Feb 15th 2010 at 06:34:30 AM
Navn  

Ny RV 7 --

.  

Dette ble bråfort noen travle dager.Det vil si med TV seeing. Og bra at Emil H. Svendsen gikk så tidlig. Ellers er det jo så mange timer at en får med seg det som en måtte ønske. Kanskje det var på grunn av OL at det var færre mennesker i fjellet denne helgen. Vi kan i alle fall slå fast at været i fjellet var utrolig mye bedre enn det man fikk i Canada. Ustaoset har i dag minus 8 grader -- helt vindstille og overskyet. Det er bare så godt at gradene holder seg over 10. Jan er i full fart med å forberede det totale løype nettet rundt Ustaoset. Litt endring er det dette året i og med at bekker ikke er fyllt fyllt opp av snø. Men det står skilt der dette er endret. Nede ved Måfådalen må en passe på. Gjennomgangen under jernbanen er ganske lav , så her er det viktig holde hodet nede. Du ser også at det ikke er kjørt over Vannet --her er løypa stukket, men det har vært for mye overvann slik at en ikke kan bruke skuteren over der før overvannet er borte.
--Jeg tar med stor takk i mot mailer vedrørende Nye RV 7. Dette er en fabelaktig plan. Vil knytte seg flott inn mot de nye planene til Statens Veivesen ved Vøringsfossen. Regner med at mange så disse i lørdagens VG. HA en strålende dag videre -- Bryt upp!Bryt uoo!. Den nye dagen gryr. Oändelig är vårt storea äventyr.-- Fra de yngste: Håret beskytter hjernen akkurat som et ullteppe. Hvis man brekker ullteppet og hjernen slipper løs, kan man angre på det.

   
Feb 14th 2010 at 07:55:33 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

-- Gutta på Bua melder om at de nå åpner butikken kl 11.00 på søndager.--

   
Feb 14th 2010 at 07:54:12 AM
Navn  

Ny RV 7 -- Inger- Brit

.  

Ny RV 7 i tunnel gjennom Bergsmulen har fått stor og meget positiv oppmerksomhet. Så bare fortsett å sende meg mailer på dette. Dette er en viktig sak for både Hallingdal og Hardanger,--for ikke å snakke om de som har hytter oppe ved Maurseth -- da blir det kort vei til alpinbakkene på Geilo. Gamle RV 7 blir en fantastisk Sommervei --uten tunneller. Den store utbyggingen på Vøringsfossen understøtter også den flotte sommerturistveien RV 7.
Hurra for Håvard -- Gutten fra bygda øverst i Hallingdal er jo nr 4 i verden -- Det er veldig bra. Håvard gikk et fantastisk løp.
Jeg glememer jo helt vær og føre i fjellet. Det er en overskyet morgen , helt vindstille og minus 13 grader. Ikke så mange biler på parkeringsplassene denne helgen. Nå lader man opp til vinterferien. Til neste helg åpner både Tuva og Embrett, Prestholt har hatt åpent alle helger fra jul. Da er også hele løypenettet operativt.Jan er klar til innsats.
Ha en strålende dag videre.
-- Hodet består av en liten og en stor hjerne. Den lille tenker man med og den store ser man med.-
Ha en strålende dag videre.

   
Feb 12th 2010 at 06:57:18 AM
Navn  

Nasjonalparkambassadør.

.  

Det var et utrolig flott møte på Geilo i går. Det handlet om å lage en 16 km lang tunnel gjennom Bergsmulen -- og mot Sysendammen.Ivar Arne Lid -fra Geilo - hadde lagt ned et meget godt arbeid i forkant.På møtet var Stortingsrepresentant Trond Helleland, ordfører Erik Kaupang, deltagere fra Vestlandet, fra Fylkestinget og lokale politikere. Denne veiplanen betyr en reduksjon på strekningen over Vidda på hele 11 km. Veien blir liggende under 1000 meter, mye mindre utslipp --og den "gamle " RV 7 blir kun sommervei. Veldig interessant er det og at Vøringsfossen er et av 3 Turistikon. Det skal satses mye på dette unike stedet. Det tar Statens Veivesen seg av. Nå kommer Hardangerbrua - Ramsrud hellinga, Sokna / Ørgenvika. Etterhver blir det en helt ny RV 7 gjennom hele Hallingdal -- Så send meg en mail på din mening om Tunnelprosjektet.
Ustaoset byr i dag på minus 18 grader. Ikke en sky og helt vindstille. Våre danske venner kom sent i går --klokka var over 22.30 da de ankom Ustaoset. Da hadde de kjørt over 600 km. Så det var en noe sliten familie som endelig trakk inn frisk fjelluft. Så er det OL start --for 16 år siden var jeg en av de tusener som var dugnadsarbeidere på dette flotte arrangementet. Jeg hadde jobb i alpinbakken- Per Skogstad på Sporten , Geilo , var min sjef. Det var en fantastisk opplevelse. Leder på Hafjell var også en geiling, Pål Teigen. Jeg tror vi totalt var over 30 fra Geilo som jobbet.
Ha en strålende dag videre.
En manns rikdom er det gode han har gjort for sine medmennesker.-- Fordøyelse er det samme som issmelting.--

   
Feb 11th 2010 at 06:51:03 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

Nå er det skikkelig mildt,-- kun 8 kalde grader her hos meg. Legg til 12 grader, så har du nesten en vanlig sommermorgen. Overskyet, men ikke noe nedbør enn så lenge. Det er jo heller ikke meldt noe , men en vet aldri. I dag kommer de første "skikkelige" vinterferiegjestene oppover. Danskene inntar fjellet. Hørte akkurat at Tuva åpner på 19. februar. Da er Aileen og Pete stand bye der oppe til Skarverennet. Jeg gleder meg allerede til vaflene. Den oppskriften er så hemmelig at den har fått plass i bankboks. Jan har kjørt den nederste løypa til Embrett--han smøg seg ned , men der er det mye stein,--så ikke kjør utenfor det som er brøytet. Jeg tror ikke det er mulig ennå komme med skuter over Ustevann -- her er det ennå overvannet som råder, men det går helt greit å gå på ski. Og isen er tykk og sterk.
Ha en trivelig dag videre. Lær deg pusteøvelser og minsk stress-- Ta det vackert.-- Man kan ikke hjelpe for hvordan en ser ut. Det får Gud ta skylden for.--

   
Feb 10th 2010 at 06:05:00 AM
Navn  

Nasjonalparkambassadør

.  

-- Hvor lenge var Adam i Paradis,--eller for å si det slik --hvor lenge var det litt mildere. I dag er det på nytt minus 20 grader. Vindstille og stjerneklart. I går var det en skikkelig kald nordatrekk oppover. Jeg var ikke på ski, men fikk meldinger fra en ivrig skigåer. Ser ut til at det er en del som har tenkt seg til fjells denne helgen. Da er det fint om vi får en liten melding -- NB -ikke bruk SMS. Her gjelder kun telefon eller mail. Vær ellers veldig obs om du kommer oppover Hallingdal --Numedal. Det er mye elg langs veien. Det blir et par harde uker nå fremover. det blir OL for alle penga. Da blir det hardt å komme seg opp på morgenen -- Så en får snu litt på døgnet. Men det er ganske interessant å se at de spille beech-volley i OL byen. Ikke mye vinteraktiviteter der. Osestølen Bilstall -- her har det gått fint fremover fra jul. Nå tror jeg at alle boder også er ferdig. Dersom du er interessert, er noen plasser ledig. Siste som kjøpte, skulle ha en bil stående her og baserer seg på tog fra Bergen. Ha en trivelig dag videre.
Dagens:-- Jeg har akseptert redselen som en del av mitt liv, spesielt redselen for forandring. Jeg har gått videre til tross for et bankende hjerte som sier: Vend tilbake.-- Fra barnemunn: Faren min kan ikke få flere barn, han, for han har vært hos nøtteknekkeren.--

   
Feb 9th 2010 at 06:54:44 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

-Mange gratulasjoner til Inger- Marie Haaland -- det ble sølvplass i det store Femundsløpet. I fjor vant Inger- Marie Finnmarksløpet. Inger- Marie er vertinne på Fagerheim og lager verdens beste ørret.--

   
Feb 9th 2010 at 06:50:50 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

--og så ble det mildere. Minus 9 grader. Det er nesten ikke til å tro , samtidig som det er en strålende stjernehimmel.Ikke et vindpust. Jeg var en tur i Drammen på ettermiddagen i går. Hjemover var det mange temperatursoner. Og jeg må innrømme det var ganske fint å komme ned til minus 3 grader. Jeg satt på ank gjennom alle skogsstrekninger -- elgen er i farten. Ingen elg, men en liten flokk rådyr krysset veien i lysene fra bilen. De hadde det ikke travelt, så det var et flott syn en sen kveldstime. Fra Danmark kommer de første Vinterferiegjestene på torsdag. Danskene har ferie uke 7 -- så går det slag i slag. Jeg bare krysser fingre for at den strenge kulda har gitt seg. Ned til 15 er OK, men når det dag etter dag er lavere,er det for kaldt. Ha en fin dag videre. Jeg lager meg nok en kaffelade. Dagens lille: Å være fullstendig ærlig overfor seg selv, er den største innsats et menneske kan gjøre i sitt liv.-- Ørene er to flak som er skrudd fast i hodet.--

   
Feb 8th 2010 at 06:49:12 AM
Navn  

Nasjonalparkambassadør

.  

For en dag i går. Det var skikkelig Påskestemning oppover i løypene. Det satt folk rundt overalt med varm drikke, matpakke og sjokolade. Mange småtasser var på ski-og kjelketur. Løypene var helt supre. Ingen hadde lyst til å snu nesa mot heimen i går,--men utover ettermiddagen var det slutt -- da var det også veldig kaldt. I dag er det på nytt minus 20 grader - vindstille og helt klart. Hvilket betyr at utover dagen kommer det en del varme fra sola. Nå starter viterferiene etterhvert. I slutten av denne uke kommer danskene til fjells. Deretter følger de enkelte deler av Norge slag i slag. Her i Hol har vi uke 8 , det samme har vel Oslo -- Bergen har uke 9. Regner med at det ble en lang vinter for skolebarn i Bergen ,- derfor fikk de en Planleggingsdag sist fredag. Ha en trivelig dag videre.--Dagens Lille: Oppfør deg mot mennesker som om de var det de burde være, og du kan hjelpe dem til å bli hva de er i stand til å bli.-- Organer er sånne kuler som blir brukt til ting. De kan flyttes fra en kropp til en annen, hvis man bare er nøye med temperaturen.

   
Feb 7th 2010 at 10:38:39 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

-- og temperatuern synker ,--minus 22. grader En strålende sol.--

   
Feb 7th 2010 at 09:27:01 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

Jan melder om fantastiske forhold i fjellet. Hesteberget hadde minus 9 grader og helt vindstille kl 09.00. Her nede viser gradestokken minus 20 grader nå.

   
Feb 7th 2010 at 07:46:27 AM
Navn  

Inger-Brit

.  

--men månen ble ikk borte bak Usteberget, den kom opp over Usteberget og glir nå fint langs fjellkammen mot syd.--

   
Feb 7th 2010 at 06:57:23 AM
Navn  

Nasjonalparkambassadør

.  

