May 17th 2011 at 05:24:58 PM
Navn  

-- snø --regn --sol

.  

Geilo og Ustaoset har hatt alle disse tre i skjønn forening i dag. Bare så flott at under Barnetoget var det sol-- deretter var vi i Geilohallen. Der var det kaffe, brus , og underholdning inne, regn og kaldt ute. Takk til Kari som tok meg med på tur i dag --

   
May 17th 2011 at 06:40:33 AM
Navn  

Gratulerer med dagen --

.  

Nå er flagget kommet opp i kjøkkenvinduet. Det er omtrent Norgeni rødt, hvitt og blått. Blå bil med hvit snø ,--mangler bare en rød dæsj -- så har vi sangen klar. Det ligger et par cm nysnø i fjellet i dag. Det snør ganske heftig nå også , men det er akkurat over 0 , så den blir ikke liggende på veien. Apropos sangen Norge i rødt , hvitt og blått. Den er skrevet på Ustaoset. Dersom jeg løfter blikket mot Skarvet, ser jeg rett på hytta. Så jeg skjønner godt at Finn Bøe fikk en fin inspirasjon der han satt i sin lille skrivestue. Det er ellers veldig stille på Ustaoset om dagen. I dag er både Bua og Kiosken stengt. De har virkelig fortjent en fridag. Dette er en av to dager i året at Anne Kari og Helge tar seg fri. Det er imponerende. Så jeg oppfordrer alle til å handle all bensin på Ustaoset. Det er nemlig viktig med tanke på at man må selge x antall liter for å holde på selskapet. Ustaoset Resort holder stengt frem til midt i juni. Jeg har tidligere nevnt dette med klipp/ rak av tak og ikke minst vårvask. Så send melding dersom dette er aktuelt. Nå blir det så mørkt ute , at jeg tenner noen stearinlys -- tar meg en kopp kaffe til og nyter en stille morgen med flott musikk på radioen. Ha en strålende dag videre --kos deg på Nasjonaldagen vår og treff gode venner. -- Et vers til fra Wildenvey, fremdeles om heggen: Og dugten , kjenn den. Den fyller grenden , den fyller landet og hele luften. Hei hypokonder,- kom ut og kjenn, hvor all våren ånder i heggeduften.

   
May 16th 2011 at 05:55:14 AM
Navn  

-- En vanlig 16. mai morgen.

.  

Det er vanlig med kalde grader i mai. Så også dette året. I natt har det også vært kulde grader. Bil og gras er rimet. Det som er uvanlig, er at det ikke er snø. Den forsvant mer eller mindre rundt påsketider. Men isen ligger på Ustevann, løvet er ikke sprunget ut og veiene er temmelig sølete enkelte steder. En liten tur oppover Konsulvegen i går , viste med all tydelighet at her må det ventes med reparasjoner. Helt utrolig hvordan vannet dette året har fått skikkelig tak. Jeg så også at vier har tettet mange av grøftene. Så min oppfordring fra i fjor står ved lag: Anskaff en skikkelig hageklipper og klipp i vei. Rundt de hyttene som vi tok i fjor , er det blitt veldig fint. Vier kan brennes som hageavfall på stedet. Nå starter den vanlige vinteroppryddingen med regnskapet. Det blir jo liggende når sesongen står på. Så egentlig burde jeg ønske meg dårlig vær med regn og storm , slik at en ikke blir fristet til å gå ut. Ha en strålende dag videre -- Nok et vers fra Wildenvey , om heggen: Og den blir båret til pryd i håret, av unge jenter med hver sin frier. De gjør seg søte for unge slusker, som de skal møte på kjente stier.

   
May 15th 2011 at 07:47:42 AM
Navn  

-- Det er helt sant det du ser --

.  

Her ligger snøen igjen. Det er akkurat 0 grader, så det skal lite til før snøen legger seg skikkelig på veien her nede. Det snør lett og fint. Litt av en overgang får en si. Jeg kom fra Sandefjord i går kveld etter en utrolig trivelig golfrunde.Så takk til gutta fra Larvik og Nes. Vi holdet motet oppe. Det er bare så fantastisk å kjøre Numedalen--ikke en trailer. Det ble forresten en spennende tur oppover. Jeg så både rådyr og elg og satt litt på ank om det skulle komme noen kryssende. Men det aller mest spennende var jo Håndballkampen. DA Larvikjentene ble hentet igjen i sluttminuttene, var det bare så vidt at jeg ikke måtte stoppe bilen. Men over Vasstulan var løpet kjørt --og de kunne ta pokalen med hjem til Larvik.-- Neste uke er det enny golfrunde ,--denne gangen drar jeg til Kragerø. I huset her er det folk -- så det er muligheter til å få hjelp om det trengs. Dette er ellers tiden for Ustaosingene til å dra på lenger ferier, til sydligere egne, for eksempel. Selv har jeg holdt meg mer til en golftur på høst og vinter, i et tapprt forsøk på å holde svingen og spillet vedlike -- Å bo her oppe er ikke helt i modus for forbedringer vinterstid. Gled dere: I dag er det St. Halvardsmesse. Om det er kaldt denne dagen og hele kommende uke, blir det en varm og god sommer --men det er også et annet værprofeti: Det været som er på St. Halvardsmesse og dagen derpå , skal vare helt til St. Hans. Ikke noen tvil om hvilket av disse jeg har i hodet akkurat nå.
Ha en strålende dag videre -- Vakrasete blomen er kjærleiken, men ingen er skjørare enn den ( ( Karsten Oksavik)

   
May 13th 2011 at 02:57:41 PM
Navn  

-- glade golfere kan glede seg --

.  

I morgen åpner Hallingdal GolfAlpin for sesongen. Det meldes om flotte forhold. Vinteren har fart fint med banen denne vinteren. Sjekk www.hallingdalgk.no for å se når våre turneringer er. De er åpne for alle -- Flotte premier.- Du kan melde deg inn via Golfbox. -- Velkommen til en av Norges fineste baner-- EVENTYRBANEN i Hallingdal --

   
May 13th 2011 at 12:07:57 PM
Navn  

-- Fint være, strålende sol --

.  

Det kom på et tidlig møte i dag--derfor ble dagboken litt utsatt.
Stålende som fra skyfri himmel.
Arbeidet med flere avløpsledninger går sin gang -- så her er det store bilene på farten. Men det blir jo så utrolig mye bedre.

ha en strålende dag videre

   
May 12th 2011 at 06:11:20 AM
Navn  

-- pluss grader og regn i natt

.  

Det kom en god regnskur i går og jeg ser at det har regnet i løpet av natta. Men så veldig varmt er det egentlig ikke, pluss 3 ute akkurat nå. Så en kan si at det er en typisk mai dag. Nå starter etterhvert gravingen med avløpsledninger rundt om på Ustaoset. Det er et stort arbeid. Je gbare minner om at disse ikke kommer ferdig gravet. Ser ofte ut til at vi alle ønsker endringer / forbedringer , men tenker ikke på arbeidet som må gjøres før ting er ferdig. Slik er det også på Geilo for tiden. Der skal det graves et nytt underjordisk garasjeanlegg-- Da blir det nødvendigvis både uryddig, skittent og vanskelig å komme fram der en vanligvis har gått. Men som sagt -- ting trenger tid, deretter blir als å meget bedre. Ha en strålende dag videre.-- Wildenvey: Å, hvor jeg husker dens hvite dusker, dens lette duftsne blant grønne busker. Den pynter stuer , men virker vårligst i skyggeluer på unge slusker. -- (Ja, er det noe jeg savner så er det heggen. Det var det mye av på gården i Rakkestad)

   
May 11th 2011 at 06:41:05 AM
Navn  

-- Ingen varme i natt --

.  

Det går opp og ned med gradene. I natt har det nok vært ganske kaldt. Kl 06.00 var det minus 1 her, nedrimede biler og bakke. Isen er fremdeles ikke gått , så det er bare å vente på grønt løv. Men dette er akkurat slik mai måned er. Jeg har ikke vært oppover mot Nyestølen så jeg vet ikke hvordan snøen / fonnene ligger oppover. Nå skinner sola fra skyfri himmel, og alle vinduene skriker etter å bli *****t. Men jeg skal være standhaftig og ikke la meg friste til å begynne med vinduspuss. her er nok andre ting som må gjøres først. Ha en fortreffelig dag videre -- Mer Wildenvey: Og vårbud runger fra glade unger, med kjaker røde og kjoler skitne. Men heggen , heggen som står i flomvann til langt på leggen, er hovedvitne.

   
May 10th 2011 at 06:35:35 AM
Navn  

-- Varmegrader på natta --

.  

I natt har det ikke vært kalde grader. Men ikke så altfor mange av de varme heller, gradestokken viser 4, 5 akkurat nå. Helt vindstille og overskyet. I går var vi på befaring for å få ryddet opp etter vårens flomvann. Det ser ut til at mange bekker og grøfter er helt gjengrodd av vier. Dette gjør selvfølgelig at bekken tetter igjen og vannet tar ny vei. Så vi må fortsette vårt arbeide med å renske opp i all vier som gror helt vilt. I går ledet Sigbjørn den lille bekken nede ved parkeringsplassene tilbake til løpet sitt. Det ble veldig bra. Nå blir det etterhvert beising og maling som atår på arbeidsplanen, men ikke minst dette med å rake tak. Jeg har allerede noen tak på bestillingsblokka mi. Er det flere som ønsker taket raket og rensket, er det bare å sende en mail eller ringe. Dette er tiden for raking før det nye gresset kommer for fullt. Ha en trivelig dag .-- Fra Wildenvey: Jeg vet det lider mot heggetider, mot vårvidundere og liv derhjemme. Det sikre merke er måltrostoner og stær og lerke, som alt er fremme.

