Aug 25th 2010 at 06:16:10 AM
Navn  

-- se under -- der kan du melde deg inn i nNye RV 7.

.  

høsten nærmer seg. Nå er det viktig for alle dere som ønsker et fint torvtak å gjøre en liten innsats. Få taket klippet og raket slik at ikke det gamle gresset blir liggende og stenge for det nye som kommer til våren. Dersom du ønsker at vi skal gjøre det, ta en telefon eller send en mail. vi fyller også opp ved rundt omkring,--så pass på nå mens vi kan kjøre bil. I dag er det i alle fall plussgrader ,-- 3,5. Ganske vindstille og også ganske mye blå himmel. Så kanskje sola tar seg en tur innom i løpet av dagen. Vo går også straks inn i den siste måneden hvor golfbanene er åpne her i Hallingdal. Når september vel og vakkert er over, går det fort mot stenging. Det har ikke vært noen skikkelig frostnatt ennå , skal tro hva det kan bety. Blir det lite eller mye farger i fjellet. Er det noen som har noen formening om det? Ha en strålende dag videre.-- Dagens lille sitat:-- Aldri blir det brukt så mye energi som når noe skal hindres.--

   
Aug 24th 2010 at 07:42:31 AM
Navn  

-- ingen sol og varmme ville være med oppover --

.  

Etter 4 dager på Vardefjellet, er nå høyfjellet det som gjelder. Her kan med en gang slå fast at det ikke er noe shortsvær. Det bøtter ned ,-pluss 5, 5 grader og ingen vind. Og på mailen ligger ca 80 mailer som jeg skal gå gjennom så fort som mulig. Etter noen timer på en artig møbel butikk, fant jeg mye som skal inn i en nyrenovert hytte. Denne butikken heter Living og fra mitt ståsted var det en veldig trivelig og bra sted å handle. Så nå blir det spennende når alle møbler etterhvert kommer til fjells. Stein planlegger utreise til Thailand i løpet av en 14 dagers tid. Men dette været, er det veldig fristende å tenke at har ligger muligheter til å følge med. Men ved nærmere ettertanke synes jeg det er så morsomt det jeg driver med her på Ustaoset at det får heller være. Men i alle fall -- første uke i november er det tur til Portugal. Så noe sol og kanskje litt varme vil det forhåpentligvis bli.
En må innrømme at varmen har glimret med sitt fravær denne sommeren. --i alle fall her på Ustaoset.
Ha en strålende dag videre --
-- Man kan ikke være ung hele tiden, men man har lov til alltid å være barn.--

   
Aug 22nd 2010 at 11:57:06 AM
Navn  

inger-brit

.  

strående vær på vardefjellt i dag. Pluss 20,5 grader og shortsvær. Men i morgen kveld er jeg tilbake i fjllet -- og krysser fingre for at jeg tar sol og varme med,
ha en strålende dag videre --

   
Aug 19th 2010 at 06:39:10 AM
Navn  

--fra et regntungt Ustaoset --

.  

For et vær-- tåka og regnet vil liksom ingen ende ta. Pluss 9 grader, vindstille og regn. I alle fall er jeg veldig glad for at vi ikke har flere hytter som skal beises. Da hadde jeg blitt fullstendig deppa. Så med det samme det blir noe opplett nå , så kommer det til å gå for seg med gressklipping. De hyttene som nå har fått tatt gresset rundt hytta, er bare blitt så flotte.
Ustaoset Resort går videre i NRKs store radiokonkurranse. I dag er det mot Geilo Tomteservice. De arbeider med Bilstallen her nede i tillegg til store arbeider rundt Geilo. Da blir jeg straks alene i huset. Carl Mangus er på vei til Trondheim og kommer ikke hjem før til jul. Da starter straks reinsjakta --jeg tror jammendet er i morgen. Det blir interessant å se hvordan jakta går dette året. viktig at det blir skutt nok rein slik at de resterende har skikkelig tilgang på mat. ha en trivelig dag videre -- Ungdommen er den tiden du velger masken du skal bære resten av livet. ( A. sandemose)

   
Aug 18th 2010 at 06:30:45 PM
Navn  

inger-brit

.  

Det er bare sååå trist ute. Tåke og regn -- hele arbeidslysten blir liksom borte. Nå tror jeg at jeg prøver å finne en krimbok og setter meg rett ned i en stol--

   
Aug 18th 2010 at 07:01:32 AM
Navn  

--og regnet høljer ned

.  

Som en kan se på bildet fra Ustaoset, er det nå vått og rått. Egentlig ikke så kaldt, gradestokken viser pluss 9. Rundt omkring er det blitt mindre og mindre lys. Men folket i hytta rett bak meg, holder seg her. Så vi Østfoldinger/ Akershusbeboere holder sammen. Carl Magnus og jeg var på hotellet og spiste i går kveld. de har bare så utrolig god mat. --jeg bare oppfordrer alle som er oppover om å ta en tur ned. helt fabelaktig. Så er det bare å gratulere Eggen med seier i går kveld. Jammen var det supert at Rosenborg vant. Nå vet en hva som skjer neste uke-- Ha en trivelig dag videre -- jeg skal stå på innomhus i dag. -- Et menneskes egentlige jeg synes å ligge ham så fjernt at hele verden ligger ham nærmere.--

   
Aug 17th 2010 at 03:37:16 PM
Navn  

NRK --

.  

Da gikk Ustaoset Resort videre i radiorunden--
Så nå blir det spennende å se hvor lenge man klarer å holde koken.--

   
Aug 17th 2010 at 06:52:06 AM
Navn  

Regn og tåke

.  

Det er så en nesten savner en tåkelur. Tåka henger helt ned på hustakene, med mye regn iseg. Alt er rått og vått. I dag er det Ustaoset Resort som skal til pers i NRKs morgenkonkurranse. Så gutta på hotellet må holde kaffen klar til det blir inntog av Ustaosinger der kl 08.30. I går klippet Sigbjørn på to hytter. Det ble bare så flott. På den ene har vi klippet en del før også. der var det å kommet opp masse prestekrager -- På den andre talte vi ikke mindre enn 20 små vierbusker som var kommet mellom 10 og 30 cm opp -- de kom ikke høyere. I dag henger tåka tung over Ustaoset. Jeg ser i alle fall nå ned til hotellet. Pluss 9 grader og vindstille. Nå hadde vi virkelig fortjent noen flotte dager. Men værgudene har bare regn i ermet. dag skal jeg ned og hente en av de jeg er verge for --fra Afganistan. Han skal få reisedokument og personnummer. Det blir spennede for Ayatulla -- da er det utdanning i elektrikerfaget som står på planen for ham. Så nå er det bare å stå på for ham,--for å si det sånn ; norsk er ikke lett. Ha en trivelig dag videre.-- Bryt opp! Bryt opp! Den nye dagen gryr. Oändligt är vårt stora äventyr. ( Karin Boye)

   
Aug 16th 2010 at 09:29:33 AM
Navn  

--og spennende med mobil --

.  

Ringte et nummer og trodde jeg kom til Oslo ,--men damen som svarte -- ja, hun var i New Dehli. Men vi fikk git grei beskjed.

   
Aug 16th 2010 at 07:28:36 AM
Navn  

- spennende på TV

.  

Nå må vi følge med på Farmen etterhvert -- der kommer Kristin fra Geilo. Ei fresk jente som holder mot og humør oppe -- også er jenta god på rafting --

   
Aug 16th 2010 at 07:22:33 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

--da er liksom ferien slutt og hyttefolket forlater Ustaoset for en stund. Det er skikkelig tomt når hyttene en etter en blir liggende uten lys i vinduene.Så jeg håper at så mange som mulig kommer oppover så ofte som mulig. Jeg har fått melding om mer klipping de siste dagene,-- her skal hyttevollene frem igjen. Nå bare krysser jeg fingre for at regnet holder seg unna i mange dager. Så må jeg bare få lov å skryte litt -- i går ble Kjekstad nr 3 i NM for senior golf , damer. Veldig kjekt å være med på laget. Vi hadde to flotte runder på Hakadal i helgen. Ad golf --nå fremstår banen på Hemsedal Golfalpin bedre og bedre. Fairways blir klippet bredere , det skal felles en del trær -- i det hele tatt --banen skal shines opp. alle ønskes hjertelig velkommen til Norges flotteste Fjellbane. Glemte helt å skrive at det blir arbeidet med å få gressutslag på så mange hull som mulig.
Da takker en gutta som har gått opp løypene på Ustaoset. Tusen takk for den flotte jobben dere gjør. dette er en jobb som gjøres på dugnad av noen få. er det flere som kan tenke seg å bli en del av stolpegjengen, så kom med en tilbakemelding. Dette er en viktig jobb for løypene på Ustaoset.
ha en strålende dag videre.-- Den eneste virkelige død er den du dør hver dag ved at du ikke lever --

   
Aug 13th 2010 at 06:30:43 AM
Navn  

-- mens vi venter på regnet--

.  

Det har vært bebudet tungt regn idag, så nå får vi bare se om det slår til. Enn så lenge er det komplett overskyet, Hallingskarvet er ikke å se. Vindstille og pluss 8, 5 grader. I går det videre kl 08.40 -- NRKs Spørrekonkurranse. Vi har forsterket laget med et par karer som arbeider her oppe. Den ene er nærmest et levende leksikon ,-- så i dag skal det vise seg ,--hvem er raskest av ham og PCen. I går morges var hestene på full fart opp mot Nyestølen--jeg fikk et par telefoner om dette. Men det så ut som om de etterhvert tok til vettet -- rett før Lollo kom opp, kom de i fint trav forbi huset her igjen og plasserte seg fint nede ved hestehengeren. der stod de til Lollo og hestejentene kom.-- Ha en strålende dag videre.-- Dagens lille: Gud, gi meg tolmodighet til å finne med i de ting jeg ikke kan forandre,mot til å forandre de ting jeg kan forandre og visdom til å skjeldne det ene fra det andre( Friedrich christoph oetinger)

   
Aug 12th 2010 at 06:32:44 AM
Navn  

-- Inger- Brit -- Ny RV 7

.  

Her er det tungt vær akkurat nå. Tåka henger helt ned på takene . Ikke noe regn i natt, men tåka gjør jo at det er litt vått. Det ser ut til at etterhvert som morgenen skrider frem , så tar den tåka med. I går klarte Hyttefolket på Ustaoset seg nok en gang godt gjennom Spørrekonkurransen på NRK -- Vi har god hjelp fra Haugastøl --der har vi åpne linjer. Ellers kommer Aud med leksikon, Bjørk på 4 er tilstede og er fagkvinne på barneTV- og vi andre henger med så godt vi kan. I går startet Sigbjørn kampen mot vieren nede ved Ustakvil. det blir bare så flott-- Men det eneste som gjelder der hvor vieren har fått vokse seg stor og kraftig, er motorsag. Hørte også på radioen i dag at man nede i Havsdalen har tenkt samme tanker .. de ønsker seg kulturlandskapet tilbake. Men da må alle ta et tak. Vi har latt det komme alt for langt. Så oppfordringen går videre -- frem med ryddesaks og gressklipper. Den fine hyttevollen må taes tilbake.
Da skal vi på NRK nok en gang kl 08.40 -- så lytt på radio -- vet du svaret ,--ring 922 98 226 -- Der setter vi en til å passe telefonen. Ha en strålende dag videre--
12. august er Klaradag. Regner det i dag, blir det en regnfull høst. -- Du kan mislykkes mange ganger, men du er ikke mislykket før du begynner å skylde på andre--

   
Aug 11th 2010 at 06:51:17 AM
Navn  

-- fra et regntungt Ustaoset--

.  

I natt har det høljet ned og skydekket henger helt ned på hustakene akkurat nå. Ikke et vindpust, men det er pluss 8,5 grader. Så en virkelig si at dette er en typisk inne dag. Heldigvis ble det tatt en del klipping i går --men dette har vært en frem og tilbake juli. Vi har en hytte som Sigbjørn har jobbet inne på -- der ligger det fremdeles en del igjen. Så får en starte med å rygge låven. Som vanlig har slike låver tendenser til å skikkelig lagerplass -- for det meste ting som kan kastes. En stor container er kanskje på sin plass -- Som det sies på halling : me fær sjå -- ha en strålende dag videre. -- vi tilbrunger halve livet med å fri oss ra de dumhetene vår foreldre lærte oss, og den neste halvparten med å lære egne bare våre egne dumheter. ( Newton)

   
Aug 10th 2010 at 06:30:54 AM
Navn  

-- Gratulerer til Per Magnus --

.  

Dobbelt Norgesmester fra Hovet -- det er ikke til å tro. Per Magnus vant både 100 og 200 meter i NM junior.Masse gratulasjoner fra Ustaoset -- Hold Fokus--

   
Aug 10th 2010 at 06:28:36 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

Det drar seg mot slutten av sommerferie og diverse besøk. Nå har jeg fått trent tysken i mange dager --det er veldig kjekt. Carl Magnus har fåt skrudd ferdig den gamle Toyotaen .. den er nå snart 20 år , men går som en klokke. Ustaoset har i dag lette skybanker ,--pluss 8, 5 grader og omtrent vindstille. slik været er i dag , skal det blir frem til 24. august. Dersom det er klarvær i dag, betyr det at vi får en streng vinter. Så får vi se hva fremtiden bringer. Usta Eiendom klarte seg også i går på NRK s spørrekonkurranse. Det var et skikkelig teamarbeid med alle de som kom innom. Både unge og de ikke lengre så unge gav sitt besyv med. Det var skikkelig artig-- så får vi se hvordan det går i dag kl 08.40. Ha en strålende dag videre -- Hvis vi ikke hadde noen vinter, ville ikke våren være så deilig-- hvis vi av og til ikke møter motgang, ville de gode tider ikke være så velkomne --

   
Aug 9th 2010 at 06:32:58 AM
Navn  

-- Inger- Brit

.  