En bitteliten prikk er å se av månen --før den blir borte bak Usteberget. Ikke en sky å se --kun en strålende stjernehimmel. Dette blir en flott dag. Kanskje litt kaldt ennå , minus 19. Antar at sola vil varme litt når dagen kommer --tror også at det er noe mildere når en kommer oppover i høyden. Minner om det jeg skrev i går med hensyn til overvann. Det er altså ikke noe som innflurere når du går på ski , men skuteren går ned i denne sørpa. Helt utrolig hvor mange jeg møtte på skituren i går. Det var kommet mange som hadde tatt bussen opp fra Geilo for å gå her oppe ,--muligens gå tilbake til Geilo. Det skiller totalt 200 høydemetre på denne strekningen. Jeg fikk spørsmål her om dagen om jeg var ansatt i Skarverennet. Til det er å si -- Dette er totalt Dugnadsarbeid fra min side. Det er ikke få telefoner, møter, kilomter som blir gitt til Geilo IL, kan også ta med all markedsføring som blir gjort fra denne siden. Alt er på Dugnad til beste for Geilo IL og hjembygda mi. -- Og det er jo et fantastisk arrangement.Det morsomme er jo også at det er Gutta fra Ustaoset som kom med ideen ( Even Svelland, Kåre Skaro , Håkon Ringdal , Stein Vindegg) Det skal man ikke glemme. Skarverennet ble født en søndagsnatt på Ustaoset Hotell. Ha en trivelig dag videre.
-- Livet er det som skjer, mens du planlegger noe annet; ( John Lennon) Politikere har andre typer kropper enn vanlige mennesker. De er liksom mer fullstappet.--

   
Feb 6th 2010 at 09:40:04 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

I dag er det kjekt å være Østfolding -- Åge og Særpekoret vant den store Korfinalen - Mange gratulasjoner fra Ustaoset.--

   
Feb 6th 2010 at 09:37:01 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

-- NB -Det kjøres ikke over isen med skuter for tiden. Det er alt for mye overvann , slik at skuterne setter seg fast i issørpe. Ingen fare ved å gå på ski ,--det er tykk is under, men overvannet er umulig for skuteren. -- Vi får bare ha tolmodighet.--

   
Feb 6th 2010 at 06:49:52 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

-- Hurraaa - det er under 10 minusgrader , bare så vidt , men alikevel. Det blir skitur i dag. Jeg går ikke på ski dersom det er kaldere enn minus 15. Med hund går det fort og det er heller ikke bra for hundene å være lenge ute i så kaldt vær. Jeg ser ikke noe til månen - et lite snødryss er kommet i løpet av natta. Ikke et vinddrag her nede. Jeg håper at de over 80 menneskene har hatt noen fine dager i fjellheimen- Det var flott å se den lange raden som gikk avsted på truger her forleden. Høve Støtt har virkelig fått sving på sakene. Så dersom du trenger et godt Eventselskap -er Høve Støtt et utrolig bra alternativ. Gjestene bodde her på hotellet og var også innom Haugastøl Turistsenter.
Utrolig koselig å se mange biler på plassene. Terje kjørte i hele går kveld, så i dag blir det mange glade skiløpere i løypene. Vinterferien nærmer seg også med stormskritt og da går det slag i slag frem til Skarverennet. Anne Lise og Ole- Johan har funnet seg vel tilrette i sitt nye hus -- selv om de kanskje ikke finner alle sine ting sånn med en gang - Det blir mange pappesker å holde styr på. Ha en fortreffelig dag videre --
Arbeidslyst er så sjelden at den burde oppmuntres ( Abreham Lincoln) -- Under tunga sitter smaksløkene. De er en annen type enn de som brukes til middag. --

   
Feb 5th 2010 at 07:30:01 AM
Navn  

Nasjonalparkambassadør

.  

En noe sen kvld = en litt sen morgen. Men det var veldig fint å kjøre i går kveld. Nå er det et tynt skyslør over himmelen , månen stikker såvidt gjennom. Vindstille , i alle fall her nede. Bergenserne har inntatt vinterfjellet denne helgen. Med skolefri i dag, blir det skiaktiviteter. Hører akkurat på radione at HEmsedal nå får en fantastisk bakke -- helt fra toppen ved Totten og ned i Hemsedal sentrum. ( Trøym) Det blir en bakke på over 4 km. Så dette blir litt av et anlegg.
Viktig å bruke penger på de aktivitetene som utvikler bygda / kommunen. Ha en fin dag videre.-- Det er din veg. Berre du kan gå han. Og det er urå å snu.-- Hjertet er en slags sykkelpumpe --

   
Feb 4th 2010 at 06:23:46 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

God dag. Nå er det overskyet, et lite snødryss, men ikke noe nysnø å snakke om i dag morges. Kan en si at det er blitt litt mildere -- i alle fall. minus 15 grader. Det er stor forskjell på det og minus 25. I dag er det Årsmøte for Hallingdal Golfklubb. Vi krysser fingre for at vinteren ikke har fart for ille fram mot banen dette året. I fjor var det ikke helt greit. Denne lille klubben ha ca 200 medlemmer -- og vi tar gjerne i mot nye. Det koster 800,00 å være medlem hos oss. Da får du gratis trening en gang i uka, kan være med på Klubbmesterskapet og ikke minst --delta i Expert Cupen, og bladet Norsk Golf. I morgen har Bergen skolefridag -- det ser ut til at mange fra Vestlandet tar turen til vinterfjellet for en lang week-end. Togene på kveldstid i dag ble fort fulle,--kanskje skulle NSB ha satt opp et ekstra tog i kveld også --ikke bare på fredager.
Ha en trivelig dag.-- Dagens Lille:-- De fleste bruker mer tid og krefter på å snakke om et problem enn på å løse det.-- Det som er så dumt med å brekke det ene benet, er at man ikke har så mange igjen å stå på.--

   
Feb 3rd 2010 at 07:34:52 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

Glemte å skrive at det er min skoledag = tysk i 9. og 10. klasse ved Hol Ungdomsskole, det er en herlig gjeng-- Tilbake ca kl 13.30.

   
Feb 3rd 2010 at 05:54:55 AM
Navn  

Nasjonalparkambassadør

.  

Det er en fin morgen -- dersom man fremdeles synes det er greit at gradestokken viser under 15 kalde. Men nå er det bare så vidt. Det er en ganske bra trekk i lufta her nede , så en må bare passe på ansiktet. Et lite snødryss er også kommet i løpet av natta. Nå er månen synlig gjennom et meget tynt skyslør, faktisk også stjerner. Til helga skal det være et stort opplegg på Hotellet. Høve Støtt - det flotte evenementselskapet på Geilo har lagt aktiviteter her. Så ikke blir forskrekket om du ser en hel hær menn på truger over toppene. De er bare ute på treningstur.
Ha en strålende dag videre.
-- Kjærlighet består ikke av å stirre på hverandre, men å se utover i samme retning.-- Under klærne har de fleste en kropp. Bare at man ikke tenker på det.--

   
Feb 2nd 2010 at 01:05:33 PM
Navn  

Inger- Brit

.  

-- Mange gratulasjoner til Bjørn Kaupang på Haugastøl -- Han kom hjem som verdensmester i kiting her i går--og i dag er gutten på nytt på skolen --

   
Feb 2nd 2010 at 05:59:54 AM
Navn  

Nasjonalparkambassadør

.  

Det er i alle fall 5 grader mildere nå enn i går på samme tid. Minus 22. Det ble liksom aldri så veldig mildt i går , det høyeste jeg så på gradestokken var minus 18. Men vakkert er det. Den siste snøen som kom , er liksom frosset i stykker. I går fikk jeg ikke start på den skuteren som stod ute her, så jeg fikk nok piltre meg ned i garasjen og hente en som hadde stått inne. Tror alle med plass i Bilstallen , er veldig fornøyd.-- Og plutselig er vi kommet i februar. I dag er det Kyndelsmesse.Slik været er i dag, skal det bli i 7 uker. Dersom sola skinner så lenge at en kan sale en hest tre ganger, er det tegn på et godt år. For å si det slik -- dette ser veldig bra ut.
Med ønske om en positiv dag videre.-- dagens lille: Den som vil virkeliggjøre sine drømmer, må først våkne opp av dem. Fra barenmunn: Hvis kroppen er sulten , klarer den ikke å være rolig og grei. Da blir den veldig bitter og irritert.--

   
Feb 1st 2010 at 07:02:40 AM
Navn  

Nasjonalparkambassadør

.  

Minus 27 grader - helt vindstille og en måne som prøver å komme seg gjennom et tynt skyslør. Det var mange som tok turen oppover i helgen. Men denne kulda hadde vi ikke ventet. Det stod minus 14 på yr. Det er en ganske annen temperatur. Men sola stiger på himmelen , så uansett går vi mot litt varmere tider.
Ha en strålende dag videre.-- Gud, gi meg tolmodighet til å finne meg i de ting jeg ikke kan forandre , mot til å forandre de ting jeg kan forandre og visdom til å skjeldne det ene fra det andre. -- Man bruker mandelen til å tygge med. Hvis man vrikker den, må den fjernes på sykehuset.

   
Jan 31st 2010 at 08:21:04 PM
Navn  

Inger- Brit

.  

Minus 29 grader -- i natt blir det kaldt.

   
Jan 31st 2010 at 06:05:48 PM
Navn  

Inger- Brit

.  

-- og gradene bare synker og synker - Det er minus 27 kalde -- Angerer på at jeg ikke kjørte bilene ned i garasjen. Nå får de bare stå der og jeg krysser fingre for at jeg får startet i morgen.

   
Jan 31st 2010 at 10:51:51 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

Minus 25 grader litt høyere oppe, minus 22 grader her-Klart fint vær--

   
Jan 31st 2010 at 07:08:14 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

-- Gratulasjonene fortsetter. Nå går de til Vetle Sjåstad Kristiansen. Han er to ganger bronsevinner i VM Skiskyting junior. Vetle kommer vi til å høre med om. ( Asle Sjåstad er Vetles morfar. Han døde desverre i fjor)

   
Jan 31st 2010 at 07:04:43 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

Mange gratulasjoner til Ole-Johan -- I dag er det 31 år siden en liten hvithårig gutt så verdens lys på Rikshospitalet. Og dagen blir feiret i nytt hus -- Ole- Johan og Anne Lise sov over i sitt nye hus for første gang i natt. Mange gratulasjoner til dere begge. Og ikke minst - mange takker til Maria og Per- Olav ( foreldrene til Anne Lise) De har stilt opp med arbeidskraft og bil. Det er litt av et styr når et titalls pappesker skal over til et nytt sted, for ikke å snakke om senger ned 6 etasjer, vi a trappene.
Ustaoset har det kaldt i dag. Minus 19 blå grader, månen ser jeg gjennom et ganske tynt skydekke og det er en skikkelig kald trekk. Hørte diktet Fimbulvinter av Børlie i dag morges - det er ikke langt unna her også. Ser at det er kommet noe få cm nysnø - men det har ikke akkurat vært problem med snø så langt i vinter. Det er bare så mye ryper i området rundt huset her, det samme med hare. Her er det mat og ly.
Ha en strålende dag videre -- Dagens : Aldri ble noe stort utført uten begeistring.-- Folk har halsen full av sure mandler. Når det er jul er det enda verre, for da er det mandler både innenfor og utenfor halsen.--

   
Jan 30th 2010 at 06:08:45 AM
Navn  

Nasjonalparkambassadør

.  