   
May 9th 2011 at 05:11:12 PM
Navn  

Nye fartsmålere i Hallingdalen --

.  

Gjør oppmerksom på de nye gjenomsnittemålerne som er kommet på plass ved Nesbyen -- Vær obs --minner også om 60 km sone fra Rennedalen til Lortholbekken.-- Her kan det bli mye penger å tjene for staten -- Så vær påpasselig --

   
May 9th 2011 at 06:36:05 AM
Navn  

- tilbake i fjellheimen--

.  

Ser ut til at det har vært kuldegrader i natt. Det er rim på bakken og bilene. Gradestokken viser nå pluss 3. Helt vindstille. Det ligger fremdeles mye snø i fjellet og med nattekulde blir det nok hvitt en stund ennå. Det er ikke mulig å gå på ski herfra lenger,--men det jo ikke langt til Vidda. Isen ligger ennå på vannet, så her blir det nok en stund ennå til vi får grønt løv. Jeg har ikke snakket med Ola i dag, men gjør oppmerksom på at telen må gå ut av veiene før de får begynt å gjøre noe der. Det er et et par av veiene som virkelig har fått juling i vårløsningen. Det vil nok ta noe tid før disse er operative. Kjøvingen i høst på barfrosten var hard kost. Nå setter jeg meg til med fakturaskriving -- Ha en strålende dag videre -- Om tollere: Det er en politimann som liker å arrestere flasker.-- Tollere sjekker om du har med deg ekte vare --

   
May 8th 2011 at 12:05:08 PM
Navn  

Snart på vei til fjells--

.  

Da er det siste dag på Høyres Landsmøte. Nå diskuteres skolen--Norges dyktige lærere skal få skikkelig drahjelp fra Høyre i det daglige arbeidet med elevene- Vi vil en god skole for alle. ha en strålende dag videre --

   
May 7th 2011 at 10:30:11 AM
Navn  

--Litt mer landsmøte --

.  

Det er en trening å forsøke seg på en anne PC. På Høyres Landsmøte er det hardt arbeid som er i fokus. Nå diskuteres omsorg--her er det mye å ta tak i. Det er bare å brette opp ermene. Rart er det å komme ut av hotellet og se grønne plener, blomster og løv.Men i alle fall --vi som bor høyt til fjells, får da virkelig oppleve våren flere ganger -- så når jeg i morgen drar hjem, tar jeg med vårfølelsen og gleder meg til den endeligen vår på Ustaoset -- Ha en srålende dag videre -- Dette blir et flott Landsmøte i Høyre

   
May 7th 2011 at 10:21:16 AM
Navn  

--Høyres Landsmøte--

   
May 5th 2011 at 06:12:17 AM
Navn  

- en vanlig mai -

.  

Litt mindre snø enn en forventer i mai, men nå er vi back to basic når det gjelder maivarme , eller skal en heller si kulde. Gradestokken viser såvidt under 0 , men det blåser en skikkelig sur nordavind som gjør at det nok er noen fler effektive kalde garder. Sola ser ut til å komme frem etterhvert. Det er mest blå himmel å se, noen få store skybanker duver dovent over himmelen. Det har vært en hard vår for veien oppover i Ustaoset. Den beste pr dato er faktisk Nyestølvegen. der har Geilo Tomteservice fyllt opp der veien var helt borte. Ellers er lange strekninger nærmest helt borte. Så her blir det en jobb å gjøre når det hele er tørket opp. Før den tid er det ingen vits i å starte med dette store arbeidet. I dag drar jeg på Høyres Landsmøte. Men det er bare å ringe det vanlige nummeret, her er noen som bor i huset. Ha en trivelig dag videre og en God Helg.-- Fra de små: Jeg arvet en edderkopp etter Lasse, men moren min rundjulte den og kastet den i do --

   
May 4th 2011 at 06:15:50 AM
Navn  

- Mangler bare snøværet

.  

Det kalde været gir seg ikke uten sverdslag. Minus 2, 5 grader i fjellet i dag. Overskyet og vindstille. Nå kunne en godt tenke seg at det blir litt varmere, men slik er det nå engang ikke. To ensomme tråkkemaskiner og to bensinkanner er alt som står igjen etter et forrykende arrangement. Den store containeren fra 3. Drikkestasjon ble dratt ned på morgenføre. Det var to Weaseler som stod for jobben. Skal bli spennende når vår gamle , trauste Weasel kommer tilbake i løpet av høsten. På Geilo ILs kontor er det full fart med å sende tilbake ting som er gjenglemt. Se ellers www.skarverennet.no for å få med både bilder og annet om Skarverennet 2011. Jeg kan også fortelle at Eiendomsmegler 1 ha gitt 30.000 til Geilo IL som takk for en stor innsats i forbindelse med arrangementet. Både fra administrasjon , frivillige og de fra de forskjellige entreprenørselskapene. Klart det koster mye penger å legge så mye snø oppover i løypa. Tusen takk til dere som har sendt meg mailer om Skarverennet 2011. Vi tar med stor takk i mot ros og ris. Ha en trivelig dag .-- Må bare minne om at mai måned ble kalt for Blomstermåned.

   
May 3rd 2011 at 06:45:04 AM
Navn  

-- Mai kulde, gjør bondens lader fulle --

.  

Tja, dette får vi bare klamre oss til. Det kan muligens bety at det blir noe varme til sommeren. I dag snør det litt igjen , men dette blir det ikke noe særlig av. Den ligger ikke på bakken. Her er det akkurat så gradestokken har krøpet over null streken. Ikke et vindpust. Til alle som lurer -- det er ikke skuterføre lenger, nå kjøres de til reparasjon på Geilo. Vårløsningen ha fart veldig stygt med alle veier på Ustaoset. På grunn av tele har vannet gått andre veier og tatt med seg all løsmasse, så her ligger sand og pukk langt nedover. Når veiene er klare, må vi til å arbeide med Statoiltunet. Der måtte det graves en skikkelig grøft for å få vekk alt vannet som ikke kom ned i bekken fordi den var helt tilfrosset. Torsdag reiser jeg på Høyres Landsmøte. Dersom det er noen som skal få nøkkel hengt ut, er det folk i huset her.
Så ring mitt telefonnummer 926 99 111. Ha en strålende dag videre --

   
May 2nd 2011 at 06:59:34 AM
Navn  

-- da er det vinter igjen --

.  

Forhåpentligvis ikke så lenge, men det snør altså her oppe, på Geilo og ned i Skurdalen. Er vel kommet et par cm nysnø. Minus 0,5 grader. Overskyet akkurat nå, jeg ser ikke Hallingskarvet. Alt på arenaen er ryddet - her stod en hel gjeng på i går så det suste. Nede på parkeringsplassen står den store " bildebilen" noen skutere blir hentet i dag og jammen har to weaseler funnet veien oppover dette året. Dersom dere ser på forsidebildet --ikke Petter Nordthug, men noe lenger bak , så ser dere en weasel. Og nå kan dere bare holde dere fast --til neste år er jeg blitt lovet at vår gamle weasel igjen skal være på UStaoset. Den har stått på verkstedet til en nede i Hol i mange, mange år. Men han tok meg i handa her på Skarverennsdagen at han skulle få den opp til Ustaoset etter sommeren. Fra i dag blir alle veier stengt. De blir stengt i minst 14 dager. Det er fremdeles mye tele i bakken og her må alt tine. Da først kan en starte med å reparere veiene. Det er å håpe at det nå blir varme grader natterstid - så telen kommer seg raskt ut. Men erfaringsmessig blir det ofte en kald mai når april har vært varm. Det ble brått veldig stille på Ustaoset. Rett fra forberedelser og travelhet i påsken , så Skarverenn og så ble det bråstopp -- Ha en strålende dag videre --

   
May 1st 2011 at 06:33:28 AM
Navn  

-- kom mai du skjønee milde --

.  

Det er et eventyr-- 12000 tok den flotte turen over fjellet i går. Det ble skrytt uhemmet over løype, innsats av gutta med store maskiner, over funksjonærer--Kort sagt ALT. Det var en fabelaktig dag i fjellet. De 9 som bor her i huset og som gikk , noen fra Finse, noen fra Haugastøl, var helt overgitt. De hadde aldri opplevd fjellet så fantastisk- og heller ikke stemningen i mål med en meget god speaker --selveste sjefen fra VM. Stor spenning da det dukket tre løpere opp og det ble en forrykende spurt inn til mål. Mange unnet nok Frode Andresen denne seieren, men han kom ikke helt riktig inn i svingen og måtte gi tapt for Frankrike. Stort jubelbrus da Therese Johaug kom inn som nr 5 totalt. Våre store skistjerner fikk alle en meget velfortjent hyllest da de kom inn i den flotte målgården. Dette året var det vikelig en inngang der alle fikk fulgt godt med. På mitt kortor , som nå i 4 dager har vært helt fullt av tidtagerutstyr, er det nå helt tomt-- Ja --tomt og tomt. Jeg tror det ligger en helt låve full av gress der-- men man har da støvsuger -- Det har muligens vært noen som har droppet Skarverennet dette året fordi pressen har fokusert på at det er lite snø -- Til det kan man si : der gikk man glipp av et Skarverenn det kommer til å gå frasagn om. Skarverennet 2011 kommer til å gå over i historien som et av dem man virkelig husker. I løpet av dagen tømmes Ustaoset, men jeg antar at mange vil ta seg en siste skitur. Det er minus 2 grader --strålende sol --ikke et vindpust og ikke minst: Skarverennsløypa ligger der til fri benyttelse for alle som vil innover. Men tenkt da på gutta som jobbet sent og tidlig for å få dette eventyret til å bli virkelighet --

   
Apr 30th 2011 at 06:07:24 AM
Navn  

sol, sol --kulde , kulde

.  