En ny fin morgen siger langsomt inn over Ustaoset. Det henger fine makrellskyer over deler av himmelen og sola er i ferd med å komme på plass. Pluss 5, 5 grader. Ikke den store varmen , men når det lir på dagen blir det skikkelig varmt. Så nå håper jeg det holder oppe, slik at vi blilr ferdig med beising både her og der. Er jo helt umulig når virkedager hele tiden blir avbrutt av regn. Det er kommet en fint innspill ad parkerings plasser på Debattforumet. Jeg gjør oppmerksom på at at det jeg skrev i går er det siste vedtaket. -- Fra 10. juni 2009.-- Det som blir referart på Debattforumet er det vedtaket som blr gjort 13. august 2008. Men dette er satt tilside i og med det nye vedtaket fra 10. juni 2009. Så det er helt riktig at flere hytter fikk gjort en del mens vedtaket fra 2008 fremdeles stod, da var det med sengeplasser med,--men det er ikke lenger inne i vedtaket. De to siste vedtakene er såvidt jeg husker , gjort enstemming i teknisk hovedutvalg. Men det har jeg ikke sjekket. -- I dag starter arbeidet med opprydding av området rundt garasjeanlegget for fullt. Men Stolz skal først legge taket ferdig. Her mangler det en membra og påstøp- Så er sauene kommet i hopetall ned i sentrum. Det er bare det at dette ikke monner i det hele tatt. Men det er flere som har tatt oppfordringen om å starte sin lille rydding. Rundt hyttene kan det i alle fall bli masse blomster. Ha en strålende dag videre-- I dag er det den 1. Jernnatta -- Heldigvis ble det ingen kulde på Ustaoset i natt.
-- Hvis du er ensom når du er alene , er du i dårlig selskap.--

   
Aug 8th 2010 at 08:03:35 AM
Navn  

Parkeringsløsninger for Fritidsboliger i Hol Kommune

.  

går på Ustaosets Vel Årsmøte kom det opp spørsmål om Parkeringsvedtaket i Hol Kommune.
det siste vedtaket er som følger: Vedtak 10. juni 2009
Følgende vilkår er satt:
1. det må finnes løsning for to biler pr fritidsbolig.
2. Løsningen må være permanent.
3. Løsnongen må være geografisk stedfestet opp mot gårds-og bruksnummer og det skal vises på kart hvilket parkeringsområde avtalen gjelder for.
4. Løsningen må være knyttet til eiendommen , ikke person.
5. Kravet gjelder både nybygg, tilbygg og påbygg uansett størrelse og omfang.
6. Ved nybygg av fritidsbolig skal etableres 2 stk vinterbrøyta biloppstillingsplasser.
7. Avtalen skal foreligge ved innsendelse av meldingen / søknaden.
Denne tolkning gjelder der ikke annet er spesifisert i gjeldende plan for området. definisjonen bør innarbeides som retningslinje i alle fremtidige reguleringsplaner i kommuneplaner i kommunen.

DETTE ER DET VEDTAKET SOM PR I DAG GJELDER I HOL KOMMUNE.

En må være klar over at selv om det kommer reguleringsplaner som sier at her skal det være parkering, vil dette være opp til grunneier om denne vil opparbeide parkering. At det står parkering på en reguleringsplan , betyr bare at man ikke da uten videre kan bygge noe annet der. Det er fremdeles opp til grunneier hvilken pris man vil ta for parkeringsplassene.

   
Aug 8th 2010 at 06:57:16 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

Nå er det akkurat et år siden det var stort bryllup på Osestølen-- jammen er tiden fløyet avsted. Nå er Anne -Lise og Ole -Johan vel innstallert i nytt hus og trives veldig bra. Ustaoset byr i dag på fint vær . Det er noen små tynne skybanker mot syd, og Hallingskarvet er badet i sol. Pluss 8 grader og komplett vindstille. Lordemarsjern ble avviklet i går med ny deltagerrekord. Nesten 140 mennesker vandret turen fra Sudndalen til Haugastøl. Der var det flott musikk, damer i stakk, god mat og drikke. Det var et par somen virkelig må bøye seg for. De var begge i restitusjonsperioden for store sykdommer og klarte å fullføre i god stil. Slikt står det respekt av. Ustaosets Vel avholdt også Årsmøte i går. Spørsmål om tidspunkt for Årsmøtet ble tatt opp. det var røster som ønsket det tilbake til Påsken. Så vi kunne jo ta noen synspunkter på dette på debattforumet --elle om en skulle tenke på å flytte Årsmøtet en uke frem i tid ,--så en ikke kolliderer med Lordemarsjen. Lordemarsjen har gått på denne helgen i alle år ,--men i starten var den på søndag. Det er jo et arrangement som Ustaoset selv er med på å arrangere. --Gredendeutvalget for Ustaoset og Haugastøl er en part og så er Hol idrettslag en part. Men som sagt -- debattforumet er åpent for innspill. Nå håper jeg at det blir noen fine dager fremover. Sigbjørn og Carl Magnus trenger sol for å få beising ferdig. Men nærmest --som vanlig -- har juli ikke vært morsom når det gjelder arbeid. I morgen er vi igjen på NRK -- så alle på Ustaoset er hjertelig velkommen til Inger- Brit . Da går vi direkte på radioenkl 08.40 -- så kom før 08.20 -- da får vi fyllt opp kaffekrusene og forberedt oss. Ha en strålende dag videre --
De som ikke husker fortiden , er dømt til å gjenta den --

   
Aug 7th 2010 at 06:05:39 AM
Navn  

-- Per Magnus -- best i Norge

.  

Gratulerer så mye til Per Magnus Arjun -- han er beste junior på 100 meter. Og på søndag er det hans spesialdistanse 200 meter. Nok en gang -- gratulerer --

   
Aug 7th 2010 at 06:02:57 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

Takk for alle hilsner vedrørende ytringen i Hallingdølen.Se ytringen under. gjengroing er mange opptatt av --og vi kan virkelig --hver og en - greie litt selv. Det ser ut til å bli et flott vær i dag.Tåke enn så lenge over Hallingskarvet, men mot syd er det masse blå himmel. Og det skal ikke bli nedbør. Pluss 6 grader ute akkurat nå. dette blir det en flott Lordemarsj av. Det er langt fler som har meldt seg på på forhånd og erfaringsmessig vil det --på pent vær --være mange som står langs veien og stopper bussen. Ustaoset Open ble arrangert i går -- Det ble Evy og Petter Namtvedt som også i år halte i land seieren. De var også i beistret rus etter at datteren hadde forlovet seg kvelden før. Så her var det et virkelig Winning Team. I går kom det besøk langveisfra. Owe og Urschi fra Lüneburg tok turen til fjells. De skal også være med på Lordemarsjen i dag. Stein Thøger er kommet vel hjem og dro rett til Hvaler-- der var sjøen rolig og solen skinte. I går klarte Usta Eiendom seg godt gjennom første runde av Spørrekonkurransen i NRK. Meget god hjelp fra alle naboer -- så på mandag går vi på nytt i gang. Alle på Ustaoset er ivitert til oss på en morgenkaffe og quiz.
Generalforsamling for Ustaoset Vel starter kl 16.00.
Ha en fortreffelig dag videre -- En syk mann vet mangt som den sunne ikke aner.--

   
Aug 6th 2010 at 06:28:44 AM
Navn  

Ny RV 7 Tunell gjennom Bergsmulen

.  

Det er mange som spør etter denne veien om dagen. Det er tydligvis at denne veitraseen har fenget interessen. Så det er bare å melde seg inn -- påmelding ligger nederst på siden her. Da måtte Haugastøl kaste inn håndkledet i Spørrestafetten i NRK Buskerud-- så nå har Usta Eiendom overtatt for oss i fjellet. Vi har bedt mange hytteeiere om å ta turen til oss i dag -- her er det morgenkaffe --kl 08.20. Så vi krysser fingre for at vi klarer oss gjennom første spørrerunde.
Været i dag ser ganske skiftende ut. Men jeg synes absolutt det er håp for at vi skal se en del sol. Masse skyer, men jammen er det også mye blå himmel innimellom. I dag kommer Stein Thøger hjem fra 3 uker i båt . det høres absolutt ut som om han har fått mersmak. Mange har tatt turen til fjells denne uken. Det er liksom de to siste ukene av skoleferien som hører fjellet til. Og så er det Lordemarsj -- det er flere påmeldte enn noensinne. Buss starter fra Haugastøl i morgen tidlig kl 08.00. Buss fra Ustaoset starter kl 08.10.( mulig 08.15) Så bare kom til Kiosken eller stopp bussen der du måtte befinne deg. du kan gå rett på bussen . Det koster 250,- kr for alle aldre. I morgen er det meldt fint vær --
Velkommen til en flott tur i et fantastisk terreng.
Ha en strålende dag videre.
-- Jeg har gjort mye dumt ,--og det har jeg tenkt å fortsette med. Det er det som er krydderet i tilværelsen( BB)

   
Aug 5th 2010 at 06:40:42 AM
Navn  

Inger- Brit Nye RV 7

.  

I dag er det ikke mye å se. Tåka ligger tykk nå på morgenen. Jeg ser knapt bilene foran huset. Men når sola får litt tak , så endrer bildet seg. Pluss 6 grader --vindstille. Det har ikke regnet noe i natt , såvidt jeg kan se. Min lille "hushare" er artig å betrakte på morgenen. Den er ikke redd i det hele tatt. Nærmest rusler rundt huset her i en avslappende hoppe takt. Nå er det store overskrifter vedrørende kraftllinje i Hardanger. Så send inn din mening på debattforumet. Med alle sine oljemillioner , burde Norge kunne bruke noe på egen ifrastruktur -- det være seg kraftlinjer ,--eller veier. Minner om Lordemarsjen på lørdag og Ustaoset Open i morgen.
Mens jeg sitter her og skriver , har tåka lettet ganske mye.--Så følg med på værkameraet.
Ha en strålende dag videre -- Sorgen er som en pil, du blir bare såret om du prøver å stanse den i flukten.Men om du lar den følge sin bane ut, da vil den falle til slutt, uskadelig , til jorden.

   
Aug 4th 2010 at 06:48:56 AM
Navn  

-- Så er det overskyet igjen--

.  

Pluss 8 grader og omternt vindstille. I går regnet det påå nytt -- Det er liksom helt umulig at det blir flere dager etterhverandre med oppholdsvær. Det er noen smågløtt med solflekker i skylaget, --men omdet tipper over til sol, er ikke godt å si. Jeg bringer hele tiden oppfordringen om å klippe vier , videre. ser at på de hyttene der det er både slått og klippet, er det nå kommet mye blomster. Skikkelige voller rundt hyttene.
Haugastøl Turistsenter holder koken på NRKs spørrekonkurranse. Nå blir det etterhvert spennende å se hvor lenge man klarer å beholde stafettpinnen. Sender ellers mange hilsnre til alle som var med på golfturnering på Moss/ Evje i går. Det var en fantastisk dag --strålende sol det meste av tiden . Og Edith tok lilksågodt med seg en runde i tillegg på Haga på ettermiddagen. Det var bare såvidt batteriet holdt. Det er flott å ta seg ut av og til. På Ustaoset nærmer Lordemarsjen seg med stormskritt--fint om vi får påmeldingene, slik at vi ikke står med for få busser på den store dagen. Så er det Ustaoset Open ( golf ) på fredag. Kontakt Petter Namtvedt for påmelding-- Så her går det slag i slag.
Ha en strålende dag videre.-- Dagens lille: -- Selvtillit kommer ikke av å bestandig å ha rett, men det å ikke være redd for å ta feil --

   
Aug 2nd 2010 at 05:57:13 AM
Navn  

så er august her--

.  

En strålende regnbue har den ene enden godt plantet i hotellet. Men regnet ser jeg ikke noen til. Pluss 5, 5 grader - nesten vindstille og en god blanding av skyer og blå himmel. Så nå håper jeg vi kan få beholde solværet og at regnet holder seg borte. Det er både gressklipping, beising som trenger pent vær. Høret akkurat på radioen at Dagali har hatt pluss 2 grader. Da har nesten "halve" Geilo vært tilstede i Seljord -- der spilte Hellbillis for tusner av deltagerne på countryfestival. Det var også publikumsrekord på deres konsert på Ål fredag. De gutta her et temmelig heftig konsertprogram nå utover. Om få dagen kan jeg ønske gode venner fra Tyskland velkommen til Ustaoset. det er lenge siden de tok turen fra Lüneburg og til fjells. Så jeg krysser fingre for at vi får et rimelig godt vær nå utover. Stein Thøger har hatt en flott tur i Vesterled, bortsett fra at han har fått en kraftig infeksjon i foten ,-- så han måtte gå på krykker. Nå er de imidlertid på vei hjem, så dette skjedde siste uken av turen. Minner alle på Ustaoset Open på kommende fredag --lørdag er det Lordemarsj -- På denne flotte turen over Hallingskarvet øker det bare på med mennesker. For mange er dette blitt en god tradisjon. det er mange som har gått denne turen 12 - 14 ganger. ( Arrangeres for 17.gang dette året) Ha en strålende dag videre
-- Dagen er greseløst lang for den som forstår å verdsette og utnytte den--

   
Jul 30th 2010 at 07:58:10 AM
Navn  

Landsskytterstevnet Elverum

.  