Månen prøver febrilsk å komme seg gjennom et tynt skydekke. Det lykkes ikke såpass at det blir noe lys av det. I går var det en fantastisk kveld.Det var nesten som dagen -- et strålende måneskinn. Jeg kjørte to opp som hadde vært på Icefestivalen. Det hadde vært en stor opplevelse. De skal på nytt ned i kveld til kl 24.00. Men har du tenkt deg ned , da er det masse klær som gjelder.-- Gradestokken viser 16 kalde, ingen trekk er å merke her nede. Jeg har fått en koselig mail fra Ustaoset Resort. Nå er de tre medeiere i Ustaoset Resort. Sistemann er Øyvind Løvdokk. Han er kokk med en utrolig merittliste på på flotte "mat" steder. De har fått opp en kjempe vanntank -- der finner man østers og to typer hummer. I julen gikk det 30 kg hummer. Restaurant Usta --mottoet er : Det beste fra fjell&hav.
De fikk en flott omtale i Hallingdølen -- på Ustaoset finner du Norges høyest beliggende østersbar. Et nytt flott konferanselokale har også gutta fått til. Der ligger det en stor egeninnsats. Så Øyvind --Odders og Jostein ønsker velkommen til en god middag i et trivelig miljø. Med ønske om en god helg--
- Fremtiden tilhører deg hvis du tror på skjønnheten i dine drømmer.-- Fra de minste: Musklene er noensmå ballonger som er fylt med spinat.

   
Jan 29th 2010 at 06:14:35 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

Vindstille, i alle fall her nede hos meg. Overskyet og minus 12 grader. I går var det den store veddagen. Da ble det kjørt ut noen titallssekker ved -- så det er veldig fint om dere som ønsker ved, sender en bestilling i god tid før Vinterferien setter inn. Da har det tendenser til å bli litt mer enn bare vedkjøring. I går oppdaget vi at det var frosset i en hytte hvor alt var stengt av. Det var også en varmekabel påkoblet. Men kabelen var ikke lang nok , så da strømmen var borte i 4 timer i den sprengkulda, fikk kulda tak i ledningen og det hele er nå frosset. Kulde og vann finner de underligste måter å "erte " oss på.
Det er mye elg langs RV 7. Så dere som er på farten oppover, -- følg med. Det er et stort dyr å få inn i bilen. Og elgen i HAllingdal finner på det mest utrolige,--ref elgen som kom seg inn på Bygdaheimen på Ål sist uke. Vi kjører denne helgen opp slik at det blir sammenhengende løype fra Geilo - Grønnebakken - Rennedalen - Ustaoset. Nå har jeg bare en liten cm igjen av min første kaffelatte- Ha en strålende dag videre.
-- Dagens lille: Stå til ansvar overfor deg selv for dine handlinger, søk ikke beskyttelse hos ytre autoriteter.-- Musklene er en slags kjøttklump som beveger seg hvis hodet gir beskjed omdet.--

   
Jan 28th 2010 at 06:44:44 AM
Navn  

Nasjonalparkambassadør

.  

HAlloen. En nydelig morgen. En klar halv måne står i vest, litt trekk fra samme kant og ikke en sky å se. Temperaturen er det heller ikke noe å si på, minus 9 grader. I dag kan vi finne første års bil som har kjørt helt forbi gamle Hydrotunet. Det er bare ikke vei lenger enn til parkeringsplassen. Men den står jo ganske trygt der da,-- Så jeg regner med at Tråkkemaskinen får en oppgave i dag,--bare å håpe at den ikke står for klønete til. Da er det bare å vente på smelting ( ??) I dag er jeg på skolen bare et par timer -- Fra 09.00 til 10.30 --ellers er jeg på telefonen. Som vi mange ganger har skrevet ,--ikke legg beskjed inn på mobilsvar. Dette er en tjeneste vi ikke bruker i bedriften. Samsnakk i telefonen og mail er det vi tilbyr. Parkeringsbestillinger for sesongen er begynt å rusle inn. Veldig fint om jeg også får inn vedbestillinger. Vi har satt Terje på den jobben. Han trenger å trene godt i og med at han er en meget aktiv skytter. Da gjelder det å ha kondis og styrke på plass. Det er ikke få elg den gutten har lagt ned.
Ha en strålende dag videre. Dagens : Den vise ransaker seg selv, det er bare dåren som ransaker andre.-- Nesa beveger seg i alle retninger som en radar, til den har funnet ut hvor stanken kommer fra. Da roer den seg ned.--

   
Jan 27th 2010 at 05:44:58 AM
Navn  

Nasjonalparkambassadør

.  

Halloen -- Håper på forståelse for at det ikke svares på mailer så fort en måtte ønske. Jeg har tilnærmet fulle dager på skolen denne uka ,--er vikar for Åshild på NTG, men jeg håper at jeg i dag får litt tid i ettermiddag til å sette med med alle mailer som er kommet. I dag reiser jeg på skolen 07.15. På NTG starter de tidlig ,--kl 07.45. I dag er det plutselig blitt varmt --minus 1,5 grader ute nå. Det blåste ganske kraftig i går - så alle flotte snøformasjoner er borte og fonnene har tatt over. Vinden har stilnet nå,- det er overskyet, men ikke noe snø foreløpig. Det ser ut til å være ganske mange som har tenkt seg oppover til helgen. Da er det Ice Festival på Geilo med Helene Bøksle som den store artisten sammen med Terje Isungseth ( ismusikeren) Fra lille Hol Kommune reise hele 6 OL deltagere. Det er verdensrekord --når en tenker på antall innbyggere. Så vi Holinger bare krysser fingre for at de selv blir fonøyd med sin innsats. Uansett -- helt utrolig å bli tatt ut til verdens største vinterarrangement. Ha en strålende dag videre.-- Jeg vil snakke med alle mennesker som om de er nære slektninger.-- Naboen har nyrestein. Han tygger ikke maten skikkelig.

   
Jan 26th 2010 at 05:58:36 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

-- Hei Pettern -- Velkommen til påske -- sol og vidde venter på deg.

   
Jan 26th 2010 at 05:56:21 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

En ny flott dag er i ferd med å starte opp på Ustaoset. Vindstille -- i seg selv en nytelse, Minus 16 grader og ikke en sky såvidt jeg kan se. Jeg kommer til å foreta et par endringer i når det gjelder å få tak i meg. Stein skal ikke lenge stå på telefonlisten og det er bare Inger- Brit som er kontakten inn mot Usta Eiendom og har de to mobilene som står oppført. Hovednummeret til Usta Eiendom er 32 09 31 11 og vil bli satt over til 926 99 111 når Inger- Brit ikke er i huset. 906 31 100 er en reservetelefon for Inger- Brit. Så stort sett vil du også nå tak i meg der, men den går altså ikke til Skuterbua. Dersom Inger- Brit ikke er tilgjengelig over lengre tid på telefonen,( over en dag), vil telefonen bli gitt til den som da er på jobb. -- Sigbjørn, Terje eller en av guttene. Dersom det er rimelig mye kjøring, vil Sigbjørn være i Skuterbua når Inger- Brit kjører og da vil han få Hovedtelefonen. Vær snill å ikke legg igjen meldinger på telefonen -- det kan føre til og har ført til misforståelser. Ser at mailen taes mer og mer i bruk. Nå er bestillinger på parkering til vinterferie og påske begynt å komme inn. Dette året kommer jeg ikke til å leie ut til de som skal gå turer i fjellet. Stort sett skal disse med tog til Finse. Alle plasser er prioritert hyttegjester på Ustaoset. Jeg regner med at alle respekterer parkeringen her hos oss, så jeg slipper alle telefoner til politiet i Hønefoss for å finne eier til feilparkerte biler. Minner også om at det er betalt parkering hele vinteren gjennom. Skal du bare være en dag, bruker du Dagparkeringen til Hol Kommune. Dersom den er fyllt opp av hytteeiere som står mer enn en dag, må du betale dersom du parkerer på nummererte plasser.
-- Ha en strålende dag videre
-- Følg alltid din innskytelse når det gjelder å glede andre.-- Nerver er noe man blir nervøs av å ha.--

   
Jan 25th 2010 at 02:17:57 PM
Navn  

Inger- Brit

.  

Praktfullt -- utrolig deilig at det ikke er noe vind. Så lenge har aldri snøen fått ligge i ro her på Ustaoset -- i alle fall slik jeg husker. Vi har bestemt at Jan må flytte løypen som går fra Motellet opp til krysset ved Nørløypa. I dette bekkefaret er det ikke mulig å komme seg gjennom med maskinen. Derfor har vi lagt løypa inn mot veien og følger denne et langt stykke. I det hele tatt er bekker ganske skumle nå -- det har ikke vært vind så de er føyket til . Så pass opp -- her kan være dype hull. Det er heller ikke greit i overgangen land - vann ut på isen . Her er det også dype sprekker. Så ta det pent og rolig -- da går det bra.-

   
Jan 25th 2010 at 06:29:46 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

-- det ble mest overskyet alikevel i går. I dag er det Pålsmesse og man regenet med at midtvinterstid hadde snudd --og halvparten av vinterens snømengde er kommet.
Minus 12 grader - vindstille og overskyet. I dag er jeg vikar på Norges Toppidrettsgymnas og er ikke å treffe på telefonen mellom 09.00 og 10.30 -- deretter har jeg en time fra 11.45 tiil 12.30. Men etter den tiden er jeg i heimen. Det er bare så flott at Hol Kommune sender avsted hele 6 utøvere til OL. Det er tre på snøbrett og tre på skøyter. Helt utrolig -- med bare 4.200 innbyggere. Ha en strålende dag videre.
Minst en gang om dagen bør vi høre en liten sang , lese et godt dikt, se et vakkert bilde, og - om mulig - si et par fornuftige ord.-- Kranie og hjerme er nesten det samme, bare at den ene er med fyll og den andre uten.

   
Jan 24th 2010 at 07:44:34 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

--men hvor lenge var det overskyet -- nå er det blå himmel mot syd--

   
Jan 24th 2010 at 06:14:17 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

Hører akkurat på radioen at Bergensbanen er den banen som har dårligst regularitet. Vi har stått mye og ventet på toget denne vinteren. Jeg oppfordrer alle som kommer med toget til å ringe meg når toget er på Finse. Ringer jeg til Geilo når vi står på stasjonen , kan de ikke svare på om toget er i rute eller ei,-- så nå satser jeg heller på dere som kommer. Det ser ikke ut til at Togførerne har noen kommunikasjon. I går ventet vi 3 skutere på tog fra Bergen som skulle vært inne kl 19.25. Det var ca 15 minutter sent -- Derved måtte også de som kom med bil med små barn vente til vi hadde kjørt fra toget.
Ustaoset byr i dag på overskyet vær. Det er ikke noe vind her nede, men ofte trekker det skikkelig oppe under Hallingskarvet. Minus 12 grader. Det er absolutt en fin temperatur. Da starter både skutere og biler. Apropos skuter -- det gikk bare så flott å trekke ut skuteren med tråkkemaskinen i går. Skuteren stod ganske bra fast. Den lå skikkelig i bekken i vann. Men vannet rant , så den var ikke frosset fast.
Ha en strålende dag videre -- Menneskene er ofte tilbøyelige til å bruke forstørrelsesglass for å es andres feil i stedet for å bruke speil for å kunne oppdage sin egne.-- Når man er skinndød , er skinnet ute av drift--

   
Jan 23rd 2010 at 07:19:46 AM
Navn  

Nasjonalparkambassadør

.  