Sol over alle vidder , kalde grader , --minus 2 i snøen.
For et vær --for en innsats --for et resultat. Dette er et Skarverenn vi sent vil glemme --

   
Apr 29th 2011 at 06:10:05 AM
Navn  

-- Tidenes Skarverenn --

.  

Tidendes Skarverenn er i ferd med å rulle opp over himmelen og ikke minst Ustaoset. Det er minus 4, 5 grader, helt vindstille og ikke en sky på himmelen. Løypa ligger hvit og fin fra Nyestølen og til sentrum. På denne er det kun de som går på tid som skal gå. alle trimmere skal inn på Nyestølen og gå til fots de siste 1500 meterne. Når man kommer ned , skal man gå over målmatter for å bli registrert. Så kan man gå inn på nettet, sjekke tiden og skrive ut diplom på Skarverennet 2011. Skarverennet henstiller til alle om å bruke meget høy solfaktor-- ikke bli sittende alt for lenge oppe i fjellet. Ustaoset Resort ønsker velkommen til en velfortjent pust etter denne lange turen i vakker natur og fint vær. Ha en strålende dag videre --

   
Apr 28th 2011 at 05:59:56 AM
Navn  

-- For en dag --

.  

Minus 5 grader -- helt vindstille og ikke en sky på himmelen. Mange er allerede kommet oppover for å ta med seg noe trening før Skarverennet. Skuter er det ikke lenger mulig å kjøre -- det er forbudt å kjøre transportskutere i Skarverennsløypa. Fra vår side vil det være mulig å kjøre oppover med ATV eller Pick-Up til Nyestølen. Veien vil være fysisk stengt for annet enn denne transporten og transporten til Skarverennet. Det er nå lagt tonnevis med snø på arenaen og mer kommer det i dag. Det er blitt en fantastisk løype fra Finse til Ustaoset. Der sier Pressemeldingen alt. Det blir en fin gåtur fra Nyestølen --1500 meter --og ned til Arenaen. Her er det full fart. Skarverennet har dette året fått selveste VM speakeren inn i SpeakerBua. Så det spennende kappløpet mellom damer og herrer om 100.000 og en Subaru et år, kommer til å bli godt kommentert. Ha en strålende dag videre -- Tidenes Skarverenne --både med hensyn til forarbeid og opplevelse er i ferd med å ta form.--

   
Apr 27th 2011 at 08:36:16 PM
Navn  

-- Billetter til Skarverennet

.  

-- Sjekk Debattforumet -- der ligger både kjøp og salg

   
Apr 27th 2011 at 02:41:20 PM
Navn  

-- Rettelse -- telefonnummer for katt er 95 97 86 24

.  

Katten kommer når du roper Kisse -- Lykke til

   
Apr 27th 2011 at 02:27:15 PM
Navn  

-- etterlysning --

.  

Det kom akkurat inn en melding om en savnet katt. den er 4- 5 måneder , sort med en liten hvit flekk i brystet. Har noen sett den -- ring 96 97 86 24. Håper den kommer til rette --

   
Apr 27th 2011 at 11:24:23 AM
Navn  

-- Praktforhold i fjellet--

.  

Det meldes om praktforhold i Skarverennsløypa - Fra Finse er det fantastiske snøforhold-- langs Hallingskarvet vil du nå gå noe høyere oppe og virkelig føle storheten i fjellet. --

   
Apr 27th 2011 at 06:27:56 AM
Navn  

-- Delig å se snø--

.  

Det er så godt å se snø der hvor det var bar bakke. Nå begynner det å bli akkurat slik vi har pleid å ha de med snødekt mark. En tråkkemaskin har spredt snøen utover som et teppe. Med 6 minus holder dette veldig godt. Oppover i fjellet ha de lagt traseen litt om, slik at en slipper unna alt vannet som kom rasende. Det åpnet seg vann på alle kanter. Nå ligger løypa noe høyere og en får en fantastisk følelse av å bevege seg under Hallingskarvet.
I dag starter morgenmøtene for Orgkomiteen ,-- så kl 07.30 er alle på plass. Gutta i de store maskinene starter nå kl 07.00. Vien opp til Nyestølen er børytet, men det blir ikke mulig å kjøre den med noe annet enn en høy Pick -Up og ATV. Der må det mye reparasjoner til før en kan erklære veien for åpen.-- Ha en strålende dag videre --

   
Apr 26th 2011 at 08:03:30 PM
Navn  

-- en fantastisk løype --

.  

Det legges nå en fantastisk løype for Skarverennet 2011. Løypa ligger litt høyere opp enn vanlig -- det riktige er å si at den går der hvor Skarverennet gikk de første årene. Ned fra Ruken arbeides det nå heftig med løypa. 7 lastebiler kjører snø kontinuerlig fra Vidda- tråkkemaskinene doser den utover målområdet og legger et hvitt fint teppe klart til den store dagen. De har arbeidet i hele dag og jeg tror at de fortsetter det meste av natten i tillegg, samt starter fra morgenen av. Foran huset er sekretariatsteltet satt opp - Jeg får ikke flyttet noe særlig på webkameraet. Geilo IL legger stor innsats i å få Skarverennet 2011 i havn. Her er det mange som jobber hele uka frivillig --til beste for laget og bygda.

   
Apr 26th 2011 at 06:55:06 AM
Navn  

Hurra for kalde grader --

.  

Hører at det er 0 grader i Hemsedal , på Ustaoset har vi minus 3 akkurat nå. At en skal bli så glad for kalde grader -- Ikke en sky å himmelen og en svak vind løfter vimpelen ut fra flaggstanden. Som dere ser på bildet, de store maskinene har inntatt Ustaoset. Nå settes 7 store tråkkemaskiner i gang- her er dumpere - gravemaskiner. Alt for å klare avviklingen av Skarverennet 2011. Det blir et fantastisk målområde som tar i mot 12.222 glade skiløpere. Spennende å se hvem som drar avstad med en flott Subaru og 100.000 som ligger i premiepotten til årets vinner. Ustaost Resort har sitt store telt klart - her er det musikk, servering. Litt endering på Målområdet fra de tegningene som ligger ute, men ikke noe som endrer det totalt konseptet. Jeg kommer tilbake til nyheter ettersom de kommer inn til meg her. Men alle løperer må ta med seg at det er skarp luft- det er solkrem i det høyeste skiktet som gjelder. Ha en strålende dag videre --

   
Apr 25th 2011 at 04:11:52 PM
Navn  

-- bilder --

.  

Har du bilder fra denne påsken. Send over , så lager vår utmerkede webmaster et bildegalleri over påsken 2011. Det ble litt spesielt med hensyn til snø ,--eller mangel på sådan.

   
Apr 25th 2011 at 01:29:45 PM
Navn  

--Skarverennet

.  

Da er de første store maskinene på plass. Tråkkemaskin i fjellet, Dumper på vei til Nyestølen , gravemaskin på parkeringen -- Nå blir det full jobb døgnet rundt--

   
Apr 25th 2011 at 08:17:20 AM
Navn  

--og se www.skarverennet.no --

   
Apr 25th 2011 at 08:13:41 AM
Navn  

--Nå skjer det mye utover --

.  

Følg med på siden her når det gjelder Skarverennet --
En kan gå ut fra at det ikke blir noe skuterkjøring, men det er MULIG at det åpnes opp for at vi kan kjøre opp med Pick-Up og ATV. Men følg med --jeg legger ut fortløpende info --

   
Apr 25th 2011 at 06:23:33 AM
Navn  

-- så er påsken nesten over --

.  

vi skriver 2. Påske dag 2011. Dette har vært tidenes fjellutfart. Så mange mennesker som har tatt turen til Vidda har vi vel nesten ikke sett. I dag er det helt vindstille, sola er i ferd med å bryte frem og gradestokken viser 1, 3 pluss. Det har nok vært omtrent 0 grader i natt. Regner med at mange så på TV i går og arbeidet man i dag starter med Skarverennsløypa. Det er en stor jobb man her går på. Det ble mange kjøringer i går-- skuterne går over grusveier, asfalt, gras og mose. det vi ikke er særlig glade i , er vann. Det tar tak i skuteren og der står den. Den lille firehjulingen har vært et godt verktøy for å komme seg frem med. Det går ikke å kjøre oppover, fordi det oppe ved første store bekk , er en stor grøft og den kommer vi ikke over. Så vi får ta en dag om gangen og se hvilke muligheter en har.
Det er liksom slutt med skuterføre for denne sesongen.
Ha en strålende dag videre -- Fra de små: Krokodiller snakker ikke norsk. Også føder de levende speilegg --

   
Apr 24th 2011 at 08:58:30 AM
Navn  

--Imponerende --

.  

Imponerende hvordan skutergutta klarer å finne den minste lille snøflekk og komme seg frem på. Kjelkene er istykkerkjørte -- her mangler alt som heter styreskinner-- men den trofaste Vikingen holder stand -- selv om det nok blir en del reparasjoner på enkelte ting --

   
Apr 24th 2011 at 06:39:52 AM
Navn  

God Påske til alle

.  