Da ønsker jeg alle holinger og geilinger lykke til i Landsskytterstevnet. de har en stor tropp. Spesiell hilsen til Terje som er en av gutta på bruket.

   
Jul 30th 2010 at 06:42:45 AM
Navn  

--og så var Hallingskarvet borte igjen--

.  

det er lett yr i lufta, ganske tungt skydekke , vindstille og pluss 10,5 grader. Mot syd er det temmelig lyst , så kanskje sola tar over arenaen etterhvert. natten mellom Olsok og 30.juli var det første av de fire Jernnettene i juli/ august. Men på Ustaoset har det ikke vært frost dette året. Lordemarsjen og Ustaoset Open nærmer seg med stormskritt. Påmeldinger til begge, finner du enten under Linker eller under på siden her. Som du kanskje så , er det kommet en fin veiledning om torvtak i Hytteguiden. Torvtaket krever god pleie for å holde seg fint år etter år. Det må rakes , så gammelt gress taes bort , slik at nytt kan få gro opp, klippes og gjødsles. Dersom du ønsker at vi skal ta et tak på din hytte , gi meg beskjed. Nå er ny kantklipper kjøpt inn --så vi er klare. Ellers oppfordrer jeg alle til å ta et tak med ryddesaksen rundt hytta. Få ned all vier som stenger for gress og blomster. La oss ta fjellet tilbake. En hytteeiere litt oppe i Ustaoset gikk på med krum hals og skarp ryddesaks. Resultat ble helt fantastisk. En flott sten som ikke hadde vært synlig på mange år , dukket opp igjen. han husket denne stenen fra han var liten. Vi må bare gjøre noe-- Nå har vieren virkelig tatt tak.--
Ha en strålende dag videre -- ut og hogg vier. Dagens lille tekst: Det er bare en vei til lykke, og det er å slutte å bekymre seg over forhold som det ikke står i vår makt til å endre. --

   
Jul 29th 2010 at 02:47:44 PM
Navn  

Torvtak

.  

Antar at flere av lserne har fått Hytteguiden fra Hol kommue. Her står det to sider om vedlikehold av torvtak.
Dette er greit å ta med seg videre --

   
Jul 29th 2010 at 12:04:15 PM
Navn  

Ustaoset Golf --

.  

NB --husk Ustaosets egen golfturnering fredag 6. august.
På granheim -- nå er banen i flott stand--

   
Jul 29th 2010 at 07:30:46 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

skyene komemr og går-- Så ble det med ett ganske mørkt ute, men det er masse lys over Usteberget. det er bare å håe at sola får overtaket. Nesten ikke en krusning på Ustavann , vimplene henger rett ned. Bare det er deilig. Så er Haugatøl på radioen igjen kl 08.40. det er utrolig flott hva våre unge mennekser klarer å finne frem på PCen --bare til å la seg imponere. så følg med.
I dag er det Olsok,--men værboka har ingen spesielle tegn for denne dagen, annet enn at om det også regner denne dagen , vil det bli en dårlig høst.
Ha en trivelig dag videre --nå drar jeg om litt til Haugastøl for å være moralsk støtte.
-- Ha tolmodighet med alle ting, men først og fremst med deg selv--

   
Jul 28th 2010 at 07:06:52 AM
Navn  

-- og sola er her fremdeles --

.  

Kanskje litt mer dempet i dag ,men det er i alle fall mest blå himmel. Ikke en krusning på Ustavann og pluss 8 grader. Det merkes at snøen stort sett er borte fra Vidda. Mange hytter er nå tatt i bruk for de neste 14 dagene -- det er bare så utrolig koselig med prat og latter i en lang sommerkveld. Vi har en hare rundt huset her, omtrent hver kveld kommer den fram og hopper blant bilene på plassen foran huset. I et meget bedagelig tempo. Carmen er fremdeles på sommerferie hos Camilla. De to koser seg veldig sammen. Ikke glem det russiske korte som skal ha opptreden i Geilo Kirke i dag. Ellers har jeg fått flere spørsmål om å melde seg inn i Nye RV 7. Helge har innbetalingsblanketter -- og ellers er banknummeret som følger: Hardangerviddatunellen --nr 3460 12 87279 -- Enkeltmedlemmer kr 100,00 --firma med under 20 tilsatte kr 1000, og over 1000 --kr 5.000, men man kan jo selvfølgelig bidra med så mye man selv ønsker. Dette tiltaket er nå kommet langt oppover i det politiske systemet ,--for ikke å snakke om i Vegvesenets kontor. Der er de meget åpne for denne tunellen. Så her er det bare å stå på. Det er annonsert mye -- en flott video er laget og en egen hjemmeside er på plass.
I dag er det Olavsvaka. Blir det regn i dag, varsler det om en dårlig høst. Men det er ikke noe regn i de skyene vi har på himmelen.
Ha en strålende dag videre. Man kan forandre elver og fjell, men man han ikke forandre mennesker. ( av alle ting er dette et kinesisk ordspråk -- de har jo ikke gjort noen annet enn å prøve å sette alle i et eget system)
ha en strålende dag videre --

   
Jul 27th 2010 at 07:00:28 AM
Navn  

--sol i fjellet --

.  

Herlig å se sola-- Lette suchiskyer svever over himmelen. Pluss 5 , 5 grader. I går ringe Stein Thøger fra Torshavn på Færøyene. Nå skal gutta feire Olavsdagene. Hans største bekymring i den forbindelse var hvordan bunadskjorta skulle vaskes. Men den skjorta tåler virkelig en støyt -- kan, om det er nødvendig, kokes. På Ustasoet er det kommet lys i fler og fler hytter. Så vi bare krysser fingre for at det blir noe opplett utover. Dette er Syvsoverdagen og slik været er idag, skal det bli i 7 uker fremover, er det klarvær, blir det et godt år. Minner om tre ting :-- Medlemsskap i Nye RV 7 ( se under) Ustaoset Open 6. august, Lordemarsjen 7. august. kommende onsdag er det en flott konsert med et russisk mannskor i Geilo Kirke. Jeg tror det begynner kl 20.00. Den flotte haren som holder til rundt huset her, tror jeg nærmest nå betrakter seg selv som tilhørende husholdningen. Den er stadig i nærområdet. Da holder Haugastøl fremdeles stand i NRKs Spørrekonkurranse. Så lytt på radio kl 08.40
ha en strålende dag videre -- Ungdom er noe som bare unge mennesker har, og som bare eldre vet å sette pris på.--

   
Jul 25th 2010 at 07:03:53 AM
Navn  

-- en fin julisøndag i fjellet --

.  

Omtrent vindstille, en halv blå himmel og pluss 6 grader. Carmen er hos Camilla på sommerferie. Så her er det stille i huset med kun Cornelia hjemme. Vi har gått litt i surr med alle navn på C de siste ukene. I kveld kommer Carl Magnus også hjem -- han har vært over det meste av syd Norge nå som han klarer å kjøre bil. Lordemarsjen er i godt gjenge --premier - busser - folk i skjønn forening mikses sammen til en flott opplevelse for mange. Men jobben må den enkelte gjøre selv. Så for den aktive blir det mange muligeter den helgen. dagen før ,6. august er det Ustaoset Open på Hemsedal GolfAlpin. Så fra de grønne sletter til de bratteste stigninger. Har du lyst til å prøve deg som caddie? --jeg tar gjerne i mot en ,-så får du en innføring i golf om du ønsker. I dag er en stor merkedag fra gammelt : Det er Jakop Våthatt. Ser en i den gamle værbok ,er det tydelig at dette er en dag med mange regler --og stort sett kun våte. Så at det har regnet på denne tiden av sommeren har mer vært en regel enn et unntak. Noen steder var det gunstig at det regnet denne dagen , da ble det fint vær , andre steder i landet sa man at om det regnet i dag, ville det fortsette å regne i både 4 og 7 uker. I fjor på disse tider , var det kun bryllup som stod i hodene på oss her oppe. Nå er Anne - Lise og Ole- Johan vel og vakkert innstallert i sitt nye hus. Ha en strålende dag videre.-- Hvis man ikke kjenner fortiden, forstår man ikke nåtiden og egner seg ikke til å forme fremtiden.--

   
Jul 24th 2010 at 07:11:45 AM
Navn  

mer mot normalt-- og Nye RV 7 får fler og fler medlemmer -- Er du der?

.  

I dag er det varme grader --pluss 6 viser min gradestokk. Komplett vindstille og en vakker "makrellhimmel". Svalene har en fin morgen og svarttrosten er samlet i store flokker og bare eter og eter. Hestene var skikkelig urolige i går, det syntes som om det var myggen som plaget dem svært. Og leser man i den gamle værboken, så står det følgende om dagen i dag, 24. juli : det er høysesong for den plagsomme myggen-- Hestene ville aldeles ikke inn i havna igjen , så Lollo og jentene kom oppover. Da var det ingen bønn. --Inn måtte de. Men de fikk en skikkelig dose myggspray og da ble det helt rolige. Så kanskje myggen nådde toppen i går kveld. vi hadde nesten håpet at det ble kaldt nok en natt --kanskje det kunne ta knekken på den lite ønskede kroppen. Storetåa har fått to Nikkemagneter rundt seg og det ser og merkes at hevelsen er gått betraktlig ned. Så kanskje golfskoene passer i morgen. Camilla og jeg hadde et par fine timer i sola på verandaen i går. Men vi måtte holde oss der det ikke var noe vind. Haugastøl Turistsenter gikk videre til ny spørrekonkurranse på mandag-- Alle gjester og mange fra hyttene var ivrig med på fredag. Ha en strålende dag videre -- i dag skal jeg skrive en del til GeiloPosten --og ikke minst; Nå er det Lordemarsjen rett rundt hjørnet. Se under linker til høyre på siden her. Ha en strålende dag videre
-- Var det ikke for mørket, så kjente vi ikke til stjerner.--

   
Jul 23rd 2010 at 06:49:04 AM
Navn  

--sjekk det været --

.  

For en dag , strålende sol på en høy himmel.
Jeg bel mektig imponert dag jeg tittet ut av vinduet i morges. Fullt så imponert ble ikke dag jeg så liltt bedre etter -- Da så jeg at gresset var helt nedrimet. Det samme med bilene, det er nediset og gradestokken viser minus 1. Nå er sola nådd bilene, så da smelter isen ganske raskt. Helt vindstille. Jeg tenker med at hestene til Lollo fikk seg en liten støkk i løpet av natta , da gradene bare krøp nedover og nedover. Krype gjorde nesten jeg også i går -- da klarte jeg på et eller annet vis å manøvrere golfbagen ut av bilen , men på en slik måte at den tok med seg batteriet til golftralla med det samme. Det var forsåvidt greit , bare med den ulempen at storetåa stakk fram da det hele traff bakken. Men jeg har store golfsko og skal nok klare å gå en 12 - 13 km med dem tåa. Fikk, med god samvittighet, sett avslutningen på Tour de France i går ettermiddag --men full nedising. Jeg har ikke hørt noe fra Stein Thøger på noen dager og er veldig spent på hvor langt gutta er kommet der ute i Vesterled. Ser at det er kommet mange fler til Ustaoset denne siste uka. Så nå finner folket veien til fjells. I dag er det første Hundedag. Da kan vi faktisk vente oss en varmeperiode utover. Slik været er de tre første dagene , slik skal det bli de neste ukene. Det kan vi virkelig like. Haugastøl turistsenter holder fremdeles stand i NRK spørrekonkurranse. Så kl 08.40 er det klart for ny runde. Lytt på radio--
Ha en strålende dag videre -- i dag kan en sitte i sola og nyte varmen.-- det er ikke tornene som stikker deg, men du som stikker deg på tornene.--

   
Jul 22nd 2010 at 06:35:04 AM
Navn  

Nå ser jeg sola --

.  

Pluss 10 grader og en mild vind blåser over Ustaoset. Virker mye varmere med en gang sola også viser seg. Hallingskarvet er borte i tåka , men mot syd er det blå himmel. det ligger ute innbetalingsblanketter til ny tunell RV 7 nede på Kiosken. det er 100,00 for enkeltpersoner ,men man kan selvfølgelig også gi mer.
Jo fler vi blir, jo fortere går dette gjennom i systemet--og det er mulig å komme i gang. Da lurere jeg på hvor Stein Thøger befinner seg. Håper gutta ikke har alt for mye vind. Sjøsyken hadde ikke vært til noen plage. Kanskje det er greit å være oppvokst på Ustaoset -- og kjappt bli vant til bølger under føttene. I dag må en be om god høytørk og om at det ikke blilr flom- dette er Godværbønnedagen. -- Regner det i dag, kunne man vente seg regn og dårlig vær i mange uker. Ellers er også dagen kalt Magadalenamesse.-
Ha en strålende dag videre -- i dag kan en fortsette beising.-- Skjønnhet er sannhet og sannhet er skjønnhet, det er alt du vet her på jorden, og alt du trenger å vite.--

   
Jul 21st 2010 at 09:01:38 PM
Navn  

finvær

.  