Spark VM helgen. Dette blir en storhappening på Geilo. Det kommer folk fra hele Syd Norge for å konkurrere om kostymer , fra det store utland, spesielt Finland kommer det store kanonene som konkurrere på tid. I Finland er sparkkjøring en stor idrett. På Ustaoset møter man overskyet vær , vindstille og minus 10 grader. Jan er for lengst på tråkkemaskinen. Jeg har fått et positivt innspill ad løypekjøring. Det er hvorfor Ustaoset ikke kjører opp mot Ustetind når Geilo kjører oppover dit. Ustaoset har ikke kjørt opp der før Tuva åpner og løypekjøringen på den siden starter. Ustaoset Løypeområde har heller ikke fått noen henvendelse fra Geilo Løype område om å samkjøre dette. Så vi tar det med som et positivt innspill til neste års løypeplanlegging. (Jeg kjenner heller ikke til hvilken avtale det er på Geilo vedrørende kjøring av denne løypa.) Det er også noen trevalige steder å komme seg frem på ellers i løypeområdet, men jeg tror den siste snøen var god å få. I går var det en skuter som kjørte seg godt fast. Det gjelder for så vidt det samme som med tråkkemaskinen . Bekkefar er skumle. Så Terje sin skuter står godt nede i bekken ovenfor Elvheim , Lorthølbekken. Vi stod i snø til livet og spadde, men her må tråkkemaskinen til for å få den opp. Tusen takk til glade bergensere som var sporty og tok spaden fatt. Litt ekstra fart på blodomløpet er vel bare sunt? HA en strålende dag videre -- Dagens : Hvis du tror du kan klare det, eller tror du ikke kan klare det-- da har du helt rett. -- Dyr har ikke hud, men svinepels.--

   
Jan 22nd 2010 at 06:13:57 AM
Navn  

Nasjonalparkambassadør

.  

Jeg ble så begeistret da jeg så at Helene Bøksle skulle komme til Geilo neste helg, at jeg ikke engang klarte å skrive hele navnet hennes . Det er altså Helene, hun med den fantastiske stemmen -- Ustaoset byr i dag på minus 12 grader. Det er overskyet og har snødd en liten cm i natt. Heldigvis vindstille. Snakket med en ihuga Ustaoset besøker på stasjonen i går ,--han hadde vært oppe og sjekket hytta. Alt var OK. Hos en annen var ikke ting OK -- der hadde det vært for lite varme på , så der var det vann på steder der det ikke skulle være.
Selv skulle jeg virkelig få brøytet i går ,-- det gikk heller dårlig, etter en en liten time. Stein i fresen og boltene gikk så det sang. Men det er flott på taket, der har Sigbjørn tatt en grundig runde med håndfresen. Det er kommet en hytte for salg nede i sentrum. Det er Håtuft på Geilo som har salget. I dag kommer hele Statoils Alpingruppe til fjells. Det er ca 100 glade barn som skal prøve seg i løypene på Geilo. Det er litt av et opplegg lederne der har fått til. De bor i alle Statoils enheter på Ustaoset. -- Så nå kommer det til å gå unna med snop i Kiosk og Butikk. Ellers minner jeg om Spark VM -- Der blir det full fart. I morgen kommer også Carl Magnus hjem fra 14 dager som "skiboms" i Alpene. Han har meldt om strålende forhold og masse skikjøring. Nå er det Trondheim og skole som kaller. -- Ennå en gledelig nyhet,Ole- Johan og Anne Lise har fått solgt leiligheten sin , så nå flytter de inn i nytt hus om en ukes tid. Skulle vært der og hjulpet til, men Thøger og kompisane er store og sterke, de er klare til innsats. Ha en trivelig dag videre.--
Dagens lille: Hat er kjærlighet som har mislykkes. --
Mennesker er dekket av lær, mens dyr er dekket av garn.

   
Jan 21st 2010 at 06:17:56 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

-- se Gjesteboken. Tusen takk til Odd . Det han skriver er virkelig verdt å ta med seg --

   
Jan 21st 2010 at 06:15:56 AM
Navn  

inger-brit

.  

Neste helg er det Ismusikkfestival -- DA kommer Hele Bøksle til Geilo. Hun har tidligere deltatt i Skarverennets Kirkekonsert -- Det er vel verdt en tur til Geilo den helgen .

   
Jan 21st 2010 at 05:57:08 AM
Navn  

Nasjonalparkambassadør

.  

Herlig med nysnø og overskyet,--men jammen er det mørkt også. Jeg husket ikke at det kunne være så mørkt kl 15.00 på dagen i overskyet vær. Det er kommet nye 8- 10 cm nysnø i løpet av natta. Den er som dun --så jeg bare krysser fingre for at det ikke blåser, da blir det skikkelig "dyneristing" Overskyet, men ikke noe snøvær akkurat nå. Minusgradene ? -Jo, det er 11,5. Akkurat passe "varmt" for en januardag. Jan kjører løyper under Hallingskarvet i helgen. Ellers ønsker vi hele gjengen fra Statoil Alpingruppe velkommen til fjells. De pleier å være ca 120 unge og litt eldre unge som skal boltre seg i Alpinbakkene på Geilo. Ellers var jeg på min vanlige skoledag i går. Det er bare så herlige 9. og 10. klassinger. Det å komme seg på skolen av og til gjør godt for hodet. Så håper jeg vi kan holde det på plass med hensyn til å pugge opp preposisjoner, gloser og verb.-- Ha en strålende dag videre.
-- Dagens lille: Vi tilbringer halve livet med å fri oss fra de dumhetene våre foreldre lærte oss, og den andre halvparten med å lære våre barn våre egne dumheter.--

   
Jan 20th 2010 at 06:29:03 AM
Navn  

inger-brit

.  

--nå har tåka kommet, jeg ser nesten ikke hotellet.--

   
Jan 20th 2010 at 05:54:58 AM
Navn  

Nasjonalparkambassadør

.  

I går var det en helt fantastisk dag i fjellheimen. Oppe ved Nærløypakrysset var det helt blikk stille. Jan og jeg var på en liten befaring ad løypa til Embrett. Det er så lite snø at han ikke kan kjøre den vanlige trasen fra toppen av den bratte bakken ned på myra mot Ustaoset. Så han prøver nå nærmest å smyge seg ned bakken. Så her må det ikke kjøres rett ut -- det er store kampestein, mye busker. Ustaoset er i ferd med å gro igjen. Det er mye busker i treseen ellers også. Så oppfordringen er,--ta med klippesaksa og gå i gang. Det er satt opp fareskilt i overgangene til Ustevann. Det er nå nærmest normale snøforhold ( kanskje litt mindre) I dag har vi minus 9, 5 grader -- helt vindstille og overskyet vær. Ha en trivelig dag videre.
-- Menneskene er dekket med hud for å holde på geleen. Huden er en slags skinnpose som holder beina på plass inni kroppen.--

   
Jan 19th 2010 at 05:56:12 AM
Navn  

Nasjonalparkambassadør

.  

En ny strålende dag er i ferd med å stige opp. Helt vindstille -- ikke en sky på stjernehimmelen og minus 14 grader. Det føles nesten som om våren er kommet. Jan, Tråkkemaskinfører, melder om flotte forhold i fjellet MEN - en må passe godt på når en skal over vannet. Det er store sprekker , med vann i overgangen vann/ land. Vi setter opp FarePlakater der. Her må en bare ta det utrolig forsiktig. Fortsetter dette fine været, antar jeg at det vil komme mange til fjells denne helgen. Sist helg var det flere kitere på Ustevann. Haugastøl er jo blitt Norges midtpunkt når det gjelder denne sporten. Her kan man ta kurs hele vinteren. Ha en trivelig dag videre.
-- Dagens lille sitat: En ubearbeidte sorg blir liggende som en dårlig arv.--

   
Jan 18th 2010 at 04:40:06 AM
Navn  

Nasjonalparkambassadør

.  

Gratulerer så mye med dagen , Stein Thøger. Håper du får en fin feiring. Ustaoset byr i dag på minus 10 grader. Det er helt overskyet, men vindstille her hos meg. I går var det kolonne over RV 7 -- så Eldbjørg på Haugastøl fikk det travelt med å steke wienerbrød utpå dagen. Jeg regner med at mange fikk seg en god kopp kaffe - Haugastøl har Hallingdals beste . I dag starter arbeidet med å legge nytt gulv på Butikken. De skal også bytte frysere, -- så her vil lokalet fremstå nesten som nytt. Det vil være litt uorden denne uka, men butikken er åpen hele tiden. Det var ikke så mange som tok turen til fjells denne helga. Jeg minner om plakaten over -- en tur til Geilo denne lørdagen, da blir det mye morsomt å se.
Ha en strålende dag videre.-- Dagens sitat:-- Tenk positive tanker, bruk positive ord, gjør positive handlinger og det positive gror.-- Lasse Gustavsson sier det slik: En av de stor erkjennelsene under mitt lange sykehusopphold, var at jeg ikke hadde krefter til tanker som ikke ga meg energi tilbake. Jeg hadde så lite energi til rådighet at jeg ikke kunne la noe gå til spille. Det har lært meg til å holde blikket rettet mot det som kjennes riktig for meg, tenke tanker som gir meg mer energi tilbake.--

   
Jan 17th 2010 at 08:10:58 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

Vind , snø og minus 11. grader. Så er vi , nærmest endelig ,glade for å se at det kommer snø fra himmelen igjen. Det er kommet en melding fra Gutta på Butikken -- der skal det legges nytt golv kommende uke. Det betyr at det blir litt "rotete" , men butikken holder åpen , alle varer er på plass, men på litt andre steder enn det vi er vant til. Og etterpå blir det bare så bra.-- Se på plakaten over -- her blir det full fart på Geilo neste helg. Dette er første gang på mange år at jeg ikke skal på Årsmøte denne helgen, så nå skal jeg får med med Spark VM på Geilo. Jeg var med de første gangene spark VM ble arrangert. Da var starten på Ustaoset og vi sparket langs RV 7. Min beste plassering var nr 2.-- Men så ble det bedre brøytet og mer trafikk og det hele ble flyttet til Geilo. I dag er Spark VM et skikkelig artig arrangement. Her er små og store - med og uten kostyme. En fantastisk samlig med kreative sparkfarkoster gjør det til en virkelig severdighet.
Da ønsker jeg alle lesere en trivelig søndag -- Jeg tar med glede i mot innlegg på Gjesteboken -- Tenker da spesielt på dere som holder til langt fra Ustaoset,-- alle gleder seg over å lese hvordan det er i det store utland.-- Men alle er hjertelig velkommen med innlegg.--
Synd at Stein Thøger ikke kunne komme hjem denne helgen . Han måtte være fyringsvakt på anlegget der han jobber. Så bursdagsgaven ( i morgen 18. jan.) får bli ettersendt. Regner med at de får nok til en feiring i Tigerstaden. -- Et eksempel er mer verdt enn tusen argumenter--

   
Jan 16th 2010 at 07:49:35 AM
Navn  

inger-brit

.  