Da er 1.Påskedag i ferd med å stige opp av horisonten. Den ser helt fantastisk ut-- vindstille, ikke en sky og akkurat 0, 1 minus. Her har vært noen kalde grader i natt, men jeg vet ikke hvor mange. Er det noen lesere som har minimumstemperaturen? Send den over , i så fall. går var det folksomt i alle løyper. Det kom folk fra Ål og fra Haglebu for å gå på ski her. Begge syntes det var så fint i Ustaoset området at selv om det blir nok snø der nede neste sesong, vil de komme hit for å få med seg noe mer høyfjell. Hørte at dette var den nest siste dagen som 1. Påskedag noensinne kunne komme . det betyr at 1. Påske dag kan være på 25. april. Selv har jeg på følelsen av at det er ca 15. mai. Så denne våren kom fort, hardt og brutalt. Vi kan bare se på en del av de veiene i Ustaoset-- disse vil det måttes jobbes en del med. Ha en strålende 1. Påskedag --kos deg i solen og nyt tilværelsen-- Fra de små: dyr hjelper mennesker med humøret. De er så søte å se på at man må smile. På et gamlehjem fikk de en katt, og han løftet hele avdelingen en etasje opp.--

   
Apr 23rd 2011 at 08:17:07 AM
Navn  

Flagg--

.  

Minner om tradisjonen om at det flagges på søn- og hellingdager på Ustaoset --

   
Apr 23rd 2011 at 08:14:27 AM
Navn  

Løypemelding --

.  

Melding om løyper fra Nyestølen. Min medarbeider melder om flotte forhold i den øverste løypa til Embrettstølen. Den midterste er temmelig våt og man må gå omveier for å komme frem over bekker. God tur

   
Apr 23rd 2011 at 07:19:23 AM
Navn  

Gratulasjoner --

.  

Mange gratulasjoner til org.komiteen for Ustaosets Påskeskirenn. Det ble arrangert et flott renn i går. Både hopp og alpint gikk unna med alle omganger. Det var 150 glade deltagere-- Bare et ord å si om dette: Imponerende. Ustaoset har i dag minusgrader - bilene er rimet og is på alle pytter. Hvor mange minus det totalt har vært, viser ikke min gradestokk. Det er sol og vindstille så her får vi nok en fin påskedag. Som dere ser på forsidebildet, kommer det til å bli en stor jobb å sette alle veier i stand til våren. Vi hadde tenkt at det var mulig å komme oppover med ATV eller Pick-Up, men det går dårlig. Så her blir det skuter så lenge det er mulig -- Ha en strålende dag videre.

   
Apr 22nd 2011 at 08:40:10 AM
Navn  

-- Vann, elver, bekker

.  

Som man har sett, har vi sluttet å kjøre løypene. Dette fordi elver, vann og bekker er i ferde med å bryte frem. Det henstilles til alle om å vise aktsomhet ved kryssing av vassdrag og vann. Jeg har fått både mail og telefom om folk som har gått i. --

   
Apr 22nd 2011 at 06:24:25 AM
Navn  

Finse--

.  

Ser at solen er i ferd mmed å bryte frem på Finse --

   
Apr 22nd 2011 at 05:45:13 AM
Navn  

Langfredag 2011

.  

- De kalde gradene glimrer med sitt fravær her nede i sentrum --pluss 2 viser min gradestokk akkurat nå. Det ligger et tynt skydekke over himmelen og det er dette som gjør at det er pluss og ikke minus. Flere har vært innom innom og fortalt at dette var slik påske de husket fra tidligere tider -- Med stor snøsmelting og vann. I går gikk alt heldigvis fint, ingen som kjørte seg fast i sørpa. Den ene etter den andre kom ned og fortalte om flotte snøforhold oppover, så jeg regner med at alle våre turisthytter har hatt en rivende omsetning disse flotte dagene. Påskeskirennet går av stabelen i dag. Gutta i komiteen har jobbet som helter for å få ting til. Så Påskerennet holder koken , selv om det ikke er helt tørrsnø. Etterhvert er det avreiser som er spørsmålet. Vi tok en runde med skutergutta og vi henstiller sterkt om at ting blir kjørt ned så tidlig som mulig fra morgenen av. Vi starter gjerne kl 07.00. Så får vi avtale med hver og en hvor bagasje blir båret. -- Ha en strålende dag videre -- Fra de små: Om tollere-- en toller en en slags lege som jobber på flyplasser. De kler av folk og undersøker dem og bagasjen deres. --

   
Apr 21st 2011 at 09:35:23 AM
Navn  

-- Masse mennesker --

.  

Prestholt melder om tilnærmet besøkerekord i går. de forventer et ennå større innrykk i dag -- Ha en God Tur

   
Apr 21st 2011 at 06:53:44 AM
Navn  

-- Skjærtorsdag 2011 --

.  

God Påske til alle. Dette blir en ny fin dag i fjellet. Nå er det et tynt skydekke, komplett vindstille og minus 1 grad. Neimen om jeg hadde trodd at vi hadde vært så glade for en minusgrad. Men det betyr at det også er kaldere videre oppover. En dame fortalte i går at hun hadde vært på skitur kl 08.00 og tilbake før 12. Veldig fint oppover på den tiden. Tusen , tusen takk til gutta som stod på i går. Carl Magnus, Stein Thøger, Terje, Pål og Simon gjorde en fantastisk jobb--midt i alt vann og meget vanskelige kjøreforhold. Som det tidliger er skrevet, nå kjøres ikke tråkkemaskinen lenger-,--dette for å holde bedre på snøen og ikke minst, fordi elver og bekker har kommet opp. Men slik er våren i fjellet--selv om den dette året er kommet noe tidlig. Så vi bare forebereder oss mentalt -- dette kommer tilbake i mai. Da kan vi ende opp med minusgrader og snø. I morgen er det Det Store Påskeskirennet. Det jobbes med å få til løype. Med ønske om en God Skjærtorsdag -- Fra de små: Jeg har fått en lillesøster for at jeg skal bli litt mindre bortskjemt --

   
Apr 20th 2011 at 08:01:26 PM
Navn  

-- så slo vannet til --

.  

Først satt en skuter og kjelke fast i vannsørpa -- Skuter to klarte å få den løs, men satt seg selv vfast , enda verre. Da blir tråkkemaskinen bedt om hjelp -- den fikk skuteren løs, men ikke kjelken -- så dro skuter en opp igjen for å prøve seg på kjelken-- who ist next.

   
Apr 20th 2011 at 04:34:36 PM
Navn  

--noe mer presisering --

.  

Tråkkemaskinen måtte innstille på grunn av at elver og bekker her gått opp. En har valgt å la være å kjøre Nærløypa , da dette sliter veldig på snøen--og den ønsker man jo å spare lengst mulig --

   
Apr 20th 2011 at 09:37:26 AM
Navn  

--Ustaoset Løypeområde --

.  

Ustaoset Løyper beklager å måtte meddele at all løypetråkking nå er stoppet. Føreforhold oppover i fjellet er bra. høret at det har vært minus 2 grader på vidda.

   
Apr 20th 2011 at 08:52:28 AM
Navn  

-- Hurraaa for Haugastøl Turistsenter

.  

De gikk videre i Buskerudsendinges uhøytidelige morgenkonkurranse -- men nå er det Påskeferie til tirsdag --

   
Apr 20th 2011 at 08:52:28 AM
Navn  

-- Hurraaa for Haugastøl Turistsenter

.  

De gikk videre i Buskerudsendinges uhøytidelige morgenkonkurranse -- men nå er det Påskeferie til tirsdag --

   
Apr 20th 2011 at 06:42:56 AM
Navn  

-- midt i påsken --

.  

SAS og storbyferie frister mer enn fjellet. Dette sa man akkurat i nyhetene. Ikke vet jeg , men alle dager untatt fredag, hadde vi omtrent like mye kjøring som i fjor. Men det er jo fint også i lavlandet på denne tiden. Carl Magnus gikk fra Finse over Krækkja og Monsbu i går. Han tok toget til Finse og hadde en fantastisk tur. Han avsluttet over Ustevann og det var helt OK. Gradestokken viser nå pluss 2, 2. Det har vært ned mot 0 i natt, bilene er helt neddogget, men det har nok ikke vært kuldegrader her. For å si det slik , det er et interessant skuterføre for tiden. Fremdeles kommer vi opp ved skuterbua og Skarverennsløype innover klarer vi å komme frem på. Så kryss fingre for noe kjøligere netter.
Ha en strålende dag videre -- fra de små: Jeg pleier å bryte sammen hvis jeg ikke får de tingene jeg har lyst på i butikken --

   
Apr 19th 2011 at 06:30:18 AM
Navn  

-- det flagger i byen og på havnen --

.  

Ja, disse ordene kjenner nok fler,- men nå lanserer jeg et nytt: La det flagge på Ustaoset søndager og alle helligdager. I går ble jeg fortalt av en "gammel" Ustaosing at det var helt vanlig i tidligere tider å flagge på søndager når man var på hytta. Så frem med flagget. Det er nesten så en skulle flagge i dag også. det er nemlig minusgrader,--ikke så mange-en hel grad, men alikevel. Komplett vinstille, sola skinner allerede på Usteberget. Ustaoset hadde en praktfull dag i går. det gikk hele tog til de forskjellige serveringstedene i området. Nå holder det seg hardt lenge utover formiddagen. Så den klare natta er vi glade for. Til Skarverennet er det kommet salt, saltmaskin, tråkkemaskin.
I dag legges det noe rør i et nytt bekkeløp, det er allerede lagt mange meter for å få kontroll på vannet. Hør på NRK Buskerud kl 08.40 -- da er Haugastøl Turistsenter på farten i radiokonkurransen. Fikk en innom her i går, han angret på at han hadde brukt faktor 20, selv om de hadde gått langs Skarvet,--men alikevelkan det ha vært et riktig valg. Ha en strålende dag videre.
fra de små: Kjeksen ligger alltid på nederste hylle, sånn at barn skal sette øynene direkte i den. Det er veldig sleipt gjort, sier mamma --

   
Apr 18th 2011 at 08:07:23 PM
Navn  

--For en dag --

.  