Tok med meg litt av det fine været fra Oslo i dag. Kjekt med en bytur for å varem opp kroppen . haugastøl turistsenter klarte første runde i NRKs spørrekonkurranse. Pån igjen i morgen tidlig --

   
Jul 21st 2010 at 06:56:27 AM
Navn  

-- en liten lysning???

.  

Jeg ser og ser , er det en liten lysning i syd? Mot nord er det i alle fall helt grått -- Der vet en jo at Hallingskarvet ligger, men de som kjører forbi Ustaoset i dag, ser det ikke. Så nå håper jeg at Ustevann snart er fullt.Har ikke sette etter de siste to dagene ,--men det er første gang at det ikke er fyllt opp til 1. juli. Sender en sommerhilsen til Ove med familie der nede ved Tønsberg. Der er det sikkert også noe vått av og til ,men jeg antar at man ikke trenger å bruke boblejakke. Så --ta med dere litt av det varme været oppover, det ville vært fint. vi har et par beisejobber som skulle vært tatt nå utover,--jeg bare krysser fingre for at det blir opphold noen dager. Men ser vi i den gamle værebok -- det er stort sett regn i de kommende dagene. Så slik har det nok være tidligere også. Som jeg skrev her før , man starter arbeidet med resten av taket på Bilstallen og etterfylling rundt huset når fellesferien er over. Ad ferie --fikk akkurat en mail fra en holing som ferierer på Hvaler-- der var det fint vær.-- så det er i Østfold en skulle holde seg nå på sommeren. Men hvem skulle ta seg av vedsalget her oppe da? dessuten er det mye bedre å se Tour de France når det er overskyet og regn. da kan en med god samvittighet sette seg foran TV og sløve. Nå drar Carl Magnus og jeg til Haugastøl. De er blitt utfordret på NRKs sommerkonkurranse. Så får vi se om vi klarer å holde stafettpinnen i bygda en stund. Ha en trivelig dag videre -- det er fremdeles noe innearbeid igjen--
-- Livet er hva dine tanker gjør det til --

   
Jul 20th 2010 at 03:30:47 PM
Navn  

vått , vått , vått

.  

-hadde tenkt meg på trening på Hemsedal golf alpin i dag ,men det tror jeg at jeg dropper. Det er for vått. Nå regner det skikkelig. godt å ha tour de France og Hushovd langt fremme

   
Jul 20th 2010 at 06:47:23 AM
Navn  

Mari Vassause

.  

Mari Vassause sees tydelig på bildet. Regner det i dag, kan det regne videre i 7 uker. så her er det bare å håpe at regnet gir seg så fort som mulig. Aileen på Tuva tror at det er lite folk i fjellet på grunn av det dårlige været. Alle overnattingshytter har merkbar nedgang fra i fjor. Ikke er det varmt heller --pluss 6 grader i dag. Heldigvis er det vindstille. Dette blir nok en innebeisedag for Sigbjørn. Ikke noen særlig å beise utendøres når det regner. I går kveld kom de første sauene ned i sentrum. det er ganske tidlig,spør du meg. Men de syntes vel det ble for kaldt høyere oppe. Lollo kommer oppover med hestene sine etterhvert. Nå er gjerdet satt opp, så jeg venter i senning på de firbente vennene. Det er allerede en hest her oppe , det er bare så koselig når Anneke drar avsted på tur.
Annonse : Det er kommet opp en hytte helt nede i sentrum for utleie. -- så vet du om noen som ønsker jeg hytte på fjellet, er det nå en mulighet.-- Kontakt Inger- Brit for info. Ha en strålende dag videre ,--nå lager jeg mer kaffe og fyrer opp i Kakkelovnen. -- Først når du våger å stille de vanskelige spørsmålene, tåler du de vonde svarene.--

   
Jul 19th 2010 at 07:04:33 AM
Navn  

Inger- Brit -- fruentimmer

.  

Da går vi inn i Fruentimmersuka. alle dagene denne uka har navn etter kvinner ,--i dag er det Sara. Og sånn er det bare , man sier atdenne uka skal være temmelig regnfyllt , -- så får vi bare vente og se. Ustaoset har i dag litt sol , mye skyer og pluss 7 grader nå kl 07.00. Det er ikke egentlig varmt . I Øyer i går var det pluss 17 på samme tid. Sender en takk til Tones Matbar i Snertingdalen. Der stod jeg ,-- uten penger -- men ble påspandert kaffe og vaffel. så nok en gang , tusen takk -- Minner om Lordemarsjen: den ligger under Linker til høyre på siden. Lordemarsjen går 7. august og er for mange blitt sommerens tradisjonstur. Vi bestiller busser etter hvor mange som melder seg på. Buss går fra Haugastøl på morgen med retur også derfra. Så alle kan kommer seg vel hjem etter en fantastisk tur i Fjellheimen. Ha en trivelig dag -- I grunnen er enhver ulykke akkurat så alvorlig som man tar den.--

   
Jul 16th 2010 at 06:15:57 AM
Navn  

- Inger- Brit

.  

Vi synes det er for mye regn , Bjørn på Ustekveikja ønsker seg mye mer --ellers fyker strømprisene til væres til høsten -- så her får vi bare ta det vi får --altså helst ganske mye nedbør. Ser man i den gamle værbok, er det mye vær nå utover. dag er det veldig lyst sydover mot Usteberget og Ustetind. der skinner sola.Mot nord , derimot er det skikkelig mørkt. Hallingskarvet er ikke å se. Men bare vent ,--det lysner nok snart opp bare sola får bedre tak. gradestokken viser pluss 8,5 og temmelilg vindstille. På Geilo er det i sommer verdens største utstilling av Munch bilder. Så ta en tur til Vestlia --der henger disse flotte bildene. Lordemarsjen er 7. august . Ta en titt på hjemmesiden der, det ligger under Linker til høyre oppe på siden her. En fantastisk tur og veldig lettvint i og med at vi stiller med buss til Sudndalen( til start) og buss fra Haugastøl ( retur) I dag kommer Anne - Lise og Ole-Johan en tur oppover. Sigbjørn holder seg ved beisekosten . Her gjelder det å nytte alle godværsdager. Ha en strålende dag videre.-- Ordene våre har vinger, men de flyr ikke alltid dit vi ønsker --

   
Jul 15th 2010 at 06:36:37 AM
Navn  

så er det tungt gjen --

.  

I går ble en møtt av en lys og lett morgen. I dag er det på nytt tungt vær. Tåke, skyer og regn. Men et par grader varmere --pluss 10. For alle dere som lurer på hvorfor det ikke skjer noe på Bilstalltomta. Der skal Stolz først legge ferdig dekket på taket -- dette starter etter ferien . Med det samme det er klart, starter Geilo Tomteservice med å fylle inn til alle murere og ikke minst ***** opp hele området, lage ny vei opp ti huset vårt og få vekk all stein som ligger i terrenget. Det er jo helt fint at det gjøres på den tiden, da blir en ukke uroet av tungtrafikk fra tidlig morgen. Jeg lurer på en ting. I går snakket mjeg med to damer som var på gamle tomter og mimret. Disse ville sende meg noen ord fra gamledager om hvordan det var å være å være på Ustaoset tidligere. de hadde flere utrolig interessante ting å fortelle. Kanskje jeg skulle lage en knapp med historier fra Ustaoset. da kan dere bare sende meg dette og så legger vi det inn. Kanskje dette etterhvert blir er bok om Ustaoset. Ikke minst er det også veldig interessant å få inn bilder. Den ene av damene hadde masse bilder -- dette bør uansett komme inn i Hol bygdearkiv. Det var mange fotografer blant hyttefolket på Ustaoset.-- så utfordringene er klar --kom med historier og bilder. Dette kan bli en flott sak.
-- RV 7 - Det snakkes mye om denne tunellen om dagen ,--så her er det bare å melde seg inn . Se under.
I dag er også en Merkedag-- Apostlene skilles -- Regner det i dag, vil det fortsette å regne i 40 døgn -- Det må komme mer regn , ellers blir strømprisene mye høyere. Ha en trivelig dag videre.-- Dagens lille:-- Hva vil folk si? Det spørsmålet gjør sjelen hjemløs. Gjør det rette og frykt ingen.--

   
Jul 14th 2010 at 06:12:47 AM
Navn  

-- Bjørn i Hallingdal --

.  

to store bekarar( hannsauer) er tatt av bjørn i Liagardane på Gol. --

   
Jul 14th 2010 at 06:08:56 AM
Navn  

Inger- Brit --Midt i sommeren

.  

I dag er det Midtsommerdagen. Slik været er i dag, skal det bli resten av sommeren. Så nå kan vi bare glede oss. Ustaoset har nesten ikke en sky på himmelen , det er 6,5 grader og tilnærmet vindstille. Nå kommer snart gjester fra det store utland. Ursch og Owe fra Tyskland kommer en endelig en tur til Norge igjen -- nå er det mange år siden sist. De kommer til å oppleve en RV 7 som bare rister løs alt både i bil og kropp. Nå hører jeg på radioen at flrere steder i Hardanger blir SV og AP partier i kommunene lagt ned. dette på grunn av at den store strømledningen legges i luft i stedet for å legges i jordkabel --Men hvorfor ville da ikke de respektive partier ta så mye av Oljefondet at det kunne legges i jord. Ikke kabel , ikke strøm til Bergen. En kan ikke få både i pose og sekk -- ting må betales.
Har været mye å si for hvor trøtt enkan bli? I går ettermiddag klarte jeg nesten ikke å holde øynene oppe. Helt "sløkt" som gutta sier. Nå er sola på plass og kroppen våken.-- håper det samme for deg. Ha en strålende dag videre -- nå lager jeg en kaffelade til.
-- I språket er det bare en bokstav som skiller mellom lykke og ulykke.I levet er det enda mindre.--

   
Jul 13th 2010 at 04:47:15 PM
Navn  

Inger- Brit

.  

Like greit at jeg ikke rakk å skrive i dag tidlig. Da bøtta det ned --tung regn , tåke så jeg ikke så ned til hotellet. Nå er det lysnet opp, svalene flyr høyrere og det ser veldig fint ut. det håper jeg også , for i morgen skal beiseballetten trå til. Jeg håper ikke det blir som i fjor -- da var det helt umulig i juli.
Ser der på bildet , er det få biler igjen på tunet. Carl Magnus kan nå greit kjøre bil og da blir ikke dagene mange i heimen. I morgen skal Stein Thøger også begi seg avsted på ferie. Av alle ting i seilbåt til de nære "Vikingområder" de skal visst få meg seg en stor festival --der var det nødvendig med bunad. Men geilingene har før reist mye lenger. Det var mange herfra som dro på hvalfangst. Vår lille harevenn ser jeg stort sett hver dag. Ser ikke redd ut i det hele tatt. Da nærmer Tour de France seg slutten for i dag--de gutta har kondis og er helt rå.
ha en strålende dag videre -- Vi kvinner prater mye, men ikke desto mindre sier vi bare halvparten av det vi vet.--

   
Jul 12th 2010 at 05:18:22 AM
Navn  

Inger Brit

.  