Julens nisser er på det nærmeste kommet seg på sine soveplasser og årets første tulipanbukett har tatt plassen på kjøkkenbordet -- Det føles herlig --

   
Jan 16th 2010 at 07:15:16 AM
Navn  

Nasjonakparkambassadør

.  

Stjerner , kulde og null vind hører sammen. Det er minus 20 kalde. En fin dag er i emning. I dag håper jeg å få tid til en skitur. Dette har vært en monsteruke av travelhet, men det vil bedre seg kommende uke. Mange møter - skole. Så nå skal jeg sette meg ned med siste bolk av fakturaer for julen, skrive forslag til Årsmelding for Hallingdal Golfklubb, samt budsjettforslag -- men helgen er lang og hodet er på plass -- Da kan en starte en ny uke i det nye året med pågangsmot. Stein er kommet seg vel og vakkert tilbake til Thailand og vil være tilbake i gamlelandet en stund etter påske. Ellers får jeg mailer fra andre Ustaosetbeboere som også tilbringer mesteparten av vinteren der ,--og ikke å forglemme Wenche ( min gamle gymlærer)og Jan. Fra henne får jeg hver uke fredagsbrev. Må bare innrømme at misunnelsen er stor når hun legger ut om alle de flotte golfbanene i deres nærhet. Så jeg må nok ta meg noen turer til Jørn på Innesvingen om jeg skal klare å holde tritt med disse racere. Når det gjelder golf -- Golfalpin ( Granheim) satser på å komme i god stand til sommeren. Hallingdal Golfklubb arbeider jevnt og trutt med Klubbhuset. Det ligger bare så flott der oppe ved hull 18. Så alle golfere -- gled dere til sommeren og golf i Hallingdal.
Ha en strålende dag videre .-- Dagens ord: Lykken finnes intet sted for meg hvis jeg ikke kan finne den hos meg selv.--

   
Jan 15th 2010 at 07:00:29 AM
Navn  

Nasjonalparkambassadør

.  

Så er vi tilbake i kuldemodus. Minus 24 grader -- en høy stjernehimmel og vindstille. Jeg var i Oslo i går og hadden fantastisk tur nedover Hallingdal. Det er bare så vakkert med det tykke laget med iskrystaller. I dag er man tilbake i den jevne hverdag -- Tja, jevn og jevn-- Det har vært utrolig heftig etter jul i og med denne strenge kulda. Jeg ligger langt etter med fakturaskriving etter julen, men håper at jeg i løpet av helga skal kunne sluttføre det hele. Stein Thøger kommer oppover og kan ta det som er av kjøring.
Det er stor dyreaktivitet her nede. Ryper kakler overalt. Haren sitter nærmest helt inne på hytteveggen.
Det kommer ut et brev fra Hol Kommune. Det gjelder søppelcontainere og søppeltømming. Det er ikke tillatt å legge bygningsavfall i containerene -- der skal det bare være husholdningsavfall. Bygningsavfall er avgiftsbelagt og skal leveres enten på Geilo ( Lauverud) eller i Kleivi. Man skal forsøke å få en hyppigere tømmefrekvens i feriene. Jeg vet at fra 2011 blir det endring i søppelhåndteringen. Da overtar Hallingdal Renovasjon all håndteringen selv ( innkjøringen) Enn så lenge er det et firma på Gol som har avtalen. ( I kontrakten står det at det skal tømmes en gang i uka -- visstnok ikke spesifisert om ferier)
-- Ha en trivelig dag videre -- Om slanking:-- Hvis man skal slanke seg, er det viktig at man slutter å tygge sånn at kroppen kan venne seg til at det ikke kommer noe mer påfyll.--Slanking og slakting er nesten det samme, bare at når man slanker seg, slakter man seg selv.--

   
Jan 14th 2010 at 06:51:24 AM
Navn  

Nasjonalparkambassadør

.  

Litt kaldere i dag, minus 15. Vindstille og på nytt er stjernene på plass. Litt dis ligger over Ustevann. Vi var rundt på flere hytter i går. Bare en av dem hadde fått et ødelagt blandebatteri på kjøkkenet. Vi fant også en lekkasje inne i en vegg. Det kunne fort blitt ganske heavy, men jammen fant gutta ødeleggelsen med en gang da de tok ut et veggbord. Så her kom nytt rør på plass, ny isolasjon og bordet blir satt fint på plass igjen. Ellers er også traktoren operativ . Men den var totalt bånnfrosset, så her var det tungt å få ting til å gå rundt. Vår egen rørlegger på Ustaoset, Kåre, har hatt en meget travel start på 2010. Noe mindre travelt har det vært for Tråkkemaskinfører, Jan. Løypene har stått som som små statuer i alle disse dagene med streng kulde. Jeg bare krysser fingre for at vi ikke har brukt opp alt det fine været til sommeren.
Ha en strålende dag videre.-- Om babyer:-- Hvis man vil kan man ta ultrafiolett-lyd og kikke inn til babyen gjennom et apparat. Som regel synes den at det blir veldig lyst der inne, men den liker også å se på moren sin og få et visst inntrykk av henne.--

   
Jan 13th 2010 at 05:43:07 AM
Navn  

Nasjonalparkambassadør

.  

Dette er nesten sommer ,--minus 12 grader. Til gjengjeld er det overskyet, men helt vindstille. Da klarer vi kanskje å få start på traktoren i dag. Ellers er det nå at kulda slår inn. Så vi skal innom nok et par hytter for sjekk. I dag får du ikke svar her før kl er 13.00. Jeg er på skolen frem til da. Det er bare så artig å være lærer for 9. og 10 klasse. Viktig at du ringer dersom du har tenkt deg oppover og trenger skyss til helgen. Dersom det blir mange som kommer oppover, må jeg hente inn Terje som kjørekar i tillegg til meg selv. Ellers har jeg nå sendt ut første pulje med fakturaer for julen -- ikke bli skremt av at det står forfall før du har mottatt.-- Dette har min regnskapsfører bestemt,-
HA en strålende dag videre. I dag er det 13. da jul . --Tjugande dagen- Vinteren er halvgått, men den strengeste delen står igjen. Jeg sier bare : Hjelpe oss--

   
Jan 12th 2010 at 06:11:50 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

Hurra -- det er blitt mye mildere, minus 21 grader ute akkurat nå. Vindstille og en høy stjernehimmel. Togene går ,--nesten som det måtte passe. I går skulle jeg hente på toget kl 19.52. Det kom kl 21.15. Det betød helt omrokkering på kveldens planer. Kan jo være litt dumt når det er møter på Geilo. Da bør en få helt grei beskjed når toget har forventet ankomst på Ustaoset. Vi har vært rundt på mange hytter de siste dagene,-- det ser ut til at alle har klart seg gjonnom strømstansen. Ikke en hytte foreløpig der jordfeilbryter har slått ut.
Vi skal sjekke nok et par stykker i løpet av formiddagen. Det arbeides for fullt i garasjebygget --det er dører til bodene som skal inn. I morgen er det ikke svar å få her mellom kl 08.30 og 13.00. Da er jeg på skolen. Da er det tysk med 9. og 10. klasse. De trives godt i sin brakkerigg -- dette i påvente av ny skole. Det bygges også på Geilo Kyrkjesenter og vi venter nå på Bibelioteket -- hørte akkurat at utlånet har økt betraktelig dette siste året. Det er stort utvalg av film , lydbøker osv. Kunne vært artig å høre om det er mange som kunne tenke seg å bruke Bibelioteket på Geilo dersom det var søndagsåpent.--
Ha en strålende dag videre.
I dag er det Midtvinterdagen --dagen midt mellom Vinterdagen ( 14.okt og Sommerdagen 14. april)I dag snur bjørnen seg i hiet sitt. Har nå sovet halve vinteren. Det er nå Midtvintersblotet går av stabelen.

   
Jan 11th 2010 at 05:31:16 AM
Navn  

Nasjonalparkambassadør

.  

Det går mot en mildere dag, nå er det bare 25 grader. Helt vindstille og en strålende stjernehimmel. Månen titter såvidt opp over horisonten noe lenger utpå morgenen, da er den bare en tynn skive. I går var det mange som hadde problem med start på bilen . De fikk til svar at redningsbilen kunne komme om 1- 2 dager. Det er da en bare må ringe direkte til gutta på Geilo -- de står på. Så tusen takk til dere på Geilo Bilberging. Dag og natt --her går det i ett. Jeg kan nesten ikke tro at vi bare skriver 11. januar. Det føles som om det nye året har vart veldig lenge.--og ennå har jeg ikke fått ned alle nissene. De har slett ikke lyst til å forlate den varme plassen sin og gå ned i en kald kjeller. Så jeg får se om de kan stå ennå noen dager.20. dag jul er ikke før på onsdag. Ha en strålende dag videre -- "ta ein køpp te" ( denne CDen anbefales . Her er hallingdialekt så det monner)
-- Hvis man ikke kan få barn med mannen sin, kan man få dem med fly.-- Hvis man ikke klarer å få barn, kan legen lage et i prøverør. Men de fleste barn er laget med vanlige rør.--

   
Jan 10th 2010 at 08:19:51 AM
Navn  

inger-brit

.  

--noe rart er skjedd.Det jeg skrev tidlig i dag , er ikke kommet inn. Så jeg prøver med en kortverson. Nå er gradene kommet seg til minus 28 grader( var 25 her tidligere) og en liten månekalk er kommet opp over Usteberget.--

   
Jan 10th 2010 at 07:07:36 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

Det er i alle fall ikke 30 minus nå. gradestokken viser 25 -- Fremdeles ikke en sky på himmelen, månen er så lavt nede at den er ikke kommet opp ennå. det er stor forskjell på minus 33 og 25. Alle ivrige fotografer har hatt det travlt denne siste uken, det er ikke alle år en får så flotte former i naturen. Det var et eventyrsyn som møtte meg da jeg var på vei til Gol i går. Jeg hadde nesten helt glemt hvor flott det er med store trær med kraftig rim på. Det var som å kjøre i en tunnell med hvitt skimmer. I dag tror jeg at jeg skal ta en skitur. Det blir for kaldt å kjøre med hund når det er under 20 grader,( så jeg håper at det blir ganske mye mildere når sola får tak.) Det går an dersom man kun går på ski, men med den farten som Carmen setter opp, blir det mange effektive kalde grader. Så for en korthåret hunvorsteher, blir det litt for kaldt. Men det kommer nok flere vinterdager utover. I dag starter den store fakturaskrivingen. Alt jeg sender ut i dag og i morgen , har forfall 31. 12. Det skulle vært gjort tidlig i uka, men kulda har helt slått all planlegging ut. Det er bare så helt utrolig mye ryper rundt huset-- haren sitter sitter også i ro helt nede i sentrum. Jeg lurer på om det er noe mat en kan legge til disse dyrene. Så dersom noen vet noe om dette, send en melding. Dundees sin sang til sine damer , er ganske intens,--så jeg håper han snart sliter ut stemmebåndene.
Ha en strålende dag videre .--Værboken sier: Får vi solskinn i dag, blir det et fruktbart år. Denne dagen kalles Pål Eremitt.--

   
Jan 9th 2010 at 07:14:09 AM
Navn  

inger-brit

.  