Har snakket med flere som har vært over Skarvet -- gått til Embrett -- til Tuva.Kort sagt , fjellet har vært i bruk i dag. Nå er det klart , da kommer også de kalde gradene på natta --

   
Apr 18th 2011 at 06:27:07 AM
Navn  

-- Ja , ja -- Det ****** opp noe trykkfeil - Det skal være --klarner--

   
Apr 18th 2011 at 06:26:22 AM
Navn  

-- det klaner --

.  

Det er nesten skyfri himmel over Ustaoset i dag,- men de kalde gradene har ikke slått til her i sentrum , i alle fall. Men vi skal sikkert ikke lenger enn opp til Nyestølen før vi treffer på 0. Hører akkurat at man på Geilo nå salter løypene. Det gjøres med tråkkemaskin og 3 mann. disse tre kaster snøen ut med skuffe. Det er en veldig god såle i alpinløypene, så forholdene blir meget bra. Da holder løypene hele påsken. I fjellet er det gode forhold fra 1100 meter. De siste 100 metere ned til 1000, er det ikke mulig å holde løyper, med mindre det blir noen kalde grader. følg med på trac-trac. I dag må man også følge med på NRK radio kl 08.30 -- Da er Haugastøl i ilden for kunnskapstevling. Nå er sola i ferd med å komme opp-- Ha en strålende dag videre -- Fra de små: Pappa vil ikke kjøpe klær. Han har en genser som er grå på magen. Han synes faktisk den er helt grei --

   
Apr 17th 2011 at 08:48:51 AM
Navn  

-- Kjørte løyper -

.  

Sjekk trac- trac. der ser man at det er kjørt fra Verpestølen til Tuva. det er helt OK å gå over vannet. Sjekk for overvann-- Nå kjøres løypene under Skarvet. Til Embrett og Prestholt.

   
Apr 17th 2011 at 06:43:48 AM
Navn  

-- krim , krim , krim --

.  

I hytteveggen , i so**** eller som sengelektyre. Kjetil Trys nye bok er å få kjøpt på Kiosken --også noen signerte.

   
Apr 17th 2011 at 05:38:57 AM
Navn  

-- Palmesøndag 2011 --

.  

I går kveld var det en vakker måne over Ustaoset. På en sen skutertur , traff jeg en ivrig skiløper. Da var det flott føre. Skuterføret holdt også rimelig godt i går. Med stor hjelp av 4-hjulingen som hentet varer, vann , bagasje på stasjonen gikk det hele temmelig greit unna. Det å kjøre varene på forkant , virket perfekt. I dag er det frosset litt på. Men jeg liker ikke at det er overskyet-- skulle holdt seg klart , da holder også nattekulda seg. 0 grader her, noe vind og ikke en blå stripe på himmelen. I går kveld stod jeg og spadde opp bekken oppe i løypa her. Den var på full fart nedover, så jeg bare håper at det har holdt seg åpen i natt og ikke flommet utover. Den gikk friskt da jeg dro. I morgen er det tid for Konkurranse igjen for Haugastøl Turistsenter på NRK radio. Så alle dere på hyttene rundt om på Haugastøl -- det er kaffe fra kl 08.30 -- Ta en tur bort og hjelp til i konkurransen. Vi andre sitter med åpne linjer og følger med. Tusen takk til gutta som stod på i går. Alt tok litt lengre tid enn vanlig, men alle holdt motet oppe. Spesielt for to små, men så fikk de også tur med Golfbilen . Det var stas -- Nå krysser vi fingre for litt kaldere vær. Ha en strålende dag -- Fra de små: Hvis man ikke oppfører seg skikkelig , kommer man ikke til himmelen. Men det gjør ingenting, for jeg vil heller være hjemme.

   
Apr 16th 2011 at 08:16:14 AM
Navn  

-- dagens Gla'melding

.  

Nå kjøres Ustaoset tråkkemaskin over til verpestølen med bil. Deretter tråkker Jan løypeområdet rundt Tuva. Så blir det tråkket der også i morgen tidlig, før maskinen --på Dybsjorde store bil, igjen blir fraktet til Ustaoset siden og det tråkkes her -- Vanskelig å følge med ? --Sjekk trac- trac--

   
Apr 16th 2011 at 07:27:04 AM
Navn  

--se Gjesteboken --

.  

Tusen takk for hyggelige hilsener til dere som er i "utlendighet" Men Ustaoset har masse varme, sol og brunfarge å by på -- Ingen golfbaner , men mange baller og køller --

   
Apr 16th 2011 at 07:24:48 AM
Navn  

Fint vær -- varme grader--

.  

det vifter sakte i vimplene på nabohytta, store, bare flekker på himmelen og pluss 2 grader. Jo , det er en fin aprilmorgen og ser en på datoen er det over midten av april. Det kom mange til fjells i går,- Gutta gjorde en stor jobb med å få ting på plass. Tusen takk til Jan som la ut snø på den kommunale veien. Da gikk det så utrolig mye bedre. Vi kommer nemlig ikke opp bak låven. Jan er alleredepå farten med tråkkemaskinen. Det er ikke farlig å gå over Ustevann , men det kan muligens bli litt vått. Så rådet er --hold deg helt til løypa. Jeg snakket med mange i går som tidligere ikke hadde opplevd våren i fjellet. Det er en facinerende tid -- og nå ser det virkelig ut til at været skal bli helt fantastisk -- Så her er det brunfarge for alle pengene --også i bikini-- Ha en strålende dag videre -- fra de små: Det er ikke sikkert at det gjør noe om man raser ned ting i butikker. Stabler og sånn. For hvis man ikke mener det, er det faktisk helt greit.--

   
Apr 15th 2011 at 08:19:46 AM
Navn  

Linerla hilser på

.  

glemte jo helt å skrive at Linerla er kommet til Ustaoset. Hun var på trappa igjen i dag og hilste på.

   
Apr 15th 2011 at 06:15:41 AM
Navn  

-- Vi er i gang --

.  

I går kom mange glade påskegjester til fjells og i dag har det bare strømmet på med bestillinger. Alle er veldig godt fornøyd med at jeg har klart sagt fra at det kan ta noe lengre tid å komme opp , at det ikke gå å kjøre helt frem til alle hytter -- og det skal ikke stå på viljen ,--kanskje heller litt mer på snøen. Men vi fikk til og med kjørt ut litt ved i går morgen --men da var må jeg innrømme at det var minus 7 grader --i dag er det pluss 1,5- Overskyet og vindstille. Ikke noe nedbør i lufta. Men det ser ut som om en stor sprekk er i ferd med å komme frem. . Oppe ved Nyestølen regner jeg med at det er en grad eller to kaldere. Der ligger vidda hvit og fin -- det samme på Tuva siden. Og dere , vi må ta en titt på kalenderen --det er altså 15. april . I går snudde primstaven , så nå er vi på sommersiden. Ha en strålende dag videre -- Fra de små: Alle tingene har navn på Ikea. En stol heter Julius. De ansatte har også navn.--

   
Apr 14th 2011 at 05:46:31 PM
Navn  

--revet i to--

.  

Jeg føler meg revet i to om dagen-- Den ene delen ønsker vår og varme -- den andre ønsker skiføre og Skarverenn-- Det er den siste som vinner overlegent --

   
Apr 14th 2011 at 12:51:12 PM
Navn  

Tuva --Embertt --Prestholt

.  

Her står vertskapet klar med kaffe, toddy, vafler, sjokolande --Ja, alt en kan ønske seg når en er på tur -- Flotte forhold -- sola er nesten gjennom et tynt skydekke. De kitet til langt på kveld her om dagen --

   
Apr 14th 2011 at 06:03:27 AM
Navn  

Bua - åpningstider

.  

Se butikken . Det er åpent alle dager i påsken --

   
Apr 14th 2011 at 05:49:13 AM
Navn  

--og kaldere er det blitt --

.  

Gradestokken er det mest sette lille instrument i huset om dagen. I dag viser den hele minus 8,5. Det er bare helt topp. Da holder føret i hele dag. Helt vindstille og ikke en sky på himmelen. Dette blir en flott dag. Når du nå går løypa opp forbi Nystølen, kan du vite at her er hele bekkefaret gravd opp og det er lagt store rør for å få vekk alt vann som kommer ovenfra. Nystølbekken oppførte seg som en hel liten elv og tok hele løypa, men i løpet av dagen er den temmet. Da har Morten Dybsjord stilt opp med sin store graver og gjort en flott jobb. En kan vel også si at han reddet hytta ved siden av. Vi er veldig glade for at han lot gravemaskinen stå på Ustaoset etter at alle bekkene her nede ble gravd opp. Vi må også berømme Hol Kommune for rask aksjon da de gravde opp bak den kommunale plassen og fikk ledet vannet bort fra veien. Som takstmannen som så på Statoiltunet sa : vann er det verste vi arbeider med -- det smyger seg inn , finner nye veier. Den jobben der borte blir også veldig stor. Der ligger vann i alle gulv og i alle bakvegger. Men nå er det grunn til å tro at den store vårflommen vel og vakkert er overstått og at vi får en mer normal smelting. Og sjekker en været --jeg bruker storm.no -- så blir det fabelaktig utover. Og dere --løypene innover er bare en drøm -- Ha en strålende dag -- Fra de små: Forskjellen på dyr og mennesker er at dyr har adferd. Og så er de myke, oiggete og vekselvarme --

   
Apr 13th 2011 at 03:36:24 PM
Navn  

Gutta på Bua

.  