Sol - skyer i en salig blanding. det er mest skyer, men sola finner jeg hele tiden små smutthull så den kommer gjennom. Resultatet er et fantastisk lys -- røde - blå skyer om hverandre. Jeg ser at Usta går med ganske store bølger, men ingen skumtopper. Temperaturen er typisk for fjellet --pluss 7 grader. i går regnet det noe aldese forferdelig i Hallingdal. Det bøttet ned,--det hele varte ca 4 timer, så kom det bedre vær. Carel Magnus er kommet i heimen,--nå blir det et par dagers jobbing før han drar avsted til nye feriesteder. HAn må passe på dette året som har ikke kan jobbe på grunn av kneoperasjon. Stein Thøger legger snart ut på en flott båttur -- de skal på vikingetokt. Shetland , Færeøyene og Skottland. Så da blir det vel til at mor sjekker værmeldinger virkelig grundig i et par uker. Nå har bøtteballetten inntatt huset. To jenter fra Gol skal vaske hytter ,så har du noen ønsker i den forbindelse ,-- så ta en telefon til meg. Håper besøket fra Drammen kom seg vel hjem. Det ble i alle fall en skikkelig dusj i løpet av dagen i går. Ha en strålende dag videre. -- Man holder mer av de pengene man har tjent , enn av de pegene man har arvet.--

   
Jul 11th 2010 at 05:57:35 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

Nå er det den siste travle dagen med golf. Det har vært tidlige avreiser nå et par dager. I dag er innspurten på Hemsedal GolfAlpin. Mitt besøk fra Drammen har virkelig merket at det er forskjell mellom 0 og 1000 meter. I går var jeg oppom en hytte der motorverbryteren hadde gått og det var en del mat i fryseren -- for å si det slik , det var en menget uvanlilg lukt. Grunnen til at denne hadde slått ut, er vanskelig å si. Men en fryser blir veldig fort en stinkende bombe når strømmen blir borte,- det tar kun dager. Tidligere lensmann på Gol fikk merke det her i juni. De hadde ikke vært i fryseren på noen dager og merket en merkelig lukt i huset og kunne ikke forstå hva det var -- før kona skulle i fryseren. Da fikk hun nesten sjokk. Det var bare å kjøre hele stasen på fyllinga. Så som vi tidligere har sagt -- ikke lagre mat i frysen på hytta. Dette er det 4. tilfelle jeg kjenner til at fryser / motorvernbryter har gått. Og det skjer altså veldig fort. Ellers er det strålende vær på Ustaoset i dag. Pluss 6 grader her for litt siden og komplett vindstille. Bare noen få skyseilbåter på himmelen. Så får vi se om dette volldsomme regnværet også når Ustaoset i løpet av ettermiddagen. det er liksom ikke helt til å tro at dette kan komme når det er så flott. Jeg krysser fingre for at det holder seg nede i dalen. ha en strålende dag --

   
Jul 10th 2010 at 05:55:08 AM
Navn  

--og hvor er Hallingaskarvet--

.  

helto overskyet i dag , men ikke noe regn. Puss 9 grader.I går hadde vi en fantastisk tur til Nesbyen Golfbane. Denne banen er virkelig noe å være stolt av. Så jeg anbefaler på det varmeste å ta turen innom denne flotte golfbanen. Nå har vi flere golfbaner i distriktet - fra Geilo - Hemsedal - Gol - Nesbyen , --og ikke er det langt til Valdres heller . så Hallingdal er blitt et midtpunkt for golf i ferieNorge.
ha en strålende dag videre.-- Det er ikke hva mennesker tenker som er viktig, men grunnen til at de tenker de de tenker. --

   
Jul 9th 2010 at 05:41:37 AM
Navn  

Så ser vi sola --

.  

Strålende sol --noen godværsskyer i horisonten. Pluss 4, 5 grader og vindstille. Velkommen til fjells

ha en strålende dag videre.-- Megen lykke blir oversett fordi den ikke koster noe.--

   
Jul 8th 2010 at 05:43:05 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

Gradestokken viser i alle fall 8 pluss nå på morgenen. Det er 8 grader varmere enn i går. Det er overskyet og vindstille. Ustevann ligger som et speil -- Hallingskarvet har trukket tåkehatten godt nedover. I dag kommer besøk fra Drammen -- endelig har de fra sydfylket sett muligheten til å ta en fjelltur. Så fra i morgen blir det golf på tre av banene i nærområdet: Nesbyen - Valdres og Hallingdal. Da tar ca 50 -60 seniorgolfere turen til fjells. Da håper jeg vi får noe sol og varme. Apropos golf -- det blir Ustaoset Open på fredag 6. august. Det kommer en innbydelse på siden her i løpet av kort tid.
-- så jeg krysser fingre for at du kan sitte i sola og nyte en kopp kaffe på morgenkvisten -- Ordene våre har vinger, men de flyr ikke alltid dit vi ønsker.-- Fra de små: Gud lagde damer av mannens kjøttben.-- Forskjellen på damer og menn, er at menn har slips.--

   
Jul 7th 2010 at 12:34:40 PM
Navn  

-- regn --

.  

Bare så det er sagt -- her er det regn og rimelig kaldt. Jeg har skrudd av radoien --orker ikke et kvidder mer av bølgeskvulp og måkeskrik --

   
Jul 7th 2010 at 06:39:36 AM
Navn  

-- minusgradene gir seg ikke.--

.  

tilnærmet skyfri himmel , men da er også de kalde gradene rett rundt hjørnet. Gradestokken viste pluss 0,5 grader kl 06.00 -- men her har det vært kalde grader i løpet av natta,- gresset var rimet. Det er ikke til å tro at vi skriver 7. juli. Nå vil vi ha varme.- ( i alle fall jeg) En stor hare holder til i området rundt huset. Ser den nesten hver dag. Leser akkurat nå at Rallarvegen nesten er snøfri. dersom du sjekker Linker, Nyheter og epostavisa,--så står det litt der. Rallarvegen er Norges mest kjente og brukte sykkelvei. Parkeringsplass -- derom du ønsker innomhus parkering , er det plass ledig i Bilstallen. Ta kontakt med Herland eiendom 32-09- 07-00 så får du mer info. Med tanke på sist vinter, kan det lønne seg å være føre var.--
Nå starter straks arbeidet med å fylle inntil veggene. Gutta fra Stolz arbeider iherdig med trafoen , så nå går det unna.
Ha en fortreffelig dag videre.--
Uansett hvor du er nå, er dette det riktige stedet å begynne. Innsatsen du gjør i dag har betydning for morgendagen.-- Noen menner har månen på hodet.--

   
Jul 6th 2010 at 05:53:07 AM
Navn  

RV 7 -- Ramsrudhellinga

.  

Les mer om RV 7 og den nye veien forbi Ramsrudhellinga under Linker - Nyheter og epostavisen. Man planlegger åpning langt tidligere enn planlagt.--

   
Jul 6th 2010 at 05:48:59 AM
Navn  

Inger- Brit -- som synes det er en kald morgen

.  

Ja , det er med spennening en se på gradestokken hver morgen. I dag , en uke ut i juli, viser denne pluss 3. Så her er ingen sommervarme. Det er nummeret før det var kalde grader, bilene er helt neddugget. Men det er bare store skybanker ,så sola tar snart over. Litt vind, men bare så det blir en krusning på Ustevann. Jeg ser at Ustevann ennå ikke er fyllt opp. Jeg antar at det har vært for kaldt for skikkelig snøsmelting -- alle småøyer har en liten brem rundt seg. Nå er man startet på "trafohuset" øst for Bilstallen. der skal veien ned til taket gå etterhvert. Da kan vi kjøre tvers over -- det blir ganske mye bedre enn å prøve seg på å snu med skuteren der oppe. I dag starter vi fakturaskriving på tilsyn og parkering. Dette var planlagt at Carl Magnus skulle gjort tidligere, men et nyoperert ben liker seg slett ikke ved en kotorpult. det er kommet mange inn som ønsker fast parkering, både for bygging og for vanlig fast. Dersom det er for varmt der du er, er det plass til mange på Ustaoset Resort -- Ha en strålende dag videre.
-- Hvert barn er en kunstner. Problemet er hvordan forbli en kunstner når man vokser opp.-- Den største forskjellen på mennesker og dyr, er at menneskene er trådløse.--

   
Jul 4th 2010 at 07:06:24 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

God Morgen.
Ser at det har vært litt lite fra Ustaoset den siste uken. Men mor har vært i Portugal- der var det uoffisielle EM for seniordamer i golf, så da ble det bane i stedet for PC . det gikk forresten veldig bra med oss,--vi kom på en 7. plass-av 12 land. De andre spiller stort sett hele årte, mens vi har ennå ikke fått så mange runder på banen. Uansett, vi var veldig fornøyd. Deilig varme --mye vind. Nå skal det bli kjekt å være hjemme i sommer. Det blir liksom litt bedre når en har fått litt brunfrage på kroppen. Ustaoset har i dag vindstille - lett overskyet og pluss 8 grader. så kanskje det blir en shortsdag i dag? Det arbeides bra med ny RV 7 -- det ligger flere meldinger om dette på innboksen. Ja,--der lå det så mange at det vil ta noen tid før jeg klarer å svare på alle. Jeg håper jeg klarer det i løpet av helgen. --Mange hilsner til Edith , ingeborg, Inger, Solveig og Grethe for en flott tur til Portugal. vi fikk trimmet både sving, putt og ikke minst magemuskler. til alle lesere -- Ha en strålende dag videre.-- Virkeligheten skapes av sinnet. vi kan forandere virkeligheten ved å forandre tankene våre.-- Damer har kurver, mens menn har stresskofferter.--

   
Jun 30th 2010 at 09:35:31 AM
Navn  

carl magnus

.  

I dag er temperaturen 9,5 grader. Det er overskyet med en frfisk vind.

   
Jun 27th 2010 at 05:47:50 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

Ustaoset byr i dag på nesten minus grader på natta. Gradestokken viser nå pluss 1,5 grader. Omtrent skyfritt, vindstille. Så dette blir en flott dag , bare sola får tatt litt tak. Nå starter snart den sore gressklippsesongen -- så dersom du har ønske om det, ta en telefon.
Ha en strålende dag videre -- Å tjene fremtiden , vil si å tjene dagen i dag.-- 'Om nyresten : Naboen har nyresten . HAn tygger ikke maten skikkelig.--

   
Jun 26th 2010 at 06:16:49 AM
Navn  

-- Inger- Brit --

.  

God morgen. Dette nærmer seg sommer. Men det har nok vært ned mot 0 også i natt. Akkurat nå er det et par store skybanker på himmelen, litt trekk i lufta og 5 grader. det har vært en heftig til med dugnadsarbeid på Gol de siste ukene ,men nå løsner det. I morgen åpner vi i alle fall verandaen for kaffe og kioskservering. så fra neste uke -- håper vi at Ingunn er på plass og vil være Hallingdal golfklubbs dame der. Vi har hatt flere som har tatt Veien Til Golf. Det løsnet ganske mye da folk oppdaget at nå var eksamen en saga blott.
Hører på radioen at det er et halvt år til 2. Juledag -- så her er det bare å ta med det som er på salg -- kan jo bli fine julegaver.
Ha en trivelig dag videre -- Det er ikke andres mening som gjør mennesket lykkelig.-- Fra de små , om øyeeple : Når man plutselig får øye på et eple, nesten ute å vite det.--

   
Jun 25th 2010 at 07:45:48 AM
Navn  

---oooops -- Finseblues

.  

Denne helga er det Finseblues. Det er fullt oppbooket på Finsehytta i forbindelse med arrangementet. Her kommer mange kjente utøvere fra inn - og utland.

   
Jun 25th 2010 at 07:41:57 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

Så er det overskyet , litt regn har det vært i natt også -- men det gjør ikke noe. Lufta er frisk og ren, gradestokken viser 6 varme. Det er en litt sen morgen i dag. I går kveld varte Kommunestyremøtet frem til kl 23.45-- deretter kjørte jeg til Skurdalen. En av medlemmene hadde punktert -- så det ble en sen kveld. Bedre ble det ikke ved at jeg på dagen hadde kjørt til Noresund, fylt disel og spist pølse ,--og dro hjem igjen. Jeg skulle ha trening på golfbanen, men treneren satt fast i kø i England og kom seg ikke hjem -- Men for å si det slik -- det er pent langs Krøderen. På søndag drar jeg til Portugal , men Carl Magnus er i heimen-- og nå blir det trening med og uten krykker noen dager. Ha en trivelig dag videre -- vi krysser fingre for at det kan bli en kopp kafffe på trammen i løpet av dagen. --for min del , er det full fart med Klubbhuset på Golfbanen som har første pri--
-- Jeg drømte om tusen nye veier jeg skulle gå,--jeg våknet opp og gikk på den samme gamle.--

   
Jun 24th 2010 at 06:02:12 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

det er bare så herlig med en gradestokk som viser over 5 grader,-- I dag var det pluss 7. Komplett vindstille , ikke en krusning på Ustevann, overskyet. I går dqa jeg kjørte fra gol , var det mange små bål å se langs Hallingdalselva. Men den store St. Hans feiring er det ikke her i dalen,-- så neste år håper jeg på å kunne dra hjem til Østfold --der er det mer feiring. Banen på granheim er nå blitt utrolig flott -- litt lange greener, men en må huske på at dette ligger opp mot fjellbygdene. Så jeg håper det er flere av de golfspillende leserne som tar turen til SpareBank 1 Turneringen på søndag -- meld deg på i Golfbox -- det går også an å komme i god tid på selve turneringsdagen.
I dag er det tur til Jørn på Innesvingen for en treningstime. Det er så rart med det ,-- svingen har tendenser til å "falle ned" etterhvert. Jeg må innrømme at det skal bli godt når det store treskeverket er ferdig , men jammen er jeg også imponert over hvor mye som er blitt knust. Så -- alt har en ende. ha en strålende dag videre.
-- På en måte lærer vi mer av barna enn barna lærer av oss.-- fra de små om skolemedisin: Hodepinetabletter som lærerne har på kontoret.--

   
Jun 23rd 2010 at 07:07:24 AM
Navn  

-- ny stjerne fra Hol --

.  

Jeg er bare så stolt over en ny flott idrettsutøver fra Hol. denne gangen er det ikke vinter , men sommer idrett. Per Magnus er den beste løperen i Norge, nest etter Ndure. Han kom som en vind inn i idretten og ble der. Nå er alle bilene tint av. Da jeg kom ned i morges , var det skikkelig nedrimede biler og rimet gress som møtte meg. Jeg vet ikke hvor kaldt det har vært i natt, men nå viser gradestokken pluss 4. Der hvor sola har sluppet til er gresset tint, men jammen får en seg en nesestyver når kalenderen viser 23. juni. Men sola skinner , svalene flyver høyt -- så her er det i alle fall mulig til å sitte i solveggen med en kopp kaffe utover dagen. Og så er det selveste St Hans Aften. Nå skulle en ha vært i Sverige, der kan man feire denne dagen. Men jeg husker en 23.juni for mange år siden . Da gikk vi i lue og boblejakke, og det var tykk tåke--men bål skulle vi ha. Selv reiser jeg til mitt sommerland -- Gol - det ligger ikke så langt unna. Ha en strålende dag videre -- Det er ikke døden et menneske bør frykte, men at det aldri begyner å leve -- fra de små , om vener: egenlig det samme som venner, bare at de er nynorske.--

   
Jun 22nd 2010 at 06:03:53 AM
Navn  

-- og innmeldingene til Gruppa som arbeider med RV 7 -- er du med?