Leser akkurat at 17 montører ved Hallingdal Kraftnett jobbet på spreng i 35 kalde grader for å reparere den ødelagte kablen som la Hol strømløs her forleden. Ellers er rådet : La bilen stå ved 30 kalde grader -- eller start den hver 3. time --døgnet rundt. Fritt valg.

   
Jan 9th 2010 at 06:48:54 AM
Navn  

Nasjonalparkambassadør

.  

Det er ikke mildere, ikke er det skyer på himmelen,--så kulda holder seg altså.Minus 32 grader og heldigvis, ikke et vinddrag her nede. Vi har vært rundt på mange hytter de siste dagene, men ingen store ting er skjedd. Så vår venn i Thailand kan bare slappe av og nyte varmen og solen. Men for å si det slik -- det bør være varme i utvendige pumperom og man må ikke skru av varmen på badet. På disse to er det frosset, så nå får vi se hvordan utfallet her blir. Ellers blir det fort problem der det er brøytet vei. Kulda trenger seg ned her hvor ikke snøen luner. Her i huset er det den reneste Katzenjammer. Bikkje med løpetid og en hanhund -- det blir det musikk av-- Det står noen biler på parkeringsplassen, så nå får en bare krysse fingre for at de får start. I går var det 5 timers ventetid på Falken. Så de folka der har travle tider.
Ha en strålende dag videre -- og, dersom du ser en inntullet person på skuter,med bare en cm for øynene, så er det meg. -- Ha en fortreffelig dag videre, nye nok en kopp kakao. -- Ti sommeren må det bare bli fint vær. I dag er det Julianusdagen --slik været er på formiddagen, slik blir det i juli. Ettermiddagsværet forteller om august. Gled deg --

   
Jan 8th 2010 at 06:51:38 AM
Navn  

Nasjonalparkambassadør

.  

Nå viser gradestokken minus 35 grader her hos meg. Det betyr et par grader kaldere nede ved Butikken. Helt blikk stille -- i alle fall her nede. I går da jeg kjørte oppover, var det en liten trekk oppe ved Nyestølen. Da ble det ennå kaldere. Dere som har tenkt dere til fjells denne helga, må fylle vinterdisel. I går kom en bil oppover med sommerdisel -- det kommer ikke til å gå bra. Så fyll opp når du kommer til Ustaoet eller Geilo. På vår runde i går , fant vi tre hytter der det var kommet frost inn. På den ene hadde man glemt å skru på varme i badegulvet -- da går det heller dårlig. Men etter bra med salt i toalettet , håper jeg det skal gå fint. I dag får de koblet på ny kabel i Kleivi -- så da håper jeg at strømmen holder seg. Det som skjedde ved strømbruddet i går, var at en kabel brant av. Men det kunne ha skjedd midt på sommeren og hadde ikke noe med ekstra forbruk å gjøre.
Jeg har på følelsen at alle ryper sitter i liene rundt her, hare ser jeg på hver eneste tur. De sitter nok helt i ro og sparer energi. Månen skinnre alt den kan , selv om den er bare halv og får god hjelp av alle stjerner--Ha en strålende dag videre.

   
Jan 7th 2010 at 06:45:52 PM
Navn  

inger-brit

.  

--tidlig på kvelden , nå er det 33 kalde . Skal bli interessant å se hvor mye det synker i løpet av natta.--

   
Jan 7th 2010 at 10:15:29 AM
Navn  

inger-brit

.  

Nå viser gradestokken minus 35,1 her hos oss --

   
Jan 7th 2010 at 09:33:18 AM
Navn  

Inger-Brit

.  

Ove melder om 36,5 grader nede ved sitt kontor --

   
Jan 7th 2010 at 09:31:40 AM
Navn  

Nasonalparkambassadør

.  

- gradestokken viste minus 34 grader for litt siden. Da så strømmen gikk kl 05.40,--ble det bråfort kjølig i huset. Strømmen kom tilbake litt før 09.00. Så sjekk om du får kontakt over telefonen med strømmen i hytta. Vi har allerede fått tilbakemeldinger om sjekking av to hytter denne morgenen. Komplett vindstille og en vakker måne. Nå ringer det så mange at jeg må gi meg -- HA en strålende dag videre -- nå blir det i alle fall kaffe.--

   
Jan 6th 2010 at 05:47:19 AM
Navn  

Nasjonalparkambassadør

.  

--og kaldere ble det. Minus 31 kalde viser gradestokken nå. Da er det i alle fall ennå 3 grader kaldere nede ved Butikken. Ikke et vindpust, en strålende stjernehimmel. Jeg bare krysser fingre for at alle har nok varme på hytta. Vi har vært innom 6 hytter -- der var alt veldig bra. Så vi fortsetter i dag. Sigbjørn var skikkelig dårlig på mandag, derfor fikk vi ikke startet før i går. Er du i tvil om det er nok strøm på , ta en telefon --så reiser vi opp og setter på mer.
Det er fint med en strålende dag -- værboken sier at dette været skal fortsette i 13 uker,-- og det kommer til å bli et godt bærår for skogsbær. Da er det bare å sette ut i skogen og plukke blåbær . Den er full av antioksydanter. Det er viktig for helsa. I mellomtiden kan en jo ligge litt på spikermatte --
I dag er jeg ikke på telefonen før etter kl 13.00. Det er min skoledag --med tysk i 9. og 10. klasse. Det er bare så utrolig morsomt. En fantastisk gjeng--
Ha en strålende dag videre.-- Hvis man elsker noen, ser man ikke kroppen til personen.-- Nesa er en slags veiviser.--

   
Jan 5th 2010 at 05:45:10 AM
Navn  

Nasjonalparkambassadør

.  

-- stille , men bitende kaldt. Helt riktig som Leif skriver i sin ode til Ustaoset. Minus 22 grader, vindstille. Det virkelig biter når en stikker nesa utenfor døra. Det ligger en liten skybanke over Usteberget, ellers råder en halv måne og hans stjerner. Her er det ikke noen mørk natt. I dag er det 12. dag jul og det er ennå noen dager til en føler at --Nå må jeg ta juletreet.-- Hører akkurat på radioen at nå skal Senterpartiet se om de kan finne noe middel mot sykefraværet,-og det eneste de kommer opp med , er høyere avgifter. Men det er da ganske merkelig at Norge har så høyt sykefravær?-- Mange har merket seg at rypene har kaklet over hele Ustaoset i juleferien. En fin rev har muligens også tilhold i nærområdet, samt hare. Jerv hadde tatt seg en tur helt ned i sentrumsområdet her rett før jul. ( så vet jeg om et par hytter som virkelig har husdyr, nemlig mus) For dere som savner svar på mailer fra i går-- her jobbes det kun mot fakturering om dagen . Det er en stor mengde som skal ut i løpet av kort tid, men jeg håper jeg kan svare i løpet av dagen i dag. Nå er Carl Magnus og Thomas Bernhard på vei til Østerrike,--nå er det skikjøring som skal utøves. -- Den som var student igjen--. Ole-Johan og Thøger er vel tilbake i Oslo på jobb. HA en strålende dag videre.-- Unge kropper kan gjenkjennes på olabuksene.-- I gamle dager ble beina kaldt ørkenens kameler,også brukte man dem til å gå med.--

   
Jan 4th 2010 at 06:21:52 AM
Navn  

Nasjonalparkambassadør

.  

Vi er kommet langt inn i det nye året. Nå er det ingen biler, ingen lys, ingen ungdommer -- i det hele tatt,--hverdagen har tatt oss. Første post på arbeidsåret er den store fakturaskrivingen. For utearbeidet sin del, er det sjekking av hytter. Jeg håper at alle nå har skrudd opp varmen -- rørleggeren sier at det må stå på 15 grader. Det var mange som hadde frosset vann i julehelgen. Vi har fått flere som nå ønsker faste parkeringsplasser,-- garasjeanlegget har noen plasser som ikke er solgt, så her er det fremdeles muligheter.
Det holder seg godt under minus, men 11 grader er jo ikke så ille. Ikke vind og en lettskyet himmel. Så nå håper jeg vi klarer å få start på traktoren . Der røk kabelen til motorvarmeren for 2. gang. Det var vissnok søppelbilen som klarte det denne gangen. Det blir kjørt mellom det lille gjerdet og garasjen og der hang ledningen høyt oppe ( men ikke høyt nok)Blir langt å få hentet opp kabler fra Rakkestad --
Jeg håper alle kom vel hjem etter en god ferie -- og kan gå det nye året i møte med friskt mot. Ha en strålende dag videre.-- Litt til om jula:--Julenissens kropp er rød og hvit fordi han reklamerer for Coca Cola.-- Damene er mykere i hjørnene enn mennene er.--

   
Jan 3rd 2010 at 07:05:51 AM
Navn  

Nasjnalparkambassadør.

.  

Heldigvis --nesten 10 grader mildere --minus 10 kalde. stor forskjell fra går kveld , da var det 26. Carl Magnus hadde en kald skuterøkt fra kl 17. 30 til 20.00.Så nå er mange lys borte og parkeringsplasser tomme. Snart er også huset tomt--her har vært en mengde unge mennesker innom, Nå er det tilbake til jobb og studier. Ustaoset byr ellers på en lettskyet himmel, månen gå fint gjennom og ganske vindstille. ( i alle fall her i sentrum) Ha en trivelig dag videre. -- På denne dagen er jorden nærmest solen, det kan ofte være meget kaldt.Dersom det er sol i dag, er det storm i vente. ( januarstormene pleier å være ganske heftige i fjellet)

   
Jan 2nd 2010 at 06:34:40 AM
Navn  

Nasjonalparkambassadør

.  

Det nye Året er blitt en dag gammelt. Og det er kaldt, minus 19 grader, helt vindstille og den samme store månen. Avreisene startet i går, men jeg regner med at denne dagens muligens blir den store Avreisedagen. Det er kommet ganske mange på listen. Antar at de som skal med tog allerede har gitt beskjed. Jeg har også et par på listen over vask etter jul -- så bare ta kontakt dersom du ønsker at noen skal gå over hytten. Da kan vi bruke denne første uken til den type arbeid. Ellers er det viktig nå å ha nok varme på hytta. Det skal bli kaldt i kommende uke, så rådet fra rørlegger er --sett på mer varme,-- sjekk at alle ventiler er dyttet med glava. -- Utover i det nye året skal det arbeides mye med Nasjonalpark konseptet. Grendeutvalget for Ustaoset og Haugastøl vil her være viktig aktører for innspill til kommunen.-- Som det står i retningslinjene er Grendeutvalget et ideforum innen næringsarbeidet i grenda og derav en aktiv medspiller i kommunen. Vi har allerede en fot innenfor her,i og med at Inger- Brit allerede er Nasjonalparkambassadør, Eldbjørg på Haugastøl Turistsenter kommer inn nå. -- Med det samme jeg tenker Grendeutvalg -- Husk Lordemarsjen i august. ( denne dro også Grendeutvalget på nytt i gang,--i godt samarbeid med Hol Idrettslag) Lordemarsjen er blitt en god tradisjon for mange. I fjor var det opp mot 150 som deltok. Det var ny rekord. Alle som går, får fine merker. Ha en strålende dag videre.
-- Det været vi har i dag, vil vare i 9 uker fremover -- Dersom sola skinner fra klar himmel , blir det en god høst i fjellbygdene ( hurra--)

   
Jan 1st 2010 at 08:57:00 AM
Navn  

Nasjonalparkambassadør.