-- Det meldes fra butikken at det bare renner inn med folk som melder om fantastiske skiforhold i fjellet. De som ha vært oppover i dag --sier at de sjelden har opplevd maken til skiføre , og flotte turforhold --

   
Apr 13th 2011 at 01:49:50 PM
Navn  

-- Solkrem og Bikini --

.  

Sjekk det været utover. Nå skal vi lage badestrand ved Prestholt.Elva er kommet for fullt , slik at det er blitt et helt lite tjern på løypa til Prestholt over Eimehøgda. Denne løypa blir ikke kjørt mer. Men løypa over Hesteberget er topp. Den nederste løypa til Embrett blir ikke kjørt mer. Der er hele myra blitt en dam. Heller ikke blir det nå kjørt fra nord til sydsiden i løypeområdet. Resten av løypeområdet her på nordsiden, under Hallingskarvet - er stort sett inntakt. I dette øyeblikk graves bekken ved Nyestølen opp og der legger man rør og fyller snø tilbake. Så der blir det bra. På Tuvasiden arbeides det med altenative løyper --Eventuelt fra Legereid. Der er det utrolig flott å gå. Jeg vil holde dere lesere så godt som mulig orientert. Sjekk trac-trac -- der ligger de kjørte løypene inne. Oh husk faktor 25 når du reiser til fjells denne gangen --

   
Apr 13th 2011 at 10:51:08 AM
Navn  

Kalde grader helt 11.00

.  

Det er bare så bra at de kalde gradene holder seg utover dagen. Vakker påskestemning i fjellet. Det risler og klukker rundt om kring, rypene holder et svare leven og over det hele flommer solskinnet.-- det er bare å glede seg til påsken -- Og i dag kommer saltet til Skarverennet --

   
Apr 13th 2011 at 05:50:41 AM
Navn  

--og litt Sommer Lordemarsjen

.  

Lordemarsjen dette året går 6. august. Se wwww.lordemarsjen.no

   
Apr 13th 2011 at 05:30:59 AM
Navn  

--hurraaa --

.  

Det er lov å rope hurra når en ser på gradestokken. Den viser minus 4, 5 grader. Det er bare så knallbra at det er nattekaldt. Ellers kan jeg melde om en stjernestrødd himmel, ikke en sky å se. Vi henter dere som kommer med tog på stasjonen med ATV ( 4-hjuling)Så dere må gå opp til huset eller til nederste parkeringsplass. Alle varer tar vi ut på forkant og satser på å kjøre det opp så tidlig som mulig. Dere som kommer i bil, henvender seg til meg i Skuterbua. Vi kjører ut fra huset eller fra nederste parkeringsplass. Etterhvert blir det veldig trangt på Bilstalltaket-- og det er også ikke tilgrodd der nede ,--så det er søletet når sola tar tak. Gutta har hver sin radio - så jeg regner med at vi skal klare å holde kontakten. Det kan jo også være at vi kan holde alle med "ventekaffe" ved huset og på hotellet er det også åpent. Slik det ser ut, blir det noe lengre transport opp til en del av hyttene , men vi skal på let etter skutersnø -- Litt hjelp får vi sikkert også av Tråkkemaskinen. En hel gjeng står klar til påsketrafikken : Sigbjørn, Terje, Stein Thøger, Carl Magnus, Simon, og enten Geir Andre eller Peder, i tillegg kommer vår gode påskehjelper Pål. Gutta gleder seg stort. Det blir ikke påske hvis de ikke er hjemme/ på Ustaoset for å være med i påsketrafikken. Vi har fått bestilling på to verander - uteplasser som skal måkes opp. Selv om det er lite snø , er det helt utrolig hvordan snøfonnene har bygd seg opp enkelte steder.
Jeg har fått spørsmål om overvann på Ustevann. Ja -- det er overvann - men blir det kaldt, så fryser jo dette. Se trac- trac for hvor tråkkemaskinen kjører hver dag. Minner om at Ustaoset Resort har fantastisk god mat -- og det er trivelig å sitte på verandaen der etter skituren. Ha en strålende dag videre. Sender en varm hilsen til de to som er i New York, men de kommer også til Ustaoset etterhvert.- Hva betyr å falle i koma: Jeg falt i cola en gang, for broren min hadde sølt på gulvet, så jeg smelte hodet i firkanten på bordet.--

   
Apr 12th 2011 at 02:15:45 PM
Navn  

--tusen takk --

.  

Tusen takk til alle helt utrolig positive kunder. Alle ser at det har kan være noen utfordringer med kjøring dette året -- ALLE tar dette så sporty. Tror det kommer til å bli en knallpåske på Ustaoset i år -- og bare tenk, hvor brune alle blir --

   
Apr 12th 2011 at 02:13:22 PM
Navn  

-- Fint vær --

.  

Det blåste og var noe snø i lufta her på formiddagen , nå er det letter litt og gradestokken viser pluss 3,5. Jeg blir bare så imponert. I dag morges var det kommet en god del vann på steder det der ikke skulle vær . 07.05 ringer jeg Dybsjord Graveservice --kl 07.25 var Morten på plass i sin store graver og gjorde vei i vellinga --for ikke å snakke om- i snøen . Tusen takk -- flott jobba.

   
Apr 12th 2011 at 05:30:39 AM
Navn  

-- Se været fra Ustekveikja --

.  

Gå på nyheter - e-postavisen. der uttaler Bjørn Skaret seg om været fremover -- Jeg satser på at han har rett--

   
Apr 12th 2011 at 05:19:21 AM
Navn  

--Regn i fjellet --

.  

Det er været som nevnes oftest om dagen. Ustaoset har hatt varmegrader i natt, pluss 2 viser min gradestokk akkurat nå. Litt regn er det også kommet i løpet av natta. Så , enkelt sagt, her går det unna på snøen. Nå bare lengter jeg etter de kalde gradene, og krysser fingre for at de kommer i løpet av det neste døgnet. Som nevnt tidligere, alle varer kjøres opp på forkant. De blir hentet med bil/ ATV på Bua, opp til huset og videre derfra. Det er kuldegradene vi nå venter på. Det finnes ikke snø på parkeringsplassene, så kjøring skjer fra enden parkeringsplassene. Slik det ser ut i dag, vil det være best å kjøre enten fra huset her eller fra den nederste plassen. Det er utrolig bløtt og møkkete fra Bilstalltaket- så pr dato vil det bli ungått. Jeg kommer til å skrive ofte inne på bloggen her nå utover ,--så jeg ber alle om å følge med -- Ha en strålende dag videre --og dere,--bare behold vårvarmen og send vinterkulda oppover-- Fra de små: regjerningen liker ikke fattige folk.De vil avskaffe dem.-- På museer er det gamle ting som har utgått sin rolle.--

   
Apr 11th 2011 at 11:31:49 AM
Navn  

-- hund borte --

.  

Den irske setteren som var borte her forleden er kommet vel og vakkert tilrette -- De kalde gradene ,drimot, glimrer med sitt fravær.Nå viser gradestokken pluss 9. Det er varmere i dag enn det var flere sommerdager i fjor--

   
Apr 11th 2011 at 06:04:51 AM
Navn  

-- 40 år siden sist --

.  

det er 40 år siden sist det var så varmt i april -- Så dere , hus tilbake. Da spør jeg , når var påske det året?

   
Apr 11th 2011 at 05:17:31 AM
Navn  

-Det er vår i fjellet --

.  

Jeg håper det er mange som følger med på siden nå om dagen. Her må jeg få formidlet hvirdan det er i fjellet--og hvilke tiltak vi må ta i forbindelse med den store utfarten vi vet kommer i løpet av noen dager. Det er totalt førefall i fjellet. Det betyr at det er vanskelig å komme frem med skuter. Stor sett er de fleste myrene kommet opp, bekker i farta med å bryte frem. Bak låven har myra ovenfor kommet , slik at det renner en hel liten bekk nedover i skuterløypa. MEN jeg ser på storm.no at det skal bli nattekaldt. Jeg håper derfor at vi skal klare å få ting opp. Det som i alle fall skjer, er at alt som skal ut av varer må kjøres ut så tidlig som mulig på morgenen når det er frosset på. Det husker jeg er blitt gjort for mange år siden. Det må nok også påregnes noe venting -- men her er hotellet åpent og gutta klare til å servere både mat og drikke. Jeg forstår at det er mange som ønsker seg opp på fredag -men det kan kanskje hende at en del kan vente til tidlig lørdag morgen med å ta turen oppover. Fredag ettermiddag. kveld er det ikke frost og derved mye vanskeligere å komme frem . Jeg kommer til å skrive på siden etterhvert som dagene skrider frem -- men nå er jeg på det stadiet at det må tenkes noe alternativer. Det har vært varmegrader også i natt -- 4 pluss viser min gradestokk nå. Overskyet og vindstille. så forsåvidt er dette en fin morgen --men altså alt for varmt. Snøforholdene innover i fjellet er veldig gode. Det er nede i hytteområdet at det nå er skjedd en storsmelting --og da kommer vann fort og det finner seg også veier vi ikke er så glade i. Så følg med--
Ha en strålende dag videre-- Fra de små: det er statsministeren som bestemmer i Norge. Han er litt lang, og veldig rett i ansiktet.-- Statsministeren har kontor på Aker Brygge.-

   
Apr 10th 2011 at 08:21:39 PM
Navn  

-- etterlysning --

.  