.  

Ikke nedrimede biler i dag --på årets korteste natt,--derimot er det pluss 5. Noen lette, lette skyslør svever over himmelen, ikke et vindpust. Så nå håper jeg bare at snøen på Vidda smelter raskt , da kommer den store sommervarmen. Hørte i går at man har frest seg gjennom Rallarvegen fra Finse til Haugastøl--men jæ tør ente kavere for det ( godt Østfolduttrykk) Carl Magnus dro sammen med noen andre på vidda for å ligge i telt i går -- Alt går , selv med "tapet" ben-- Det er morsommere å ligge i en sovepose sammen med kompiser enn på so**** foran TVen.Aud og Gro har tatt et tak med beising av møblene nede ved vannet ,-- så vi krysser fingre for at det blir varme i være , slik at en kan tilbringe noe tid på denne fine plassen. Apropos plass - det går mot slutten av "treskeverket" på parkeringsplassen også. Mulig at man blir ferdig denne uka,--da begynner den store oppryddingen. Noe arbeid er det også igjen på taket, det må inn rekkverk mot øst og ellers full opprydding rundt på området.
-- ha en strålende dag videre --
Det skal større mot til å si sannheten til sine venner, enn til sine fiender.-- fra de små: Om skolemedisin-- Hodepinetabletter som lærerne har på kontoret.-- Når man dør forlater man kroppen og den slutter å banke.--

   
Jun 21st 2010 at 06:41:25 AM
Navn  

- og nattekulda holder seg

.  

Nå er bilene i alle fall rimfrie , men de kalde gardene har vært tilstede også i natt. bilene var helt nedrimet da jeg kom ned- gradestokken viste pluss 1 grad. det er noen skyfjær på himmelen, så sol tar tak etterhvert. I går ettermiddag , kveld var jeg på Gol . der var det sommer. Nå blomstrer prestekragene langs veien og det lukter nyslått høy. Litt av en overgang mellom fjell og dal. her er det knapt 14 dager siden det ble grønt løv. Og bare for å si det som det er ,-- i dag snur sola.
Så denne natten blir den lyseste vi har dette året . Det er bare å håpe at den blir skyfri.
Ha en strålende dag --

   
Jun 20th 2010 at 06:05:56 AM
Navn  

en herlig søndag morgen.--

.  

Fint vær , strålende sol ( og nedrimetde biler) Jeg sperret øynene opp litt da jeg så gradestokken her ca kl 05.00. Den viste minus 2 grader. Men når sola skinner, vinden er helt stilnet og treskeverket har søndagsfri ,-- ja, da er det bare å nyte den første kaffekoppen. Carl Magnus begynner å bli temmelig lei av å sitte i so**** , så nå må han starte noe mer trening av armene. Vi antar at såret er grodd ganske bra , så da er det bare å svinge seg. Svinge seg gjøres det også på Klubbhuset til Hallingdal GK. Så for alle golfere -- dere kan bare glede dere. Dette blir en trivelig møteplass. Så dersom det er noen av dere lesere som ta tips om hva som kan komme inn i Klubbhuset , taes det i mote med takk. Mottaket til Golfbanen blir nede ved DrivingRangen -- Se Pressemelding under -- ad Daglig Leder Geilo IL.
Ha en strålende dag videre.-- Noen mennesker ergrer seg over at rosene har torner. Jeg for min del er mer tilbøyelig til å glede meg over at tornene har roser. -- Om poliklinikk: Et sted der man får kjøpt vin.--

   
Jun 19th 2010 at 05:45:21 AM
Navn  

Fra et forblåst Ustaoset

.  

Det var så ille vind her på morgenen at en bare våknet. Så det er ingenting som minner om sol og sommer. Nå viser gradestokken pluss 1,5 og med den kalde vinden fra vidda , ken en jo bare tenke seg hvordan det er . Ganske overskyet, men ikke noe nedbør enn så lenge. det var meldt snø over ca 800 meter, men det håper jag at ikke slår til Da kan vi gratulere Geilo IL med ny daglig leder -- Det er Roger Espelid. Han har nå i flere år vært direktør på Bardøle Høyfjellshotell -- så han har virkelig skiftet beite ,-- eller kanskje ikke? I all fall -- Roger ønskes hjertelig lykke til i den nye jobben. I dag er det kursdag på Gol , men Carl Magnus må holde seg på so**** ennå noen dager. Veldig fint at det er flere fotballkamper hver dag. -- og mens vi vneter på sommeren -- ta på lue og votter.
Alle burde være opptatt av fremtiden , for det er der vi skal tilbringe resten av våre liv. -- fra de små , om kroppsvæsker: Kan være laget av stoff eller skinn. det kommer an på prisen. Det finnes også skuldervæsker.--

   
Jun 18th 2010 at 06:47:46 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

Det blåser så Usta går med hvite skumtopper. Og den vinden er ikke av den milde sorten. Når gradestokken viser pluss 1 , så kan en tenke seg at det biter i nesa. Så snakker man om at det skal blir lavere dagtemperatur og regn utover dagen. Det er noen få skyer og disse har god fart, ser nesten ut som båter som farer avsted. Nå har det vokst seg store grus og subbushauger nede på parkeringsplassen. Dette har gått unna. De starter tidlig om morgenen og har lange dager. Sommerferie nærmer seg og de vil være ferdig til turistsesongen for alvor starter. Vi antar at det vil være mange fler som tar turen til Ustaoset -- dette er korteste vei inn til Hallingskarvet Nasjonalpark. Jeg vet ikke hvor mye som er kommet inn i turistbrosjyrene ennå , men det har vært noen møter i regi av Destinasjon Geilo med tema Nasjonalpark og hvordan en kan selge dette produktet. Så denne utviklingen skal det bli spennende å være med på.
Ha en strålende dag videre -- La årene gå-- for etterhvert så kan du kanskje forstå, at vil du endre verdens modell, så kan du med hell starte litt med deg selv. -- Om raseskille: Når en mor er ferdig med å kjefte og går over til å bli grei igjen.--

   
Jun 17th 2010 at 06:48:08 AM
Navn  

Rettelse -- Meld deg inn i RV 7

.  

Jeg ble så opptatt av den flotte haren at jeg ikke sjekket overskriften --nå er den hoppet avgårde .

   
Jun 17th 2010 at 06:46:17 AM
Navn  

-- Dagens oppfordring -- Meld den inn i RV 7 --

.  

Nå hopper en virkelig diger hare over tunet. Helt avslappet og rolig. Jeg glemmer ikke den tidlige morgenen for mange år siden at Stein og jeg kom fra stor feiring i Oslo og vi talte 15 harer på jordet nedenfor huset. Nå er det blitt digre hauger med flott masse av forskjellig slag nede på parkeringsplassen. Så nå er det ikke lenge før GEilo Tomteservice starter arbeidet med å puees tili rundt Garasjebygget og tilliggende områder. Det står også igjen noe på taket av bygget -- det er Stolz Entreprenør som tar seg av den biten. Jeg har tilgang på flinke husvaskere denne sommeren ,-- så dersom det er ønskelig med vasking av hytter, kan det ordnes. Akkurat nå er det Statoiltunet som vaskes ned. Det gikk veldig greit med Carl Magnus i går. Nå er det tolmodigheten som skal settes på prøve-- det er utrolig viktig at han ikke belaster benet for tidlig, da blir det bare elende.
-- ha en strålende dag videre.-- Den som kjenner andre , er livserfaren, den som kjenner seg selv, er klok.-- fra de små: Om kjernefamilien-- en familie som lever av nøtter.

   
Jun 15th 2010 at 06:29:48 AM
Navn  

-- Inger- Brit

.  

Det er en strålende sol fra en skyfri himmel. Hallingskarvet er hvitt og vakker, det ligger snø på bakken, på alle tak og bilene er helt nediset. Gradene ? Minus 2 kl 06.00. Men nå kommer sola og jager det meste bort --ikke en sky å se på himmelen. Så da får en bare nyte at det er vindstille så lenge det varer. Det blir fort nok en iskald vind fra Vidda -- der ligger det fremdeles mye snø. Igjen -- dette er ikke noe vær for uteblomster. Så her er det bare å vente. Knuseverket er i full gang. En kunne håpet at det da skulle være overskyet og regn, men slik ble det bare ikke. Så litt støv me en regne med når dette drar i gang. Ha en trivelig dag videre.
-- Naturen bruker så lite som mulig av alt.-- fra de minste: Om indre verdier: Noe man får ved å svelge for eksempel en krone eller en tiøring.

   
Jun 14th 2010 at 04:39:13 PM
Navn  

Hvor bliver sommeren ----

.  

Nå hagler det hagl større enn erter. det bliliggende på bakken - så nå vil jeg tro at det er glatt på veien. gradestokken viser 2, 8 grader pluss. Her blir det tent opp i Kakkelovenen--

   
Jun 14th 2010 at 08:24:57 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

5 svære maskiner er samlet på den nederste parkeringsplassen. Nå er det knuseverket som skal i gang. Mesteparten av den store stenhaugen ved siden av låven skal nå til pers. der er bare så fantastisk å se på at det mates inn store stener --og ut kommer masse av ymse slag. Ustaoset har i dag lett overskyet vær --sola stikker av og til gjennom, men det er egentgli ikke så varme at det gjrø noe. Pluss 3 grader var det kl 06.30 i morger --nå viser gradestokken pluss 5. I kveld er det møte i Lordemarsjen -- Så sett av helgen 7.-- 8. august. Da har vi bestilt fint vær hele helgen. I kveld kommer også Carl Magnus hjem. Det blir en travel dag for ham i morgen , før vi setter oss i bilen tidlig onsdag morgen -- da skal han under kniven. Ja de knærne , de knærne. Det er det dårligste på kroppen blir det sagt. Ha en strålende dag videre.
-- Frihet betyr ansvar. det er derfor de fleste frykter den.-- Hva betyr immunforsvar: Tyrkisk militærvesen.--

   
Jun 13th 2010 at 06:09:20 AM
Navn  

Ny RV 7 -- Velkommen til alle nye medlemmer

.  

Sakte og pent stiger medlemstallet på Ny RV 7 -- vi ønsker mange flere med i denne flotte aksjonen ,-- så det er bare å melde seg inn, Se kontonummer og mer info under. På venster side ligger det en lite video som viser traseen ,--det er faktisk den gamle ferdslesveien --og faktisk også en trasee som Vegvesenet i tidligere tider anbefalte som ny vei -- da uten tunneller. Ustaoset byr i dag på noe kjøligere vær pluss 3 varmegrader og overskyet. det går enda an når det er vindstille. I går kveld så jeg at det lå nysnø helt på toppen av Skarvet. Det meldes jo hele tiden om snø i høyden. Men det er i all fall grønt --
Jeg har ikke hatt anledning til å ta en rnde på mailboksen min siden torsdag formiddag -- og det er meget synlig . Her ligger en drøss med mailer, men jeg starter på toppen og regner med å ha arbeidet meg gjennom disse i løpet av morgenen.
Ha en strålende dag videre.--
Det finnes to måter å få indre fred på. Det ene er aldri å gjøre noe man angrer -- den andre er aldri å angre på noe man gjør.-- Om hjerte/karsykdom: 1. Når man får hjerteattakk i badekaret mens man bader. 2. Kjærlighetssorg som mest karer får.

   
Jun 12th 2010 at 06:33:47 AM
Navn  

-- Hvor bliver sommer varmen av??

.  