.  

Godt Nytt 2010 -- Vi er i gang med et nytt spennende år og tiår. Alle filofakser er meget blanke. Tusen takk til alle som tok turen opp til Nystølen i går. Det var en utrolig vakker time der oppe. Veldig sjelden at man opplever et slikt vær så høyt oppe. Ellers har salget av garasjeplasser i Bilstallen gått jevnt og trutt. Det har vært mange glade garasjeeiere denne julen, og mange oppgaver for Bilredningstjenesten på Geilo. Det holder seg fremdeles kaldt,--minus 15 grader ute akkurat nå. Vindstille og overskyet.Men det ser ut til at skydekket er i ferd med å trekke seg bort, så her er det store muligheter for mer sol utover dagen. Ha en strålende 1.Nyttårsdag videre.

   
Dec 31st 2009 at 09:13:52 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

Jan melder om minus 10 grader og en liten trekk på Hesteberget -- God Tur

   
Dec 31st 2009 at 06:37:52 AM
Navn  

Nasjonalparkambassadør.

.  

-- for en morgen. Det er nesten ikke til å tro at månen kan være så ny*****t. Nå skulle en tatt seg en skitur. Men det får holde med å gå noe få skritt ut i sandaler. Kuldegradene holder seg stabilt, minus 25. Nå er det viktig at man lar det stå noe mer varme på hytta når en reiser. Det var mange som hadde frosset vann da de kom opp til jul. Vi kommer til å gå over de hyttene vi har tisyn med med en gang over helgen , starter på 4. Januar. I går var det full fest her. Jeg vet ikke hvor mange unge mennesker som ramlet inn etterhvert for å feire Carl Magnus på hans 25 års dag. Hovedpersonen selv måtte ut og hjelpe til med kjøring. Det var stor stemning da opphavet trakk seg tilbake. Veldig moro at det er en stor gjeng som har holdt sammen i mange år. Jeg gleder meg allerede til å se mange av dem i finstasen i dag. En flott samling ungdom. Ellers er det fullt i alle rom nå i Nyttårshelgen. -- Er det noen som ønsker utvask etter Jul/ Nyttår? Jeg har to meget erfarne vaskedamer i huset nå. Så ta kontakt dersom du ønsker vasking. Da håper jeg at så mange som mulig har sjangs til å være på Nystøltoppen kl 17.00. Da har gutta tent bålet. Dette er en flott tradisjon for Ustaoset - vi har nå holdt den oppe i 10 år.
HA en strålende dag videre. Godt Nytt År til alle lesere. og--værboken sier: Funkler det mange stjerner i dag, blir det et godt bærår.--

   
Dec 30th 2009 at 07:06:23 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

--minner om Nyttåreskonserten i Geilo Kirke i dag kl 20.00 og Nyttårsaften på Nystøltoppen i morgen kl 17.00.--

   
Dec 30th 2009 at 07:02:49 AM
Navn  

Nasjonalparkambassadør

.  

Så der det på`n igjen med kulde. Minus 25 kalde på Ustaoset i dag. Hører at NSB har store vansker ved Asker stasjon. Det er noe med en brann der nede og det vil også influere på Bergensbanen. Da håper jeg bare at vi får riktig beskjed når vi ringer NSB og spør om toget er i rute. dag . Komplett vindstille. Det var en fantastisk måne i dag tidlig -- nesten som en sol. For 30 år siden var det ennå kaldere ,--da målte man 42 grader her på Ustaoset. Bilmannskap hadde det skikkelig travelt. Jeg må bare opplyse om at vi ikke bruker våre biler til å få start. Det er så mye elektronikk at det er veldig lett at noe blir ødelagt. vi hjalp en bil her forleden og vi hadde skikkelige problem med egen bil etterpå,-- verkstedet sa at vi ikke måtte finne på å bruke den bilen til å starte med. Her kunne det virkelig blitt ødelagt bil. Og så har Carl Magnus bursdag i dag -- hele 25 år er gått siden han kom til verden på Rikshospitalet.-- Så nå skal vi opp og synge bursdagssangen,-- Ha en strålende dag videre--kos deg inne -- ta på kuldekrem dersom du skal ut.
I dag har vi sylvesteraften. Blir det sol i dag, kommer et meget godt år. Ser ut som om vi kan glede oss.--

   
Dec 29th 2009 at 09:12:46 AM
Navn  

Inger-Brit

.  

Jan melder om minus 10 grader og vindstille under Skarvet-- her nede er det minus 18 grader.--

   
Dec 29th 2009 at 06:14:19 AM
Navn  

Nasjonalparkambassadør.

.  

Lille Nyttårsaften ( i morgen) er det stor konsert i Geilo Kirke. Start kl 20.00. Det er Brobyggerne som arrangerer -- neste år er Konserten i Geilo Kulturkyrkje. Alle hjertelg velkommen.
Ustaoset byr i dag på et strålende vær --kanskje litt kaldt. Ikke en sky å se og minus 15 grader. Når det blir så mange kalde grader, blir det heller ingen vind.
Det er helt stille i huset -- bare en svakt knitring fra kakkelovnen. Det er noe eget ved dette å tenne opp i en ovn.-- da kommer jeg på dette med Røykvarsler. Vi har fått inn nye -- så kom innom for å ta dem i øyesyn. Lette å sette opp -- i pakken følger alt du trenger med. Året 2009 nærmer seg slutten -- minner om Nyttårsaften på Nystølhovda. Bålet er tent kl 17.00. Så ta med deg alle på hytta og nyt en liten time på toppen. Det blir like fint vær som for 10 år siden -- da vi startet denne flotte tradisjonen.
Ha en fantastisk 5. dag Jul.
Været på 5. dag jul vil vare i 5 uker.--

   
Dec 28th 2009 at 09:45:49 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

--Jan melder at han nå prøver seg mot Prestholt. Så får vi bare se hvor mye det blåser der oppe.-- God Tur--

   
Dec 28th 2009 at 07:57:42 AM
Navn  

Inger-Brit

.  

Så varte det altså bare så lenge med vinden.Jan melder fra at oppe ved Rukenkrysset blåser det så det rister i tråkkemaskinen. SER ikke fra stake til stake. Foreløpig kjøres det ikke til Prestholt --kun Nærløypa. Så vi ser været an framover formiddagen.--

   
Dec 28th 2009 at 07:19:38 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

Takk til Webmaster for innstallering av nytt kamera. Det ble bare så utrolig mye bedre - eller hva synes dere andre? Han ryddet litt ellers også --det kunne virkelig trengs. Det er bare så utrolig flott i fjellet i dag. Tilnærmet vindstille her i sentrum, ikke en sky på himmelen og minus 11,5 grader. Dette blir det flotte skiturer av. Vil også anta at det er noe mildere oppover i høyden. Hørte akkurat at i Hemsedal finner vi helt ned til 18 grader -- på Geilo er det nå 5. det er en ganske stor forskjell. Høres ut til at det skal holde seg på den fine siden av værstreken. Vi har vært veldig skuffet over NSB fram til nå denne julen. Vi får beskjed om at togene er i rute , mens de egentlig er veldig mye forsinket. Det betyr at mens vi venter på toget, venter de som ommer med bil på oss. Hadde vi fått riktig beskjed fra NSB --kunne vi kjørt flere biler i denne ventetiden. Vi har som prinsipp at de som kommer med tog har første pri --
I går fikk vi ingen beskjed om frosset vann -- men det var en som hadde mistet en strømfas. Virket som om det bare var på den ene hytta. HA en strålende dag videre.
-- Slik været er i dag, blir været til sommeren.-- Vi kan bare glede oss-

   
Dec 27th 2009 at 07:33:09 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

- Så er vi i farten igjen. Ser at Jan i sin tråkkemaskin beveger seg oppover mot Prestholt. Nå håper jeg virkelig at løypene holder en stund. Snakket akkurat med ham,--det er noe bakkedrev oppover Eimeheie og litt snø i lufta. Gradestokken viser minus 10 grader, overskyet og ikke noe vind her nede i sentrum. Vi hadde en travel dag i går. Da ble det raskt fordelt oppgaver. Hele 5 personer var i full fart med arbeid som skulle gjøres på bruket. Fyring- brøyting- kjøring- Ja --dette gikk i ett. Stein hadde jobben som "fraktør" Det vil si, han hentet pizza på Peppes- Det er en flott spise på travle dager. Siste turen tok mor selv -Det var helt trolsk oppover mot de siste hyttene. Nesten --som en gammeldags kanefart ,her manglet bare dombjellene 2. Juledag er dagen da all ungdom på Geilo samles. Da kommer de fra nær og fjern for noen timer sammen. Helt uventet kom en tidligere klassekamerat av Carl Magnus hit på 1. Juledag. Djewad har vi ikke sett på ca 10 år. Veldig trivelig å se ham igjen.
Ha en trivelig 3. Juledag. Vi får nok en travel dag - Det er bare så flott at så mange kommer oppover i fjellheimen -- Alle hytter lengter etter å få lys og varme. -- Værboken sier at været på 3. Juledag vil vare omtrent en måned.--

   
Dec 26th 2009 at 12:17:14 PM
Navn  

Webmaster

.  

Vi tester et nytt webkamera. Du finner link på værkamerasiden over bildet.

   
Dec 26th 2009 at 10:37:45 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

Brannvarsler -- Usta Eiendom har fått inn for salg en fantastisk Brannvarsler --Multialarm. Helt komplett, bare til å sette opp.- Det er et Trådløst Brannvarslingssystem. 3 optiske røykvarslere. Brannvesenet anbefaler på det sterkeste å benytte seriekoblede røykvarselere -- da aktiviseres alle dersom en reagerer på røyk. Kom innom for å se. Jeg tar med meg en ned i Skuterbua. -- Jo flere røykvarselere,--jo tidligere varsling.

   
Dec 26th 2009 at 07:02:40 AM
Navn  

Nasjonalparkambassadør

.  

I natt har det snødd og blåst -- så jeg er spent på hvordan fonnene oppover ser ut. I går kveld hadde gutta noe problem med å komme frem, godt at Jan tok en runde med tråkkemaskinen så det kunne blir mulig å kjøre med store lass. I løpet av et par timer i går -- var det melding om;-- ikke vann i en hytte, en annen hadde mistet strømmen, i den tredje var vannet frosset og så trodde vi at varer ikke var satt ut. Men i den siste var det ikke noe problem -- de skulle ikke ha varer. Så tusen takk til Tor Ivar som gikk til butikken for å sjekke dette. Alt mens det stod i en kok her oppe. Da jeg kom ned her i morges stod ytterdøren åpen og det var ganske mye snø på kontoret. Men med varmeovn på og gulvkluten klar, er alt nå på plass. I dag venter vi oss nok et storinnrykk.
Været , ja -- det hadde jeg nesten glemt. Det er tungt skydekke akkurat nå , litt snø i lufta og minus 9, 2 grader. Man råder akkurat nå folk til å la bilen stå. Det er kommet veldig mye snø i det ganske land. Kanskje dette er dagen for bygging av snøborger? Ha en trivelig 2. Juledag. Kos deg der du er. -- Slik været er i dag, vil det bli i februar. Det sier de gamle Julemerkene.--

   
Dec 25th 2009 at 06:08:32 PM
Navn  

Inger- Brit

.  