-Ikke bare etter hunder, men etter kuldegrader , i alle fall på natta .

   
Apr 10th 2011 at 12:49:38 PM
Navn  

Etterlysning-

.  

I går, lørdag, ble en brun irsk setter borte under jaktprøve trening. dette skjedde ved Geilohovda. ta kontakt med meg -- 32 09 31 11--dersom du har sett den--

   
Apr 10th 2011 at 12:45:27 PM
Navn  

sykkelsesongen er i gang --

.  

Nå rauser det inn med Geilinger på sykkeltur.Så denne påsken blir ikke bare en ski-, men også en sykkelpåske. velkommen inn på en kopp kaffe til alle sammen --

   
Apr 10th 2011 at 06:11:05 AM
Navn  

-- 10 . april -- nesten midt i måneden--

.  

Det er bare så merkelig hvor mørkt det ennå er på morgenen. Den timen tar det en stund før en er kommet på plass i. Det er en stor hare som løper rundt huset her. Den tar livet helt med ro og har det ikke travelt med å komme seg vekk. Den har ikke fått en eneste brun flekk, så vinteren holder seg ennå. Ganske mildt i dag, pluss 3 grader, vindstille og overskyet. så blir det mildt en dag til ,--deretter ser det ut til at de kalde gradene overtar. Det kan nok hende at det må treffes tiltak med hensyn til kjøring nå i Påskeuken,--men vi får ta hver dag som den kommer. Når det gjelder ved, ville det være fint om jeg kunne få inn bestillinger til påske nå så fort som mulig. Onsdag er den dagen jeg har tenkt at det blir vedkjøring. Men ønske om en super dag -- Fra de så: Politikere går i smoking og er pyntet på håret. De tror de er staslige-- Damepolitikere er enda mer jålete. De går rundt med knøttsmå frisyrer.--

   
Apr 9th 2011 at 12:42:08 PM
Navn  

Beklager --

.  

Ja , ja --trykkleifene slår til -- Men jeg regner med at alle forstod at her var det komplikasjoner -- det skulle stå. -- Sjekk ellers titt og ofte www.skarverennet.no

   
Apr 9th 2011 at 06:59:37 AM
Navn  

-- se nederst på forsiden --

   
Apr 9th 2011 at 06:59:16 AM
Navn  

Reiser med komplikaajoner --

.  

Den siste jeg kjørte opp i går , skulle vær på Ustaoset kl 19.52 -- I stedet kom vedkommende i bil kl 00.20. Turen ville tattt ennå 3 kvarter lenger dersom han hadde fulgt bussen hele veien frem til Geilo. På Gol måtte nemølig sjåføren stoppe fordi han måtte ha 3 kvarters hviletid -- Og dette er en buss som går i rutetrafikk fra Oslo til Geilo. Bussen hadde mange passasjerer -- Gjett om det der var stemning. Da er det bedre på Ustaoset i dag. Viden har gitt seg, sola er i ferd med å komme seg på plass ( ikke en sky) minus 2 grader. Jan kjørte akkurat forbi her med tråkkemaskinen. --og ikke minst, vi har fått stoppet vannet i Statoiltunet,--men hele leiligheten får nytt gulv og ikke minst --det må tørke skikkelig opp. Jeg er ikke det minste bekymret for Påske og Skarverenn med tanke på snø. Det kan nok hende at vi ikke kommer helt inn til alle hytter, men påsken kommer og Skarverennet rett etterpå -- det får vi ikke gjort noe med. Nå skal jeg lese godt gjennom den neste utgaven at GeiloPosten. Det er blitt et artig lite magasin som Geilo IL sender gratis til alle husstander i Hol Kommune. GEilo IL har utrolig mange idrettsutøvere som gjøre det bra i den store idrettsverdenen. Og ved hjelp av dugnadspenger fra Idrettslaget, kan vi gi god støtte til disse. Det kommer godt med. -- Medn ønske om en trivelig dag --
Fra de minste: faren min er veldig dominerende. Spesielt når det gjelder penger.--

   
Apr 8th 2011 at 09:10:25 PM
Navn  

vinden har slått tiil i dag --

.  

Det har blåst over 30 sekindmeter på Finse i dag. Nå på kvelden skulle Terje kjøre opp til en av de øverste hyttene -Han så ingen ting -- det var umulig å holde seg oppreist. Så her har det virkelig rusket. Tog har stått, veier stengt -- Ja --vinteren gir oss sine siste harde grep --

   
Apr 8th 2011 at 06:11:34 AM
Navn  

-- Skarverennet -- følg med på www.skarverennet.no -

.  

Det legges hele tiden ut nyheter på siden til Skarverennet - Så følg med --

   
Apr 8th 2011 at 06:08:37 AM
Navn  

-- glad for hver morgen uten varmegrader --

.  

Ja -- her holder vi på vinteren. Dere nedover kan bare la grønt gress, blomster titte frem -- Jeg ønsker meg kun isroser nå. Her blåser det ganske heftig på morgenkvisten- overskyet, men ikke noe snø i lufta. Det ble et par heftige turer oppover i går ettermiddag. DA blåste de så ille at det var vanskelig å se stikkene, men når det ikke er fare for fonner, så er det bare å gasse på og håpe det beste. Minstemann som ble kjørt opp i går , var 10 uker. satt godt og varmt hos mamma ,-- så det gikk bra. I går måtte jeg få opp en stor gravemaskin for å lage en stor grøft over hele tunet på Statoil. Der kom vannet fra hele baksiden og trykket på kjelleren. Der var det mye vann -- så nå går det en liten "bekk " der oppe. Snakker om bekker, men det ser ut til at flere av disse er frosset til og vannet tar helt andre veier. Det er overflatevann som ikke kommer ned i bakken fordi telen fremdeles holder stand. Så Dybsjord lar sin store gravemaskin stå her oppe i tilfelle det her kommer mer vann ut av kurs. Det er nok mulig at flere hytter kan få vann inn i kjelleren i løpet av denne våren. Ha en strålende dag videre -- Fra de minste: I en familien kan man si akkurat hva man mener, uten å være redd for at noen andre skal mene det samme. --

   
Apr 7th 2011 at 08:37:10 AM
Navn  

--vinteren slår til --

.  

-- det snør og blåser . Minus 2 grader --

   
Apr 7th 2011 at 06:06:10 AM
Navn  

-- se forsiden -- les og husk --

.  

På forsiden har vi lagt en liten sak på Trafikktryggleik Hallingdal. Jeg ber alle om å lese og huske det som står der. Og ønsker alle en god tur i vakre Hallingdal. Ustaoset byr i dag på ganske sterk vind. Men det er helt OK så lenge det ikke er varmegrader. I dag viser gradestokken minus 1. Overskyet og litt snø i lufta. Men andre ord --helt greit aprilvær. Mange tar også i dag turen til fjells-- ovale helger er blitt mer og mer alminnelig. Her nede i sentrum har det rent ganske bra unna,--så det er nesten å håpe at det tørker skikkelig opp før påsken setter inn. Det strømmer på med parkeringsbestillinger til påske. Ser ikke ut til at hyttefolket har tenkt å skippe fjellpåsken selv om vi skriver sist i april. Jeg har også en skikkelig oppfordring til alle bileiere-- Det er slik at Ustaoset Kiosk og Bensin er avhengig av at vi alle kjøper bensin/ diesel her på Ustaoset. De store olje/ bensin firmaene krever at det er solgt et visst antall liter pr stasjon,--ellers får de ikke lov å selge drivstoff lenger. Derfor er oppfordringen : Kjøp drivstoff på Ustaoset -- da vet vi at vi får beholde det flotte tilbudet som Kiosken representerer. Vi må ikke glemme at det er mange,mange meget stille dager, uker på Ustaoset. Dette gjelder forsåvidt alle som har sitt virke her oppe --med untak av handverkere.-- Ha en strålende dag videre -- Fra de små: Likestilling betyr at gutter kan gå i kjoler hvis de vil kle seg ut som hekser.--

   
Apr 6th 2011 at 08:18:45 PM
Navn  

-- gled dere , påskekrimmens venner--

.  

Nå kommer ennå flere av Kjetil Trys bøker til Kiosken. Ankommer Ustaoset Palmelørdag-- Dette er krim for alle penga og litt til --

   
Apr 6th 2011 at 05:10:48 AM
Navn  

-- Påsken nærmer seg --

.  

Det er mange forberedelser å gjøre til Årets Store Utfart. I går gikk Terje over alle snøkanter og fikk strammet disse skikkelig opp . Ser at dette har man gjort på alle parkeringsplasser nedover også. Hol Uteseksjon har hatt etor jobber på Ustaoset i den siste tiden. Det har kommet mye vann og med tette sluk , ja, da renner det over. I går tok de for seg dagparkeringen og fikk opp avløp og renner bak den. De fortsetter med oppgravingen i dag. Viktig at dagparkeringen er godt operativ til påske, det forventes en god del dagsgjester oppover, og ikke minst ,-- det er her alle handverkere har sin plass når de skal utføre ting og tang på hytter rundt omkring. Dersom det er noen som ønsker ved levert til påske, er det fint om jeg får den bestillingen inn i løpet av i morgen , eller tidlig på fredag. Da er det den store vedutkjøringsdagen. Jeg har nå fått inn den flotte boken SNØ. Den ligger på pulten min og jeg må bare nyte de fantastiske fotografiene av snø. at dette harde, hvite eller myke, alt ettersom , kan være så fantastisk. så er du interessert i en bok , gi meg beskjed. Husk også de flotte luene fra Uhrweder --de frå du på Kiosken ( jeg har også et par igjen) Skikkelige staver og spader ligger også klar til å få nye eiere. Ha en strålende dag videre -- Fra de små: Mamma sier at hun får overskudd å¨søvn hvis vi sovner tidlig.-- Forskjellen på gutter og jenter er at jenter ikke har så mange fiender--

   
Apr 5th 2011 at 07:01:41 AM
Navn  

Det er altså april --

.  

