i en mail til meg. Nå ser det ut til at svineinfluensaen sakte kommer krypende.Det er ennå ikke oppdaget noe i Hol Kommune.
Ha en strålende dag videre.-- I Belgia tror jeg de har en president. Der lukter det bananer.-- Jeg vet om en statsminister som heter Jørgen. Og han bestemmer over en by.--

   
Jul 18th 2009 at 03:47:57 PM
Navn  

Inger- Brit

.  

Over Hafjell har solen strålt i dag. Så jeg håper det samme på Ustaoset. I morgen er det nok en spilledag på Mjøsen , før jeg setter nesa hjemover til fjells. Må bare innrømme at det er herlig å oppleve de varme sommerkvelder på Østlandet. Men nå er det full fart på ting og tang på bruket. Statoil går inn for fullt med 3 hytter fra 1.august,--så her blir det plenty å gjøre. Jeg har fått med meg 2 flinke jenter til å vaske,de er i farta fra tidlig mandag morgen. Sigbjørn arbeider med beising kommende uke. -- Ha en strålende dag videre.

   
Jul 17th 2009 at 08:52:15 PM
Navn  

Inger- Brit

.  

Det har vært en fin dag på Mjøsen. Strålende vær, nesten så en blitt solbrent. Her på Øyer har vi nå 19,1 grader. Så Maria , Per Olav og jeg sitter på verandaen og ser utover Lågen og oppover Gudbrandsdalen. Jeg har hørt at på Ustaoset har det vært beisevær. Stor trafikk på E 6--så nå er den skikkelige sommerferien startet.
I morgen er det golfspill på Hafjell --og vi avslutter med Mjøsen. Carl Magnus er hjemme --telefon 32 09 31 11 eller 906 31 100
Ha en strålende dag videre.--

   
Jul 16th 2009 at 07:04:40 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

Dagen starter med solskinn. Det er nesten vindstille og 9,8 grader. Det er mest blå himmel å se, men nordover ligger det truende skybanker. I går ettermiddag styrtet regnet ned. Det er liksom helt vanlig, da må en avbryte alt utearbeid og alt stopper opp. i dag reiser jeg innover til Oslo for en større handletur på IKEA. Jeg er på telefonen hele dagen -- 906 31 100. Carl Magnus har 926 99 111. Dersom du ringer vårt vanlige nummer ( 32 09 31 11) kommer du over til ham.
Ha en fortreffelilg dag videre.
-- Statsministre og presidenter smugtitter nok på Konger, fordi da får lov å pynte seg mer. De har tøffere biler. De har slott og balkonger. Også sprader de mer.-- KOnger liker nok bedre å høre på symfonier, enn det vanlige presidentkandidater gjør.--

   
Jul 15th 2009 at 06:55:08 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

God Morgen. På Ustaoset var det shortsvær i går --ungene lekte lenge ute i den fine sommernatta. Og ,--ikke minst, vi så en stor kongeørn som svevde majestetisk over huset her. Den var ganske langt nede ,--før den dro oppover på luftstrømmen. Vi så ikke at den slo et eneste vingeeslag. Det så ut som om en falk var veldig ivrig etter å jage den bort. Den gjorde hele tiden utfall mot den mange ganger større fuglen. Jeg tror vi fulgte den i minst 15 minutter. Tilslutt var den bare en knøttliten prikk. Den lille hvite Cornelia er kanskje et passende bytte? -- For et pardager siden fikk jeg melding om at på en hytte hadde en sikring gått, ,--med det resultat at det som var i fryseren ikke var noe særlig lenger. Dette er ting som skjer av og til. Det er fra strømleverandøren tidligere gitt råd om at man ikke skal ha mye liggende i fryseren på hytta. ( var helt ille for noen år tilbake, da lå kjøttet fra en hel elg , det var bare å slå låkket igjen og kjøre hele greia bort) Ting blir ødelagt i løpet av meget kort tid når strømmen ikke er på. -- Til helgen er jeg ikke hjemme, men Carl Magnus er på plass dersom det er noen spørsmål. Stein kommer hjem fra Thailand i dag -- han blir i alle fall i landet til etter brylluppet til Anne-Lise og Ole-Johan.
Minner om den store golfturneringen til Ustaoset Vel.
Det kommer en annonse på den etterhvert på siden her.
Ha en strålende dag videre.-- I USA kom det noen menn og terroriserte to tårn med et fly. Det var veldig farlig. Da var jeg veldig redd for at det skulle komme til Norge og gjøre det samme med rådhuset. -- en politiker er nesten det samme som en kristen , bare at han ikke er kristen.--

   
Jul 14th 2009 at 09:51:00 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

Det er en hornugle unge som det er tatt bilde av på forsiden. Håper noen kan si litt mer om den fuglen. Vi har jo vår egen lille ugle rundt her i sentrum -- som vi nå tror er en jordugle.