Juni --den fantastiske sommermåneden --nettene blir bare lengre og lysere,det er grønt - fuglesang i alle lier. Da blir det tråkig når gradestokken viser pluss 2 grader. I dag er det i tillegg helt overskyet og det er regn i lufta. Nå er i alle fall jeg glad for at det er regn og ikke snø, slik det er meldt over Hardangervidda. Jeg kan ikke se om det er nysnø i Skarvet-- det er for mye skyer. I løpet av de siste ukene er to personer hentet ned fra området rundt Skarvet. De fikk ut på ski på morgene , men føret holdt ikke når det kom utpå dagen. Så de satt der da og ble hentet ned med helikopter. Nå er det blitt grønt også på Ustoset. Jeg er veldig spent på hva som er skjedd med bjørkemålaren denne vinteren. Det har vært harde angrep i enkelte områder. Det går unna på Klubbhuset til Hallingdal Golfklubb. Nå er jeg veldig spent på den nye verandaen-- den nærmer seg ferdig, for ikke å snakke om all maling som er unnagjort. Men ennå står mye igjen , men det er mer for fagfolk, rørlegger og elektriker. Da er det bare å ta på seg ull undertøyet og ta seg en tur ut -- ha en strålende dag videre.
-- Det mange av oss mest av alt trenger, er noen som får oss til å yde det vi kan.-- Fra de yngste: En hoftekam er en kam som man bruker til å gre seg et visst sted med.--

   
Jun 10th 2010 at 06:37:57 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

Nå er det blitt fart i innmeldingene til NY RV 7. -- se innmelding under. Det er selvfølgelig mulig å bidra med mer enn 100,00 kr. Ustaoset har i dag skikkelig plussgrader hele natten gjennom. Gradestokken viste hele 6 da jeg så den kl 06.00. Da blir det fart i gras og løv. Jeg tror jammen jeg bør slå grasbakken her ute i løpet av et par dager. Nå går straks siste fakturasending ad kjøring avgårde. Det er fra tiden etter Påske. Så med Carl Magnus i heimen er det ham som skal ta en jobb rundt dette. Nå høret jeg akkurat at alle vi kaffe elskere helt i ro og mak kan fortsette. Vi har redusert muligheten til å få Parkinsons sykdom -- dersom man i tillegg tar seg en røyk , er muligheten enda mindre. Så aldri så galt, er det godt for noe.
Ha en trivelig dag videre.-- Dagens lille : Alt som er naturlig er foranderlig.-- Fra de små --om forfedre : Noe man har når moren har vært gift flere ganger.--

   
Jun 9th 2010 at 04:06:34 PM
Navn  

Inger- Brit

.  

-- så er det skjedd som jeg egentlig trodde jeg hadde ungått -- Med ny PC så er det en del mailer sombare ikke kom frem. Men nå har jeg sittet og sludret med min nye --og der kom det jammen fram en del , gitt. Så jeg har da fått svart på nnoe av dem .-- Men nå tror jeg at de fleste er på plass. Nå skinner sola her og løvet nærmest yrer fram-- Ha en fin ettermiddag--

   
Jun 9th 2010 at 06:04:25 AM
Navn  

Inger- Brit Bli tilhenger i RV 7 -- se under

.  

God Morgen. Her ligger skydekket lavt i dag. Ikke ser jeg Hallingskarvet, ei heller Ustetind eller Usteberget. Men det er vindstille , pluss 5 grader og gjøken galer i vilden sky. Det har regnet litt i natt og alt ser nydusjet ut. I går fikk jeg beskjed -- nå er jeg med på laget til Marisa Sgaravatti Tournament i Portugal. Det er et uformelt EM for damer senior. Norge stiller med 5 spillere ,--så vi har vært gjennom mange turnerneringer for å komme frem til hvem som skal reise. ( ca 16 land deltar) På Osestølen er det da Carl Magnus som er sjef. Han kommer hjem kommende mandag --men det bærer nesten rett på operasjonsbordet for å ta et dårlig kne. Nå blir fler og fler tilhengere og betaler inn til arbeidet med Ny RV 7. Så jeg bare tar oppfordringen videre --om å melde seg inn. Se under.
Ha en fortreffelig dag -- nå er det så nærme sommeren en kan komme-- og sommernettene er bare så vakre. Anerkjennelse er en plante som oftest vokser på graver.-- bane om gamle: -- De gamle har skrullete hender og brune tenner --gamle kropper har dessuten en trøffelaktig hud på bena.

   
Jun 8th 2010 at 07:05:26 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

Nå var det overskyet -- helt greit for da kommer både gress og løv. Nå skinner det i grønt i liene. Lufta har vært veldig skarp de siste dagene , nå er det en mildere "stemning". Grasbakken lyser også grønn. Men jeg har nok ikke helt sluppet vinteren i hodet ennå . I natt drømte jeg om røde snøskutere og innkjøp av ny. Og så dyr som den var -- Glad da jeg våknet og at dette bare var en drøm. Nå er også Geilos Golfbane åpnet. Jeg tør ikke si om det ligger noen snøfonner rundt omkring -- men det er i alle fall ingen i fairway. Så nå er alle 3 banene klare i Hallingdal. På Hallingdal Golfbanes Klubbhus arbeides det i mange timer hver dag. Så nå er straks malingen ferdig. Og for en flott veranda det blir der nede. Velkommen til en spesielt Klubbhus. Ha en strålende dag videre.-- La ikke dine sanser , men di forstand lede ditt liv.-- fra det minste: Gamle mennesker har kroniske kropper som aldri er friske.-- Forskjellen mellom gamle og unge er at gamle har skjegg flere steder på en gang.--

   
Jun 7th 2010 at 05:31:16 AM
Navn  

Inger- Brit Ny RV 7 -- full regularitet hele vinteren

.  

God morgen. På Ustaoset skinner sola, det er akkurat nå vindstille , men gradestokken viser minus 1. bilene er helt nedrimet. Det var ikke særlig varme i den vinden som blåste over oss i går. det trekker kaldt fra Vidda , der ligger det nok fremdeles mye snø. Når det ikke er varmegrader på natta , går jo smeltingen ganske sakte. Jeg gjør oppmerskom på det store arbeidet som er satt i gang vedrørende tunnel på RV 7. Nå har IS RV 7 tatt opp saken og den kommer på sakskartet der. Jeg håper mange melder seg inn i Gruppen som arbeider med denne nye traseen. det vil gjøre regulariteten over Vidda vinterstid opp mot 100%. Ingen stenging, kolonne og timesvis venting. Som dere ser under, er det lagt inn en oppfordring. Her ligger kontonummeret man kan sette inn penger på. Se også videoen over traseen. Den " gamel " RV 7 vil være en flott sommervei, opplevelsesvei. Norge har tatt mål av seg til å bli et ledende turistland,--da kan vi ikke sende alle våre turister gjennom tunneler stadeg vekk. -- Og villreinene vil råde grunne alene hele vinteren.
Ha en strålende dag videre -- Det vi får bevisstgjort , kan vi gjøre noe med. Det vi ikke får bevisstgjort, gjør alltid noe med oss.-- Fra de små: Gamle damer har nesten brukt opp kroppen sin. -- de er ofte så utbrent at det lukter svidd av dem.

   
Jun 6th 2010 at 07:53:13 AM
Navn  

Inger- Brit Ny RV 7 -- ingen kolonne og venting

.  

Solen flommer over Ustaoset.Jeg lurer på om jeg ser et lite skimt av grønt på trærne i skråningen.Nå er i alle fall isen gått. Det har nok vært ned mot 0 i natt, men nå viser gradestokken 5,5 grader , helt vindstille. Stein Thøger og Kristin er hjemme helgen og har tatt seg av eventuelle forspørseler på lørdag.I går kveld var det grilling på Dagali opplevelsessenter. Der borte har de masse sommeraktiviteter. Gå på nettet og se hvilke tilbud de har. Bjørneparken på Flå er også et fint tilbud i Hallingdal , samt Langedrag. Nå starter man snart arbeidet med å sette i stand området rundt garasjeanlegget. Det kommer til å bli knust endel masse, men det er unnagjort i løpet av en liten uke. Svalene har det veldig travelt oppe under mønet på huset her. det er helt fullt av svalereder på forsiden-- Ike kommer jeg til å ta dem bort, på tross av alle rådene om det. Det skaper trivsel å ha disse vakre fuglene flyvende opp mot huset. Ha en strålende dag videre - i dag kan jeg ta meg en kopp kaffe på verandaen ( eller terassen, balkong er det i alle fall ikke) Fra de små: Når man blir gammel , forandrer kroppen seg og man får fyldige ankeler.Så , da så.

   
Jun 3rd 2010 at 06:15:04 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

I dag er det Skoklefallsdagen. Dersom det er snø i dag, blir det en flott sommer. I dag skulle våronna være ferdig og hesten spent fra skjækene. Det ser ikke ut til at det kommer snø på Ustaoset i dag. Riktignok er det overskyet, men det er fart i skyene og pluss 4 grader.En skal aldri se aldri , --det meldes om snø over 1200 meter. Grønt løv er det ikke i dag heller, men så snart isflaket er borte på Ustevann, spretter det ut. Det har liksom stått litt stille de siste dagene. Vi må krysse fingrene for at Vikersund Hoppbakke får bygge ut sin store bakke -- Det blir utrolig spennende, da får vi verdens største i Buskerud, opp mot 250 meter kan man da hoppe. Minner om at vår 18 - hulls golfbane er åpen. Den ligger fantastisk flott dette året. Vi tenker på den som Eventyrbanen -- mellom fosser og fjell og med mange spennde hull. Så holder en seg på fairway kan dette bli et eventyr for noen og enhver. HA en eventyraktig dag videre-- kos deg.-- det største øyeblikket i ditt liv inntreffer ikke når lykken smiler til deg, men tvert i mot når du nedslått og fortvilet føler motstanden våkne i deg og du lover deg selv at det skal bli annerledes i fremtiden.-- fra de små :-- Gamle folk har bølger i ansiktet.--

   
Jun 2nd 2010 at 05:56:58 AM
Navn  

Inger- Brit Ny RV 7 -- Gjennom Hardangervidda

.  

God Morgen.
Som en ser på bildet , er det et krakelert skydekke nå på morgenkvisten. Men det virker som om skydekket har tenkt å slippe sola godt til. Ingen kalde grader i natt. det ligger fremdeles mye snø i fjellet, så her kan det fremdeles komme en vårflom , men ikke her i vårt område. Nå er veiene brøytet og tørket opp, så det er kjørbart til de fleste hyttene. Nå venter jeg bare på å se de første grønne bladene. Jeg har fått noen spørsmål ad raking og såing av tak. Det blir flotte tak av å ta en runde på disse. Få vekk gammelt gress og "trimme" taket. For alle gollfere -- nå er det fantastiske forhold på Hemsedal Golfalpin. På Geilo åpner det denne uka. Veldig bra for oss her oppe-- da kan vi få trent så ofte vi ønsker. Hallingdal Golfklubb åpner sitt nye Klubbhus 27. juni -- med stor mottagelse og Sparebank 1 turnering.Turneringen ligger i Golfbox.
Regner med at menge leste oppslaget om golf i Aftenposten for en ukes tid siden. Så her er det bare å komme seg ut på de grønne sletter.--
Ha en strålende dag videre -- Så mange bekymringer man mister når man bestemmer seg for ikke lenger å være noe, men å bli noen.-- Fra de små: Noen barn har fregner. Det er et slags pepper som har landet på huden.-- Fregner er pygmeer som sitter i det øverste hudlaget.

   
Jun 1st 2010 at 05:05:00 AM
Navn  

Inger- Brit Nasjonalparkambassadør

.  

Solen skinner , gjøken galer og det er minus 2 grader.
Men det er bare for et par timer,da har solen overtatt arenaen og varmer oss opp. Jeg tror jammen jeg fremdeles ser is på Ustevann -- det tar sin tid før løvet kommer her. Nå er veiene oppover i hyttebyen brøytet opp og med dette været tørker det også fort. Noen små skader er det blitt etter vårflommen , men det meste rettes i løpet av dagen i dag. Som dere ser under, er arbeidet med NY RV 7 i godt gjenge. Jeg håper så mange som mulig blir medlemmer og støtter arbeidet. Som det står i innbydelsen -- dette viser hvor folket ønsker å kjøre--hele året. Det er også interessant å lese at den gamle veien over Hardangervidda gikk akkurat i den traseen som nå er foreslått. En kan lese dette i Turistforeningens Årbok fra 1980. Veldig fint om dette kan sendes videre til venner og bekjente.
Ha en strålende dag videre.-- Du kan ikke velge hvordan du vil dø. Eller når.-- Du kan bare velge hvordan du vil leve. Nå. -- Fra de små: Utseeende er en viktig del av kroppen. --Mammaen min er i alle fall veldig pen, for hun har så veldig lange puppper.

   
May 31st 2010 at 06:56:25 AM
Navn  

Inger- Brit Ny tunnel RV 7

.  

Nå arbeides det godt med Ny Tunnell over Hardangervidda. Jeg kommer med en mulightet til å bli medlem i Folkeaksjonen for Tunnell og med et kontonummer der du kan sende inn medlemskontingene. det er minimum 100 kr for enkeltmedlemmer og 1000 for firmaer. Sverre Kleivkås fra Eidfjord er leder. Han var også leder for Hardangerbrua. Dette er et veldig viktig tiltak for samferdselen mellom øst og vest. Slutt på køer og kolonnekjøring. Åpen vei hele vinteren.--og ikke minst , en fantastisk Eventyrvei på sommerstid --dersom en ikke ønsker å kjøre tunnel.
Ustaoset har i dag nedrimede biler og hvit bakke. Det har nok vært ganske kaldt i natt. Nå viser gradestokken 0. Men for å si det slik --nå auser det på med varme. Sola stråler fra en knallblå himmel. Enn så lenge er det også vindstille. Gjøken galer --dettt året hørte jeg den først fra syd.Jeg må innrømme at jeg husker ikke de enkelte ordtak om gjøk og retning. Send meg gjerne noen ord om du kan disse.
I dag er det Melkedagen. Slik været er idag skal det være til søndag etter Korsmesse ( 14. september) Da går det mye solkrem. HA en trivelilg dag videre.-- Fra de små : Vi kan lage pølser av hesten. Grillpøler eller wiener i endetarm.-- Det er ikke utseende men teller med. Det er munnen.