Jeg har ikke helt omstilt meg til å skrive april-- vil liksom holde på mars ennå en stund. Men kveldene er blitt så mye lengre, selv om mine fine morgener på en måte synes noe kortere. Ustaoset har i dag minus 2 grader, helt vindstille og et tynt skydekke som har store sprekker, så sola vil muligens dukke opp etterhvert. Et lite slør med nysnø er også kommet i løpet av natta. I kveld kommer Terje og tar for seg rydding av snø -- her må parkeringsplasser utvides ordentlig. Det er nesten greit at det smelter såpass nå-- da tørker det muligesn opp litt til de heftigste 12 dager i året. Ja , for påsken på Ustaoset blir lengre og lengre. De første påskegjestene kommer onsdag før Palmelørdag. Med påsken så sent, har nå Kiosken utstyrt seg med et lager med solkrem, -- kanskje også hylla med klister er fyllt opp.
Jeg har tidligere nevnt at det er ledige hytter i Ustaoset denne påsken --
Ustaoset Motell har fått 6 rom ledig i Skarverennet. Så kontakt Anne Grethe på telefon 32 09 31 23 -- Ha en strålende dag videre.-- Fra de små: En familie består av en mor som jobber, en far som jobber og en unge som slapper av.

   
Apr 4th 2011 at 06:39:32 AM
Navn  

-- 2. uke i mars --

.  

Den store snakkisen om dagen er om det blir nok snø til påske --men hva er egentlig nok snø? greit å si: Sen påske , sen vår. Og Skarverennet har mange ganger gått på denne tiden , sogar er Skarverennet blitt avviklet 7. mai. Så på et eller annet vis er det nok snø. I dag har Ustaoset minus 3 grader - helt vindstille og lett overskyet. I går gravde vi opp ennå en bekk. Der var det tusenvis av liter med vann som hadde lyst til å ta helt andre veier , enn der det skulle. Men det ble effektivt stoppet av Dybsjord Graveservice. Ellers kan jeg bare si til dere alle - vær forsiktig med penecilin. Jeg har hatt en utrolig uke med en kraftig allergi,- helt utslått. Da er det flott å ha en søster i Østfold som hadde gode råd. Så her gikk det unna i går med yougurt og Biola. Og for å si det sånn: Fint at det ikke er bikinisesong ennå. Det gikk unna med Ragnarokk på Haugastøl denne helgen. Det var helt fantastiske forhold og det var en fryd å se på NRK alle de fargeglade skjermene utfolde seg over den hvite snøen. Det var litt av et arrangement -- Stort. Ikke desto mindre ved at verten selv --Bjørn Kaupang -- dro avsted med den totale seieren. Gratulerer til Haugastøl, Bjørn og alle der oppe -- HA en strålende dag videre. Fra de små : Kaninen min er veldig sta og grådig, men den lager ikke i seg hva som helst. Den foretrekker rucculusalat--

   
Apr 3rd 2011 at 07:28:18 AM
Navn  

Skarverennet 2011

.  

Gå inn på www.skarverennet.no og les alt om Skarverennet 2011. Sidene er meget godt oppdatert--

   
Apr 3rd 2011 at 06:30:20 AM
Navn  

Etterlysning -- etterlysning

.  

Jeg skrev for noen dager siden om en etter lysning fra Bergens Tidende -- Det er Ingrid Fredriksen som etterlyser bilder , gode historier fra det tradisjonsrike Skarverennet -- et arrangement som nå etterhvert er blitt en stor klassiker --kjent i hele skiverden. Ingrid ønsker å skrive om Skarverennet og trenger hjelp til stoff. Du kan sende over til henne på mail ingrid.fredriksen@bt.no
--telefon 99 25- 60 94. Her på Ustaoset var det skikkelig mildt i går. En kunne nesten tro at av og til kom helt vann fra oven. Men det er jo greit, med tanke på vannforsyningen i alle store magasin. Godt med all den snøen som ble kjørt opp til Arena Skarverenn. I dag er det heldigvis et par kalde grader. Veldig lettskyet himmel , så her vil nok sola stikke fram etterhvert. Da får vi virkelig påskefølelse,--om 14 dager er vi igang med årets størest utfart. Det er utrolig å tenke på at en lang vinter --helt fra midt i oktober-- snart er over.
HA en strålende dag videre -- Forskjellen på dyr og mennesker er at dyr har adferd. Og så er de myke, piggete og vekselvarme-- Kua har svære lår, akkurat som mamma.--

   
Apr 2nd 2011 at 07:07:38 AM
Navn  

-- i dag er vinteren på en liten tur --

.  

Det er blitt noen varme grader i dag. Totalt hele 3. Litt regn i går kveld, kanskje også i natt, men en får tro at dette varme været snart gir seg. Det hører med å få et par varmeperioder i løpet av en lang vintersesong. Helt vindstille. Det er ikke dette Ragnarokk på Haugastøl ønsker seg , trenges det vind i kiten. Anne Lise og Ole-Johan hadde en lang tur oppover i går kveld. Det var utrolig mye trafikk i Hallingdalen. Noen kom 00.15 , andre traff vi på noe senere. Det vste seg at de hadde gått veldig feil på sin ferd til hytta. Men noen ble kjørt opp , så en får tro at også de andre fant veien. Her jeg sitter, ser det ut til at noe mer blå himmel kommer frem, - så kanskje det blir nærmest Påskevær etterhvert. Og blir det sol , er visst ozonlaget så tynt , at en må passe huden. Her blir det litt å huske på etterhvert.-- Ha en strålende dag videre -- Fra de små: Haien kommer fra India , for de liker seg best i Rødehavet.Når de komemr ikke i kaldt farvet vann, sånn som vi har i Norge, krymper de og får dårlig selvtillit.--

   
Apr 1st 2011 at 07:31:10 AM
Navn  

-- Vinteren holder stand.--

.  

Minus 5 grader , vindstille og nysnø. Det er overskyet, men noe snø er ikke kommet siden kl 24.00. Så nå er det nysnø , nykjørte løyper og flotte skiforhold. Det ble et langt kommunestyrmøte i går. Noen hadde allerede startet kl 13.00, selv var jeg på plass fra 16.00 og til slutt var klokka 22.45 før det hele endte. Men vi hadde en fin kaffepause midt i, så fokus ble ikke borte. Terje var på bruket og kjørte. Det ble etterhvert mange som kom oppover. I dag starter Ragnarokk på Haugastøl. Hele eliten i Norge, samt mange utlendinger har tatt turen til Haugastøl for å teste kiteferdighetene. Det er Red Bull som er den store sponsoren. Der blir det kiting i 3 hele dager til ende. Regner med at flere har lest Aftenposten og sett hvilket stort arrangement dette er. Så nå får vi krysse fingre for at det blir noe vind etterhvert. Ha en strålende dag videre -- og ikke glem at det er 1. april i dag. Fra de små: En familien består som regel av en mor som jobber, en far som jobber og en unge som slapper av.--

   
Mar 31st 2011 at 08:05:20 AM
Navn  

Det snø , det snør--

.  

Helt topp vær for fjellet i dag. Minus 10 grader, overskyet og snø. Ja, så mye snø er det ikke snakk om , men i alle fall et fint dryss som mildner skare og skarpe former. Det er så mye ryper rundt i Ustaoset om dagen--jeg har følelsen av at de nesten flyr i skuterskjermen av og til. Harer løper også rundt her midt på dagen , ser ikke redd ut i det hele tatt. I går var det møte i Skarverennet vedrørende en ny funksjon som vi har opprettet--den heter Vertskap. Det betyr at mange mennesker går rundt med vester , merket VERTSKAP - og skal kunne hjelpe med spørsmål, med å ta vare på alle våre løpere. Så her er 15 personer klar for å hjelpe. Skarverennet var først ute med guider, så dette går videre i samme ånd. Etterlysning: Fra Ingrid Fredriksen i Bergens Tidende Har jeg fått en forespørsel om bilder. Enten tatt før --under --etter rennet. Så dersom du har et bilde , eller fler, send det til ingrid.fredriksen@bt.no Hun er i ferd med å lage en sak på den store folkefesten Skarverennet--og alt er av interesse. Ha en strålende dag videre-- Det er noen mennesker som har funnet opp og skapt en egne type gris med pels og kanske kort nese. De skal bruke den i selskaper--

   
Mar 30th 2011 at 09:33:31 AM
Navn  

Hei, hei --

.  

Det ble en noe lang natt -- helt slått ut av sykdom , men nå er det på bedringens vei. Ustaoset har i dag minus 17 grader. Strålende sol og ikke et vindpust her nede. Det jobbes iherdig med målområdet,-gutta har kjørt ca 1500 kubikk snø for å ha legge ut. Men jammen var det mye vann i alle bekkene,-- så nå ligger de i rør. Det er mange som har meldt sin ankomst til fjells nå i helgen. Det gjelder å utnytte de lange kveldene og det flotte føret. Rart å tenke på at for et år siden var påsken nå over. Så en bare krysser fingre for at dette blir en hytteveggpåske -- det er lenge siden sist ( det føles i alle fall slik)Ha en strålende dag videre --