-- Det blåser i fjellet ,gutta ser ut som ismenn når de kommer innom huset. Det blåser hatter og høy -- skikkelig snøføyke. Store problem også med å komme frem på skuterløypa , så nå setter Jan seg i tråkkemaskinen og får tatt unna et par av de verste skavlene. Vi regner med at alle kommer seg vel i hus.--

   
Dec 25th 2009 at 08:47:22 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

Jan melder om at det var skikkelig snøføyke og vind oppe ved Hesteberget- Det stod alt i en kok . I Rennedalen derimot er det stille og fint. Se på Trac-trac hvor han har kjørt i dag.-- Det er stor værskille mellom sentrum av Ustaoset og foten av Hallingskarvet.-

   
Dec 25th 2009 at 08:26:06 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

God Jul til alle lesere. Håper alle har det like fredelig som her--radioen lavt på - kaffelade og lukten av røkelse. Ingen oppe ennå - Det kan nok ennå drøye litt før skuterne starter opp. 1. Juledag er vel noe av den fredligste dagen i året. Ikke minst fordi hodet er innstilt å en lav modus,--det har kanskje noe også med innholdet i radio og TV å gjøre. Jeg husker hjemmefra at på 1. Juledag fikk vi ikke besøke noen, det var bare å holde seg i ro,- det var bestemor meget bestemt på.
Ustaoset byr i dag på helt stille vær - overskyet og minus 9 grader. I går skjedde det mange ting , vann som var frosset, strøm som var borte. Men som også bestemor sa, -- det er en mening med alt. Så her løste alt seg på en mesterlig måte. Det vil nok også være flere som trøbler med TV i jula. En må huske at på Ustaoset må alle ha parabol-- her nytter det ikke med noe Norgesboks. Jan kjører løyper hele julen -- dersom været tilsier det. Vi har laget en egen Julerunde. Den øverste løypa mot Djuptjønn og så ned Skarverennstraseen. Da er det tatt hensyn til de korte juledagene. Med ønske om en videre Fredelig 1. Juledag.
-- dersom 1. Juledag faller på en fredag betyr det en hard vinter, god vår og en god sommer.-- Det kan passe fint, jeg har store planer om å være borte fra Ustaoset helel mai måned. --

   
Dec 24th 2009 at 06:14:47 AM
Navn  

Nasjonalparkambassadør

.  

-- så er det den store dagen --alle vakre toner og gamle sanger går på alle kanaler. Treet er pyntet, juleribba ferdig saltet og de fleste julepresanger er under kontroll. Ustaoset byr på snø og vind akkurat nå. Jeg vet ikke hvor mye snø som er kommet i løpet av natta- til det har det blåst for mye. Minus 12,9 grader. Ustaoset fikk mange besøk i går -- glade julegjester strømmet på. Vi har aldri kjørt så mange på Lille Juleaften noensinne. Ikke så rart -- Juleaften er midt i uka, Ustaoset har snø og fine skiløyper. Jeg vet om flere som skal være her opp til 14 dager.
Nå skal jeg ta meg en kopp kaffe til før jeg starter traktoren og brøyter på veien og der jeg kommer til på parkeringsplassen. Sigbjørn er også på farten etterhvert med den store fresen. Men som nevnt tidligere, dette er fjellet-- her er det vind og parkeringsplasser kommer ikke ferdig måket. Samme regl gjelder for skiløypene. Hører på radioen at det er store problem syd i fylket. Og husk RV 7 er Julestengt -- åpner først igjen 3.Juledag kl 10.00.
Ha en strålende Juleaften --kos deg -- senk skuldrene. God Jul til alle glade lesere.
Dersom det på Adamdagen / Juleaften er mildvær og regn ,--betyr det godt vær neste år.-

   
Dec 23rd 2009 at 01:45:38 PM
Navn  

Julekaker

.  

--Nå luketer det jule kake , gran og grønnsåpe i hele huset -- Julen nærmer seg--

   
Dec 23rd 2009 at 07:11:45 AM
Navn  

Løypekjøreren

.  

Jan melder om tåke, snødrev og bakkeføyke uppe under Hallingskarvet nå kl 07.00.--

   
Dec 23rd 2009 at 05:39:11 AM
Navn  

Nasjonalparkambassadør

.  

Dagen føre Dopparedagen. Litt mildere , alle med frosset vann har fått det tilbake. De som kommer nå utover, må bare vente i spenning til man er på hytta. I dag viser graderstokken lusne 14 grader, bare halvparten av det vi hadde her tidligere. Jeg kan ikke se noen stjerner, men det har ikke kommet nedbør. Ikke blåser det heller. I går kl 16.00 ble Bilstallen åpnet. Sigbjørn sitter i Skuterbua og gir ut alt som trenges til dere som har kjøpt plasser der. Fremdeles litt ledig --så ta kontakt med Jannike på Herland Eiendom dersom du er interessert. Nå skal jeg på kjøkkenen for å lage en ganske stor julekakedeig. -- Fra kl 15.og utover i dag,--er det åpent hus her på Osestølen --med varm julekake og kaffe. Alle er hjertelig velkommen innom-- til et litt rotete Julehus. Akkurat slik det skal være Lille Juleaften. Minner om Nyttårsafen. Bålet er tent til kl 17.00. Så start vandringen til Nystøltoppen i god tid- med lys og fakler.
HA en trivelig Lille Juleaften.
I dag har vi Tollesmesse -- dersom det regner på Lille Juleaften kan man vente langvarig nedbør -- Fra Barnenmunn: I gamledager ble bena kalt ørkenens kameler og man bruke dem til å gå med.-- Nesa er en slags veiviser.--

   
Dec 22nd 2009 at 02:47:23 PM
Navn  

Inger- Brit

.  

Nordea Liv har parkeringsplasser nr 7 og 8 Austheim nr 7 og Vestheim nr 8. Rørleggeren har tilbragt helel dagen med å tine vann ,-- jammen får han det til. Alle som har plass i Bilstallen -- Sigbjør er på plass i Skuterbua og der får du ordnet alle formaliteter. Han er der fra kl 16. 00 i dag. Da er vi i gang med det første garasjeanlegget --Tenk å komme til en bil med rene ruter -- For ikke å snakke om boder. Velkommen til fjells.

   
Dec 22nd 2009 at 06:14:30 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

-- gå på Linker-- Nyheter og Hallingdølen. SE filmen om Pante lotteriet med Olav Thon. --og dere, Ustaoset er den beste til å levere tomflasker til Røde Kors her i Hol -- Containeren står ved siden av Skuterbua.--

   
Dec 22nd 2009 at 06:09:00 AM
Navn  

Nasjonalparkambassadør.

.  

Mye mildere i dag ,-- gradestokken viser kun 17 grader. det er hele 10 grader mindre enn i går. Vi fikk melding om 5 hytter som hadde frosset vann. Så Rørleggeren var her i hele går ettermiddag / kveld -- han fikk tining på de fleste. Og han kommer oppover igjen i dag. Det er helt stjerneklart, i alle fall foreløpig,en liten trekk i lufta. De effektive kalde gradene kan være ganske mange. Flott skiføre. Løypene står som trikkeskinner innover. Se på Trac-trac hvor det er kjørt. Vi har laget en egen liten julerunde. Helt passende for disse korte dagene. I dag kommer også Stein Thøger - og jeg antar, rett på skuteren. Carl Magnus satt mer eller mindre på skuteren fra 10. 30 til 21.00. Det var en ganske kald herremann som satt ved kjøkkenbordet og drakk kakao i går kveld. Det blir en del vedkjøring i disse kalde tider. I kveld er det Drekkedagsnatta i Kongsberg. -- Mange gratulasjoner til Johan Thøger og Nina-- og lykke til i nytt husvære. Ha en strålende dag videre. Om ører:-- Ørene er to flak som er skrudd fast i hodet. Inni øret er det en trombone.--

   
Dec 21st 2009 at 07:46:21 PM
Navn  

inger- brit

.  

--oooppps -- jeg glemte å skrive at det er for Elektroservice Hallingdal Innstallasjon AS = strøm

   
Dec 21st 2009 at 07:45:10 PM
Navn  

inger-brit

.  

--kanskje et viktig telefonnummer i julestria SEsongens service- og helge vakt er 917 67 214.

   
Dec 21st 2009 at 07:15:28 PM
Navn  

Inger- Brit

.  

Det hadde vært minus 31 grader rett før HAugastøl i dag. Nå viser det minus 26. 4 hytter hadde frosset vann i dag-- så her ble det mye på vår kjære Rørlegger. Man han står på. Ellers ble det årets blemme på meg -- Jeg fant ikke frem til en av de øverste hyttene , så det ble litt sightseeing på sen ettermiddagstid. Kun stjernehimmelen lyste -- da blir det mørkt å sitte på skuteren. Etter et par runder fant vi det riktige skutersporet.

   
Dec 21st 2009 at 12:24:14 PM
Navn  

inger-brit

.  

-- og gradestokken viser 24, 8 kalde. Julegudstjenesten er på Grendehuset kl 13.00 Juleaften.-

   
Dec 21st 2009 at 08:26:55 AM
Navn  

inger-brit

.  

--kald --kaldere --kaldest Det kryper nedover --nå viser gradestokken minus 25 grader. Men det blir nok bedre når sola etterhvert kommer over åskammen.

   
Dec 21st 2009 at 06:07:33 AM
Navn  

Nasjonalparkambassadør

.  

Komplett vindstille ,--i alle fall her nede. Jan har vært på beltene i minst en time allerede , så jeg regner med at det er fint oppover. Men det er kaldt, gradestokken viser 22 kalde grader, til gjengjeld er det helt stjerneklart. Det kom mange oppover også i går , noen fler i dag. Jeg har veldig på følelsen at fler enn i tidligere år vil ta julen i fjellet dette året. En skulle så gjerne ha holdt koken hele natten gjennom -- Herreavdelinges Juleverkstede på NRK er bare så morsomt. Men jeg skjønner at en ikke kan få med seg alt. Parkeringshuset nærmer seg åpning -- taket har vi tatt i bruk. Carl Magnus satte juletreet inn i gangen i går , nå er det deilig granlukt i huset. Så nå gjenstår det bare å kutte det til passende høyde. Og da kommer igjen det store spørsmålet -- hvor er saga? Jeg tror at jeg skal kjøpe inn en spesiell juletresag og oppbevare sammen med juletingene. Er det andre som har samme problem?-- I dag kommer Kropmprins Haakom og Mette Marit til Geilo og Geilotun. Det er kjekt. I dag er det Thomasmesse -- Vintersolsnu. Slik været er i dag skal det være hele vinteren -- HA en strålende dag videre

   
Dec 20th 2009 at 10:36:17 AM
Navn  

inger-brit

.  

RV 50 er åpen for kolonnekjøring.--