   
May 28th 2010 at 02:14:21 PM
Navn  

inger-brit

.  

-- da drar jeg. Nå snør det , gradestokken viser 4 varme grader --

   
May 28th 2010 at 06:10:38 AM
Navn  

Inger- Brit Snart på med stillongsen --

.  

Ja, i går måtte jeg bite i det sure eplet og dra på stillongs. Det var skikkelig kaldt. Kjølig værlag og nordavind . Da er det bedre å ta en titt på gradestokken i stedet for å se på kalenderen. Nå er gradene steget til minus 4,5. Helt vindstille enn så lenge. For dere som lurer, det er ikke grønt løv på noen busker, isen er heller ikke gått. En kan si at løvet kommer ikke før isen er gått. Men en del grønne gresstrå titter fram rundt huset. Jeg har inntrykk aav at halve Geilo er på ferie om dagen. Liv på Haugastøl kommer fra et fossende Grønnland og bare snur i døren ,--nå vil hun ha sol og varme. Det kan være viktig nå som starten på sommersesongen er rett rundt hjørnet. Da er det full fart på Haugastøl og Rallarvegen.
Jeg nevnte såvidt på siden her at nå er golfbanen på Granheim åpnet. Den er veldig bra dette året,-- så her er det ingen grunn til å la køllene ligge igjen hjemme når du skal til fjells.
Sender mange hilsner til Carl Magnus som driver med eksamensforberedelser i Trondheim --
Ha en strålende dag videre.
-- Kjærligheten er like uproblematisk som et kjøretøy. Problemet er bare sjåføren , passasjerene og gaten.-- Det som er forskjellen på mennesker og dyr er at når grisen er passe feit, så blir den spist.--

   
May 28th 2010 at 04:11:22 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

En tidlig morgen er det minus 6 grader på Ustaoset. Vindstille og kun en liten skybanke mot syd.--

   
May 27th 2010 at 11:37:07 AM
Navn  

inger-brit

.  

til alle glade golfere
Banen på HemsedalGolf alpin er i flott stand etter vinteren. alle 18 hull er åpne.--

   
May 27th 2010 at 06:40:03 AM
Navn  

Inger Brit -- tilbake til vinteren.

.  

Du ser helt riktig --her ligger snøen og det er ganske tåkete. Akkurat nå ser jeg faktisk ned til hotellet, men ikke lenger. Isen er ikke gått på Ustevann. Helt vindstille og ingen nedbør akkurat nå. Nå er det siste innspurt for fakturaer fra vinteren til og med påske. Det blir en ny runde fra Påsken til snøen har gått. Jeg ser at det er ganske mange jeg har feil adresser på, så det er blitt noen i retur. Men det skifter med postnummer--og da kommer brev tilbake. Her kommer en glad melding for alle som skal til fjells neste uke. På mandag kjøres en showel gjennom på alle veiene i Ustaoset -- så på 1. juni skulle alle være åpne. Dersom det er noen som har tenkt seg til fjells denne helgen og trenger nøkkel -- gi meg beskjed i løpet av dagen i dag eller formiddagen i morgen , slik at jeg får hengt den ut. Ha en strålende dag videre -- nå har jeg satt på mer strøm ,--men en trenger også noen innedager av og til. -- Bær hver dag en kurv grus til samme sted, og du skal bygge et fjell -- Fra de små: Dyr har også innvoller, men menneskene lager tran av dem.-- I forhold til mennesker så har bier binyrer.-

   
May 26th 2010 at 04:07:17 PM
Navn  

Inger- Brit

.  

--Ja , du ser helt riktig Her ligger snøen på bilene.
Pluss 2, 5 grader. Nå tar jeg snart på stillongsen.
--

   
May 26th 2010 at 08:59:43 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

Ser ut til at da jeg fikk skrudd maskinen av og på noen ganger , så tok også fotoprogrammet til vettet og startet helt av seg selv --

   
May 26th 2010 at 08:57:45 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

LAngt på dag --men her har det vært fulle dataproblemer--men nå funker både tastatur- mus og maskin --hva mer kan en ønske seg. Så tusen takk til Infotec og Kristian. Men jammen sitter en og er helt ute av samfunnet når maskinen ikke virker. Ustaoset hadde i dag kl 0600 minus 5 grader --Ja du leste helt rktig. Alle biler var helt nedrimet. Nå er det minus 1 på skyggesiden, men sola har tatt tak og gir noe varme. Det ligger en mengde mailer og venter i innboksen -- jeg skal ta dem etterhvert , men først må jeg på skolen i dag. I går ble det en lang tur til fjells. --Jeg klarte av alle ting å fylle bensin på dieselbilen -- Det var ikke lurt, for å si det slik. Men heldigvis startet jeg ikke bilen. Men det tok tid for bilen måtte kjøres på redningsbil ned til Krøderen for å tømmes. Så mellom 4 og 5 timer tok den herligheten. Så pass på --nå som pumpene er så nærme hverandre er dette fort gjort. Ellers er det gått mye snø her de siste dagene.Jeg vet ikke hvor langt en kan kjøre med bil oppover, men skal få sjekket det i løpet av et par dager. Nå er det skole først i dag -- Ha en strålende dag videre -- Å gjøre det eneste riktige er ofte noe man griper til som siste utvei.-- Fra de små: det er forskjell på dyrekopper og menneskekropper. Dyrekroppene er som regel avlange med bustverk på, mens menneskekroppene er mer oppegående --

   
May 21st 2010 at 10:46:39 AM
Navn  

Webmaster

.  

Det er dessverre problemer med webkameraet. Vi vil løse problemet når Inger-Brit er tilbake over pinse.

   
May 20th 2010 at 06:08:38 AM
Navn  

-- Nå skinner sola --

.  

Sola skinner og snøen går. Det har vært varmegrader i natt og da går det noe raskere. Men det har ikke vært mange, for bilen er neddugget. Det er ingen hjemme på Osestølen i pinsehelgen. Jeg reiser i ettermiddag og er ikke tilbake før på tirsdag. Men det ser ikke ut til at så mange har tenkt seg til fjells denne Pinsen. Antar at det er godt med litt varme og sol i mer "sydlige" egne. Er det noe , treffer man meg på 32 09 31 11. Jeg har satt over telefonen til mobilen. Våren har slått til på Ustaoset -- det renner vann overalt. Bekker har funnet seg nye løp og renner friskt i vei.I går var det en som gikk gjennom snøbrua rett nedenfor huset her. Det ble en våt fornøyelse. Ellers trodde jeg Dundee hadde stukket av. Så etter letning i flere timer, kom jeg til å ta en tur opp i 3. etasje. Der satt han -- døra hadde smelt igjen. Merkelig om en liten tempelhund hadde funnet det for godt å "rømme". De er virkelig voktere av eget område. Da er våre 10. klassinger på Hol Ungdomsskole kommet opp i matte. Så jeg krysser fingre for dem -- det skal opp på tirsdag.
Ha en fortreffelig dag videre.-- Vi elsker ikke mennesker fordi de er vakre, vi synes de er vakre fordi vi elsker dem.-- Den største forskjellen mellom mennesker og dyr, er at hestene får valper-- -menneskene er trådløse.

   
May 19th 2010 at 05:59:11 AM
Navn  

Inger- Brit --midt i vårflommen

.  

God Morgen.
Det risler og renner. I natt har det vært varmegrader -- da tar det skikkelig på snøen. Overskyet vær, men jeg ser Skarvet. Pluss 2, 5 grader. I går hørte jeg gjøken for forste gang på Ustaoset dette året ( for min del)
Jeg har fått forespørsel om skuterkjøring til helgen-- det er jeg temmelig sikker på at ikke blir noe av. Nå er det et skikkelig mellomføre. Når det gjelder brøyting av veiene, antar Veistyret at det kan være muligheter i månedskifte mai / juni-- men alt dette er væravhengig. Hører at veien oppe ved Nystølen har fått hard medfart. Jeg har ikke vært oppover på en del dager --så jeg kan ikke si hvordan mildværet har fart med veiene. Da betyr det i så fall et stykke arbeid før det er kjørbart.
Så er arbeidet med Skarverennet 2011 startet opp -- er det noen innspill og ideer du sitter med ,--ikke behold dem for deg selv , men send dem over til meg --så tar jeg det videre.
Ha en strålende 19. mai.-- Humor er en alvorlig sak . Det er vårt eneste vern mot fortvilelse og depresjon.-- Forskjellen på dyr og mennesker: Dyr har ikke øyenbryn.-- Når noen har fire bein, er de som regel ikke mennesker.--

   
May 18th 2010 at 06:33:37 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

DEt ser ut til at webkameraet har hengt seg opp. Så jeg får be om at Webmaster kanskje kan hjelpe meg litt utover dagen. I alle fall er det fantastisk vær i dag --minus 1, 5 grader, vindstille og bare et par skydotter på himmelen. Det har smeltet ganske mye de siste par dagene -- og det er noen hytter som har fått overvann i kjelleren. Det er egentlig synd å si at det er fint med kulde, men det hjelper til at snøsmeltingen går noe saktere. Fremdeles mulig å gå på ski fra huset, men nå tror jeg at skuteren blir satt inn. Så de som vil til hyttene etterhvert, må regne med å bære oppover.
Det vil ta sin tid før en kan kjøre på hytteveien -- de vanlige fonnene holder tak ganske lenge ennå. Det kom noe på Kristi Himmelfart og var helt sikre på at man kunne kjøre oppover, men det går altså ikke.
Ha en strålende dag videre.
-- ER man ikke tro mot seg selv, hvordan kan man da være tro mot andre? -- Forskjellen på mennesker og dyr er at kroppen til menneskene har meninger.-- og at menneskene ikke har horn.

   
May 17th 2010 at 06:15:16 AM
Navn  

Gratulere med Dagen

.  

For en dag -- det er i alle fall ikke blå himmel. Skarvet er borte i tåka , det risler i alle retninger overskyet og regn i lufta. Så her er det bare å kle på seg og ta med paraplyen. Skuterføret er egentlig regnet bort de siste dagene. Men dersom kulda kryper tilbake, vil en kunne gå flotte skiturer ennå. Jeg kom oppover TEssungdal i går ettermiddag. Der var det flom i elva. Alle småbekker flommet over , også over veien enkelte steder. Jeg ser oga ta her på Ustaoset rant deg godt i går kveld. På en hytte er vannet kommet seg inn i kjelleren, men det renner jo etterhvert unna. Stein Thøger sa at det hadde regnet ganske mye her et par dager og da blir det mye vann. Håper alle får en hyggelig 17. mai -- det er pølser og is som er dagens meny.
Nok en gang Gratulerer --

   
May 13th 2010 at 07:06:44 AM
Navn  

Inger- Brit

.  

Mai kulde, gjør bondens lader fulle. Men nå synes jeg ærlig talt , at de er fulle nok. Etter den kulda vi har hatt i mai, må de da vitterlig snart renne over. I dag er det et godt skydekke, minus 2 grader og det snør skikkelig. Jeg kan ikke huske sist gang det var så mye snø i fjellet midt i mai. Heller kaldt i mai og varmt i juni ,--enn omvendt.Stein Thøger er kommet hjem for å være ansvarlig på Osestølen noen dager. Så han skal starte dagen med å kjøre ut en del ved. Det kan kanskje hende at det kommer flere på den listen etterhvert. Det er fint med nysnø på den harde skaren som har vært til nå.
Hver gang jeg hører om russebiler i radioen, skvetter jeg til -- det er skjedd alt for mange ulykker med vår flott ungdom i disse maidager. Ha en strålende dag videre -- nå tar jeg en kaffelade til og fortsetter å skrive regninger-- Ikke alt vi erkjenner , kan endres. Men ingenting kan endres før vi har erkjent det.-- Jeg slo nerven min i sommer, så den ble helt bøyd.-- Nerver er sånne som trærne har utenpå stangen sin.--

   
May 12th 2010 at 04:43:23 AM
Navn  

Inger- Brit Tunnel over Hardangervidda

.  

God Morgen. Skal du til fjells -- ta med fullt vinterutstyr. Gradestokken viser 11 minus -- Det er absolutt kaldt. Vindstille nå på morgenen og helt knallblå himmel. Men ikke et grønt gresstråd titter frem i denne kulda. Jeg har skrevet det før og tar det opp igjen -- ikke kjør bilen opp på taket --overgangen mellom tak og vei er ikke helt god og her blir det ikke gjort noe før arbeidet med hele oppussingen starter. Men alle parkeringer skal fremstå minst like bra som tidligere, det er et klart løfte fra de som har bygget Bilstallen. ( Ustaoset Utvikling)-- altså ikke Usta Eiendom -- Er du interessert i plass, så tror jeg det ligger et par igjen. Ta kontak med Jannike i Herland Eiendom. 97 97 51 51. Tusen takk til Erik Kristiansen som reddet meg i går --da alt som hadde med skriver å gjøre , helt plutselig stoppet. Da er det fint å få rask hjelp fra Geilo. -- Så jeg bare råder alle, kjøp det du trenger på Geilo. Der stiller de opp.
Ha en strålende dag videre. - Vil du at dine drømmer skal bli virkelighet --våkn opp.-- Fra de små: Nervene sitter under neglene -- Hvis man ikke har nerver, jobber man bedre og får gjort unna flere ting.--