   
Jul 14th 2009 at 05:51:00 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

Regner med at kommentarene hagler ned vedrørende fuglen på bildet over. Send det inn til debattforumet. Sol over Usteberget, tåke og skyer over Hallingskarvet, enn så lenge. Det er mye blå himmel åse. Så det er bare å håpe på at det blir mest sol i dag. Vindstille og pluss 7,5 grader. Det har regnet nok nå . Det mente vel også sauene i og med at de kom så tidlig ned til "bygds". Det blir stopp på mye utearbeid når det regner en del hver dag. Så nå er det bare å krysse fingre for at det holder oppe i en periode.
Ha en strålende dag videre.-- Videre om presidenter: Det er stor forskjell på å ha Konge og president. Presidenter tar seg selv mye høyerer opp på pæra. De er på en måte særere.-- Dessuten kan ikke presidenter få barn.--

   
Jul 13th 2009 at 09:07:04 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

--NB -- NB -- Jeg var for trøtt i dag tidlig. Jeg har skrevet Anne Kari og Geir -- Det er SELVFØLGELIG HELGE.-- Dette var utrolig flaut , så beklager så mye -- Men jeg ble fort rettet av Sigbjørn i dag morges.-- Så , Helge ,--dette kan du bare ta meg for --

   
Jul 13th 2009 at 07:21:04 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

Overskyet - det er ikke noe regn i disse skyene. Så nå er det en morgen uten klissvåt bakke. Hallingskarvet er helt borte i tåka, og det er temmelig vindstille. Da er Gemma på farten til Gol og ny jobbdag, ut av døren føk hun i dette øyeblikk. ( kjærsten til Carl Magnus)
Sigbjørn har tilhold i Valdres hver helg. Der har det fått et skikkelig miljø --jeg har følelsen av at "halve" Geilo har fått seg Campingvogner der borte. På Fagernes er det sommervarme og vakkert nede ved vannet. Er det noe på gang her på Ustaoset, tar det bare ca 1,5 time før man er her oppe. Nå begynner hyttefolket så smått å innta fjellheimen. Men det store innrykket er ikke kommet ennå. Butikken er åpen til kl 17.00 på søndager, der er det stort besøk den dagen. Kiosken er åpen til kl 21.00. Anne Kari og Geir gjør en fantastisk innsats med sin "lille" bedrift.
Ustaoset Resort har kafedrift ..med meget god mat. Så stikk innom. -- Ha en god dag videre.-- Om presidenter: Jeg tror at presidenten i Englang heter Dow Jones. Han bor i parlamentet og snakker ofte med Dronningen og Kongen. Dessuten er han med og styrer EU. De landene som er med der, har ikke vinter.--

   
Jul 11th 2009 at 07:39:12 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

Dette kan nesten bli en reprise på torsdagen.Men kanskje ikke fullt så mye regn. Men tåka er på plass. Litt mildere i dag --gradestokken viser 10, 4 varme. går var det opplett det meste av dagen. Så mange benyttet dagen til å gå seg en skikkelig tur.
Da jeg var på vei nedover i går morges, løp to flotte rådyr over veien rett nedenfor Ustaoset Motell. Elg se vi også med jevne mellomrom nede ved Såbaldlia.
Den lille ugla er også på på plass nesten hver dag. Men det aller beste i dag, er at hestene er på plass. Dette er 2. gang denne sommeren. For den som vil ri her på Ustaoset, er det bare å dra et par kilometer retning Haugastøl --der har vi Hallingskarvet Hestegård. SE annonsen under. Bir det mer dårlig utevær, er Badelandet i Sudndalen et flott alternativ. Det er litt kortere enn å reise til Gol- Tropicana.
HA en strålende dag videre.
-- Det er en viss forskjell på en president og en statsminister. Presidenten er liksom verre på en måte. Og litt høyere.--

   
Jul 9th 2009 at 06:08:59 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

Ikke en krusning på Ustevann. Tåke henger helt ned på hustakene og det har regnet ganske mye i natt.Det er meldt om oppklarning i løpet av dagen og i morgen skal det være strålende sol. Men det blir med denne ene fine dagen, om en skal stole på yr.no. Om det regner, spiller ingen rolle for gutta som driver med vannsport ,--kanskje de er mer under enn over vann. Så iført våtdrakter kan det være helt greit , bare temperaturen er OK. Jeg kjøpte en flott rosebukett på Bua går. Den kan jeg jo late som om jeg har plukket selv. I alle fall har det vært fint for alt som gror at det nå er kommet såpass mye nedbør-- det er utrolig friskt og grønt. Noe rart nå , i går kom det en mengde sau ned i sentrum. Det er veldig tidlig, --de er jo knapt kommet seg opp. Så vær obs på sau på veiene.
Nattoget sporet av mellom Bergheim og Flå i natt,-- banen er stengt enn så lenge. Men det settes inn buss, vil jeg anta. -- Minner om Sudndalen Fjellbad. Fint både i sol og overskyet vær. Ha en strålende dag videre.-- En president er nesten det samme som en statsminister, bare at presidenter bor i hvite hus, mens statsministre bor i brune hus.
--

   
Jul 8th 2009 at 06:20:18 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

Det er ikke en krusning på Ustevann. Tåka svever rundt Hallingskarvet og det er fint lite blå himmel å se. Det regner ikke akkurat nå , men på Nesbyen bøtter det ned. Det skulle bli en uke med meget skiftende vær ,--desto bedre er at under NM i Folkemusikk var det kun sol og sommer i fjellet. Men vi må bare innrømme at det trengtes noe vann, bekkene på Ustaoset er helt tørre.
Så nå kommer graset som et skudd og alt er fint og grønt. Det er veldig fint om jeg får melding i god tid om nøkler som skal henges ut. Vi er ikke bestandig på stedet hvil hele fredag kveld. Ingen sommerferie i løpet av sommeren, men litt farting ved helgebel kan det jo bli. Ha en strålende dag videre.
-- om statsministre og konger:-- Noen mener at vi skal ha statsminister i stedet for Konge. Den det er ikke bare å drepe Kongen heller.-- Presidenter bestemmer når det skal bombes. --